Találatok a következő kifejezésre: Három és éves kislányom minden (3 db)

Három és fél éves kislányom minden lépésben követ, amerre megyek fut utánam. Mit tegyek hogy erről leszokjon? Az apjuk 1 hónapja nincs itthon lehet hogy ez az oka?

Szinte egész nap mikor otthon vagyok jön utánam, két méternél messzebb vagyok van már nyafog, mintha állandó félelemben lenne hogy elmegyek. Dolgozom hétköznap, fél ött?l velük vagyok, a testvére 9 éves. Este velem alszik sokszor megölelem, megszeretgetem, de amint elindulok bármely irányba befejezi a játékot és fut utánam.

Legjobb válasz: szia,az én férjem is külfõldön dolgozik már hét éve.A lányunk nyolchonapos volt mikor elment,én akkor voltam igy mint most te.Borzasztó volt,állandoan sirt éjjelente is,mindig felsírt éjjszaka.Télen is vinnem kellet mindenhova magammal pedíg lett volna aki vigyázzon rá,ha elmentem wc-re ott várt az ajto elõtt amig ki nem jöttem,semmit nem tudtam csinálni.Már ugy kivoltam hogy elvittem orvoshoz,és a doki azt mondta hogy azért csinálja ezeket mert azt hiszi hogy én is itt hagyom mint apa.Nállunk ez eltartott egy jo pár honapig,most már hétéves és abszolult megérti,neki ez már így természetes.Csak akkor nagyon rossz(szerintem nállatok is akkor lessz)mikor apa hazajön szabira és vissza megy ezt az én kislányom még mindíg nehezen viseli,mi is szoktuk számolgatni hogy mennyit kell még aludni hogy apa jöjjön.Biztos hogy a kislányod is megfogja szokni.

szia, az én férjem is külfõldön dolgozik már hét éve.A lányunk nyolchonapos volt mikor elment, én akkor voltam igy mint most te.Borzasztó volt, állandoan sirt éjjelente is, mindig felsírt éjjszaka.Télen is vinnem kellet mindenhova magammal pedíg lett volna aki vigyázzon rá, ha elmentem wc-re ott várt az ajto elõtt amig ki nem jöttem, semmit nem tudtam csinálni.Már ugy kivoltam hogy elvittem orvoshoz, és a doki azt mondta hogy azért csinálja ezeket mert azt hiszi hogy én is itt hagyom mint apa.Nállunk ez eltartott egy jo pár honapig, most már hétéves és abszolult megérti, neki ez már így természetes.Csak akkor nagyon rossz(szerintem nállatok is akkor lessz)mikor apa hazajön szabira és vissza megy ezt az én kislányom még mindíg nehezen viseli, mi is szoktuk számolgatni hogy mennyit kell még aludni hogy apa jöjjön.Biztos hogy a kislányod is megfogja szokni.
persze, hogy ez az oka, mivel azt hiszi, hogy te is kimész majd az ajtón aztán sosem jösz vissza, mert õ nem tudja, hogy az apuka vissza fog jönni. Ugye vissza jön???
A kérdező hozzászólása: Igen vissza jön, csak sajnos külföldön vállalt munkát. Mondtam a lányomnak hogy apa hazajön, számoljuk a napokat visszafelé.
Azt hiszi szegényem, hogy egyzser csak Te is eltûnsz, mint az édesapja! Ez természetes reakció egy ekkora gyereknél. Õ majd akkor jön rá, hogy az apja tényleg visszajön, mikor már látja. Légy vele türelmes, ne "rázd le". Jelenleg Te vagy az egyetlen biztos pont az életében. Kitartás, és reméljük, ha apuka hazajön ez elmarad!

Az 5 éves kislányom átjön hozzánk éjszaka. Kb. két hónapja kezdődött nála. Elaltatom a saját szobájában de úgy éjjel kettő körül mindig átjön. És alig férünk el hárman az ágyban. Hogyan tudnám megértetni vele, hogy a saját szobájában kell maradnia?

Legjobb válasz: Kedves 9:33as. Örülj neki, és adj hálát az Égnek,hogy egyik gyermekedet sem kellett altatni! Nekem is három gyermekem van-5év alattiak. És annyira rossz alvók,hogy hihetetlen. Van amikor ott kell ülni mellettük,van,hogy elalszanak egyedül,de minden alvás kész káosz. Egész éjjel jönnek mennek,felsírnak,hajnalban kicsattan a szemük. A 3 éves van hogy este 10tõl 5ig kipiheni magát. A "nagy" is hajnal 2kor megjelenik az ágyunkban,sokszor észre sem veszem. Ha felébreszt a számban a lábával akkor átviszem,de kb. fél óra múlva megint ott terem.... (pedig semmi bajuk voltunk már mindenhol velük) Kívánom,hogy Neked KEdves kérdezõ amilyen gyorsan jött olyna gyorsan el is múljon majd ez az átvonulósdi a gyerkõcödnél :)

Kedves 9:33as. Örülj neki, és adj hálát az Égnek, hogy egyik gyermekedet sem kellett altatni! Nekem is három gyermekem van-5év alattiak. És annyira rossz alvók, hogy hihetetlen. Van amikor ott kell ülni mellettük, van, hogy elalszanak egyedül, de minden alvás kész káosz. Egész éjjel jönnek mennek, felsírnak, hajnalban kicsattan a szemük. A 3 éves van hogy este 10tõl 5ig kipiheni magát. A "nagy" is hajnal 2kor megjelenik az ágyunkban, sokszor észre sem veszem. Ha felébreszt a számban a lábával akkor átviszem, de kb. fél óra múlva megint ott terem.... (pedig semmi bajuk voltunk már mindenhol velük) Kívánom, hogy Neked KEdves kérdezõ amilyen gyorsan jött olyna gyorsan el is múljon majd ez az átvonulósdi a gyerkõcödnél :)
ha megteheted, vedd meg neki a kedvenc mesefigurás ágynemûjét, vvegyél neki plüssálatokat, hátha igy jobban szeret majd az ágyában aludni. bevallom én 19 éves létemre is szivesen aludnék néha anyukám mellett, mert az megnyugtat.
Én sem altattam az elsõ gyerkõcöt. A másik meg annyira kis érzékeny, hogy muszáj. A nagy 9 éves elmúlt és a mai napig só-kristállyal alszik. Szép kis fényt szór a szobába. Kb. 1500 ft, bárhol lehet kapni. Ajánlom mindenkinek!
5 éves, tehát már ért a szóból. Ha ez rendszeres, akkor nappal meg kell vele beszélni (mindenkinek van saját ágya, miért szeretne nálatok aludni....stb) és ha éjszaka átjön, akkor szépen visszakísérni a saját ágyába, "hiszen megbeszéltük, hogy itt alszol, mert ez a te ágyad". Legyél konzekvens
Miért kell egy 5 évest altatni?Egyáltalán miért kell a gyerekeket altatni???Most ezért biztos lepontoznak, de akkor sem értem.Nekem is 3 gyerekem van, de sosem altattam egyet sem.Mind a 3 az elsõ naptól fogva a saját szobájában a saját ágyában alszik el egyedül. Éjszaka az alvási fázisok során többször csak felületesen alszunk, vagy fel is ébredünk pár pillanatra teljesen.Ilyenkor egyértelmûen azt az állapotot keressük ahogy elaludtunk.Az a gyerek akit az anyja elaltat Õt keresi, mert úgy aludt el, hogy mellette volt.Ezen nem kell csodálkozni.Ha nem találja keresi.Ez kényelmetlen mindenkinek, de fõleg a gyereknek.Minden kisgyereknek vannak nyûgösebb idõszakai.De szerintem nem ok rá, hogy ne az ágyában aludjon.Nekem az egyik lányom irtó rossz alvó, mindig is az volt.De akkor sem szoktattam ringatva altatásra, sem mellénk.Megvan az esti rituálé elalvás elõtt, ez mindig egyforma nekik, megszokták.Fürdés, evés, mese, utána még zenét hallgatnak és alszanak.Reggel 6-7 elõtt nem jöhetnek át.Elõfordult nálunk is, hogy éjjel 2-kor jött, de visszavittem mindig. Próbáld meg leszoktatni az elaltatásról, aludjon el egyedül.Alakítsatok ki más alvási szokást neki.Biztosan türelem kell hozzá, de szerintem a nyugalom megéri. Sok sikert hozzá.
Nekem anyukám vett magnót, és mesekazettákat, és 4 évesen már kezeltem. Szerettem rajta elaludni, és ha felébrettem megfordÍtottam a kazit, és ment elõrõl. Szerintem hasznos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: utolsó.Köszönöm, hogy ennyi idõ után is válaszoltál!:) Nem erõltetem nála, hogy márpedig ott alszol.Mostanában már elértük azt, hogy a mi ágyunkon alszik el és átvisszük a saját ágyára és így ott marad egész éjszaka.Néha(heti 2x)jön át.Minden nap beszélek neki arról, hogy milyen jó neki, hogy saját szobája van és, hogy ott kell aludnia mert vannak olyan gyerekek akiknek nincs és nekik milyen rossz lehet az.Ez nálunk be vált.
( utolsó) Örülök, hogy kezd rendezõdni a helyzet! Az szerintem már tök jó ha csak heti 1-2szer fordul elõ! További sok sikert!
Az én kisfiam mindíg a hátán feküdt és így õ a hátáról fordult a hasára elõször! Boldog babázást!
Az enyém mindig hason aludt, és õ a hasáról a hátára fordult elõször. :)
Lányom is hason alvós, és igaz magától még csak egyszer, de az is lehet véletlen volt, hanyatt fordult. Szoktuk gyakorolni, amúgy egyformán megy neki mindkettõ, csak még kell egy kis segítség. Nagoyn élvezi.)
Szia! Az én kisfiam szinte mindig hason fekszik, aztán egyik alkalommal mikor épp a hátára tettem le átfordult hasra. Azóta is az megy neki jobban.
az én kislányom elõször a hasárol a hátára fordult, kb. 2 hósan. 3. hótól már a hátárol a hasára is. Most 4.5 hós.
A kérdező hozzászólása: Köszia a válaszokat. Ezek szerint mind a két megoldás mûködhet elsõként. :) Akkor jó
Az én lányom még csak az oldalára fordul, de azt rendszeresen már nem kell, neki sok , hogy átbillenjen 15 hetes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!