Találatok a következő kifejezésre: Hányszor vigyem a (10 db)

Hányszor vigyem a kerti kutyámat sétáltatni egy nap?

Nyáron egy nap többször is kiviszem sétálni a kutyusomat, de de hétköznap csak egy nap egyszer szombat vasárnap 2× szünetekben többször is . Ti hogy csináljátok?? (ink. sulisok irjanak)

Legjobb válasz: Én minden nap 1-szer viszem 1-2 órára.(sulis vagyok,a kutya kerti)

Én minden nap 1-szer viszem 1-2 órára.(sulis vagyok, a kutya kerti)
Én elviszem egy órára mikor hazajöttem a suliból, egy órára kb 5-6 óra felé, meg fél órára kb 8-9 óra felé... + egy csomót játszok vele a kertben is, így eleget van mozgatva. :)
Egyszer viszem pár órára, mert itt nem az a lényeg hogy tudjon pisilni meg kakilni hanem hogy szórakozzon.
Mi egyszer sétálunk egy nap, 1-2 órát, nyáron akár 3-at is elvagyunk, meg persze megyünk fürdeni a Dunába, meg van a környéken egy bányató is. Nagytestû kerti kutya.
Én is suliba járok én hétköznap minden féle képpen kiviszem minimum 2 órára ha hétvége van akkor háromszor is kiviszem pedig ott van az egész kert, de én jobban szeretem ha a kutya egynap töbször is kibontakozhat..:D
2 órát sétáltatom naponta, ha tudom, hogy délután lesz idõm, akkor délután viszem egyszer, ha nem lesz, akkor suli elõtt fél órára és utána 1, 5-re.

Annyi lenne a keresem hogy akinek yorkija van, azaz mar vannak tapasztalatai az segitsen nekem. Egy yorki tartasa mennyire szivos? Hanyszor kell megfurdetni? Hanyszor vigyem el setaltatni?

Legjobb válasz: Nincs velük több gond mint egy másik terrierrel. Ha odafigyelsz rá, és elõrelátóan neveled tökéletes, ragaszkodó társ. Ha mindent megengedsz neki akkor természetesen a fejedre nõ, mint bármilyen másik kutya. Fürdetni elég havonta egyszer, persze ha séta közben sáros lett a lába akkor itthon a tappancsait meg szoktam mosni. Imádom ezt a fajtát, mindig tudnak valami újat mutatni, sosem lehet õket megunni :) Még 6 évesen is játékra hívja a fiatal kutyusokat :D Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan privát üzenetet és szívesen válaszolok

Nincs velük több gond mint egy másik terrierrel. Ha odafigyelsz rá, és elõrelátóan neveled tökéletes, ragaszkodó társ. Ha mindent megengedsz neki akkor természetesen a fejedre nõ, mint bármilyen másik kutya. Fürdetni elég havonta egyszer, persze ha séta közben sáros lett a lába akkor itthon a tappancsait meg szoktam mosni. Imádom ezt a fajtát, mindig tudnak valami újat mutatni, sosem lehet õket megunni :) Még 6 évesen is játékra hívja a fiatal kutyusokat :D Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan privát üzenetet és szívesen válaszolok
Kérdezõ: a yorki is kutya, ugyanúgy kell nevelni, mint a nagyobb kutyákat! Már csak azért is, mert terrier, mérete ellenére bátor, élénk kis kutya. Az egészséges idegzetû, normálisan nevelt egyedekrõ beszélek persze. Sok örömet hozzá! :) 4. válaszoló: Rakott zölbab?? Éjjel játék?? Nyolchetes kutyának csont??
Birchvölgyi kennel foglalkoznak kínai kopasz kutyákkal is.
furdetni: 1-1, 5honaponta. setalni: napi 3x es hat eleg makacs egy kutyus.:)
A kérdező hozzászólása: 1. Koszi:) 2. Nagyon szepen koszonom. Rendben, majd ma irok:)
A kérdező hozzászólása: Oh ertem. Koszonom szepen:) Makkegeszseges?
4-es vagyok nincs semmi baja tök egészséges :) Utolsó nem tudom mi a problémád mindenki úgy neveli a kutyáját ahogy akarja.A rakott zöldbabban nem volt semmi olyan amit nem ehet.Hajnali fél 3-tól 3-ig a játék na és? utána nem sírt és ma hajnalban sem.A nagy csontot a fogzás miatt kapta nõ hátul a foga ezért mindent megrág, ha ezzel valami bajod van sajnállak :) de nem kell elfelejteni, hogy õ egy kutya!!!
A kérdező hozzászólása: 4es: Es milyen kennelbol vetted?:)
A kérdező hozzászólása: Koszi. Es ott vannak gyerekek?(ember) csak mert nem nagyon birom oket:/ tudom fura kerdes

Hányszor vigyem le a tacskóm sétálni egy nap?

Legjobb válasz: én naponta 1x szoktam.estefele.utána mindig olyan jókat alszik.

én naponta 1x szoktam.estefele.utána mindig olyan jókat alszik.
Mininum 3x
Én kétszer szoktam míg megvolt a tacskóm (persze õ ment volna többször is). Szerintem naponta egyszer azért kevés.
Atacskó kis termetû fajta tehát nem eszik olyan sokat, vidd le kétszer!
Attó függ mennyi idõs, mennyi a mozgás igénye. Vidd le reggel, délután és este is. leglaább 3szori séta kell minden kutyának. legalább20 perc félóra sétánként.


Hányszor vigyem le a kutyát sétálni?

A helyzet az ,hogy általában 13 körül érek haza. Egész délutánom szabad lényegében. Hányszor vigyem le a közepes testű 1éves kutyát? Egy hete van nálunk - menhelyről hoztuk- és még csak ismerkedünk. Úgy terveztük ,hogy reggel a férjem leviszi 8 körül reggeli után, majd én 13kor, aztán 17kor is lemehetnénk egy kicsit hosszabb sétára ( később ha megerősödik és szeretne akkor ilyentájt jöhetne futni velem ) aztán 18 körül kapná a vacsoráját és este 20-20:30 körül mennék le a férjemmel együtt sétálni, ismerkedni más kutyákkal és játszani. Ez mennyire ideális? Mi lesz ha más munkát kapok és akkor csak kétszer tudom majd levinni?

Legjobb válasz: Vacsi után max pisi, kaki séta. Evés után legalább 2-3 óráig nem ajánlott aktív mozgás mert gyomorcsavarodás lehet belõle. A tõbbi szerintem rendben van. Esetleg reggel egy kicsit elõbb, mondjuk 7-kor vinném. Nekünk az esti séta 7-9-ig van, majd fél óra múlva vacsi, reggelig pedig nyugi.

Vacsi után max pisi, kaki séta. Evés után legalább 2-3 óráig nem ajánlott aktív mozgás mert gyomorcsavarodás lehet belõle. A tõbbi szerintem rendben van. Esetleg reggel egy kicsit elõbb, mondjuk 7-kor vinném. Nekünk az esti séta 7-9-ig van, majd fél óra múlva vacsi, reggelig pedig nyugi.
A vacsora utáni szerintem sem kell, hogy 15 percnél hosszabb legyen. Egyébként tökéletes, a kutyus nagon hamar meg fogja szokni, és, majd figyeldd meg, hogy amikor közeledik a séta ideje, milyen izgatott lesz a kutyus...

Enyhe sárgaságra tényleg jo hatással fog birni a napfény hányszor vigyem napra? 9 napos mégcsak?

Legjobb válasz: Igen tényleg jo hatassal van rá a napfeny. tedd az ablakhoz fenyes helyre a kisagyat hogy sok napfény érje a kicsit.

Igen tényleg jo hatassal van rá a napfeny. tedd az ablakhoz fenyes helyre a kisagyat hogy sok napfény érje a kicsit.
Igen, mert a bilirubin a szervezetében gyorsabban lebomlik, ha jól emlékszem.Nekem azt mondták mindhárom gyerek születésénél a kórházban, hogy amennyit csak tudom, vigyem az ablakhoz, hogy érje a bõrét minél több fény.

Hanyszor vigyem ki a kutyamat setalni?

torpe uszkar a kutyus fajtaja,es egy nap negyszer ki lehet vinni fel orara setalni?

Legjobb válasz: Szerintem akárhányszor kiviheted, ha ráérsz. Nekem pl. tacsim van, õt reggel egy pisilésre és egy kisebb körre viszem le és délután öt körül megyünk az igazi hosszú sétára, kb. egy órára. Meg még általában vacsora után (mármint az én vacsorám után) is járunk egyet a ház körül. Hétvégén meg néha kirándulni megyek a gyerekkel, olyankor jön a kutyus is, azt imádja. Szerintem egy kutya nem lehet túl sokat a levegõn, hiszen ez neki a természetes közege.

Szerintem akárhányszor kiviheted, ha ráérsz. Nekem pl. tacsim van, õt reggel egy pisilésre és egy kisebb körre viszem le és délután öt körül megyünk az igazi hosszú sétára, kb. egy órára. Meg még általában vacsora után (mármint az én vacsorám után) is járunk egyet a ház körül. Hétvégén meg néha kirándulni megyek a gyerekkel, olyankor jön a kutyus is, azt imádja. Szerintem egy kutya nem lehet túl sokat a levegõn, hiszen ez neki a természetes közege.
Én anp 2szeri sétára szoktattam a kutyámat. Simán kibírja
Attól függ milyen idõs a kutyus. Ha még fiatal, akkor lehetõleg annyiszor ahányszor szeretne (azért ne legyen több 5-6 alkalomnál) és ahogy korosodik hozzá kell szoktatni a napi 3 sétához. Annyi elég neki, de ne 10 preces séták legyenek, legalább az egyik hosszabb legyen.

Elöfordul hogy beindul a szülés attol a vizsgálattol amit a 38 hét körül végeznek? Arra gondolok amikor vénásan adnak méhösszehuzodást előidéző szert, (mi a neve? ) de akkor vigyem a cuccaimat magamal a vizsgálatra? Hányszor csinálják?

Most hallotam erröl elöször de nagyon taná?cstalan vagyok,most akkor ugy menjek mintha szülni mennék vagy ez ritka?Pontosan mikor és hányszor végzik ezt a vizsgálatot?

Legjobb válasz: Oxitocin nekem nem volt ilyen vizsgálat,igaz 37.héten szültem, de mikor adtak nekem,akkor rendesen beindultak a fájásaim és kitágultam,rá 30 percre meg is lett a babócám. Inkább legyen nálad a pakod,sose tudni alapon.

Oxitocin nekem nem volt ilyen vizsgálat, igaz 37.héten szültem, de mikor adtak nekem, akkor rendesen beindultak a fájásaim és kitágultam, rá 30 percre meg is lett a babócám. Inkább legyen nálad a pakod, sose tudni alapon.
A kérdező hozzászólása: Akkor ettöl nem indul meg a szülés ugye?Az csakrémiztgetés hogy csomagggal menjek ilyen vizsgálatra?Köszi!
attól, mert nektek nem végeztek ilyen vizsgálatot, és nem is hallottatok róla, még létezik! általában jól felszerelt egyetemi klinikákon csinálják, kisebb vidéki kórházakban nem.
nem kell kapálni küldeni a védõnõt. nagyon is érti a dolgát! valóban van ilyen vizsgálat, jobb helyeken el is végzik! a 36. héttõl van NST, a 38. héttõl pedig a terheléses oxitocinos vizsgálat. EZ NEM A SZÜLÉSINDÍTÁSOS TÖRTÉNET! ez egy sima vizsgálat, a lepényt nézik, a baba szívhangját, viselkedését a méhben, mennyire érzi jól magát, stb. nagyon is fontos vizsgálat!
akkor a védõnõ menjen kapálni
Nálunk a betöltött 40.hét után csinálnak ilyet ezzel nézik, hogy a lepény jól eltudja-e látni a babát, meg a bébi szive hogy reagál rá.Ez egy terheléses vizsgálat nem tömény oxitocin csak pár százalék van az infúzióban.Inekciót a szülés begyorsítására szoktak adni ha már beindult, de lassan halad.Méh összehúzó hatása van.Sokaknak beindul 1 tõl, nekem az 5.-ik se indította be.
A kérdező hozzászólása: nekem a védönö beszélt rola, gondolom ö tudja.igen a fájásmérésrõl van szo de én ugy tudom adnak valami inekciot.
Én se hallottam még ilyenrõl, szülést nm inditanak csak úgy ez megin valami riogatás, valaki félre értett valamit, 36.héttõl nst azaz fájásmérést csinálnak de ehhez nem kapsz semmi szert
Én még ilyen vizsgálatot nem is hallottam. Pénteken leszek 40. hetes, de nekem nem csináltak semmi ilyesmit.
a 38. héttõl végeznek ilyen vizsgálatot. benne van a pakliban, hogy beindul tõle a szülés. gyakran úgy van, hogy de. van a vizsgálat, éjjel mehetsz vissza szülni. szerintem ne cuccal menj! ha be is indul, nem rögtön szülsz, van idõ hazamenni.
dehogy! én már 2x is voltam ilyenen, de semmi következménye nem volt! ne aggódj! csomagot meg ne vigyél! vicces lett volna, ha az ott várakozó kismamák mind bõrönddel vártak volna a vizsgálatra.

Mikor vihetem majd sétálni a babámat ha szeptember közepére várjuk? Hányszor és mennyi idöre vigyem levegözni és hogy növeljem az idöt, miben vigyem ki?

Legjobb válasz: Nekem januári volt a babám, akkor 4 hét után vihettem 5 percre a levegõre, és minden nap 5 perccel emelhettem az idõt, a gyerekorvos tanácsára. Most a másodikat szeptember elejére várjuk, és ha olyan állapotban leszünk, én bizony kiviszem 2 hetesen is. Azt nehéz lenne megmondani, hogy miben és mennyi idõre vigyed a levegõre, de ebben kérd a védõnõ vagy a gyerekorvos segítségét.

Nekem januári volt a babám, akkor 4 hét után vihettem 5 percre a levegõre, és minden nap 5 perccel emelhettem az idõt, a gyerekorvos tanácsára. Most a másodikat szeptember elejére várjuk, és ha olyan állapotban leszünk, én bizony kiviszem 2 hetesen is. Azt nehéz lenne megmondani, hogy miben és mennyi idõre vigyed a levegõre, de ebben kérd a védõnõ vagy a gyerekorvos segítségét.
mi egy hetesen kimentünk vele 20 percre, persze ez attól is függ mien idõ van ha jó akkor te is nyugodtan kiviheted egy picit, és mindig eggyel több réteget adj rá, mint ami rajtad van
Hazavitel után már viheted:-) Az elsõ legyen mondjuk 10-20 perc között, és növeld majd. Egyel több réteg , mint rajtad, az jó:-) De majd meglátod, milyen idõ lesz, túlöltöztetni nem kell.
Fiam szeptember közepén született elsõ két hétben csak az erkélyen levegõztünk majd elsõ séta kb 20 perc volt majd mindig kicsit-negyed órával többet.Akkor jó idõ volt rugi és kocsikabát volt rajt, sapi és takaró.

Ha tartani szeretném a súlyomat hány kalóriát vigyek be egy nap? és heti hányszor sportoljak?

173 cm vagyok 14 éves 59 kiló lány:) eddig heti 6-szor kick boxoltam 30-45 percet,minden másnap hasaztam,comboztam:)de ha tehettem mindennap sportoltam.de szerintem ez már sok.segítsetek légyszi.

Legjobb válasz: Nem sok ez egyáltalán.

Nem sok ez egyáltalán.
Nem sok, de lehetne heti 1-2 nap pihenõ. Pontos kalóriamennyiséget nem lehet mondani, mert mindenkinek más az anyagcseréje, ezt neked kell megtalálni, hogy mennyivel tartod a súlyod.

Mennyi idore vigyem le egy nap a spaniel kutyamat az udvarra atlagosan egy nap es hányszor?

Legjobb válasz: Nekem is spánielem volt, imádott lenn lenni. Én naponta négyszer vittem sétálni. Ebbõl mondjuk két nagyobb séta, két rövidebb "pisi-kaki" menet.

Nekem is spánielem volt, imádott lenn lenni. Én naponta négyszer vittem sétálni. Ebbõl mondjuk két nagyobb séta, két rövidebb "pisi-kaki" menet.
Hát az én spánielem nem szeretett non-stop a kertben lenni, könyörögte be magát.
Egy spániel, mint az összes többi kutya, nem lakásba való. Neki az nem élet. Õ a nap 24 órájában az udvaron szeretne lenni. Ez egyszerû állatkínzás, nem is értem, hogy ezt miért nem büntetik.
a Spániel sztem is egy szobakutya. Lakásban kiválóan tartható, szembne sok más lakásban tartott fajtánál. Mindig legyen rendzsrezve a séták idõpontjai. A legjobb ha mondjuk idõd engedi legyen egy reggeli min 10 perces, egy kora délutáni és egy esti hosszabb séta. Ezek közel azonos idõben történjenek. Ezek mellett ha van idõd vagy csak kiugrassz a közértbe, vidd magaddal õt is. Értékelni fogja:-)És ezek után ha nem tudod mennyi az idõ, õ pontosan jelezni fogja és felhívja rá a figyelmedet hogy bizony eljött az õ ideje...
A kérdező hozzászólása: kossz szepen , en is ugy gondoltam...kul. sztem a spaniel szereti a tombhazban es kulonben is minden hetvegen megyunk vikkendezni igy ot is visszuk majd:) es igy akkor egesz nap kint lehet
A spániel baromi jól megvan kertben is és lakásban is, de én a lakást szerencsésebbnek tartom, mert többet lehet a gazdi közelében. Szeret mozogni, napi 3 séta az átlagos panelkutyáknál (sokat dolgozóknál esetleg 2), minél hosszabb ideig természetesen, lehetõleg úgy, hogy rohangálhasson a többi kutyával (amihez persze elengedhetetlen egy alapnevelés, hogy ne szaladjon világgá ;))
sztem a spánielnek mozgás kell.minimum 2-szer vinned kell nagyobb sétára, de te döntöd el... a spánieleknek sok mozgásigényük van. én nem tartom jónak ha sokszor a lakásban van. ha van kertetek akk sokat futkározz és játsz vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!