Találatok a következő kifejezésre: Hányszor lehet nap orrszivó (6 db)

Melyik kézi orrszívó vált be nektek? Orrszívó-porszívót hányszor lehet használni egy nap?

Legjobb válasz: Annyiszor használod ahányszor csak szükséges.. Mi ezt használjuk,persze elengedhetetlen mellé az orrcsepp is.

Annyiszor használod ahányszor csak szükséges.. Mi ezt használjuk, persze elengedhetetlen mellé az orrcsepp is.
http://www.baby-vac.hu/ a link lemaradt bocsi..
Bármennyiszer, csak gyõzze a pici :( Nálunk nem a kedvence, de néha muszáj
Nekünk az Orrszi-Porszi vált be a legjobban. Az elemes kézire a gyógyszerész azt mondta, hogy nagyon gyenge , nem lehet vele jól kitakarítani a gyerek orrát. Bár utazáshoz praktikus. Egy nap többször is lehet használni, ahányszor csak hallod, hogy szörcsög. Nem ártalmas!
Van 2 fajta kézi orrszívónk, párszor próbálkoztam velük, semmit nem hoztak ki a baba orrából. Nekem is az orrszívó-porszívó vált be, azzal nagyon hamar megvan az eredmény. Akárhányszor használhatod, amikor 2 hónaposan náthás volt a babánk, volt, hogy 10-szer szívtuk ki az orrváladékát egy nap. Sajnáltam is szegényt, de az õ érdeke volt. Nagyon fontos, hogy ne pangjon a váladék az orrában, mert könnyen ráhúzódhat a fülére, arcüregére (ezt az orvos hangsúlyozta).
Még annyit hozzá tennék (ugyan az a véleményem, mint fentieknek), hogy én be szoktam fújni stérimarral, várok egy picit és utána szívom le neki, akkor jobban kitisztul, aztán jön a nasivin (babáknak való) és 3-4 nap alatt ki szokott lábalni a náthából. :)

Hányszor lehet egy nap orrszivó porszivózni? kell e sterimár hozzáő v szárazon szivjam?

Legjobb válasz: Sterimar fellazítja a trutyit, szerintem hasznos. Ha nagyon folyik az orra, nyugodtan lehet szükség szerint porszívózni, illetve akkor is kell, ha be van dugulva. Legalább napi 4 orrszívást javasolt a doki nekünk.

Sterimar fellazítja a trutyit, szerintem hasznos. Ha nagyon folyik az orra, nyugodtan lehet szükség szerint porszívózni, illetve akkor is kell, ha be van dugulva. Legalább napi 4 orrszívást javasolt a doki nekünk.
Annyiszor porszívózd, ahányszor szükséges. Ezt úgy is hallod a baba légzésén, ha szürcsög v. látod, hogy váladékos, akkor szívd. Csak mindig használj orrcseppet fellazításként. Én sima sóoldatot használok, mert még nincs 3 hónapos a babám és a gyerekorvosom szerint orrsprayt / azt hiszem a sterimar az / náluk még nem szabad alkalmazni, mert félrenyelheti és fulladást okozhat.
Mink használjuk a spreyt, de kinyomok kispoha´rba, és cseppentövel teszem a babám orra´ba.Utánna szi´vjuk ki. Próbáld meg.Annyiszor, ahányszpr szükse´ges.Hallod a babádon hogyan veszi a levegöt.Jobbulást.
Szia!Én használtam a sterymart.Nem kell sokat fújni akkor nem nyeli félre.Mi szívás elõtt lazításra használtuk , de utána is fújtunk be picit mert a nyálkahártya nagyin kiszárad a szívástól.Ha egyszer kipróbálod az orrszívót magadon érezni fogod milyen rossz mikor utána száraz az orrod.A babának is ilyen rossz.Ezért fútunk utána is.
Csak akkor kell színi ha folyik az orra. Ha nem folyik akkor csak kárt okozol vele. Tönkre teszed a nyálkahártyáját. Mekkora a baba? Mert ha nagyobb már és náthás és nem tudja kifúni akkor hsználj sterimar-t. Védõnõdtõl vagy az orvostól kérdezd meg hogy napi mennyi a megengedett orrszívás, nehogy vérezzen az orra.
A kérdező hozzászólása: 2 hónaposak vagyunk és náthásak. a doki javasolta a sterimart de te azt irtad 3 hó alatt nem adható, nem értem miért mert csak sima sós viz.
Nem a tengervízzel van a gond, hanem azzal, hogy spray. A gyerekorvos mondta, biztos, ami biztos, hallgatok rá.

Hányszor lehet kiszívni egy nap az orrát orrszívóval?

4 hónapos a fiam és nagyon taknyos. Sokszor tudnám szívni az orrát porszívós orrszívóval, mert jönne mindig valamennyi, de nem tudom milyen gyarkran lehet. Nem lesz baja t?le ha sokszor szívom?

Legjobb válasz: A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy egy nap max. 5*, mert nagyon igénybe veszi az orrnyálkahártyát.

A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy egy nap max. 5*, mert nagyon igénybe veszi az orrnyálkahártyát.
Mi a doktornéninkkel azt, szoktuk javasolni, hogy evések elõtt és alvás elõtt. Illetve ha halljuk, hogy nagyon tortyog éjjel. Ez kb napi 5-6x alkalmat jelent. S, hogy ne vegye annyira igénybe a pici nyálkahártyáját használj orrcseppet.
Egyetértek az elõttem szólókkal, kb. napi 5-6 alkalom. Volt olyan, aki azt írta, 10 percenként szívja. Hát kiakadtam..... Már azt hittem én csinálom rosszul. Mondjuk most a lányom félig-meddig náthás, nem igazán jött ki rajta, de mondta a dokinéni, hogy kicsit szörcsög, nem tiszta, ezért szívom most napi 1-2x. Holnap megyünk vissza, ha azt mondja, rendben, akkor nem szívom. Olyat is hallottam már, hogy akkor is szívta, ha nem volt megfázva a gyerek.... Szóval csak módjával. 4, 5 hós kislány anyukája.
Én csak egyféle véleményen vagyok, de majd várj még másik választ is..szerintem minél kevesebbszer! Az unoka hugomnak és a szomszédkislánynak csomószor szipkodták le a porszívóval..most 3 évesek, annyira szétment a nyálkahártyájuk, hogy mindig beteg mind a kettõ- felsõ légutak kivannak.. Ezért mondom kevest, mert nálunk ilyen a tapasztalat. Inkább sterimar(sósvízspray-gyógyszertári) és kézi szívó a barátnõmnél bevált..
Nekünk azt mondták, hogy evések elõtt, ha szükséges. Ez nagyjából megegyezik annak a válaszával, aki napi 5 alkalmat javasolt.


A porszivos orrszivot hanyszor lehet hasznalni egy nap kisbabaknal?

ma mar kiszivtam kisfiam orrat reggel,aki 4 hetes,de most hallom,hogy meg mindig van benne.tobbszor is hasznalhatom 1 nap?nem lesz baja?

Legjobb válasz: használhatod többször,ahányszor szükséges.és ha szörcsög ne hagyd mert az kinlódás neki.baja nem lesz tõle!

használhatod többször, ahányszor szükséges.és ha szörcsög ne hagyd mert az kinlódás neki.baja nem lesz tõle!
A babák 6 hónapos korukig csak az orrukon tudnak levegõt venni, így nagyon fontos, hogy szeleljen az orruk. 4-5-ször is szívhatod, elõtte fújj be neki egy kis tengervizes orrspray-t, az fellazítja a trutyit (stérimar, fluimare).
A kérdező hozzászólása: koszonom :)

3hónapos fiam hörghurutos a doki írt fel köptetőt az orra állandóan tele van. Hányszor lehet 1 nap orrszivó porszívót használni?

Legjobb válasz: Nekem a fül-orr gégész azt mondta akkor szívjam, amikor én is kifújnám magamnak, nincs számokhoz kötve. Minél gyakrabban szívod, annál kisebb az esélye a szövõdményeknek.

Nekem a fül-orr gégész azt mondta akkor szívjam, amikor én is kifújnám magamnak, nincs számokhoz kötve. Minél gyakrabban szívod, annál kisebb az esélye a szövõdményeknek.
minden étkezés elött
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat
igy van! annyiszor szivd ahányszor szükséges mert a pango váladék az arc, -orrüregbe középfülgyulladáshoz vezet(het)

7hetes kisfiam nagyon szörcsög, tele az orra. Azt gondolom náthás. Hányszor lehet egy nap a porszívós orrszívót használni?

délután megyünk az orvoshoz, láza szerencsére nincs, étvágya is van, csak aludni nem tud mert zavarja.

Legjobb válasz: Ahányszor a váladék már látszik az orrában vagy hallani a szöcsögést.Neki ez olyan,mint nekünk az orrfújás.Annyiszor kell leszívni,ahányszor csak szükséges.

Ahányszor a váladék már látszik az orrában vagy hallani a szöcsögést.Neki ez olyan, mint nekünk az orrfújás.Annyiszor kell leszívni, ahányszor csak szükséges.
Nembiztos, hogy náthás nekünk is volt ilyen vettünk a gyógyszertárban STÉRIMAR tengervizes orrsprét és gyönyörûen kihozta az orrából a cuccot.Lehet hogy tisztulnak még az orrjáratai.Nekünk legalábbis ez volt.
Szia! Mi is így vagyunk, 8 hetesen, használjuk a sterimart majd pórszívó, és újra sterimar, mert a dokinõ így mondta hogy az segít, és könnyebben kijön a porszívóval is.Sajnos nekünk nem múlik, úgyhogy újra doki, de amit csinálsz az jó, mi naponta csak 2x merjük leszívni.Mert a sterimart sem lehet állandóan használni.Beszéld meg az orvossal, az a biztos.Jobbulást a picurnak.
Oscillococsinumot is lehet neki adni pici vízben oldva+sós vizes párologtatás az egész lakásban.
Felesleges ennyi mû dolgot adni neki.Ez még tisztulás!Mi 10 hetesek vagyunk, nekünk is van ez..ma voltunk dokinál, ezt mondta , sztem igaza van.Sós oldatot mondott õ is, meg kiszívni és ennyi.
A kérdező hozzászólása: voltunk a dokinál.sajnos megfázás :S az egyik dobhártyája is megvan duzzadva. antibiotikumos orrcsepp+orszívás


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!