Találatok a következő kifejezésre: Hányszor kell egy (220 db)

Itt elég jól leítnek mindent http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=7336
Köszi :) Belsõséget 3 naponta szoktam adni, a husival megegyezõ mennyiségben. Csontos husit minden nap kap, a linkelt oldalon megtalálod az arányokat (testsúlyának 2-3%-át kell alapul venni a napi kaja számításánál, ha ez megvan, ezen belül 30% hús, 40% csontos husi és 30% zöldség/gyümölcs turmixolva). Én tartok heti 1 koplaló napot is. Lazacolajat szoktam leginkább adni, minden nap kap.
A kérdező hozzászólása: igen a lazacolajat rendelem enis... :) Hát a belsõséggel inkább maradok az egy napnál :) Nemis igen van oda érte, meg túlzásba sem akarom vinni, olvastam hogy egyszer elég :) és a csontal sem jó túlzásba vinni, olyan tanácsot kaptam meg olvastam is, hogy ne minden nap, tehát én egy ilyen 3x egy héten fogok neki csontosat adni...a többi hús. úgy voltam vele, hogy koplaló napot is tarok, de rájöttem nincs értelme mert hiszen hússal etetek, nem táppal....tehát a gyomrocskája nagyon gyorsan megnyugszik majd :) Ezért is, meg nemakarom, hogy lefodjon, ezért fogok csak egy nyugis napot tartani, tehát húst nemadok, csak jogurtot, túrót meg ilyeneket plusz zoldség :) De nagyon köszi még1x mindenkinek :)
Nincs mit :) Ha nem adsz minden nap csontot, akkor figyelj oda nagyon, kb. 2 hét alatt egyenlítõdnek ki a tápanyagok a kutyában. Ha nem megfelelõ a hús és a csont aránya (húsban levõ foszfor kivonja a kalciumot a szervezetbõl, ezt pótoljuk a csontos husival), akkor ott bizony gondok lehetnek!
A kérdező hozzászólása: ertem, akkor tobszor kell adni csontot? merthat nekem eddig se nagyon ette a csontot, mikor tappal etettem meg hussal, csak itt ott.... es semmi baj nem volt...... :)
A tápban volt kalcium! Így megoldott volt a dolog. De BARF-nál tényleg szükség van a csontra. Hány kg a kutyusod? Nagyjából kiszámolom neked, ha gondolod, h h néznének ki az arányok.
A kérdező hozzászólása: 23 kilo :) Köszikee :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen köszi ezt a választ, ez most nagyon hasznos volt számomra :) :) Igen persze az olaj adagolását is ki kell tapasztalni, hiszen a kutyám csak most fog enni ilyen kaját...Természetesen nyers húst evett eddig, csak táppal keverve, itt ott zöldséggel, tehát nem lesz számára újdonság :P Hát kiírtam ezeket a tanácsokat amit írtál, remélem sikerülni fog :D :D Amúgy te mióta barfolsz? és a spenótt? azzal hogy állsz? hallom éppen az is nagyon nagyon egézséges a kutyának.....Hányszor kéne neki abból adnom?
Szívesen :) Én január óta barfozok teljes mértékben, tavaly szeptember környékén kezdtem utánajárni a témának. Az olajat fokozatosan növeld majd és nem lesz gond :) Én elõször csak egy fél pumpálásnyit adtam és így növeltem fokozatosan. Spenót egészséges nekik, bármikor adhatsz :) Én még nem adtam, én java részt sárgarépát, céklát (rengeteg vitamin van benne) és idény zöldséget/gyümölcsöt szoktam adni. Most pl. két pofára ette az epret is :) Ill. én elég sok kiegészítõt használok (almaecet, lucernapor, zöldkagyló stb.)

Helen Doron Early English (3-22 hónapos korig) könyveket hányszor kell egy nap felolvasni a babának és a CD-ket hányszor kell "meghallgattatni" Vele?

Megkaptam az anyagokat, de utasításokat nem. Megvan a Baby's best start 1-4 könyv, a Sunny-ról szóló 1-4 könyv és 4 CD. Nem tudom, hogy minden nap mind a 4-4 könyvet fel kellene olvasni és 4 CD-t meg kellene hallgatni? (kicsit soknak gondolnám)

Legjobb válasz: Nem tudom,én nem is járatnám ilyenre a gyerekemet,mert nem jo az angol kiejtésem,igy csak rossz irányba vinném õt...ezért is mondják h ha nem vagy idegen anyanyelvü,ne te akard tanitani a babádat,ezért is hülyeség az ilyesmi házi feladat.

Nem tudom, én nem is járatnám ilyenre a gyerekemet, mert nem jo az angol kiejtésem, igy csak rossz irányba vinném õt...ezért is mondják h ha nem vagy idegen anyanyelvü, ne te akard tanitani a babádat, ezért is hülyeség az ilyesmi házi feladat.
A kérdező hozzászólása: Elnézést rosszul írtam a kérdést. Szóval a Baby's Best Start érdekel, ez való 22 hónapos korig. Az Early English jön utána. Gondolom a lényegen nem sokat változtat, mert valószínûleg ott is hasonlóan kell eljárni.
OFF: Oké-oké, de nem ez volt a kérdés. Kérdezõ, sajnos nem tudok én sem segíteni, de volt már itt egy pár Heled Doren-es kérdés, oda is beírhatnád, hátha az ottani anyukák tudnak válaszolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó válaszadónak az érdemi! segítséget.

14 hetes vagyok. Hallottam a gát masszázsrol. De ezt hogyan kell? Hanyszor kell egy heten? Mennyi ideig? Ez megkönnyiti a szülést? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia...:-) 14 hetsen az meg korai....majd a 35 het korul kell elkezdeni...ird be a keresobe, hogy gatmasszazs es kiad egy csomo oldalt...leirja reszletesen, hogy mivel kell csinalni, milyen olajjal es hogyan. En kiprpbaltam..nekem nem jott be..de lehet neked hasznal:-) Minden jot kivanok neked es boldog babavarast! Egy 5 honapos kisfiu anyukaja:-)

Szia...:-) 14 hetsen az meg korai....majd a 35 het korul kell elkezdeni...ird be a keresobe, hogy gatmasszazs es kiad egy csomo oldalt...leirja reszletesen, hogy mivel kell csinalni, milyen olajjal es hogyan. En kiprpbaltam..nekem nem jott be..de lehet neked hasznal:-) Minden jot kivanok neked es boldog babavarast! Egy 5 honapos kisfiu anyukaja:-)
Én vettem gátmasszázsolajat. A 36. héttõl kellett volna használni 2 naponta. De engem nagyon csípett, úgyhogy végül is nem használtam. Nem akartam, hogy a PH változás miatt az utolsó idõben valami gombát összeszedjek.
Felesleges idõtöltés. Ha elsõ babás vagy, úgyis vágni fognak a babád és a te egészséged érdekében. Szegeden tiltják az orvosoknak elsõ babásoknál a gátvédelmet.
Ne hidd el a sok szóbeszédet! A barátnõm is pár hete szülte, érzéstelenités nélkül az elsõ babáját és NEM volt gátmetszése. Nyilván nem metszenek mindenkinél, ez alkati kérdés.
A kérdező hozzászólása: Az egyik ismerösöm most szült külföldön es neki semmilyen metcces, vagas sem volt pedig 3600 szuletett a fia.Õ mondta hogy semmilyen varrata sincs.
A kérdező hozzászólása: Es elso szülés volt neki.
Külföldrõl ne beszéljünk, mert más tészta, itthon pedig kórházi szabályzat, és orvos merészsége válogatja.
ha találsz olyan dokit, aki támogatja, akkor egy próbát megér, miért ne, mégiscsak százszor jobb...!


Csivavát fogok venni tavasszal! Elmondanátok róla néhány fontos dolgot, személyes tapasztalatokat? Milyen egy nap vele, hányszor kell egy nap sétáltatni, mit szeret csinálni, miket eszik, szóval mindenre kíváncsi lennék!

Legjobb válasz: Ugyanolyan mint a többi kutya, és azt is szereti csinálni. Játszani a többi kutyával, a gazdival lenni. Legalább, gondolom szobakutya lesz, legalább 5x ki kell vinni egy nap mivel kistestû. A tenyésztõ el fogja mondani neked, hogy mivel etette, valószínûleg azt is meg fogja mondani, hogy milyen vérmérsékletû.

Ugyanolyan mint a többi kutya, és azt is szereti csinálni. Játszani a többi kutyával, a gazdival lenni. Legalább, gondolom szobakutya lesz, legalább 5x ki kell vinni egy nap mivel kistestû. A tenyésztõ el fogja mondani neked, hogy mivel etette, valószínûleg azt is meg fogja mondani, hogy milyen vérmérsékletû.
Idézem egy másik kérdéshez másfél órája írt válaszod: "anna2001 válasza: az utolsó írónak mondanám:van a fajtatisztának rövidítése, a fajtiszta!a kérdezõnek pedig:Én 45000-ért vettem egy gyönyörû, fajtiszta, egészséges, tündéri csivikét Ajánlom a kutyust!!! Én imádom boldogságot és szeretetet hozott az életünkbe!!!" Khhhmmm. Akkor most hogy is van ez? :D:D:D
Hazudni is tudni kell, különben borítékolva van a lebukás! ;)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó két válaszoló azért kérdeztem úgy mintaha nem lett volna már csivanám , mert nem rég halt meg az enyém és úgy éreztem hogy talán én csináltam valamit rosszul ezért kérdeztem így, de mellesleg ehhez önöknek semmi közük!A másik válaszolónak köszönöm szépen , egyébként a tavasszal érkezõ csivavámat máshogy akarom nevelni ezért kérdeztem.ne örüljön a két jó indulatú mert nem buktattak le!!lebuktatni is jól kell mert másképp csak , mint most leégetik saját magukat!!!

Hányszor kell egy héten megmosni koszmós hajú baba haját?

3 hónapos a lánykám, elég sok haja van. Hányszor mossak neki hajat egy héten, hogy eltûnjön a koszmó? Ha minden nap mosom hamarabb eltûnik? Jelenleg nem mosom minden nap, mert úgy tudom az nem tesz jót a fejbõrnek. Hány naponta mossam? Babé samponnal mosom. Köszönöm.

Legjobb válasz: Csak mosástól nem fog elmúlni. Kend be vattával a fejbõrét babaolajjal egy pár napig. Így mindennap kell hajat mosni, de 2-3 nap alatt elmúlik.

Csak mosástól nem fog elmúlni. Kend be vattával a fejbõrét babaolajjal egy pár napig. Így mindennap kell hajat mosni, de 2-3 nap alatt elmúlik.
Amikor koszmós volt a feje a babámnak, akkor minden nap kezeltem, amíg nem múlt el. Ez pár nap volt és kétszer visszajött neki. Igaz én olajjal kentem. A samponra nincs ráírva a használati utasítás? (gondolom a koszmó elleni Babét használod, nem a simát)
olajjal kend be a fejét h felpuhuljon a koszmó, tegyél rá sapkát, és mindennap mosd amíg el nem tûnik. Mi is a babé sampont használtuk.
Mi gyógyszertári olajjal leáztattuk 3-4 nap alatt, addig mostuk is Babéval, utána 2 naponta mostam neki, soha többé nem jött elõ. Neki is nagyon nagy haja volt.
Nekem nem rémlik, hogy ebbõl olyan nagy ügyet csináltunk volna. Magától kopott le úgy emlékszem. Felesleges mindenféle vegyi anyaggal a fejét piszkálni szegénykének.
Hát jól emlékeztem, hogy elég volt nekünk a fésûs módszer. http://www.koszmo.hu/szakvelemeny.html Gratulálok a nullázóknak.
A fiamnak pici koszmó van a fején, de kb. hetente egyszer mosom a haját, úgy gondolom, hogy a sampon nem igazán tesz neki jót. Amikor úgy gondolom, hogy már aktuális, fürcsi elõtt bekenem babaolajjal, késõbb megdörzsölöm fogkefével, aztán megmosom neki. Szerintem a Babe sampont sem jó, ha túl sûrûn használod. 2-3 naponta mosnám vele.
csak úgy magától nem fog elmúlni. ahogy írták is fürdés elõtt 1-2 órával babaolajjal kend be a fejét, húzz rá sapit, és fürdéskor egy tiszta körömkefével körkörös mozdulatokkal dörzsöld neki (nem kell nagyon erõsen) majd mosd le. ezt még 1-2 alakalommal meg kell ismételni, és el fog múlni. az én lányomnak vastagon olyan volt, de ezzel a módszerrel eltûnt
Ja, és fésültük neki olykor. A kis sûrû fogú fésû lazította fel mindig.
amit belinkeltél abba a fésüs módszert csak megelõzésképpen említik..! lejjebb lehet olvasni amit mi is írtunk, hogy elõtte olajozni a fejét sapit rá, stb..

Mi az arcradír? Hogyan kell csinálni? Hányszor kell egy héten?

Legjobb válasz: Sokféle "recept" van,csak be kell írni a keresõbe. Amúgy az elhalt bõrréteg eltávolítására jó,jó a mitesszerek/pattanások ellen. http://www.xn--hzilag-pta.hu/arcrad%C3%ADr- k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se-h%C3%A1zilag.hazilag http://cocochic.blog.hu/2013/04/07/buzadaras_arcradir_hazilag

Sokféle "recept" van, csak be kell írni a keresõbe. Amúgy az elhalt bõrréteg eltávolítására jó, jó a mitesszerek/pattanások ellen. http://www.xn--hzilag-pta.hu/arcrad%C3%ADr- k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se-h%C3%A1zilag.hazilag http://cocochic.blog.hu/2013/04/07/buzadaras_arcradir_hazilag
az elsõnek jók a tanácsai, de arcradírt jobb parfümériákban venni mert ezektõl a házi cuccoktól pattanásos lehet az arcod. én az avon naturals vaníliás arcradírt ajánlom neked nagyon jó illata van és remekül radíroz. :)
igen, ezt tényleg jobb magadnak kitapasztalni, van aki a boltit nem bírja van akinek meg a házi nem olyan jó(nekem pár bolti bevált, mástól viszont 2napig vörös volt a fejem ezért maradtam a házinál)
A kérdező hozzászólása: Értem! Köszönöm a válaszokat!

Most akkor mikor kell fogat mosni? Étkezés előtt vagy után? Mennyit kell várni vele, hányszor kell egy nap?

Igyekszem tisztán tartani a fogaimat, de minél többet olvasok, hogy is kellene, annál több verzióval találkozok. Valahol azt írják, hogy étkezés előtt, mert akkor kiirtom a bacikat, valahol meg azt, hogy étkezés után vízzel öblögessek félórával utána fogmosás. Meg állítólag a napi ötszöri étkezés az egészséges, de max 3-szor szabad fogat mosni. Hogy is van ez akkor? :DD

Legjobb válasz: Minden étkezés után közvetlenül moss fogat. Ha 3x ettél akkor annyiszor, ha 5x akkor 5x. Nem fognak elkopni a fogaid, ha napi 3-nál többször mosod :)

Minden étkezés után közvetlenül moss fogat. Ha 3x ettél akkor annyiszor, ha 5x akkor 5x. Nem fognak elkopni a fogaid, ha napi 3-nál többször mosod :)
A fogmosásnál nem az számít hogy napi hányszor csinálod, vagy hogy mikor (evés elõtt vagy után), hanem hogy mennyire vagy alapos: megfelelõ technika, fogkrém és fogkefe, fogselyem, szájvíz. Egyetlen fontos idõpont van, mégpedig az elalvás elõtt, vacsora utáni fogmosás. Ennek az a lényege, hogy a nap közben fegyülemlett lepedéket és a fogak közé szorult ételdarabokat eltávolítsuk, mert alvás közben gyorsabban szaporodnak a baktériumok a szájban. A reggeli fogmosást sem érdemes kihagyni, éppen az éjszaka felgyülemlett lepedék miatt. Étkezés és fogmosás: Ha egészségesen táplálkozol és nem csak chipset eszel kólával, akkor maga a rágás is tisztítólag hat a fogakra (rostos ételek, mentolos rágó), ezért felesleges közvetlenül utána vagy elõtte fogat mosni. A plakk (lepedék) egy fehérjébõl álló biofilm, ami befedi a szájüreg felszínét (fogakat, ínyt, nyelvet, szájpadlást). Alapos fogmosás után már 20 percel kimutatható, benne pedig baktériumok szaporodnak, amik a lepedék fehérjéjébõl táplákoznak (egyes fajtájuk szuvasodást okozhat).
Nincs olyan, hogy kell. Felnôtteknèl sincs. Normális a 0 is, a 3 is...Csuklás nem baj, èn is szoktam.
Az is normális ha egy hétig nem kakil, de az is normális ha napi 6-8 kaki van, ami olyan mint a víz, sárgás zöldes, fehér rizs szerû darabokkal! Ha csuklik, mellre kell még tenni, vagy vízzel kell itatni, s akkor elmúlik! A fiam szinte minden kaja után bukik, s elkapja a csuklás.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, amikor megszületett az elsõ baba, hogy az is normális, ha minden pelusban van kaki, és az is, ha napokig nem kakil. Ha nagyon száraz a kaki vagy látjátok, hogy nehezen nyomja ki, akkor kell neki több folyadék valószínûleg. Nem írtad, hogy mennyi idõs a baba, de minden baba csuklik, teljesen normális, és õket abszolút nem zavarja. Inni próbálhattok neki adni ilyenkor, vagy még cicire tenni, de nehogy citromot kelljen szegénykének nyalogatnia, mert az neki sokkal rosszabb, mint a csuklás.
Én is megijedtem mikor a picim egyik napról a másikra napi 1kakis pelusa volt. mikor rá kérdeztem a dokira azt mondta hogy lesz olyan alkalom mikor 4-5napig semmi. 2, 5hónapos a kislányom. a csuklás nálunk is meg van én hagyom hogy magától elmúljon mert nem akar inni semmit.

Vigantol olajat 2.5 éves kisgyereknek hányszor kell egy héten adni?

Legjobb válasz: Miért kell még neki ezt adni?

Miért kell még neki ezt adni?
Nekem azt mondta a dokinéni, 3 éves korig az õszi-téli idõszakban ugyanúgy napi 1 csepp, mint csecsemõ korában.
Õsztõl tavaszig naponta 1 csepp, tehát egy héten 7x. Az én lányom is 2, 5 éves ezen a télen még kell adni.
3 éves koráig õszi-téli idõszakban (októbertõl-májusig) napi 1 csepp.
Télen minden nap.
A gyermekorvosunk azt mondta, hogy heti 14 cseppet adjak neki, akár egyszerre is megkaphatja.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!
Csatlakozom. 3 éves korig télen napi egy csepp. Bár lányom 2 cseppet kapott, még mindig elég nagy a kutacsa...

Szerintetek naponta hányszor kell egy 2 hónapos bárányt etetni?

Hány liter tejjel.Mi naponta 3-szor etetjük egy cumisüvegnyi forralt tehéntejjel

Legjobb válasz: Hát, nekünk is volt nevelt bárányunk. Elsõ hónapban két óránként etettük, forralt tehéntejjel, aminek 30°- a víz volt... Sajnos még így is ment néha a hasa. Két hónapos bárány elé már sztem rakhattok egy kis szálas takarmányt ( fûszénát, ami nem olyan nagy energiatartalmú) Azt már biztos fogja csipkedni. Szerintem 4 óránként már bõven elég etetni. Az, hogy mennyit, jó kérdés. Én sosoem mértem, figyeltem a hasát, hogy mennyire nõl neki:D Nem szabad neki sokat sem adni, mert a gyomra nagyon kitágul és utána egyre csak többet és többet szeretne majd enni.

Hát, nekünk is volt nevelt bárányunk. Elsõ hónapban két óránként etettük, forralt tehéntejjel, aminek 30°- a víz volt... Sajnos még így is ment néha a hasa. Két hónapos bárány elé már sztem rakhattok egy kis szálas takarmányt ( fûszénát, ami nem olyan nagy energiatartalmú) Azt már biztos fogja csipkedni. Szerintem 4 óránként már bõven elég etetni. Az, hogy mennyit, jó kérdés. Én sosoem mértem, figyeltem a hasát, hogy mennyire nõl neki:D Nem szabad neki sokat sem adni, mert a gyomra nagyon kitágul és utána egyre csak többet és többet szeretne majd enni.
Elõzõ voltam, elírtam, bocs: tehát "30%-a"
Szia!Nekem van 2 ujszülött koruk ota itt vannak.Naponta másfél litert kell elosztani, mi fele-fele adjuk a tejet és a vizet.Bárány tápot is szeretik, de persze tudni kell mit és mennyit ettek idáig.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi a válaszokat.Mi naponta 3-szor etetjük, de már jól rászokott a takarmányra.A kedvenc csemegéje a nyúltáp lett, de emellett azért még kapja a napi 3-szori tejet. Az 1. válaszadó válasza nagyon hasznos volt számomra.Minden fontos infót tartalmazott.KÖSZI:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!