Találatok a következő kifejezésre: Hányszor kell a (278 db)

Fedeztetés után mikor kell először ultrahangot csináltatni, illetve hányszor kell a vemhesség ideje alatt?

Legjobb válasz: Tenyésztõ vagy, tudnod kéne. De minimum elvinni állatorvoshoz, hogy ez történt és szeretnél felvilágosítást kérni.

Tenyésztõ vagy, tudnod kéne. De minimum elvinni állatorvoshoz, hogy ez történt és szeretnél felvilágosítást kérni.
Ha tenyésztõ lennél, tudnád.Ha kezdõ vagy, akkor meg nem itt kérdezõsködnél, hanem megkérdeznéd a kan gazdáját, mert feltételezem az õ kutyája is egy tenyészszemlés, szûrt, törzskönyves kutya, mint a tied. Ha mindketten kezdõk vagytok, akkor már nem értem a fedeztetés célját, 2 kezdõ kutyával...De még mindig fordulhatnál ahhoz a tenyésztõhöz, akitõl vásároltad a kutyádat. Illetve, fedeztetés elõtt úgyis kellett kapnia herpesz oltást a kannak és a szukának is, így a dokit is megkérdezhetted volna, hogy mikor kell vinni.
Nem fog gyest kapni, ha több uh-ra viszed. Attól nem lesz benne kölyök. Semmit nem kell. Pl. almokat csinálni sem.
Állatorvossal beszélj, õ eligazít és be is oltja neked a nyuszit.

Hányszor kell a baba orrát porszívózni egy nap, ha taknyos?

Legjobb válasz: Bármikor, ha tele van. Ha a kislányomnak folyik az orra, van, hogy félóránként is szívni kell.

Bármikor, ha tele van. Ha a kislányomnak folyik az orra, van, hogy félóránként is szívni kell.
Doki azt mondta 30x naponta, és komolyan gondolta. Na ez nálunk kivitelezhetetlen lenne ha mindhárom náthás, de fél óránként lehet ha tele van, és nálunk így volt. Szóval sokszor.


Egy nap hányszor kell a tengerimalacomnak enni adni?

Legjobb válasz: Szénája mindig legyen , " mûzlije " pedig minden reggel . Zöldséget , gyümölcsöt napi 1-2x mehet neki . Remélem tudtam segíteni :)

Szénája mindig legyen , " mûzlije " pedig minden reggel . Zöldséget , gyümölcsöt napi 1-2x mehet neki . Remélem tudtam segíteni :)
Széna és víz mindig legyen elõtte. Én tápot kétszer adok , reggel és este egy-egy evõkanállal malaconként. Reggel és este is kapnak valamilyen zöldséget, néha a zöldség helyett gyümölcsöt. Napközben meg mikor kiveszem õket, akkor egy kis uborka, petrezselyemzöld lecsúszik.
A mi malackánk nagy evõ volt, az, és lesz is. :D a tengermalacok imádnak enni, de elmondom hogy az én malackám Picur hogy kapja a kaját :3 :3 mindig van a szénatartóban széna, olyan magasan ha felágaskodik eléri, ez arra is jó hogy ne lustuljon el. Mindig van a tálkában mag, az az õ dolga hogy mennyit szeretne belõle enni, egész nap ott lehet hisz nem romlik meg. Szoval magot meg szénát ehet a 3 fõ étkezések közben. Azaz reggel is gyümit meg zöldséget kap, délben is meg este is. És mindig van víz a tartóban. Így nem éhezik. De ugy megszokta ha csúszunk valamelyik fõ étkezéssel figyelmesztet hívófüttyel. Igazi hercegnõ :3 :3

Valas utan kulfoldre (Angliaba) mentem a 14 eves gyerekemmel. Az exemmel a lathatason megy a vita. Ilyenkor mi a gyakorlat? Hanyszor kell a gyerekenek hazajonnie lathatasra, kinek kell allni a hazautazas koltseget?

Egy hasonlo esetet tudok, ott ket gyerek van, evente egyszer jonnek haza az apjukhoz 2 hetre, es az apuka koteles allni az utazas koltseget. Van-e valakinek fogalma rola, hogy mi ilyenkor a gyakorlat, ha a szulok nem tudnak megegyezni?

Legjobb válasz: Mivel te mentél el, neked kell állni az utazás költségeit. Az apuka mit tehet arról, hogy te elmentél? Sõt tényleg fel is jelenthetne amiért ilyen messzire vitted a gyereket.

Ilyen esetben általában az iskolai szüneteket szokták láthatásként megitélni a ásik szülönek. Az utiköltségeket - a szülö és a gyerek költségeit is - annak kell viselnie, aki elköltözött a közös lakhelyröl, mert a másik felet nem lehet még ezzel is terhelni, elvégre ö nem tehet arról, hogy te máshol akarsz lakni a gyerekkel. Több ilyen esetet ismerek, söt ha te az exed beleegyezése nélkül költöztél külföldre a gyerekkel, akkor örülhets, ha nem jelent fel, mert ez jogilag gyerekrablás, és komoly büntetést von maga után. (Akkor is, ha az EU-n belül költöztél)
Mivel te mentél el, neked kell állni az utazás költségeit. Az apuka mit tehet arról, hogy te elmentél? Sõt tényleg fel is jelenthetne amiért ilyen messzire vitted a gyereket.
Amikor elváltatok, a gyermekelhelyezésnél a láthatás is szabályozásra került. Aszerint kell biztosítanod a találkozásokat. Ha ez hetente péntektõl vasárnapig van, akkor úgy, ha kéthetente, akkor úgy. Nem évente, az biztos. A költségeket pedig az állja, aki elköltözött, jelen esetben te.
Az apa beleegyezése nélkül ki sem vihetted volna a gyereket az országból. A férjed akár be is perelhetne ezért ha nem egyezett bele, hogy hosszabb idõre külföldre vidd a gyerekedet.
Ebben az esetben nem lehet biztosítani a sûrû láthatást a távolság miatt. Egy ismerõs családnál is az anya az apa tudtával és beleegyezésével ment külföldre a gyerekekkel. A láthatást úgy oldották meg, hogy az iskolai szünetekben (húsvét, pünkösd, karácsony) legalább 1 hetet, nyáron legalább 1 hónapot a gyerekek az apjukkal vannak. Az oda-vissza utazást az anya oldja meg és õ állja a költségeket is. Ez így igazságos, és a gyerkeknek is ez a jó megoldás.
1. nem vihetted volna ki 2. a megítélt láthatás van érvényben és neked kell fizetni az utazási költséget
Aki elvitte a gyerekeket annak kell állnia a láthatás költségeit. Jelen esetben neked.
Évente egyszer láthatja az édesapa a gyereket? és ez szerinted így jól van?
Nem tudom milyen "esetrõl" tudsz, de azt biztos nem bíróság rendezte. Bíróság nem is engedné az évi csak egy láthatást. És a költség azt terheli aki elköltzözött
Nagyon remelem, hogy neked kell allnod a lathatas koltseget.
Nem "kinek a sara" kérdése ez, a törvény úgy szól, hogyha valaki költözik, akkor után õ állja a z utazást (ha az apa jönne a gyerekhez, akkor is neked kéne fizetni) Sokan megállapodnak másban, de ha az egyikféla bírósághoz fordul, akkor ez az ítélet. Jogod van kimenni és kint dolgozni, jogos van ahhoz is, hogy a gyereket magaddal vidd, de ez azt jelenti, hogy azt is vállalod ami ezzel jár. Mindegy ki lépett ki a kapcsolatból, a magyar jog - helyesen - nem foglalkozik ezzel, hiszen ahol valaki megy, ott mindkét fél hibás.
Kérd a biróságon a láthatás újraszabályzásást és kérd, hogy az apa állja a költségek a sokkal jobb anyagi helyzet alapján.
24: Én is tudnék mesélni olyan történetet, ahol az anya a sz.ar, most ettõl minden anyára kivetíthetõ ez?? Nem az anya az isten, értsétek már meg, mindkét szülõ lehet jó és rossz, szeretheti a gyerekét és nem is, ez nem attól függ, hogy az anyáról vagy az apáról beszélünk, és egyik szülõnek sincs több joga a másiknál csak azért, mert más a nemük.
Na, így azért más. Nem értem, miért nem írtál több részletet, más válaszokat kaptál volna. Csak a törvény álláspontját kérted, részletek nélkül. De: van a törvény és vannak a körülmények. És a körülményeket a bíróság figyelembe veszi. Így már egész más a helyzet, mint ahogy elsõre tûnt. Tényleg szabályoztasd újra a láthatást, sorolj fel mindent, ami fontos a döntés szempontjából. És valóban ne csak szóbeli egyezség legyen, mindent papíroztass le. Sok szerencsét a további életedhez!
28-as vagyok: amúgy pont másfél hete beszéltem a volt férjemmel, hogy hosszabb távon ki kellene menni külföldre. Még õ adott tippeket, beszélgettünk arról, hogy hol jobb az oktatás. Egy büdös szóval se mondta azt, hogy menj elõre és intézz el mindent, én addig elvagyok a gyerekekkel, vagy kért volna, hogy maradhassanak inkább nála.
Annyit kell tenned, hogy újraszabályoztatod a láthatási idõt.
Ja, ez nem nekem szólt. :) De ettõl még a véleményem tartom, csak egyetértünk így. :D
18: Ezzel most nem tudom mit akartál bebizonyítani, mert ez pont azt jelenti, hogy anyuka nem viheti sehova önkényesen a gyereket, még a szomszéd utcába sem. Az én érvem pedig az volt, hogy anyuka még így is örüljön, mint majom a farkának, mert nála a gyerek. Sok apuka maradna a fenekén költözgetés helyett, ha minden nap láthatná a gyerekét. Csak annyira természetes, hogy anyukánál marad a gyerek, hogy mindent akarnak.. Persze normális édesapa nem fog a költözés útjába állni, de abba is bele kellene gondolni, hogy külföldre nem kéne kivinni, mert ezzel gyakorlatilag ellehetetleníted a láthatást.
16: Szerintem rengeteg apuka örülhetne, ha nála maradhatna a gyerek. Ha anyukának annyira mehetnéke van, akkor menjen, és hagyja apukánál a gyereket. Ja, hogy így már nem jó..
" A másik szülõ hozzájárulásával változtatható meg az állandó lakcím. Ez akkor is kell, ha csak a szomszéd utcába költöznek. " Te jobbágyok röghöz kötési törvényérõl beszélsz.1848-ban eltörölték. Nem kell az apuka beleegyezése, hogy elköltözz a gyerekkel másik utcába vagy városba.Az anyukának szíve joga oda költözni ahová akar, ahol tudja biztosítani a gyermeke jövõjét, élethez szükséges feltételeket.Ha ez 200km-re van akkor oda megy.Ne vicceljünk már, hogy az apuka mondhatja meg, hova menjen az anyuka????Ilyen nincs. A gyámügy meg annyit foglalkozik a külföldi kiköltözéssel, hogy csak iskolai látogatási papírt kérnek.Semmi mást.Tudom, végig csináltam.
"Én nem hallottam olyan törvényrõl, hogy az apukának biztosítani kell az utazás költségét." A gondozó szülõnek kell biztosítani a láthatást. Ha elköltöznek a szokott lakóhelyrõl, köteles állni a költségeket, mert a másik mit tehet arról, hogy õ most úgy döntött, elköltözik??? "Sokan írják, hogy az apa beleegyezése kell, hogy külföldön éljen a gyerek. Nos, mi annak idején utána jártunk.Igen, kell a beleegyezõ nyilatkozat az apuka részérõl, HA nem úniós országba viszed a gyermeket(USA, Ázsia, Ausztrália, Új-Zéland stb) Az uniós országokban szabad utazás van, hiszen határok elvileg nincsenek. " Nem így van. A végleges külföldre távozáshoz gyermek esetében gyámhivatali engedély is szükséges a másik szülõ beleegyezõ nyilatkozata mellé. A történetedben annyi a részleges igazság, hogy pl USA a beutazáshoz is megköveteli a másik szülõ beleegyezõ nyilatkozatát. "Teljesen mindegy, hogy ha az apuka Budapesten él, az anyuka a gyerekével mondjuk 300km-re költözik Debrecenbe, (egész pontosan 235 km-re van egymástól a két város vagy Bécsbe (mi meg 243 km-re van a fõvárostól) Nincsenek határok.Elég ha az apuka tudja a pontos címet, és az apukának van utazási lehetõsége.. " A másik szülõ hozzájárulásával változtatható meg az állandó lakcím. Ez akkor is kell, ha csak a szomszéd utcába költöznek.
és ne felejtsd el, hogy a láthatás nem csak jog, hanem kötelesség is persze ennyi idõs gyerek maga dönt a magyar jog szerint, angliában még 2 évig nem, de az angol hatóságok, pl gyámügy nagyon szigorúak-e téren.(ellenõrzés, gyermek megkérdezése a szülõ jelenléte nélkül stb).
Ahol normálisak a szülõk, szerintem ezt megoldják maguk között. Az én szüleim is elváltak, sosem tartották be a hivatalosan elõírt láthatást. Apukám jöhetett-vihetett minket amikor akart, mehettünk amikor akartunk, csak meg kellett beszélni elõre, hogy nehogy valakinek valami programja legyen akkor. Feltehetõen jobb élet, jobb munka reményében mentetek külföldre. Egy értelmes apuka szerintem megérti, hiszen õ is jót akar a gyermekének, és rugalmas lesz a láthatást illetõen. Próbálj vele beszélni.
A kérdező hozzászólása: bocsanat, elirtam, anyukam 65 eves volt, amikor a gyerekek ramaradtak. Egyebkent hozzateszem, en nem gondolom, hogy nincs olyan apuka, aki akar jobban is fel tudna nevelni a gyereket mint az anyuka. De azok az apukak kitartanak a csalad mellett, amennyire csak tudnak.

Hányszor kell a kutyát vinni sétáltatni?

Legjobb válasz: 3x fél -1 óra

3x fél -1 óra
Szerintem a leghosszabb sétát rakd inkább estére, mert 5kor hõgutát kap szegény, ha két órát kint van.
Ilyen melegben a hosszú sétákat célszerûbb áttenni este 7 utánra. Egyébként aki azt írta, hogy egy máltai selyemkutyának elég egy kör, annak üzenem, hogy ritka nagy butaságot írt...
A kérdező hozzászólása: na hasonlít az idõbeosztásunk:D
nekem is bealge keverék :) . Én úgy szoktam, hogy reggel fél 7: 20 perc. 12 körül: 35 perc . 4 órakor pedig elszoktam vinni egy kutyauttatóba ami ottvan tõlünk kb 10-20 percre ezkb. 2-2 ésfél óra szokott lenni. este 10kor pedig 15 perc Tehát mi úgy napi 3-4 órát sétálunk összvissz :)
A kérdező hozzászólása: hát mondjuk nem mérném stopperrel de oké megoldható:D
Hát, ha beagle és németjuhász beütése van akkor szerintem a reggeli sétát hosszabítsd át fél órára
A kérdező hozzászólása: amugy nekem egy keverék kutyusom van most hoztuk menhelyrõl én egy németjuhász beagle keverékre gondolok de lehet hogy teljesen más nemtudom de tuti nem lesz kis testû kutya
A kérdező hozzászólása: bocsi rosszul fogalmaztam meg a mozgáson kívül a mozgás az napi 1-2óra tuti meg lenne (ez egy séta) azon kívül pisilés kakálás az ugy jó hogy: reggel 6-7 körül 15perc délután 2körül 30perc 5óra fele egy nagyobb séta (120perc) este 9-10fele 10perc
Minden fajta szereti valamennyire a mozgást. Egy máltai selyemkutya lehet beéri egy kis körrel, míg egy vizsla, vagy agár igenis futni szeretne . Evileg 3x 1 órahossza.
Én minimum 3x viszem le, de inkább 4x, van, amikor 5x is. Nagyjából 2 és fél, 3 órát tesznek ki a napi séták.
Attól függ hogy milyen fajta.Minden fajtának más a mozgásigénye.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ de azért hülye nem vagyok szerinted ha nekem melegem van akkor fogok két órát sétálni vagy esetleg várok egy órát hogy kicsit jobb idõ legyen? vagy esetleg hova megyek szegény kutyával egy forró beton focipályán fogok körözni vele vagy estleg a hûvös erdõbe megyek vagy tóhoz?:D

Hányszor kell a nyúlnak egy nap alatt enni adni és mikor? Azt tudom hogy széna meg víz legyen előtte mindig, de tápot mikor mennyit?

Legjobb válasz: 1 x mert annyiszor enne amennyiszer adsz neki és akkor elhízik csúnyán!én mindig 1 marékkal adok neki,mellé kap répát,almát,salit vagy ami épp van itthon,kivétel minden K betûs zöldség/gyümölcs mert attól felfújódhat és bele is halhat!

1 x mert annyiszor enne amennyiszer adsz neki és akkor elhízik csúnyán!én mindig 1 marékkal adok neki, mellé kap répát, almát, salit vagy ami épp van itthon, kivétel minden K betûs zöldség/gyümölcs mert attól felfújódhat és bele is halhat!
a mikor kérdésre pedig:amikor gondolod én reggel szoktam!zöldséget pedig délután
magot naponta elég neki csak 1 evõkanállal adni, mert különben elhízik. széna mindig lehet elõtte éjjel-nappal, zöldség pedig: naponta adhatsz neki, de figyelj arra hogy mit! van több oldal ahol leírják mi tilos és mi mérges meg mit szabad. gyümölcsöt max hetente 1x adj, mert a gyümölcs cukortartalma nem tesz jót a nyuszónak.
* mérgezõ

A 9 hónap alatt hányszor kell a védőnővel találkozni?

Õszintén szólva az eddigi véd?n? sem csinált semmit, ráadásul egy 25 éves csajszi volt, aki még nem szült, élettapasztalata sincs annyi, mint egy id?sebbnek, tehát tök felesleges volt vele konzultálnom, de azért eljártam hozzá, hogy nehogy ezért ne kapjak pénzt. Másrészr?l meg kb 500m-re van, így egy sétának is jó volt. Decemberben búcsút intettek neki, így új véd?n?t kellett keresnem. Bár a régi szerint majd keresni fognak (3 hete senki sem keresett)- persze. A héten felhívtam ?ket, mert a régi véd?n?mmel úgy beszéltük meg, hogy karácsony el?tt még találkozzak mindenféleképpen az új véd?n?vel. Az új véd?n? majdnem ordítva közölte velem, hogy ? idén már nem foglalkozik a volt kollégan? kismamáival, púp a hátán az egész, majd hívjam januárban, különben is ? jöv?hétt?l szabira megy, mert ha nem tudnám Karácsony lesz. Persze azt nem mondtam, hogy ilyen szolgáltatással nekem terhesen meg még inkább púp az egész kóceráj a hátamon... Az el?z?vel sem találkoztam túl sokat, kétszer volt kint, és kb. 3-szor voltam nála. Ennyi alkalom elég? Januárban max. egyszer tudok elmenni, mert utána már szülök, vagy ki tudja, lehet már egyszer sem... Tényleg kell 4 pecsét a véd?n?t?l is? Dokihoz járok rendszeresen 3-4 hetente, azzal nincs probléma. E miatt ugye nem fogok elesni a támogatásoktól?

Legjobb válasz: Igaza van az elsõnek, én is a harmadikat várom, van már némi gyakorlatom a hivatalos dolgok intézésében, semmi nem kell, csak az orvos igazolása, védõnõtõl nem kell vinni semmit!!! A kiskönyvet a védõnõ adja ki, de ennyi. Amúgy épp a 12 hetes uh-n nevetett jót a dokim, még mindig nincs kiskönyvem, de szerencsére neki pont ugyanaz a véleménye a védõnõkrõl, mint nekem, szóval nem piszkál érte, mondta, hogy majd ha lesz kiskönyv, visszamenõleg beír mindent, a számítógépben úgyis ott van minden vizsgálati adat. :-)))

Igaza van az elsõnek, én is a harmadikat várom, van már némi gyakorlatom a hivatalos dolgok intézésében, semmi nem kell, csak az orvos igazolása, védõnõtõl nem kell vinni semmit!!! A kiskönyvet a védõnõ adja ki, de ennyi. Amúgy épp a 12 hetes uh-n nevetett jót a dokim, még mindig nincs kiskönyvem, de szerencsére neki pont ugyanaz a véleménye a védõnõkrõl, mint nekem, szóval nem piszkál érte, mondta, hogy majd ha lesz kiskönyv, visszamenõleg beír mindent, a számítógépben úgyis ott van minden vizsgálati adat. :-)))
Elsõnek igaza van, második babámat várom.
ÉN 11-12hetesen voltam elõször és utána 4-5hetente szülésig. Mindhárom terhességemnél. De nekem rendes védõnõm van, nekem nem nagy teher volt eljárni hozzá, közel is van! :) De egyébként nem kell tõle 4pecsét. Jó nagy ... lesz az új védõnõd-szegényke!! Pedig ha megvan a baba és hazamész vele, másnap, vagy harmadnap ki kell menni, 6hetes koráig hetente, 6hós koráig utána havonat!!! Ez így van - de szerintem senkihez sem ment ki a védõnõje ennyiszer. Nekem 4hétig jött hetente, csak mert nagyon kissúlyal született a baba, szerintem nem jött volna annyirszor. De viszont hívott sokszor, hogy hogy vagyunk, hogy hízik a pici.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor nem parázok annyira, még egy pecsétet azért beszerzek, valamikor úgyis kell találkoznom az új védõnõvel. Nekem elsõ baba lesz, így még nem vagyok olyan rutinos, de az egész védõnõs dolgot úgy ahogy van, tök feleslegesnek tartom! Amúgy is a hátamon feláll a szõr, hogy egy tök idegent beengedjek a lakásomba, az életembe, aki majd beleszól a gyerekem nevelésébe.
nálunk is úgy van havonta kell menni a védõnõhöz, a körzeti nõgyógyász is havonta jön tanácsadásra
Ez egy érdekes kérdés, nekem van magán dokim de azt mondták hogy az õ pecsétje nem elég, ezért tehát el kell mennem egy körzeti nõgyógyászhoz aki ad pecsétet de csak akkor ha elõtte elmegyek a védõnõhöz.Nálunk a védõnõhöz havonta kell menni mert ha nem, szólnak hogy legyek szives befáradni.Ami még érdekes hogy terhes tanácsadás a körzeti dokival csak két hetente van fél 8-tól fél 9-ig, közben pedig olyan sok a kismama hogy be sem lehet férni a váróba, kint a folyosó is tele van és kb 1-2 perc jut egy kismamára.Én nagyon utálom ezt a helyzetet!Így tök értelmetlen az egész, mert tényleg nem tudnak rendesen foglalkozni velünk, nekem pl.még csak egyszer mérték meg a vérnyomásom, egyszer nézték meg a vizeletem, szívhangot még egyszer sem hallgattak mert az már nem fért bele az idejükbe.Hát nálunk elég siralmas a helyzet! 29hkm
nem kell járni egyáltalán, ha nem akarsz - elég a nõgyógyásztól az igazolás, hogy részt vettél terhesgondozáson - nem esel el semmilyen juttatástól
elsõ vagyok - nem kell a védõnõtõl semmilyen pecsét, csak az, hogy kiadja a kiskönyvedet már nem az elsõ terhességem, tapasztalatból mondom - amikor tgyást, egyszeri anyaságit stb-t igényelsz, csak a nõgyógyász által kiadott igazolást kérik, semmi más védõnõi dolgot
Én is úgy tudtam, hogy 4 védõnõi látogatás szükséges. Amúgy részvétem, nekem nagyon sokat segít a védõnõm, és csípem nagyon.
utolsó 15:33-as vagyok, azt elfelejtettem, hogy nálunk kérik az egy védõnõ pecsétet, lehet, hogy máshol nem
én úgy tudom egy pecsét mindenféleképp kell, de nem biztos sajnállak, hogy ilyen védõnõd van, velem is egyszer megcsinálta az enyém, hogy fintorgott, mert nem adott napon mentem mikor lehetett volna, hanem egy másikon, elmondtam a véleményem, hogy nem abból áll a napom, hogy állandóan hozzá járjak, és megértette, azóta kenyérre lehet kenni. szerintem jó ha mész egyszer-kétszer mert ha kérdésed van õ tud segíteni, jó a doki is biztos, de szülés után a védõnõd fog kimenni hozzád, nem az orvos
Így igaz, a védõnõnek semmi köze a juttatásokhoz, ahhoz csak 4 orvosi pecsét kell. Felejtsd el az ártónõket - én csak így hívom õket, idióta egy társaság, azok gyûjteménye, akik nulla iq-val rendelkeznek és semmi más iskolát nem tudnának elvégezni, mert máshová követelmény hogy képes legyen gondolkodni... Bocsánat, biztosan vannak nagyon ritkán kivételek, akik erõsítik a szabályt, csak én még nem találkoztam velük. Tõlük borzasztóan sajnálom azt a pénzt, amit az adófizetõi forintokból kapnak... Inkább adnák oda az egészségügyben dolgozó egyéb embereknek, pl. ápolóknak, mert azok baromira alul vannak fizetve, pedig rajtuk aztán tényleg múlik a betegek jóléte, míg egy védõnõ csak a levegõt rontja, meg az egészséges anyai ösztönt. :-(
Én havonta egyszer elmegyek hozzá, amúgy mindenféle beutalót nekem a védõnõm adott, a doki nem. Új évben pedig családlátogatásra jön , milyen az otthoni körülmény , mindene megvan-e a babának stb

Hányszor kell a kisfiamat fürcsi után beolajozni?

Sajna 1 héten max 1x van rá lehet?ségem, mert fürcsi után nagyon sír, éhes. Kellene többször olajoznom?

Legjobb válasz: Én sose olajoztam. Ha nem szükséges a bõrének akkor teljesen fölösleges.

Én sose olajoztam. Ha nem szükséges a bõrének akkor teljesen fölösleges.
Én talán az elsõ hónapban olajoztam a lányom.Most 7 hós:)
én is csak a fejét olajoztam fürdés elõtt, mikor koszmója volt, másra nem használtam olajat.
Én sem olajozom, de nagyon jó fürdetõnk van, orvos irta fel, Balneum-Hermal, kicsit olajosabb az összetétele, de nem zsiros, nagyon jó.

Naponta hányszor kell a szilikonos fogkefével megtisztítanom kisbabám már meglévő két alsó fogacskáit?

Legjobb válasz: Mi este fürdéskor szoktuk csak.Azért,hogy szokja,h milyen is a fogmosás.

Mi este fürdéskor szoktuk csak.Azért, hogy szokja, h milyen is a fogmosás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!