Találatok a következő kifejezésre: Hányszor kakil egy (25 db)

Hányszor kakil egy kiscica? Találtam két 3-4 hetes kiscicát, nem egy alomból valók de az egyik már többször is kakilt a másik meg semmit sem produkált. Mi a megoldás keddig? Akkor tudom csak orvoshoz vinni.

Legjobb válasz: Az anyamacska úgy szokta õket kakilásra bírni, mikor elkezdenek táplálkozni, hogy nyalogatja a végbélnyílásukat, ezáltal jön nekik az inger. Megpróbálhatod langyos vizes vattával törölgetni a fenekét és közben alomra, vagy homokra tenni. Ez nálunk is bejött mikor kaptunk egy egy két hetes még cumizós kiscicát.

Az anyamacska úgy szokta õket kakilásra bírni, mikor elkezdenek táplálkozni, hogy nyalogatja a végbélnyílásukat, ezáltal jön nekik az inger. Megpróbálhatod langyos vizes vattával törölgetni a fenekét és közben alomra, vagy homokra tenni. Ez nálunk is bejött mikor kaptunk egy egy két hetes még cumizós kiscicát.
ilyen piciknek még az anyukájuk szokta elrendezni, a végbél nyalogatásával. ha már nem szopiznak , és már konzervet is esznek, lehet, hogy Neked kell segíteni elõször. amelyik még nem tud kakilni, nagyon finoman masszírozd a pociját, és , ha kell kamillás vattával törölgesd a fenekét. muszáj neki valamit produkálnia, mert felpuffadhat. ha alomra teszed, az is kiválthatja az ingert. ösztönösen keresik a megfelelõ helyet kakiláshoz. én is négy " félvad " háromhetes kiscicával küzködök, mert az anyukájuk nem a legjobb anya, lévén nagyon fiatal. valaki az õsszel betette hozzánk, mert tudják, hogy meg akarok menteni minden cicát, csak sajnos az én lehetõségeim is végesek. üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de ezeket már próbáltam, a puffadás meg szerintem már megvan, úgy gondolom, hogy ügyelet lesz a vége.
mi lett a cicakkal?
A kérdező hozzászólása: A Cicusok már jobban vannak. Igaz, hogy megjártuk az ügyeletet, de úgy néz ki minden rendben. Beszáradt a bélsár a kis beleibe, ezért ki kellet mosni. Szegény nagyon sírt. De már ugra-bugrálnak, és sokat rosszalkodnak. Ha valaki tudna gazdi ügyben segíteni azt nagyon megköszöném.
És gubbasztott elõtte a cica? Én is most azt figyelem, miért nem kaksizik, de ennél életvidámabb macskát még nem láttam -.- Amióta megvan, nem láttam kakilni, és kb. olyan 7 hetes. Most bent fogtam a szobában, de már letelt az egy nap :/
A kérdező hozzászólása: Nem látszódott rajta semmi! Játszott, ugrált, de ami az orvos szerint is furcsa volt, hogy még így is rengeteget evett. De azt mondta, hogy nem élte volna túl!! Annyira meg volt már kövesedve, hogy magától nem dobta volna ki a szervezete. Nem mondom, hogy olcsó mulatság volt, (tekintve, hogy ügyeletre mentünk) de mindenképpen érdemes elmenni az orvoshoz ha 2-3 nap alatt nem produkál semmit
Jaj, hála az égnek kaksizott két napon keresztül vagy 3x, aztán most visszább vett napi egyre :D Annyira örültem neki :D Köszönöm a válaszod, ha nem oldódott volna meg, már tuti rohantam volna én is :S:S Eszméletlen mennyire meg lehet szeretni egy ekkora kismacskát... :)

4, 5 hónapos tápszeres babátok hányszor kakil egy nap? Az én kislányom mostanában napi 3-4-szer is kakil. Eddig napi egy volt.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: nálunk ugyan ez van. elkezdted a hozzátáplálást gondolom. ha híg a kaki, akkor meg a foga.

nálunk ugyan ez van. elkezdted a hozzátáplálást gondolom. ha híg a kaki, akkor meg a foga.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod, akkor megnyugodtam.

Anyukák, akik anyatejjel és tápszerrel vegyesen tápláljátok a babáitokat, a Ti gyermekeitek hányszor kakilnak egy nap?

Az én kisfiam 2 hónapos, vegyesen kap anyatejet és tápszert. Sajnos tejem kevés van, ami van, azt lefejem, és cumisüvegből kapja. 5x eszik egy nap, ebből 1 anyatejes, a többi tápszer. Eddig minden nap volt kaki, ma volt az első nap, hogy nem. Ez normális, vagy kezdjek aggódni...?

Legjobb válasz: normális, még az is, ha 2-3 napig nincs (állítólag az 5 nap kihagyás is normális, én akkor már a dokit megkérdezném) az én lányom 5 evésbõl 3x kapott anyatejet 2x tápszert, aztán folyamatosan ment el a tejem és kapott egyre több tápszert, fixen 2 naponta kakilt, közbe volt, hogy 3 nap maradt ki.Aztán elkezdtük a hozzátáplálást és azóta naponta van széklet, akár többször is.

normális, még az is, ha 2-3 napig nincs (állítólag az 5 nap kihagyás is normális, én akkor már a dokit megkérdezném) az én lányom 5 evésbõl 3x kapott anyatejet 2x tápszert, aztán folyamatosan ment el a tejem és kapott egyre több tápszert, fixen 2 naponta kakilt, közbe volt, hogy 3 nap maradt ki.Aztán elkezdtük a hozzátáplálást és azóta naponta van széklet, akár többször is.
Normális, nálunk is kb két naponta volt. Az enyém a kezdetektõl fogva fele anyatejet-fele tápszert kap, most már csak a reggelire és vacsira kapja ezeket, de az arány a mai napig megmaradt :) 8 hónapos baba anyukája
3-4naponta kakilt.Rendes hozzátáplálással meg már napi 4x is akár.


Hányszor kakil egy 8-9 hónapos baba?

Azért vagyok kiváncsi ,mert állítólag abból lehet eldönteni,hogy eleget eszik-e?

Legjobb válasz: A fiam születése óta napi egyszer kakil. Eleget eszik így is, egy éves múlt és 10kg a súlya. Ha éhes lenne a babád, akkor jelezné.

A fiam születése óta napi egyszer kakil. Eleget eszik így is, egy éves múlt és 10kg a súlya. Ha éhes lenne a babád, akkor jelezné.
Amelyik baba fogzik éppen, az kakilhat napi 3-4 alkalommal, vagy akár többször is, amelyik baba meg minden tápanyagot hasznosít, az a baba meg naponta 1x, de akár 2 naponta 1x is lehet... Erre ne alapozz, ha éhes a babád, úgyis jelzi!
Az én kislányom napi 2x kakil a hozzátáplálás elkezdése óta. Kb azóta lett tápis is!

2 hetes babátok hányszor kakil egy nap?

A kislányom eddig naponta produkált 2-3kakis pelust,ám még ma nem kakilt.Keresgéltem a neten,de sok eltér? választ kaptam.Néhol azt irják,hogy normális ha nem kakil minden nap,néhol pedig azt hogy kevés a tej mennyisége és azért nem kakil.Nem tápszeres,csak szopizik.Ti babátok hányszor kakil naponta?

Legjobb válasz: Az enyém hasfájós volt, és nagyon ritkán volt széklete. Nyugodj meg anyatejes babáknál teljesen normális ha minden szopi után kakil, de az is normális ha csak 4-5 naponta van széklete.

Az enyém hasfájós volt, és nagyon ritkán volt széklete. Nyugodj meg anyatejes babáknál teljesen normális ha minden szopi után kakil, de az is normális ha csak 4-5 naponta van széklete.
Szia!Az enyem 2 hetes lesz holnap.Szinte mindig van nemi kaki a pelusban, hol több, hol kevesebb.kb.5-6x cserelek egy nap es az enyem is csak anyatejes.Ma pl.zöldes volt a kaki egyszer.A korhazban azt mondtak, h anyatejes babaknal elöfordul, h egy hetig sincs kaka.
Szia! Mi tegnap voltunk 2 hetesek, anyatejes baba! A napi kakis pelusok száma, átlagban 4-6!
Az elsõ néhány hétben az én lányom is rengeteget kakilt, utána lement napi egyre, most 4 hónaposan meg 3-4 naponta van széklete (megjegyzem, emberes adag! :) ). Ne aggódj rajta, az anyatej annyira jó cucc, hogy ha a szervezetének éppen szüksége van rá, majdnem 100%-ban meg tudja emészteni, ezért nincs mindig maradék. :)

Hányszor kakil egy 3 hónapos kisbaba?

És milyen szín?t?

Legjobb válasz: Szia!Az én babóm néha 4-5-ször is kakilt.Volt amikor orvoshoz is vittük emiatt.De hála Istennek minden rendbe volt.At õ szervezete ilyen.Amugy minden baba más.A "jó" kaki sárga,pépes,nem büdös,nyák nincs benne.....

Szia!Az én babóm néha 4-5-ször is kakilt.Volt amikor orvoshoz is vittük emiatt.De hála Istennek minden rendbe volt.At õ szervezete ilyen.Amugy minden baba más.A "jó" kaki sárga, pépes, nem büdös, nyák nincs benne.....
Szia! Az én lányom egyszer-kétszer kakilt ennyi idõs korában, és elõfordult, hogy nyálkás volt.
Szia! Nekem is kb. 4-5 kaki/nap volt ennyi idõsen. Még most is (4 hós) 4-szer kakil egy nap. Szép sárgát!:-)

Egy kiskutya hányszor kakil egy nap, és evés után kb mennyi idővel?

Most szoktatom szobatisztaságra, és könnyebb lenne behatárolni, hogy mikor vigyem ki, ha ezeket tudnám. Tudom, hogy kb 2-3 óránként célszerű, de délelőttönként pl. suliban leszek, akkor lehet máskor kap enni stb. :) És ha ez változik a növekedésével együtt, akkor azt is írjátok le légyszi. :)

Legjobb válasz: Reggel felkelsz, sétálsz vele 20-30 percet, utána reggeli. Suliból hazaérsz, akkor is egy séta (minél hosszabb, annál jobb) Napi 4 sétát mindenképp kellene számára biztosítani, de amíg nem szobatiszta, inkább többet. Napi 2x (esetleg 3x, amíg kölyök) kapjon enni, de mindig séta UTÁN! Teli hassal nem szabad kutyát sétáltatni. Változó, hogy melyik kutya milyen gyorsan emészt, ezt Neked kell kitapasztalni, a lényeg, hogy rendszeresség legyen a sétákban. Ha a kutya megtanulja, hogy délután 2kor hazaér a gazdi, és akkor azonnal viszed sétálni, akkor igyekszik visszatartani. De ne az legyen, hogy hazaérsz 2kor, és nincs kedved levinni, csak késõbb.

Reggel felkelsz, sétálsz vele 20-30 percet, utána reggeli. Suliból hazaérsz, akkor is egy séta (minél hosszabb, annál jobb) Napi 4 sétát mindenképp kellene számára biztosítani, de amíg nem szobatiszta, inkább többet. Napi 2x (esetleg 3x, amíg kölyök) kapjon enni, de mindig séta UTÁN! Teli hassal nem szabad kutyát sétáltatni. Változó, hogy melyik kutya milyen gyorsan emészt, ezt Neked kell kitapasztalni, a lényeg, hogy rendszeresség legyen a sétákban. Ha a kutya megtanulja, hogy délután 2kor hazaér a gazdi, és akkor azonnal viszed sétálni, akkor igyekszik visszatartani. De ne az legyen, hogy hazaérsz 2kor, és nincs kedved levinni, csak késõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! :)
evés és ébredés után szinte mindig kakilnak. Célszerû ilyenkor levinni gyorsan. A mozgás, és a szimatolás is kiváltja belõle az ingert.

Egy 4-5 hetes cica hányszor kakil egy nap?

4 napja van 1 kiscicám,az anyja magára hagyta.Az els? két nap csak fecskend?b?l evett,mára már egy kis szalámi és husi is becsusszant nála.Az a baj hogy nemtudom pontosan mennyi id?s.a 4 napban 1szer kakilt,ez nagy gond?

Legjobb válasz: Egy nap úgy 2-3-szor szoktak kakilni a cicák, de ez függ az ételtõl is. Ha keveset adsz akkor nyilván kevesebbet is fog kakilni. De a legbiztosabb ha elmész vele állatorvoshoz.

Egy nap úgy 2-3-szor szoktak kakilni a cicák, de ez függ az ételtõl is. Ha keveset adsz akkor nyilván kevesebbet is fog kakilni. De a legbiztosabb ha elmész vele állatorvoshoz.
ekkora cicának ne adjál szalámit. Vegyél kölyök macskának való tápot, azt add neki. És figyelj rá, hogy igyon is.
Tud már egyedül pisilni-kakilni? Az anyacica nyalogatni szokta a kicsi popsiját ilyenkor, próbáld meg egy nedves (de nem hideg) ronggyal törölgetni a seggét, hátha úgy többször kakil. Nekem is egy kb. 4 hetes cicám van, neki megvan az anyukája, csak nincs teje, én etetem, cumiztatom, de a pisi-kaki ügyet az anyuka intézi, minden etetés után megnyalogatja, szó szerint körbenyalja az egész kismacskát, a seggét hagyja a végére....
A kérdező hozzászólása: kaptam már sok tanácsot, próbálkoztam a melegvizes vattával nem olyan rég, még nincs eredménye.Simizem sokat a hasát de semmi.Megnyugodtam hogy kakilt tegnap de azóta semmi és kicsit megint aggódom.Fõként tejet eszik a cicus.Fecskendõbe víz is mehet neki? Csak mert az a fõ tápláléka és elõbb hányt a cicus sok nyálat és fehér volt(az a tej lehet).
Tejet nem kellene neki adni a laktóz miatt.... Én olvastam nem rég egy irományt a kiscicák felnevelésérõl, és ott azt írta a hölgy, hogy ha már próbáljuk átszoktatni a tápszerrõl a pépes kajára, akkor májkrémet keverjünk kefírrel, és azt tegyük a fecskendõbe.
A kérdező hozzászólása: Nem is szeretnék már neki tejet adni mivel ma hányt, hó fehér volt(az a tejtõl lehetett) De eszik magától jó beáztatott kenyeret is(csak a tejet nem eszi meg tálból)De nem merek neki adni tejen kivül semmit mert 4nap alatt 1x kakilt és félek hogy elzáródnak a belei és abba belehalhat.Hiába a maszírozás semmi hatása.
A kérdező hozzászólása: ja és javasolták hogy vizesen adjam a tejet a laktóz miatt(fele tej fele víz) az valamennyit hígult
Laktóz mentes tej minden nagyáruházban kapható! Az enyém imádja, és édesebb, mint a sima tej! :)

Egy hónapos babátok hányszor kakil egy nap?

Nekünk az elmúlt napokban szinte minden szopizás után volt kaki(szopizik+kap egy kis tápot).Kicsit aggaszt,hogy ilyen sokat kakil.Ez nem baj?Van hogy eszik,és utána kett?t is kakil.Nem sokat,de van mindig a pelusban.Más babája is ilyen sokat kakál?

Legjobb válasz: Az enyém csak szopizik és minden pelusban van kaka. Az anyatej azt hiszem 1 óra alatt megemésztõdik. Szóval nem baj. Az állaga ne legyen kóros és akkor nincs baj.

Az enyém csak szopizik és minden pelusban van kaka. Az anyatej azt hiszem 1 óra alatt megemésztõdik. Szóval nem baj. Az állaga ne legyen kóros és akkor nincs baj.
A kérdező hozzászólása: De van olyan, hogy eszik és rögtön már kakil is.Az sem baj?Milyennek nem szabad hogy legyen az állaga?
normális, nálunk is így volt.Szopinál az elõzõ adag tejcsit kakilja ki, nem azt amit akkor evett.:) Elsõ hónapban 200 pelus fogyott el :)

Egy kiskutya hányszor kakil egy nap?

másfél hónapos westie kutyáról van szó. Napi 3x kap enni,de elég dagi kutyus.

Legjobb válasz: 1,5... akkor.. 6 hónapos?! és nincs mellette az anyja?:S mert neki kell segíteni neki. amúgy nemtudom :S

1, 5... akkor.. 6 hónapos?! és nincs mellette az anyja?:S mert neki kell segíteni neki. amúgy nemtudom :S
A kérdező hozzászólása: 6 hetes tegnap hoztam el...azt mondták, hogy már el lehet:S
hát.. nemnagyon mert olyan 8-9 hetesen a legjobb elhozni!
Annyiszor szarik, ahányszor megeteted, ez a normális!Vizet meg folyamatosan biztosíts neki!
Szia! Egy 6 hetes kutya már önállóan kakil. NEkem is most 6 hetesek a kicsinyeim. Kb.3-4x még normális ilyenkor, akár 5X is, ha nem folyékonyat kakil, hanem képlékenyet, de nem túl keményet. Vigyázz, kövér lehet a férgektõl is! Jobb, ha most még áztatva adsz neki száraztápot, és ne váltogatva, mert könnyen hasmenés lehet a vége. 2-3 hét múlva már eheti szárazon, fokozatosan rászoktatva. Víz mindíg legyen elõtte. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. 24 óra alatt 2x kakilt, egyszer tegnap este, egyszer meg ma reggel.Olyan közepeset:D(nem túl kemény, és nem is folyós) féregtelenítve már van egyszer, és az elsõ oltása is megvan. mégegyszer köszönööm:)
A kérdező hozzászólása: Ja, és áztatott tápot eszik :) víz is van elõtte, de nem iszik túl sokat:S pár kortyokat...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!