Találatok a következő kifejezésre: Hányan élnek, hányan halnak (14 db)

Hány hal fér el egy 54 literes aksiban?

Legjobb válasz: Attól függ hány Hal per órás...

Attól függ hány Hal per órás...
54 liters akksiba 54 liter hal fér el!
12 neonhal és 3-4 aranyhal
kettõ 27 literes hal
nekem 20 Literbe van egy neonhal és 2 aranyhal (kissebb méretü faj)
algaevõt ne igen tegyél be, legalább is ancit vagy plekkot ne.Max törpe szívóharcsát.ha neonhal méretü halakat akarsz akkor ugy 15öt de ha cápát akarsz benne tartani akkor egyetse.
Milyen halra, halakra, gondolsz, mert nem mindegy? Mindig az adott hal felnõtt méretével kell számolni és figyelembe kell venni a mozgásigényét is és az esetleges szaporulattal is számolni kell.
kényelmesen 15, a husz a max!
szia! nekem az állatkereskedésbe azt mondták, hogy egy hal 2 liter víz, de szerintem 15-18 halat rakj bele, a 22 a maximum..
Ez attól is függ, hogy mekkora halakat telepitessz bele. Ajánlom a guppikat, xipho-t, mexikói kardfarkút, és algaevõt. Kis halakból 12-18 biztos belefér ha van jó dús növényzet is!
Az aksit miota merik L-be:D azt nem Ah-ba? 54L-s aksi az nagyobb mint egy IFA aksi:D abba sok hal elfer::D:D:D
de pontosan milyen halakat néztél ki ??
Neonhalból egyet se. Az 54 liter néhány faj kivételével még NANO halas méret. 2-2, 5 centis halakból simán jó 15-20 halnak. Nagyobb, 4-5 centis halakból 10-12 példánynál nem tennék többet.
De persze szûrés kérdése is.
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat!

Kb 37 literes akváriumot akarok beszerezni, hány hal férhet el benne ja és a világítást mindig be legyen kapcsolva mondjuk ha sziámi harcos hal van benne?

Legjobb válasz: Attól függ , milyen halakat akarsz, az nem tul nagy akvárium...guppiból, neonból, ilyesmi picibõl sztem 10-15 is, de a harcoshalat egyedül kell tartani...nem véletlenül van a boltokban is egyedül, bántják õt a szép nagy uszonya miatt....

Attól függ , milyen halakat akarsz, az nem tul nagy akvárium...guppiból, neonból, ilyesmi picibõl sztem 10-15 is, de a harcoshalat egyedül kell tartani...nem véletlenül van a boltokban is egyedül, bántják õt a szép nagy uszonya miatt....
kb 3 literenként egy hal. Amugy meg a Bettának nem lesz semmi baja ha veszel 1 hímet, ha már párban akarod tartani akkor egy kicsit az már necces föként ekkora akviba. Kisseb halakkal tök jol el van. de az fontos hogy rendesen kapjanak kaját. A betta föként az élö eleséget kedveli a szárított tápokért nem rajong. Nekem is van és együtt van tartva guppival, neonnal, dánioval, mollyval, algaevövel, csigával és tök jol el vannak. sok sikert

Egy 120literes aksi körülbelül hány halat bír el?

csak érdekelne mennyi hal tartható ekkora akváriumba kb. nem kell fajtákra,növényekre,szűrésre... erre arra kitérni csupán csak érdekel

Legjobb válasz: Ha nem térek ki semmire (ahogy kérted), csak beírom, hogy 10 hal, azzal nem sokat érsz.

Ha nem térek ki semmire (ahogy kérted), csak beírom, hogy 10 hal, azzal nem sokat érsz.
Inkább a 60-70 legyen csak 40 :)
én azt is hallottam hogy egy cm hal = 1 liter víz és a hal kifejlett méretét kell nézni, de azért az igényektõl is függ mert mondjuk ha beleteszel egy 35 cm-es cápamárnát az ugyan eszerint csak 35 liter de a 120 literben meg sem tud fordulni.
A kérdező hozzászólása: 1 fórumon olvastam 1 tagot akinek 30-35db hala van de még tervez bele és így lesz benne kb 50db persze köztük garnélák is mindez 150literben
A kérdező hozzászólása: pontosabban itt: http://prohardver.hu/tema/akvarisztika/hsz_4301-4350.html lejjebb van picit

Hányan élnek, és hányan halnak meg egy adott pillanatban a földön?

Volt már hasonló kérdés, de nem találtam meg, ezért kérdezem meg újból.

Legjobb válasz: Ezt pontosan nem lehet megmondani de többszázezren biztos. Meg olvastam is hogy minden másodpercben kipusztul egy állatfaj a földön de újjakat is fedeznek fel.

Ezt pontosan nem lehet megmondani de többszázezren biztos. Meg olvastam is hogy minden másodpercben kipusztul egy állatfaj a földön de újjakat is fedeznek fel.
http://www.breathingearth.net/ ;) ez az oldal is ilyen dolgokkal foglalkozik :)
ha belegondoltok, mennyi ember lesz akkor a földön ha ez igaz ? meg ha így nézem a a biológiai hulladékok növekedésének számát, akkor tényleg idõ kérdése és a föld elpusztul.
Hááát. Én lehetségesnek tartom. Végülis ha minden pillanatban meghal egy ember a cigi miatt... amit mindenhol lehet hallani.
A legtöbb statisztikus úgy tekinti, hogy minden másodpercben 4, 1 ember születik és 1, 8 ember hal meg a világban. Az általánosan elfogadott számítások szerint másodpercenként pontosan 2, 35 fõvel vagyunk többen a Földön.
Persze a kettõvel ezelõttui válaszba gondolom beleszámítanak váratlan események(természeti katasztrófa, háború).
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
Mi ezen a durva? Sok statisztikai adat alapján következtet a növekedés ütemére és így egyenletesen növeli a számokat. Ezek egyfajta becsült adatok, statisztikák alapján, amik körülbelüliek, nem kell Szent Írásnak venni.
amit a 2. válaszoló szúrt be honlapot, én abba nem hiszek, kicsit durva, szerintetek?
Nem tudom hányan hallnak meg, lehet, arra gondoltál hányan végzik be életüket (=halnak meg).
http://www.worldometers.info/hu/ Talán ez az az oldal amire gondolsz, ezt linkeltem be egy másik ilyen kérdéshez is...
a földrajz könyvemben az van hogy 8 másodpercenként születik egy ember és 12 másodpercenként meghal egy.

Egy 9 literes akváriumba hány hal fér el?

Az a helyzet , hogy van egy 9 literes akváriumom.. Csak nem tudom , hogy hány hal férne el benne : | Nem akarom túl zsúfolni.. Mert akkor nem kapnak oxigént. Válaszokat el?re köszi ^^

Legjobb válasz: Tegyél bele pár csigát, azok ellesznek ott.

Tegyél bele pár csigát, azok ellesznek ott.
Ruszlit rakhatsz bele, mást nem nagyon...
Bocsi, de 9 literes akváriumba nem lehet semmit tartani! Bár az eladó mondja hogy betta kis helyen is elfér de nem érzi jól magát. :(
frissen született kishalakat tartok az én kis akváriumomban, hogy ne egyék meg a szülõk meg a többiek. De kisöcsémnek vettem egy kicsit és csigákat tart benne :) )
ültess vele egy szép kaktuszt.
O
Még a nyolcvanas évek lején kaptam egy 8-10 literest tele hallal, a boltos csinálta meg szépre. És okáig azt hittem egy nap amikor nem voltam otthon miattam haltak ki mind. De azóta tudom hogy ez rohad kockázatos üzem volt, hiába volt a sok drága cumó benne.
Egy sem. 30 liter alatt állatvédelmi törvényileg nem tarthatsz halat egyébként sem.
Egy 9 literes akváriumban 9 liter hal fér el. amúgy szerintem 2-3 bõven elég.
Növényesítsd be és rakjál bele 3-4 garnélát azok talán nem döglenek meg és még szaporodni is fognak, de halat semiképpse
Tényleg.. Növényesítsd be, és rakj bele csiguszt, vagy legyen csak növényes akvárium. http://hac-aquascaping-contest.com/galeria_34.html mint ezt! :)
Folyóssá darált halból 9 liter is belefér.
mûhalat lehet tartani benne
Szerintem garnélának jobb, mert az nem rontja le annyira a vízminõséget, mint egy csiga. És ha a kis barna hólyagcsiga elszaporodik, bebûzöli a vizet, aztán megdöglik mind egyszerre, lehet. Almacsigát nem rakhatsz bele, az már túl nagy.

Hány embert ismersz, aki a cigi miatt halt meg? A zsembes öreglányt miért nem viszi el a cigi? Szerintem nagy kanu, hogy hány évet veszít a dohányos!

Itt a lépcsõházban van a vén csotrogany, szivja a cigit, de kórházba miért nem jut? Mindenbe beleszól, a híradót maxon hallgatja, a cigi füst jon ki az ablakán, de nem beteg!

Legjobb válasz: a nagyapámat 51 évesen halt meg, van egy másik ismerösöm aki már szinte csak palackkal tud lélelgezni ö 70 valahány éves kb 4 éve haldoklik. Tuddod itt az a baj ha van rá hajlamod akkor ez még ront rajta, ha nincs rá hajlamod akkor van hogy nem lesz bajod töle. csak ezt ugye nem tudja az ember elöre.

a nagyapámat 51 évesen halt meg, van egy másik ismerösöm aki már szinte csak palackkal tud lélelgezni ö 70 valahány éves kb 4 éve haldoklik. Tuddod itt az a baj ha van rá hajlamod akkor ez még ront rajta, ha nincs rá hajlamod akkor van hogy nem lesz bajod töle. csak ezt ugye nem tudja az ember elöre.
keresztapa... 50 éves volt kereken
A cigis dobozokra se az van ráírva, hogy a dohányzás halált okoz, hanem hogy a dohányzás halált okozHAT. Egyén függõ. Vannak olyan "szerencsések", akiknél nem okoz gondot, csak általában ez nem így van. És sajnos minimális az esélye, hogy te pont a "szerencsés" kategóriába tartozz. Másrészt én nem nevezném szerencsésnek azt, aki százezreket költ cigire (mondom ezt úgy, hogy néha én is rágyújtok). off:szerintem ne anonim kívánd egy öreg ember halálát, mert rohadtul nem leszel népszerû...én pl. most egy érzéketlen baromnak tartalak, pedig valszeg nem vagy az ;)
A másik meg az hogy hiába nem rövidül az életed, komolyan életed végét, nyugdíjas korodat úgy akarod leélni mint a mai öregemberek itt Pesten hogy maguk alá hugyoznak mert nem mozognak, ellustultak és szellemileg is leépültek emiatt? Boldogan akarsz élni, szabadon, vagy egy büdös cuccot akarsz szívni és a nyugodtságod azon múljon hogy van-e cigid?
Részben szerintem is igazad van. Ha valaki például tüdõrákban hal meg, egybõl mindenki arra kíváncsi, mekkora nagy dohányos volt. Aztán fel vannak háborodva, mikor mondja az ember, hogy egyáltalán nem cigizett. De attól függetlenül, hogy nagyon kis százalékban vezet ténylegesen halálhoz, még nem jelenti, hogy nem járul hozzá, vagy nem káros (mondom ezt alkalmi dohányosként). Attól, hogy nem öl meg, még nyilván nem túl egészséges. A szomszédod meg egyszerûen nem hajlamos a rákos betegségekre. Arra gondolj, hogy ha nem cigizne hol lehetne most. Így mondjuk él 80 évet, cigi nélkül meg élhetne 100at.
Igen, van 100-ból 1-2 ilyen, hogy napi 2 csomag bagó, fél liter kommersz vodka, és 80-90 évesen meghal, mert elcsúszik télen a jégen, és halántékra esik. Megéri kockáztatni, mikor pár % esélyed van rá?
nagyapám 74 évesen tüdõrákos volt, a szíve olyan rossz, hogy pacemaker tartotta életben és agyvérzésben halt meg, senkinek nem kívánok olyan utolsó 20 évet mint neki volt... egyik gyerekkori barátom 10 éve dohányzott, mikor egy házibulin a második doboznál egyszerûen megbénult a tüdeje, nem értettem meg sosem egyszerûen leállt a rekeszizma, próbáltunk segíteni, de mire a mentõk kiértek olyan agykárosodása volt ami már visszafordíthatatlan, aznap dohányoztam utoljára... ne azt nézd, hogy még él, hanem nézd meg az életminõségét, ha nem látod rajta, hogy nem valami jó, akkor valószínûleg a látásoddal vannak a gondok...
Olyan hülye vagy, hogy téged tanítani kéne!
jaja, én olyat sem ismerek, aki konkrétan az ittas vezetés közbeni gyorshajtástól halt meg, úgyhogy az is biztos kamu, igyon minden sofõr, és menjen ahogy csak tud, mert én nem ismerek senkit aki belehalt volna. (nem)
Téged sem az eszed miatt szeretnek (ha van ilyen valaki).
Hát ha valaki nagyon szereti a csípõset és szinte naponta eszi az elég egészséges neki.Mivel a Erõs paprika egy rákölõ étel.Aki cigizik annak elég fontos.Nekem déd nagyapám füstölt mint a gõzös.Szerette a csípõset mindig azt vitt dologzni.Megélte a 86-évet...

Hány évig élt a Labrador kutyád? És miben halt meg?

Lány vagy fiú kutya volt? Kb hány kg? Egyebek... Kifejezetten labrador fajták érdekelnek, főleg, hogy meddig éltek. Ezért az írjon, akinek ilyen kutyusa volt, vagy jól ismert ilyet a környezetében. Köszi!

Legjobb válasz: Hát, a szomszédomnak 8 éves kutysa volt (labi)de azt még a mai napig nem tudjuk, miért halt meg...:( nekünk még él és virul, szerencsére,2 éves labika :)

Hát, a szomszédomnak 8 éves kutysa volt (labi)de azt még a mai napig nem tudjuk, miért halt meg...:( nekünk még él és virul, szerencsére, 2 éves labika :)
A kérdező hozzászólása: 8 év nagyon kevés, ez nem hangzik jól. :( Semmi elõzmény nem volt, semmi betegség, csak halva találták? Esetleg látták ahogy meghal?
nekem 8 éves. nagyon hízékonyak! :(
Az egyik ismerõsömnek majdnem 16 évesen halt meg a szuka labija!
9 évesen szopornyicában (tudom van oltás rá, hát õ sajna annó nem kapott) Ez elég régen volt. Amúgy a neme szuka.
tudom, hogy nem hangzik jól, de azt is figyelembe kell venni, hogy volt 1-2 "ember" aki mindent megtett volna a kutya ellen......

Mikor lesz legközelebb az ARMAGEDDON BECSAPÓDÁS? és hány évente hal ki egy élő faj? Mondjuk emberi faj dino faj.

Legjobb válasz: A legközelebbi armageddon augusztus 32-ére várható.És naponta halnak ki élõ fajok, csak egy másik univerzumban.

A legközelebbi armageddon augusztus 32-ére várható.És naponta halnak ki élõ fajok, csak egy másik univerzumban.
De a Tesco marad, ugye?
A kérdező hozzászólása: lol válasz 1 :D
Hát ja csak úgy sül az értelem a kérdésrõl.
A viccet félretéve, a nagy kihalások idõpontjait nagyjából ismerjük. A legismertebbek: 230 millió éve, 65 millió éve (dinoszauruszok). Ezek közül a másodikat nagy valószínûséggel becsapódás okozhatta, bár vannak ellenvélemények is. Az elsõt nagymértékû vulkáni tevékenység, aminek a kiváltó oka egyes tudósok szerint szintén üstökös- vagy kisbolygó becsapódás volt. Sok más becsapódás is volt, amirõl tudunk, és rengeteg nyomait eltüntette már az erózió, a kéregmozgások, a növényzet. A következõ becsapódás idõpontját nem ismerik, de sok ezer ún. "földsúroló" objektumról tudunk jelenleg is. Ezeket a csillagászok, amatõrcsillagászok folyamatosan figyelemmel kísérik . A legesélyesebbnek jelenleg az Apophis nevû kisbolygó tûnik, valamikor 2040 körül (nem emlékszem pontosan a dátumra), de ennek is elhanyagolhatóan kicsi a valószínûsége, egyelõre felesleges izgulni miatta. A fajok kihalásáról meg annyit, hogy ez naponta megtörténik, csak nem olyan látványos, mintha becsapódás okozná. Az Amazonas menti esõerdõk irtása, az Aral- tó kiszáradása, az élõvizek szennyezése, a ragadozómadarak mérgezése, a mezõgazdasági gyomirtózás, az orvvadászat, stb. mind ezt eredményezi. Éppen néhány hete jelentették be egy orrszarvú- alfaj végleges eltûnését, valahol Indonéziában. Az utolsó példányokat is levadászták az orvvadászok.

Hány évesen halt meg a valaha élt legöregebb ember a világon?

Csak kíváncsi vagyok mert a jelenlegi legöregebb az csak 115 körül van, de azt írták hogy volt olyan, aki 165 évet is megélt…

Legjobb válasz: A világon eddig hitelesítetten Jeanne Calment élt a leghosszabb ideig: 122 évet. ezt olvastam

A világon eddig hitelesítetten Jeanne Calment élt a leghosszabb ideig: 122 évet. ezt olvastam
A kérdező hozzászólása: Köszi!!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!