Találatok a következő kifejezésre: Hányan élnek, hányan (3123 db)

Hány évig élt/ hány éves a spánieletek? Volt valami betegsége? Egészséges, boldog életet élt/él? Mik a fajtára jellemzõ betegségek és nektek elõfordultak-e?

Legjobb válasz: 14 évet élt a drága. Karácsony elõtt lett elaltatva. Vele nõttem fel. Sajnos rákos volt. Méhdaganattal kezdõdött, aztán ivartalanítás után volt 1 tünetmentes éve. Késõbb átterjedt a nyirokrendszerére. Húztuk, ameddig csak lehetett, végül 6 évet bírt így a gyógyszerekkel. Szerintem kutya nem kívánhat magának jobb életet. 6éves koráig kiállításoztunk, közben rengeteget mentünk vele kirándulni. Mikor beteg lett és úgy döntöttünk, harcolunk, utána kicsit csendesedtek az események. Hisztis öreglány lett... Ettõl függetlenül én úgy gondolom, tisztességes, boldog élete volt és mikor jelezte, hogy menni akar, mi elengedtük. Azóta sem tette túl rajta magát a család. Sokféle jellemzõ betegsége van: csípõízületi diszplázia, fülgyulladás (ami gyakran felülfertõzõdik), fogékonyak a rákos megbetegedésekre, lehetnek fogproblémáik és a túltenyésztésnek és annak köszönhetõen, hogy nem is olyan rég divatkutyák voltak, a mai napig elég híg az állomány, aminek a következménye lehet a nem túl tökéletes idegrendszer.

14 évet élt a drága. Karácsony elõtt lett elaltatva. Vele nõttem fel. Sajnos rákos volt. Méhdaganattal kezdõdött, aztán ivartalanítás után volt 1 tünetmentes éve. Késõbb átterjedt a nyirokrendszerére. Húztuk, ameddig csak lehetett, végül 6 évet bírt így a gyógyszerekkel. Szerintem kutya nem kívánhat magának jobb életet. 6éves koráig kiállításoztunk, közben rengeteget mentünk vele kirándulni. Mikor beteg lett és úgy döntöttünk, harcolunk, utána kicsit csendesedtek az események. Hisztis öreglány lett... Ettõl függetlenül én úgy gondolom, tisztességes, boldog élete volt és mikor jelezte, hogy menni akar, mi elengedtük. Azóta sem tette túl rajta magát a család. Sokféle jellemzõ betegsége van: csípõízületi diszplázia, fülgyulladás (ami gyakran felülfertõzõdik), fogékonyak a rákos megbetegedésekre, lehetnek fogproblémáik és a túltenyésztésnek és annak köszönhetõen, hogy nem is olyan rég divatkutyák voltak, a mai napig elég híg az állomány, aminek a következménye lehet a nem túl tökéletes idegrendszer.
Miénk 10 éves
és te hány éves vagy?
Sehogy, 18 voltam amikor bejelentettem, hogy jön hozzánk a barátnõm. Õ meg jött. Aztán szerintem leesett nekik a 4 év folyamán, hogy mi a szitu... 26F
18 voltam, felhoztam, hogy itt aludna a barátom..Gondolom õk is rájöttek, hogy nem csak nézzük egymást.:D
16 voltam, mondtam hogy elhívom hétvégére a barátnõmet. Beleegyeztek, egybõl levágták a szitut mert azt mondták hogy azért védekezzünk..:D
Egy nagy beszélgetés alkalmával. Rossz ötlet volt, egy évig én voltam a család k.vája. Azóta semmi ilyesmit nem osztok meg vele.
Én az elsõ barátomat nem mondtam el anyámnak, mert egyszerûen nem tartottam fontosnak. A másodikat sem, fõleg azért, mert akkor épp más városban tanultam, és ott voltam, így ezt is felesleges volt elmondani. A mostanit is csak úgy tudta meg, hogy amikor mentünk síelni, mondtam, hogy anya, megyek síelni a barátommal. És kész. Nem ragoztuk tovább, õ felfogta, én meg megnyugodtam, hogy nem hárpiáskodik. Mondjuk 22évesen csodálkoztam volna, ha kinyitja a száját:)

Mitől, függ, hogy az atomok, hány elek tronpárral kapcsolódnak össze?

Legjobb válasz: Hány szabad párjuk van, a nemkötõ párok hogyan helyezkednek el, milyen környezetet biztosítunk.

Hány szabad párjuk van, a nemkötõ párok hogyan helyezkednek el, milyen környezetet biztosítunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Zs.


64 gramm oxigénben ként égetünk el. Hány gramm kén-dioxid keletkezik?

Nagyon sokat jelentene,ha valaki segítene megoldani!

Legjobb válasz: Az jelentene, hogyha megértenéd (akkor talán nem lesz majd januárban kap a kémia dolgozatod). Kén-dioxid képlete: Kén(1) DI(tehát kettõ)Oxigén. Vagyis SO2. ELõször is megnézed azt, hogy 64 gramm oxigén az hány MOL. 1 MOL oxigén 16 gramm, vagyis 64 gramm = 4 MOL. Ezek után rendezed az egyenletet: 1 MOL kénhez 2 MOL oxigén kell. Vagyis 4 MOL oxigénhez 2 MOL kén kell. Tehát lesz 2 MOL SO2-d, vagyis 2 MOL kén-dioxidod. 1 MOL Kéndioxidnak kiszámolod a súlyát (oxigénnek már tudjuk, hogy 16, kénnek megnézed a periódusos rendszerben), utána megszorzod kettõvel és kész is vagy.

Az jelentene, hogyha megértenéd (akkor talán nem lesz majd januárban kap a kémia dolgozatod). Kén-dioxid képlete: Kén(1) DI(tehát kettõ)Oxigén. Vagyis SO2. ELõször is megnézed azt, hogy 64 gramm oxigén az hány MOL. 1 MOL oxigén 16 gramm, vagyis 64 gramm = 4 MOL. Ezek után rendezed az egyenletet: 1 MOL kénhez 2 MOL oxigén kell. Vagyis 4 MOL oxigénhez 2 MOL kén kell. Tehát lesz 2 MOL SO2-d, vagyis 2 MOL kén-dioxidod. 1 MOL Kéndioxidnak kiszámolod a súlyát (oxigénnek már tudjuk, hogy 16, kénnek megnézed a periódusos rendszerben), utána megszorzod kettõvel és kész is vagy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen a választ.Sokat segített.:D

Nektek hány meghívottból hányan mentek el a lagzira? Nálam elkeserítő az arány.

Összesen kb 140 ember hívtunk meg, ebb?l lesznek olyan 70-en a lagzin, és még úgy 30-an eljönnek csak a szertartásra. ELég elkeserít?, az étteremben 100 személyt mondtunk, remélem nem lesz baj bel?le..

Legjobb válasz: Lehet sokan utazási költség, szaállás miatt mondják le. Én legutóbb ezért nem mentem el egy esküvõre, nem volt rá keretem. Ne vedd magadra, tudom nehéz. Így is tuti szép és jó buli lesz.

ja bocs, már leírtad hogyan jött össze.
Az étteremben az 1-2 héttel az esküvõ elõtt tisztázni kell a végsõ létszámot- legalábbis értelmes helyeken ez megy. A létszám õket nem fogja felzaklatni. 35 embert hívtunk, 28-an jöttek el. A 7 ember közül a két 3-3 fõs családnál sejtettük, hogy anyagi okok miatt nem tudnak eljönni (köztük a férjem anyja is), a hetedik ember meg szimplán nem jelent meg, de ajándékozott nekünk utólag egy szép urnát. :D
A mi esküvönkre kb 30 embert hivtunk, a vacsin pedig 20 ember volt összesen.:) 1 ember nem jött a vacsira , a( barátnöm palija) mert még a szertartás alatt, közben, összevesztek.
Lehet sokan utazási költség, szaállás miatt mondják le. Én legutóbb ezért nem mentem el egy esküvõre, nem volt rá keretem. Ne vedd magadra, tudom nehéz. Így is tuti szép és jó buli lesz.
Lehet nem kéne minden jöttmentet meghívni és akkor nem lenne ilyen gondod. Mi 90 embert hívtunk meg, akik számunkra a legfontosabbak és ott is volt mind egytõl egyig.
Most õszintén. A 140 meghívott közül tuti hogy csak kb 40 áll igazán közel hozzátok. Amúgy hogyan jött össze ennyi vendég?
Minek hívtatok meg 140 embert? A mai világban inkább csak a közeli családtagokat kéne, és õk el is mennek.
230 meghívott vendég volt a lagzin. A szertartáson 245 ember volt.
Nekem nincs olyan anyagi ok, ami miatt ne menjek el, ha tényleg fontosak nekem és közel állnak hozzám. Ha úgy vagyok vele, hogy nem nagyon érdekel, ha szarul esik nekik, hogy nem megyek el, vagy úgy vagyok vele, hogy jól van hagyjuk már, rájuk nem költök ennyit, mert nem érdekelnek annyira, akkor nem megyek el.
Mi kb 80 embert hívtunk, csak közeli rokonok és barátok. Ebbõl kapásból vagy 30 visszamondta, sértõdésbõl. "ha õ jön, akkor én nem megyek" illetve: "ha õt nem hívtátok, akkor én se megyek" indokkal. Mi is beparáztunk, mert nagyobb volt a hely, mint mi, és mi lesz ha. Ezért mi az utolsó 3-4 hétben szóltunk még több barátnak, hogy ne hari, de a rokonok lehetõvé tették, hogy még több barátot hívjunk meg, mint amennyire eredetileg keret lett volna (mindent mi fizettünk, az utolsó szálig) ezért szívesen látnánk õket is. Mindenkinek hozzátettük, hogy NEHOGY hozzanak ajándékot vagy pénzt, egyszerûen csak érezzék jól magukat. Megmondom õszintén, így sokkal jobban éreztük magunkat, mintha azok a rokonok jöttek volna el, akik lemondták...
A hiányzó helyeket töltsd fel az itteni válaszadókkal. Biztos szép vegyes társaság lenne.
A kérdező hozzászólása: Úgy 30 ember, aki tényleg rokon vayg barát és számítottam rá, de nem tud eljönni, fõleg anyagi okokból. Megértem én, csak sajnálom. A többi 40 ember(20 kolegánk, 20 anyós ismerõs) csak úgy meg lett hívva, tudtuk, hogy nem jönnek a lagzira, csak illembõl, hogy jöjjenek el a szertarsársa, ha akarnak.
70 meghívottból 48 jön. Külföldön lesz az esküvõ, ezért mondták le olyan sokan.
"Úgy 30 ember, aki tényleg rokon vayg barát és számítottam rá, de nem tud eljönni, fõleg anyagi okokból." Fura egy emberek lehettek. Mi vadidegeneket nem hívogattunk, viszont ahhoz ragaszkodtunk, hogy akiket szeretünk (rokonok, barátok), akkor is ott legyenek, ha nincsen rá pénzük. Unokatesómnak például én vettem ruhát, hogy csinosan tudjon felöltözni, a nászajándék-listára meg direkt tettem fel filléres dolgokat, hogy azok se érezzék kényelmetlenül magukat, akiknek épp nincs több ezer forintjuk a célra.
26-os: hidd el, sajnos van. Mint már feljebb írtam, egy esküvõ ha más városban van, és jó messze, min. 50-60.000, - Ft hogy ketten elmenjünk. Ha összesen ennyi pénzbõl kell megélni egy hónapban mégis hogy menjek el egy esküvõre???? Bármennyire is szeretem az unokatesómat. 28-as: ez szép tõled. Amikor mondtam u.tesómnak, h nekünk ez anyagilag nem fér bele, ruha, utazás, szállás, nászajándék, stb. annyit nem mondott, h helyet intéz nekünk egy autóban, pedig a srác hozzátartozói pestiek (mi is itt élünk) - vidéken lesz a lagzi.
50-60 ezerbõl körbe vonatozod az országot. Nyilván nem egy héttel elõtte szóltak, hogy hékás esküvõre kéne jönni.
mi olyan 80 emberre kalkuláltunk az elején, aztán a végén 52-en lettünk úgy, hogy a végén már 3 héttel elõtte is hívtunk embereket :( de kit érdekel, marha jó buli lett :) nálunk egy 140 fõs terem volt kibélelve, és mégis jó volt.
Mi az étterembe 132 fõt hívtunk meg, 18 fõ jelezte, hogy nem tud jönni, további 7 fõ pedig nemes egyszerûséggel nem jött el.
Mi a meghívottak 90%-ának már tavaly õsszel jeleztük, hogy idén augusztusban lagzi, ne menjenek nyaralni :) Így azért anyagilag is könnyebb felkészülni rá. 85 embert hívtunk meg és még senki nem mondta le. Igaz majd augusztus elején azért körbetelefonálok a biztonság kedvéért.
Hát ha az elõleget elfogadták akkor nem mondhatják le maximum úgy ha visszafizetik nektek. Mindenképp telefonálj.
Sejtem, anyós miért hívott meg mindenkit. Ez felénk is elõfordult: mondván, hogy ott volt ennek meg annak az esküvõjén, akivel bár nem áll közeli viszonyba, de az is meghívta, most a gyerekével törleszt minden ilyet vissza. Kollégákat, szomszédot. A szomszédnõ lányának az esküvõjén is ott volt a fél falu. A pár nem szólt bele, úgyis a szülõk fizették.
A kérdező hozzászólása: 2 hét múlva lagzi, az éttermet meg tavaly júliusban foglaltuk le és már 200 ezer forint elõleget kifizettünk, szóval nem:)
A kérdező hozzászólása: Mi csak közeli rokonokat meg barátokat hívtunk meg. Anyósom hívott elég sok embert, ismerõseit, kollegáit, õk nem naygon jönnek el. Minket is rávettek, hogy hívjuk meg a kollegáinkat, mert úgy illik, az kb 20 ember, közülük senki nem jön. Aztán még 1-2 rokon család vagy anyagi okokból, vagy más dolguk van, vagy nyaralnak, és 2-3 barát nem tud hazajönni külföldrõl.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, csak mivel 220 személyes étterem, lehet nem adták volna ki nekünk 70 emberrel. Még 100-ra is mondták, hogy nagyon kevés, de végül belementek, mert pont ez a dátum szabad volt.
Egy esküvõ+lagzi, ha nem abban a városban van, ahol a meghívott él 50-100ezer Ft-ba kerül egy családnak. Ezért nem mennek el. Ilyen kiadást ma már egy átlagos család nem tud vállalni. 2 esküvõt mondtunk vissza a nyáron emiatt. Hívj meg azok közül embereket a vacsorára, akiket csak a szertartásra hívtál volna meg, hátha közülük van, aki szívesen elmegy a lagziba. Hívd fel õket és mondd meg nekik, h ha van kedvük szeretettel látod õket a vacsorára is, mivel van, aki nem tud eljönni. És h 2 napon belül kéred, h jelezzenek vissza. Ha nem szól, hívd fel. Nincs ebben semmi ciki. Illetve egyeztess az étteremmel (még elõtte, jóval), h nem jönnek annyian. Mert õk a nagy létszámra fognak készülni, arra veszik meg az alapanyagot, arra készül személyzettel és ha nem szólsz jóval elõtte bizony ki fogja veled fizettetni (szerintem jogosan). A kaját megkapjátok, ne izgulj, de ti mit csináltok annyival??? Beszélj az étteremmel még idõben!!!!
Már nincs idõ éttermet változtatni?
Én is úgy gondolom 140 fõ kicsit sok és sokan anyagi okokból maradnak távol. Mi az esküvõnket szûk családi körben tartottuk, senkinek nem akartunk anyagi gondot okozni, többek között magunknak sem. 12 fõs volta szûk családi kör az ebédnél (vacsorát sem tartottunk) a polgárira pedig + eljöttek a kollégámék és pár távolabbi rokon. Mindenkit kértünk aki az ebédre nem volt hivatalos ne sértõdjön meg az esküvõt kizárólag a mi (és nem szülõket terhelve) költségvetésünkbõl tartjuk és mást sem akarunk (ajándékterheléssel) anyagi romlásba vinni. 130.000 Ft-ból minden megvolt (mert férjemnek öltönyt kellett vennünk, nekem meg - máskor is felvehetõ - elegánsabb ruhát).
Miért nem választattatok más éttermet. Az anyós jelölt meg miért hív meg embereket a ti esküvõtökre? Az a pár dolga, nem az anyósé.
Azért ilyen elkeserítõ az arány, mert a leírásod alapján talán csak az óvónõd meg a sarki boltos nem kapott meghívót. Ezzel az erõvel tarthattátok volna a Blahán, ott mindig sokan vannak. Egyáltalán miért KELL meghívnod anyósod munkatársait???? Anyósodat veszi el a fia talán? Ha nem, akkor mi köze van a munkahelyérõl a "gazdaságis Marikának" a TI esküvõtökhöz??? Ha meghívsz ötszáz embert "random" az utcáról, akkor is ezt az arányt kaptad volna. Olyanokat hívtál meg, akiket talán még csak látásból sem ismersz. Mit vártál? Írték fentebb, hogy egy átlag esküvõt sem úszhat meg 50 alatt egy család, szerinted egy vadidegen esküvõjére van ennyi pénzük?
Elõször kellett volna letisztázni, hogy hányan lesztek, és utána választani éttermet hozzá. Azt meg végképp nem értem, hogy az anyósod kollégáit, barátait miért hiányolod az esküvõdrõl. Én akkor kapnék frászt, ha igent mondanának. Így is egy vagyon manapság az esküvõ, ne vadidegeneket kelljen már vendégül látnom!
11-es vagyok. Most olvastam, h ilyen nehezen ment bele az étterem. Mindenképp beszéljetek velük, és ha nekik ez így nem jó, keressetek másik helyszínt. Elõtte (mielõtt meghívtátok pl a külföldön élõket, kollégákat) fel kellett volna mérni, h el tudnak e jönni, nem pedig a vaskos naszajandek reményében meghívni õket.
Az anyósod meghívta a kollégáit? Mégis mi a fenének? Egyáltalán mi az, hogy meghív valakit? A meghívókat nektek kell elküldeni, és összeállítani, kit akartok ott látni.
A kérdező hozzászólása: ANyósom ragaszkodott hozzájuk, mert úgy illik. Én nem bántam. úgyis tudtam, hogy nem fognak eljönni. De 100 emberre számítottam. Annyi lett volna csak a rokonság és barátok. De sokan nem tudnak eljönni. Amúgy, senki se hívtam csak a szertartásra, mindenki egyforma meghívót kapott, rábízva a döntést, hogy hova tud eljönni.
Nálunk egyetlen egy fõ nem jött el, egy családból a 19 éves lányuk inkább bulizni ment. Nem szóltak elõre, mondjuk ezen azért csodálkoztam, mert biztos nem az indulásnál jöttek rá, hogy nem jön, elõtt két héttel még mondták, hogy hozzák mindkét "gyereket". Helyette nálunk 3 plusz vendég jött, egy valaki, akirõl senki se tudott, õt más valaki hozta pluszban csak úgy. Nekem ez csak a lagzi közben tûnt fel, az étterem intézte, hogy az egyik asztaltól, ahova nem jött el a lány áttették a terítéket a másik asztalhoz, ahova az a valaki hozta a plusz egy fõjét. Meg egy rokon pár, akik úgy volt, hogy nem jönnek és a vendégfogadáson tényleg nem voltak ott, a polgári elõtt mikor vártunk, hogy mehessünk fel, akkor szaladt anyukám, hogy mégis eljöttek, és gyorsan telefonáljon valaki az étterembe, hogy melyik asztalhoz tudnak feltenni még plusz két terítéket.

Egy elem rendszáma 21, tömegszáma 45. Egy atom hány protont, hány neutront és hány elektront tartalmaz?

Sziasztok. Tudom hogy ez nagyon egyszer?...csak összekereverem..:/ -proton,elekron 21; neutron,24.ez így jó?

Legjobb válasz: rendszám = protonok száma, tehát 21 Mivel egyszerû elemrõl volt szó, ezért a protonok száma = az elektronok számával, tehát ez is 21. tömegszám = protonok száma + neutronok száma, vagyis 45-21=24, 24 a neutronok száma. És igen, ez így jó :D

rendszám = protonok száma, tehát 21 Mivel egyszerû elemrõl volt szó, ezért a protonok száma = az elektronok számával, tehát ez is 21. tömegszám = protonok száma + neutronok száma, vagyis 45-21=24, 24 a neutronok száma. És igen, ez így jó :D

Ha földrajz írásbelin 42 pontot értem el hány pont kell a 2-eshez és a 3-ashoz?

Legjobb válasz: A földrajz érettségi közép- és emelt szinten is 150 pontos. A középszint ponthatárai 20-40-60-80 százaléknál vannak, az emelt szinté 20-33-47-60 százaléknál. De ha valaha jártál már matematikaórán, akkor biztosan hallottál a százalékszámításról. Kiszámítod, hogy a 2-es és 3-as alsó ponthatára hány pontnál van, aztán egy egyszerû kivonással megkapod, hány pontot kellene ehhez produkálnod. Ha 50-nél nagyobb számot kapsz, akkor kicsit végy visszább az igényeidbõl, mert a szóbelin ennyi a maximális pontszám.

A földrajz érettségi közép- és emelt szinten is 150 pontos. A középszint ponthatárai 20-40-60-80 százaléknál vannak, az emelt szinté 20-33-47-60 százaléknál. De ha valaha jártál már matematikaórán, akkor biztosan hallottál a százalékszámításról. Kiszámítod, hogy a 2-es és 3-as alsó ponthatára hány pontnál van, aztán egy egyszerû kivonással megkapod, hány pontot kellene ehhez produkálnod. Ha 50-nél nagyobb számot kapsz, akkor kicsit végy visszább az igényeidbõl, mert a szóbelin ennyi a maximális pontszám.
Abból, hogy te hány pontot értél el nem következik, hogy az osztályzatok milyen ponthatárnál vannak. Még azt sem tudjuk, hogy egyáltalán mi volt az az írásbeli. Egyszerûbb lenne a tanárodat megkérdezni, neki azért tudnia kellene.
általában a max pontszám 60 %-a a kettes kb

Hány embert hívtatok az esküvői vacsorára/lagzira? Közülük hányan jöttek el? Hányan jelezték, hogy nem tudnak jönni?

Legjobb válasz: 50 fõt hívtunk, 2 jelezte, h nem tud jönni, helyettük 2 jön, mert szeretnének. elvileg még 2 személy ? 1-ik dolgozik, ha tud cserélni jön, a másik elvileg nagyon jó barátnõm, se híre, se hamva...

50 fõt hívtunk, 2 jelezte, h nem tud jönni, helyettük 2 jön, mert szeretnének. elvileg még 2 személy ? 1-ik dolgozik, ha tud cserélni jön, a másik elvileg nagyon jó barátnõm, se híre, se hamva...
Mi eddig 56-ot hívtunk, ebbõl már kapásból 13 nem jön, mert külföldi esküvõ lesz..
45 fõ lesz az esküvõnkön. Õk majd jönnek a templomba és a vacsorára is.
Én sok embert meghívtam, de tudtam, hogy úgysem jönnek el, csak udvariassági kör volt. Külföldön volt az esküvõ, ráadásul nem ausztriában vagy londonban, hanem egy másik kontinensen. Egyébként szívesen láttam volna õket, ha eljönnek, de sejtettem, hogy nem fognak. A szüleim, a testvérem és a legjobb barátaim jöttek (ez 9 fõ), a párom oldaláról kicsit többen, szülõk, testvérek, barátok, unokatestvérek stb., ez így kb 20 fõ + a közös barátaink, még 14 fõ. Nagyjából 100 meghívót küldtünk ki, ebbõl 40 körüli igenre számítottunk, 43-an mondták, hogy jönnek, annyian is jöttek.
Mi 38 fõt hívtunk ebbõl már 7 lemondták az én részemrõl, párom oldaláról is vannak sejtések kik nem jönnek. Jó ha leszünk 20-an. Ami gáz mert közeli családtagok voltak akik lemondták.De mindegy, akkor ne jöjjenek.
Mi 72 fõt hívunk meg ebbõl szerintem 2-3 fõ nem jön el.

Egy egészséges Tacskó hány él? (fajtatiszta)

Legjobb válasz: Jaj hány évig él? elrontottam bocsi! :D

A kérdező hozzászólása: Jaj hány évig él? elrontottam bocsi! :D
10-15 évig! A tacsik nagyon jó kutyik és tacsi mániás vagyok!
A kérdező hozzászólása: én is szeretem a tacsikat! és köszi a gyors választ!
Nekem mindig lesz tacsim most ivan mondjuk most egy keverék van de õ elõtte egy fajtatiszta rövidszõrû tacsim volt!
Ja és az 14 évig volt velem!
A kérdező hozzászólása: köszi! :D nekem a szálkásszõrû tacsik tetszenek! :)
tacsiii <3
Elég sokáig élnek, nem ritka a 15 év feletti tacskó sem. Viszont jó helyrõl kell venni, mert a tacskóbénulás nevezetû betegség elég gyakori.
szia! El kell, hogy keserítselek, mert ennek semmi köze a törzskönyvhöz. Általában egy keverék több ideig él, mert erõsebb a genetikája. Rokonom keverék tacsija 25 évig élt. Ezt egy fajtatiszta nem tudja produkálni, az biztos. Egy fajtatiszta szerintem max 15-16 évig élhet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!