Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héttől számít (3 db)

Valaki tegnap feltette ezt a kérdést: Hanyadik héttől számít olyan nagynak a baba, hogy agódni kelljen ha 1 napig nem érezzük a mozgást? A kérdésre 1 választ érkezett eddig! Engem is nagyon érdekelne a téma!

Legjobb válasz: Nekem az orvos és avédõnõ is a 23. hetet mondta. Akkortól már minden nap kell érezni a mozgást! Most kérdeztem meg pont!

Nekem az orvos és avédõnõ is a 23. hetet mondta. Akkortól már minden nap kell érezni a mozgást! Most kérdeztem meg pont!
Pontosan nem tudom neked megmondani, de most, a 2. terhessegem alatt a huszas hetek kozepen mar kerdezgette a szulesz, hogy megvan-e a napi tiz, a vedono csak a 30. het utan beszelt rola.
nekem elég késön kezdett el érezhetõ mozgásba a baba de onnatól fõleg ha hanyadtt feküdtem nem volt nap hogy ne érezzem a mozgását igaz eleinte nagyon minimális és sokszor nemtudod eldönteni hogy az most a baba vagy csak bélmozgás de ahogy telik az idõ megtudod külömböztetni. én azt javaslom ha nagyon bizonytalan vagy inkább menj el orvoshoz mert tudom mien nyugtalanitó ha nem érzed picit.

Honnatól nem számít koraszülöttnek a baba? Hanyadik héttől?

Legjobb válasz: A koraszülés a betöltött 37. hét elõtti szülés, amely az összes élve születés 11%-ában fordul elõ.

A koraszülés a betöltött 37. hét elõtti szülés, amely az összes élve születés 11%-ában fordul elõ.
Szia ! Én ma voltam orvosnál , tegnap töltöttem be a 36. hetet , és nálam fent állt a koraszülés veszélye , mert méhnyakrákkal mütöttek 8 hetes terhesen ! De azt mondta ma a dokim , ha most szülnék már nem számítana koraszülötnek a babó.Igaz ez függ a baba súlyától is , de nekem már 2500 g felett van .
36. héttõl, 2500 g felett

Hányadik héttől nem számít koraszülöttnek egy baby?

Legjobb válasz: Betöltött 37. héttõl érett újszülött.

Betöltött 37. héttõl érett újszülött.
Szia! A kisfiam 35hét s 5 napra született. A súlya majdnem elérte a 3 kilót. Így õ nem számított koraszülöttnek.
37. hétig vagy 2.5 kilótól nem számit koraszülöttnek
Nekem a doki a betöltött 36. hét után mondta, hogy most már bármikor megszülethet, nem számít koraszülöttnek. De az utána születetteket is koraszülött ellátásban részesítik, ha nem éri el a 2, 5 kg-ot.
elvileg betöltött 37.hét. de a nagy súlyú fiatalabb babákat már nem tekintik annak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!