Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héttől elkezdeni (6 db)

Szülés "indító" praktikákat mikor érdemes elkezdeni? Hanyadik héttől?

Tudom-tudom hogy majd a baba tudja mikor akar kijönni...stb.Els? babámat túlhordam 41. héten indítással 2 nap alatt szültem meg.Nem szeretném még egyszer ezt átélni.Csak annyit szeretnék hogy " magától" induljon meg és ne zselével meg oxitocinnal.Szóval Málnalevél tea mikortól és hogyan kell elkészíteni és mennyit kell bel?le inni?Homeopátiás bogyó melyik és mikortól mennyit?Valami ötlet ami még segíthet?Hátha nem kéne megint indítani....

Legjobb válasz: Mivel 37. héttõl érett a baba, ezért én elõbb nem mertem volna. Nah, de utána, én ittam a málnalevél teát minden este egy fél litert, ittam tonikot is, de nem volt hatása. Végül indítottak :( Úgyhogy a homeóssal próbálkozz inkább szerintem, az hátha jobban használ :) Könnyû (indításmentes) szülést! :)

Mivel 37. héttõl érett a baba, ezért én elõbb nem mertem volna. Nah, de utána, én ittam a málnalevél teát minden este egy fél litert, ittam tonikot is, de nem volt hatása. Végül indítottak :( Úgyhogy a homeóssal próbálkozz inkább szerintem, az hátha jobban használ :) Könnyû (indításmentes) szülést! :)
Bábakoktél, szigorúan a betöltött terminuson túl, orvos engedélyével! A múltkor itt az egyik kismamának beindult a szülése a második adagtól! :)
Én azon a véleményen vagyok, hogy betöltött terminuson túl lehet próbálkozni azzal, amivel "jól esik", de igazán nem számít, mert ha a baba még maradni akar, akkor a bábakoktél se mozdítja ki. Ezt magam is próbáltam, erõs rendszertelen fájásokat csinálj jó pár órára (no meg persze a hasmenést), a többi praktika csak sokkal gyengébb fájásokat, vagy semmit. Én az elsõ két gyerekemet a 38-on szültem, és azt hittem, én ilyen "korán szülõs" vagyok, aztán a harmadik csak nem akart kibújni, 41+6-on a kórházban spontán beindult (mondjuk engem megfigyeléssel hagytak várni szerencsére). Szóval ezt csak azért írom le, hogy semmi garancia nincs, hogy a második bent trónol majd olyan sokáig. :o)

Hányadik héttől kell elkezdeni inni a málnalevél teát szülés előtt? Mennyit naponta?

Legjobb válasz: nem kell, csak lehetõség betöltött 36. héttõl, elõször napi 1 csésze, majd fokozatosan felmehetsz 1 literig

nem kell, csak lehetõség betöltött 36. héttõl, elõször napi 1 csésze, majd fokozatosan felmehetsz 1 literig
Éna betöltött 34.-tõl iszom. 36.-ig 3 dl naponta, utána 5 dl. 37.-tõl napi 1 liter. Most 38 hetes vagyok, teljesen zárt a méhszáam, semmi jele a tágulásnak. A méhnyakam van megrövidülve, szülés szempontjából az jó.. Talán ennyi köszönhetõ a teának. De koraszülést nem okoz. :)

Hányadik héttől kell elkezdeni inni a málnalevél teát?

A Kismama újságba 32. hetet írtak. Itt olvastam válaszolókat korábban a témában ?k 34. 36. heteket írtak. Most akkor mikortól igyam? Aki ivott írjon légyszi h mikortól! Köszi

Legjobb válasz: Felpuhítja a méhszájat,így a 36. héttõl javasolják csak.

Felpuhítja a méhszájat, így a 36. héttõl javasolják csak.
Én úgy emlékszem, a 37. héttõl lehet (ha minden igaz, a tájékoztatójában olvastam) én attól ittam. Elég is volt, könnyebb és szebb szülést el sem tudtam volna képzelni. Neked is szép szülést kívánok!

Hányadik héttől érdemes elkezdeni szoptatást segítő teákat inni? Vagy csak szülés után?

Melyik a legjobb? Mit ajánlanátok?

Legjobb válasz: Azoktól ált fáj a babák hasa. Inkább meditálj!

Azoktól ált fáj a babák hasa. Inkább meditálj!
Szülés után idd. Az én babám hasa egyáltalán nem fájt tõle, laktoherbet és hippet ittam.
Egyre többen mondják (védõnõk, gyerekorvosok) és személyes tapasztalatom is, hogy nagyon sok babának hasfájást okoznak az édesköményes tejszaporító teák. Legjobb módszer a tejtermelés fokozására nem az, ha minél gyakrabban mellre teszed a kisbabádat. (Egy-másfél órát azért ilyenkor is tanácsos kivárni a szoptatások között, mert a túletetés sem tesz jót a babáknak.) http://www.lll.hu
A kérdező hozzászólása: Most látom, hogy véletlenül a teherbeeséshez írtam... nem oda akartam...
Ha szülés elõt elkezded, megszokja a szervezeted és amikor valóban szükséged lenne rá, nem fog segíteni. Ezért ne idd, csak akkor, ha kevesebbnek érzed a tejed!
Csak szülés után, ha szükséged van rá. Laktoherb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat!
Szülés után, de csak már otthon, a kórházban felesleges.
Na, jó nagy butaságot írtam: szóval az elõbb azt akartam, hogy a legjobb módszer AZ, HA MINÉL GYAKRABBAN MELLRE TESZED A BABÁDAT, NEM AZ, HA LAKTOHERBET ISZOL. Bocsánat.

Mire jó a málnalevél tea? Hányadik terhességi héttől érdemes elkezdeni iszogatni és milyen "dózisban"?

Legjobb válasz: elvileg segít a szülésnél,könnyebb legyen.én ittam lelkesen a 36. héttõl,a dózisra már nem emlékszem.nekem nem jött be.

elvileg segít a szülésnél, könnyebb legyen.én ittam lelkesen a 36. héttõl, a dózisra már nem emlékszem.nekem nem jött be.

Az érdekelne hogy a tabletták kb. hányadik naptól/héttől/hónaptól védnek úgy általánosságban és hogy minden esetben a vérzés 1. napjától kell elkezdeni szedni az első szemet?

Legjobb válasz: Betegtájékoztató. Teljes biztonsággal, csak a 3.hónaptól véd,ha panaszmentes vagy, pl nincs közti vérzés stb.

Betegtájékoztató. Teljes biztonsággal, csak a 3.hónaptól véd, ha panaszmentes vagy, pl nincs közti vérzés stb.
A kérdező hozzászólása: még nem váltottam ki gyogyszert. még csak most készülök orvoshoz...és sok helyen olvastam hogy az elsõ naptól véd, meg két hét után és kiváncsi voltam hogy tényleg igy van e..
hát nem. Fõleg mivel nem tudod, mi van ha a 3. hónapban lesz pecsételõ vérzésed..ez azt jelenti, hogy gyenge a gyógyszer és akkor mi lesz?
A 3 hónap az az idõ, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted hozzászokjon teljesen a gyógyszerhez, nem a védelmi idõ kezdete..a betegtájékozatókra általában azt írják, hogy ha a menstruáció 1. napjától kezdve szeded, akkor az elsõ bogyótól hat, de én a helyedben várnék 2-3 hetet, hogy ne kelljen aggódni:D Szokták még ajánlani dokik az 5. napot, de akkor nem véd az elsõ tabletta még, pár hétig kell a gumi. Egyébként minden orvos mást mond, az enyém pl. a 10. tabitól kezdve mondja a védettséget:D
De sok pecsételõ vérzéskor valóban menj dokihoz, mert akkor valami hiba van a gyógyszerrel
A kérdező hozzászólása: mindenképpen védekeznénk gumival is a tabletta csak ilyen plusz biztonságot adó dolog lenne... és köszönöm a válaszokat :D
már 1 hónap után véd...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!