Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héttől el a (35 db)

A jóslófájás hányadik héttől fordulhat elő, illetve hányadik héttől természetes?

Nem rendszeresre gondolok, hanem pl. 2-3 naponta egy pár másodpercesre.

Legjobb válasz: Én a 33. héttõl érzem, enyhe mensi szerû görcsök. Állítólag ekkor már természetesek. Viszont nekem sûrûbbek, napi 1 min. megvan és kb fél-1 percesek.

Én a 33. héttõl érzem, enyhe mensi szerû görcsök. Állítólag ekkor már természetesek. Viszont nekem sûrûbbek, napi 1 min. megvan és kb fél-1 percesek.
Szia! Nem inkább keményedést érzel? Itt olvastam hozzád hasonlókat id, korai jóslókkal, és normálisan kihordott terhességgel, úgyhogy nem kell aggódnod, reméljük.
Én úgy olvastam itt valaki válaszában, hogy a 30.héttõl jelentkezhetnek a jósló fájások. Nekem 33.héten kezdõdtek és 1-2 naponta vannak, de van hogy egy nap 2szer is érzem néhány percig. Én szóltam a védõnõmnek róla, mert épp vele találkoztam. A dokimnak is jelzem, ha megyek UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én még kicsit aggódom, mert még csak 29 hetes vagyok. Sokat pihenek, magnéziumot szedek, és a méhszáj egyelõre c:3000, de olyan ilyesztõ ilyen korán.
A kérdező hozzászólása: Nem, ez nem keményedés, a magnéziumot arra szedem. Az nem szokott fájdogálni. Ez olyan, mint amit az elõzõ válaszoló írt. Mensi szerû görcsök, szerencsére nagyon enyhék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Hanyadik hettol kezditek el a malna level tea ivasat? Tapasztalatok? Milyen az ize?

Legjobb válasz: Rengeteg malnalevel teas kerdes volt mar ezen a forumon. Szerintem a keresöbe ha beütöd, a letezö összes infot megfogod kapni. Amugy pedig a betöltött 36. hettöl lehet kezdeni. :)

Rengeteg malnalevel teas kerdes volt mar ezen a forumon. Szerintem a keresöbe ha beütöd, a letezö összes infot megfogod kapni. Amugy pedig a betöltött 36. hettöl lehet kezdeni. :)
Én a 35 héttõl ittam napi 2 csészével. Hihetetlen gyorsan és könnyen tágultam ( nem úgy mint az elsõ szülésemnél )4 órát vajudtam összesen, és gyorsan is gyógyultam. Átlagos gyógynövényteaíze van, én nem is ízesítettem.
Szia! Én tegnap ittam az elsõ csészével, 37 hetes vagyok. tettem bele egy kis citromlevet, és még ízlik is.:)
Szia! Én a 36. héttõl 2 csészével, a 38.tól napi 1 literrel iszom. Mézet teszek bele, és kifejezetten jó íze van így szerintem. Még a párommal is megkóstóltattam és neki is ízlett :) Csak arra figyelj hogy fémmel ne nagyon érintkezzen mert veszíthet a hatásából. Én textilszûrõvel (teaházakban kapni) csinálom és mûanyagkanállal keverem fel.
Szerintem embre válogatja, valaki esküszik rá, valakire nem hat. Az íze nem olyan vészes, nem is finom, de iható. Rám semmi hatással nem volt, nem tágultam egyáltalán, császározni kellett...(nem csak ezért, elsõsorban, de ezt is mondta a doki) 3 hós kislány anyucija

Hanyadik héttől kezdtetek el vásárolgatni a babának?

Legjobb válasz: Kb. 28-29. Nem siettük el.

Kb. 28-29. Nem siettük el.
Szia! 20 hetesen vettük meg az ágynemût és a matracot. 26 hetesen a babakocsit 29 hetesen a kiságyat és a pelenkázót. Szülés után, amíg mi a kórházban voltunk, párom vette meg a légzésfigyelõt. Ruhákat Anyukámék vettek elég sokat, kb. 25-30 hetes lehettem, mi is kb. akkoriban kezdtünk ruhát venni.
18 hetesen megtudtam Lányom lesz, azután mikor megláttam egy ruhát ami tetszett, megvettem. A nagyobb dolgokat, szoba bútor, kiságy, babakocsi, 28-30 hetesen. 35 hetesen cumisüveg, kiskád állvánnyal, ágynemû, textil pelenka.
20. hétig vártam. Rucikat vettem ismerõstõl, vateráról. A hétvégén megvettük a kiságyat mert nagyon alkalmi volt. Szépen apránként szeretnénk mindent beszerezni, egyszerre nagyon sok lenne anyagilag. Arról nem beszélve, hogy nagyon izgi vadászni a jó és olcsó dolgokat!!! :) )) 22 hkm
A 15. hét után figyelgettem az akciós, jó árban lévõ dolgokat. Azokat veszegettem mindig meg.


Kedves kismamák! Ti hanyadik héttől kezdtétek el érezni a pocitokban, hogy mozog a kisbaba? Én most 12 hetes vagyok de már nagyon várom, hogy érezzem!

Legjobb válasz: 17 hetesen éreztem egyértelmûen, h õ az!Elõtte 15. héttõl éreztem nagyon enyhe kis buborékolást, de nem hittem el h õ az, de most már tudom, h bizony már akkor õ volt :) 21hkm

17 hetesen éreztem egyértelmûen, h õ az!Elõtte 15. héttõl éreztem nagyon enyhe kis buborékolást, de nem hittem el h õ az, de most már tudom, h bizony már akkor õ volt :) 21hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Már én is alig várom hogy érezzem ahogyan mozog:) !!
16 hetesen :)
16.hétben 3 alkalommal...majd 18.héttõl minden napos :) 21hkm
20 hetes voltam, 4 hete, de rögtön jól érezhetõen mozgolódott.
napra pontosan 17 hetesen éreztem azt, h ez most már tuti a baba mozgása.
én most vagyok 14 hetes és ilyen buborékolás szerût érzek de annyira jó:) érzem ez fix de még nem úgy hogy húú rúgott vagy valami
Az elsõ baba mozgását a 15. héten éreztem. Most hordom a szívem alatt a 2. gyermekünket, és már a 10. héten éreztem a magzatmozgást. Sem az orvos, sem a védõnéni nem akartak hinni a fülüknek. Aztán mindketten megpróbáltak szívhangot hallgatni, ami kb. 2 mp után sikerült is. Pedig általában csak a 16. hét után szoktak. :)
Én 14. héten, ha jól emlékszem, nekem is mellsõ fali, bár nem tudom, hogy számít-e és ha igen, akkor melyikkel lehet hamarabb érezni
18.hetes :)
Elsõ baba 16 hetesen. Második 11 hetesen. Harmadik 14 hetesen. Mindhárom mellsõ fali lepény.
Elsõ baba, kislány. :) A 16. héten kezdtem érezni, hogy hosszú napokon keresztül azonos idõpontokban az alhasamnál mintha dobogna egy kis szív, de csak idõközönként, rendszertelenül. Ez az érzés folyamatosan, naponta jelentkezett, majd erõsödött. A 18. hétre már egyértelmû kis mozzanatok voltak, de egész gyengék. A 20. héttõl kezdve viszont rohamosan erõsödni kezdett, annyira, hogy már az apuka is érezni kezdte. Most, a 24. héten már csuklik, és szemmel látható a pocakomon a mozgása. Néha egészen eltolódik, csúnyán szólva "eldeformálódik" a pocim, ahogy ide-oda fészkelõdik, nyomakodik. Nagyon jó érzés, és kifejezetten megnyugtató, hogy tudod, minden rendben van. Kívánom, hogy mihamarabb jelentkezzen a babád! :)

Kismamák hanyadik héttől kezdett el látszódni a pocak?

normális testalkatú vagyok. 165 cm és 54 kg

Legjobb válasz: Én 165/58 kg vtam, nekem már 10hetes koromba mondták hogy látszodik deaz csak felfuvodás volt. Rendes terhes poci olyan 17. Hét fele.

Én 165/58 kg vtam, nekem már 10hetes koromba mondták hogy látszodik deaz csak felfuvodás volt. Rendes terhes poci olyan 17. Hét fele.
150 cm vagyok és 60 kiló, nekem már a 10. héten is volt valami kis pocakom, de nem babapoci, de nem is felfújódás, hanem valahogy a kettõ között ha érted :) mindenesetre volt pár ember olyan ügyes hogy kiszúrta :D
SZia! Nekem már 11 hetesen is "látszódott" olyan volt mitha nagyon nagyon jóllaktam volna :) azóta 17 hetes vagyok és már tényleg kerek terhes pocakom van :) ) Elsõ baba
Nekem most kezdett el csak látszódni, 23 hetes vagyok és vékony testalkatú. Viszont az elmúlt két hétben nõtt ekkorát, eddig senki nem vette észre rajtam, most pedig már ha akarnám se tudnám titkolni. :)

Kismamik, mikor múlt el nektek a hányós időszak? Hanyadik héttől lehet kb. fellélegezni?

15. hétben vagyok, de még mindig hányós vagyok reggelente. Nagyon kiborít már, az étvágyam sem az igazi. Vagyis sokszor vagyok éhes, de alig megy le valami a torkomon. Várom már nagyon, hogy elmúljon...remélem van erre remény, hogy jól érezzem magam a terhesség alatt.

Legjobb válasz: 18-20 körül már jó volt. bár még utána is hánytam egyszer, de az azért volt, mert sok félét összeettem

18-20 körül már jó volt. bár még utána is hánytam egyszer, de az azért volt, mert sok félét összeettem
Elsõ gyerekkel 20. héten múlt el, a másodikkal a 18. héten.
15. hétig hánytam, a barátnõm végig.
Szia! Ez nagyon egyénfüggõ. Nekem a 13. héten teljesen elmúlt, viszont unokanõvérem szinte végig rosszul volt a 9 hónap alatt. A védõnõm nekem ilyenkor reggelire a kekszet, sok folyadékot felkelés elõtt, ne egybõl ugorjak ki az ágyból ébredéskor, és a gyömbéres ételeket-italokat javasolta még.
A 20. héten.
Én a legrosszabbra is fel voltam készülve, de végül csak a 10.hétig tartott, kb a 7-8.héttõl..kitartás Neked! 26 hkm
Nekem mindkétszer, akkor múlt el, amikor már éreztem mozogni a babát. Elõször 18. hét, másodszor 16. hét. Nagyon rossz volt, fõleg a második terhességem eleje, az 5. héttõl hányás, émelygés egész nap.
Hát, ez változó...az elsõ gyereknél még a szülõágyon is hánytam(és állandóan rám tört a 9 hónap alatt is), a 2.-nál "csak" 12 hétig.Most, a 3.-nál még csak nem is émelyegtem.El se hittem, hogy ilyen is van.2gyerekes+24hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Sajnos csak a jövõhéten megyek nõgyógyászhoz, már nagyon szeretnék róla meggyõzõdni, hogy rendben van a baba, mert ahogy táplálkozom...remélem azért neki jut valami eleség. Nem szeretném a 9 hónapot végighányni, de tényleg egyénfüggõ majd kiderül. A keksz is itt van az ágyam mellett, de arra sincs idõm, hogy utána nyúljak, mert egybõl hánynom kell, ahogy felébredek és megmozdulok az ágyban. Ezért is van odakészítve a kuka mindig. :)

Hanyadik héttől kezd el sötétedni a mellbimbó körül?

Legjobb válasz: Nekem egyáltalán nem sötétedett!

Nekem egyáltalán nem sötétedett!
Egyik terhességem alatt sem sötétedett.
Én most 6-7 hetes lehetek és most a napokban vettem észre hogy sötétedik. Igaz ez a második terhességem, az elsõnél 10-12 hetes körül lehettem mikor észrevettem.
Még valami! Nem kell dudorokat látni! Általában az erek szoktak látszódni a melleken, de ha még fiatal terhes vagy, akkor még ezzel is ráérsz!
3 terhességbõl 1x sem volt sötétebb a bimbim. A melleimen az elsõnél 10. héten kaptam megjegyzést, hogy nõttek, amire emlékszem, hogy a 16. hét körül már nagyon nagyok voltak, és éreztem a tejmirigyeket. A második és harmadik terhességnél a 8. héten láttam hogy nõtt valamit, már ekkor éreztem a tejmirigyeket. Boldog babavárást és egészséges kisbabát! Üdv:2gyerkõcös, 37hkm
Elsõnél csak félidõ után lett picivel sötétebb, másodiknál még mindig világos:)
Nekem egyiknél sem volt. Ez teljesen alkatfüggõ.
szia!nekem már akk sötétedett meg megjelentek a pici bubok (mirigyesedik e mell), amikor még nem tudtam hogy babám lesz.amikor olvastam a neten a terhességi tünetek közt a mellbimbó sötétedését, abból tudtam hogy terhes vagyok, és a teszt is kimutatta.mint kiderült 4 hetes voltam.
A kérdező hozzászólása: köszi, akárhogy nézegetem, nekem nem sötétedik, de még csak azokat a kis mirigyeket, vagy dudorokat se látom, az baj? vagy még ráérek ezekkel?
A kérdező hozzászólása: sokan írták hogy nekik már az 5-6 héttõl, kb az 5. héten lehetek a héten megyek orvoshoz, azért kérdem mert nekem még egyáltalán nem, vagy nem tûnik fel
15. ill. 30.héten kezdett sötétedni és duplájára nõni.

Hanyadik héttől kezdett el fájni a keresztcsontotok?

Legjobb válasz: Szia! Én picike vagyok viszonylag keskeny csípõvel. Nekem már félidõsen elkezdett fájni.

Szia! Én picike vagyok viszonylag keskeny csípõvel. Nekem már félidõsen elkezdett fájni.
Nekem sose fájt a négy terhességem alatt!
22 hetes vagyok, kb. két hete kezdett el látványosan nõni a hasam. Azóta fájdogál, de még ki lehet bírni. :-)
nem tudtam hogy ez ennyire velejárója a terhességnek...én 22 hetes vagyok és nagyon túlsúlyos ezért nekem elötte is fájdogált de nem tudtam hogy a baba miatt fájok ilyen nagyon kb 1-2hete tényleg sokkal jobban fáj és szoktam a férjemtõl kunyerálni egy kis maszírozást de gondolom ha nagyobb lesz a hasam már nem tudok ráfeküdni majd most még arra a pár percre míg kicsit megnyomkod nem gond csak érzem a babaát....ha már ti ennyire tudjátok hogy ez van akkor azt is mondjátok meg mit lehet ellene tenni?
Ez nekem is fontos lenne, mert én még csak 12 hetes vagyok, de szinte a legelejétõl fogva fáj a medencetágulástól , talán a kicsi súlyom miatt(48kg vagyok), lehet hogy nekem végig fájni is fog. Van rá valami megoldásotok?

Hanyadik héttől kezd el látszódni a hason a terhességi csik?

Legjobb válasz: Nekem csak szülés után jelent meg, négy hónap alatt múlt el.

Nekem csak szülés után jelent meg, négy hónap alatt múlt el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ!:)
Melyik csíkra gondolsz? A linea negra (sötét vonak a köldök és a szeméremdomb között, kb. félidõtõl látható. A striák kialakulása meg a genetikán múlik, nekem 4 szülés után sincs egy sem.
A kérdező hozzászólása: Igen a köldök és a szeméremdomb közöttire! Köszönöm neked is a választ:)
Nekem egyáltalán nem volt. Alkat kérdése.

Terhesség mennyi idősen nő a has látványosan? És hanyadik héttől szineződik el a mellbimbó?

Legjobb válasz: Már akinek! nekem nem szinezodott el! Hogy melyik héten mi tortenik, figyelemmel kovetheted itt: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week/1

Már akinek! nekem nem szinezodott el! Hogy melyik héten mi tortenik, figyelemmel kovetheted itt: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week/1


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!