Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héttől elő, hogy (6 db)

Kedves kismamák! Ti hanyadik héttől kezdtétek el érezni a pocitokban, hogy mozog a kisbaba? Én most 12 hetes vagyok de már nagyon várom, hogy érezzem!

Legjobb válasz: 17 hetesen éreztem egyértelmûen, h õ az!Elõtte 15. héttõl éreztem nagyon enyhe kis buborékolást, de nem hittem el h õ az, de most már tudom, h bizony már akkor õ volt :) 21hkm

17 hetesen éreztem egyértelmûen, h õ az!Elõtte 15. héttõl éreztem nagyon enyhe kis buborékolást, de nem hittem el h õ az, de most már tudom, h bizony már akkor õ volt :) 21hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Már én is alig várom hogy érezzem ahogyan mozog:) !!
16 hetesen :)
16.hétben 3 alkalommal...majd 18.héttõl minden napos :) 21hkm
20 hetes voltam, 4 hete, de rögtön jól érezhetõen mozgolódott.
napra pontosan 17 hetesen éreztem azt, h ez most már tuti a baba mozgása.
én most vagyok 14 hetes és ilyen buborékolás szerût érzek de annyira jó:) érzem ez fix de még nem úgy hogy húú rúgott vagy valami
Az elsõ baba mozgását a 15. héten éreztem. Most hordom a szívem alatt a 2. gyermekünket, és már a 10. héten éreztem a magzatmozgást. Sem az orvos, sem a védõnéni nem akartak hinni a fülüknek. Aztán mindketten megpróbáltak szívhangot hallgatni, ami kb. 2 mp után sikerült is. Pedig általában csak a 16. hét után szoktak. :)
Én 14. héten, ha jól emlékszem, nekem is mellsõ fali, bár nem tudom, hogy számít-e és ha igen, akkor melyikkel lehet hamarabb érezni
18.hetes :)
Elsõ baba 16 hetesen. Második 11 hetesen. Harmadik 14 hetesen. Mindhárom mellsõ fali lepény.
Elsõ baba, kislány. :) A 16. héten kezdtem érezni, hogy hosszú napokon keresztül azonos idõpontokban az alhasamnál mintha dobogna egy kis szív, de csak idõközönként, rendszertelenül. Ez az érzés folyamatosan, naponta jelentkezett, majd erõsödött. A 18. hétre már egyértelmû kis mozzanatok voltak, de egész gyengék. A 20. héttõl kezdve viszont rohamosan erõsödni kezdett, annyira, hogy már az apuka is érezni kezdte. Most, a 24. héten már csuklik, és szemmel látható a pocakomon a mozgása. Néha egészen eltolódik, csúnyán szólva "eldeformálódik" a pocim, ahogy ide-oda fészkelõdik, nyomakodik. Nagyon jó érzés, és kifejezetten megnyugtató, hogy tudod, minden rendben van. Kívánom, hogy mihamarabb jelentkezzen a babád! :)

Hogyan lehet észrevenni, ha szivárog a magzatvíz, hányadik héttől fordulhat ez elő?

Legjobb válasz: Szia! Magzatvíz szivárgás rosszabb esetben sajnos bármikor elõfordulhat. A 36.héttõl figyelni kel rá,mert olyankor már érett a magzat bármikor megszülethet. Maga a szivárgás áttetszõ színõ szagtalan folyadék az érzés a vizeletürítésre hasonlít. Ha arra gyanakszol akkor egy száraz zsebkendõ törlõkendõ segíthet,hogy megtudd.Tedd magad alá és figyeld,hogy nedves lesz-e.Ha igen akkor menj a nõdokihoz,õ tudja mit kell tenni. Sok sikert és boldog baba várárst!

Szia! Magzatvíz szivárgás rosszabb esetben sajnos bármikor elõfordulhat. A 36.héttõl figyelni kel rá, mert olyankor már érett a magzat bármikor megszülethet. Maga a szivárgás áttetszõ színõ szagtalan folyadék az érzés a vizeletürítésre hasonlít. Ha arra gyanakszol akkor egy száraz zsebkendõ törlõkendõ segíthet, hogy megtudd.Tedd magad alá és figyeld, hogy nedves lesz-e.Ha igen akkor menj a nõdokihoz, õ tudja mit kell tenni. Sok sikert és boldog baba várárst!
szerintem attól is függ hogy hány hetes vagy..mert ha már a terhesség vége felé jársz, akkor gondolhatsz a magzatvízre, ha érzed, hogy vmi nem oké..Ha még kora terhes vagy, akkoris szivároghat a magzatvíz, csak akkor mástól.Legtöbbször egyébként fertõzéstõl, de az nem tiszta víz általában..Amugy szerintem nem könnyû megkülömböztetni a magzatvízszivárgást a vizeletszivárgástól, a legbiztosabb ha doki látja, mert õ tud pontosat mondani, vagy tudsz venni a gyógyszertárban lakmuszpapírt az megmutatja ha a magzatvíz szivárogna esetleg...Lehet hogy itt fogják neked írni, hogy vegyél magzatvíz kimutatására való betétet, de AZT NE IS KERESD, mert már 1000éve nem kapható.
a száraz zsepi nem a legjobb megoldás, mert én is azt csináltam, az is nedves lett, azt hittem magzatvíz, teljes pánikba voltam, és mégsem az volt, csak vizelet....pedig nem volt pisi szagú sem, és sárga sem....

Hanyadik hettol lehet tudni hogy fiu lesz vagy lany? Mikor kezd el noni a hasam?

10 hetesek vagyunk!!!

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 18-ik héten mondta meg a doki,hogy kisfiú.Egy héttel elötte is voltam UH-on,de akkor még inkább nem mondott semmit.A has növekedése változó.Nálam 19 hetesen feszülõs felsõben még nem vették észre.Néhányan néztek,hogy terhes vagyok,vagy csak híztam picit,de nem kérdeztek rá,mert nem lehetett megállapítani.20 hetesen már mindenki látta!:)Van egy oldal,ott hétrõl hétre meg tudod nézni kinek mekkora volt a hasa. http://pregnancy.baby-gaga.com/photos/model1892 Én betettem a könyvjelzõk közé,mert gyakran megnézem!:) Jó nézelõdést és boldog babavárást!:)

Szia! Nekem a 18-ik héten mondta meg a doki, hogy kisfiú.Egy héttel elötte is voltam UH-on, de akkor még inkább nem mondott semmit.A has növekedése változó.Nálam 19 hetesen feszülõs felsõben még nem vették észre.Néhányan néztek, hogy terhes vagyok, vagy csak híztam picit, de nem kérdeztek rá, mert nem lehetett megállapítani.20 hetesen már mindenki látta!:) Van egy oldal, ott hétrõl hétre meg tudod nézni kinek mekkora volt a hasa. http://pregnancy.baby-gaga.com/photos/model1892 Én betettem a könyvjelzõk közé, mert gyakran megnézem!:) Jó nézelõdést és boldog babavárást!:)
Szia, Nekem a 12. héten megmondták, hogy kisfiú, mert a kórházban a nyakiredõ vizsgálaton átváltottak 4D-re és eggyértelmûen mondta, hogy õ egy igazi kis fiúcska lessz :oD Szerintem a hasnövekedés attól függ, hogy milyen a testalkatod.Nekem a hasam nagyon lapos volt és hetente készítünk fotókat a változásokról tisztán látszik, hogy a 8. héten már van egy ici-pici kis dudorka.De igazán a 12. héttõl gömbölyödött.Barátnõmnek hurkásabb pocija volt és neki késõbb látszott, viszont mostmár jobban látszik neki mint nekem.Egész másképp fest mint én...Nagyon különbözõek vagyunk... 18 hetes kismami
Nekem a 18. heti uh-n mondta a dokim, hogy minden bizonnyal kislányt várunk. Ezt két héttel késõbb a 4D-n is megerõsítették. A pocakom nekem szinte azonnal nõni kezdett, már a 8. héten nem fértem bele a nadrágjaimba. Valószínûleg azért, mert egyrészt nincs széles csípõm, másrészt sportolóként mindig kockás hasam volt, így rögtön meglátszott. Az is igaz, hogy eleinte csak én vettem észre, na meg azok, akik közelrõl ismertek, mert az átlagnál vékonyabb lévén még 12 hetesen is csak úgy néztem ki, mint a legtöbb nõ, enyhe kis pocival. De számomra ez is látványos volt, mert teljesen átalakultam pillanatok alatt. Egyik barátnõm, akinek szélesebb csípõje van és általában véve is puhább, nõiesebb formája, mint nekem, még 4 hónapos terhesen sem látszott kismamának. Szerintem ez abszolút alkati kérdés.
Az irodalom szerintm 16. hét után tudják megmondani, hogy fiú vagy lány, ha megmutatja. Nekem a 18 hetes uhon mondták, hogy kislány, most a 26 hetesen nem mutatta meg magát.. Nekem a 10. héten kezdett nõni a pocim , aztán egy darabig ott stagnált, és a 20 hét után nõtt megint látványosan. Azóta néha én is megálloka tükör elõtt, hogy basszus, mekkora pocim van:-) 27 hetes kismama
Nekünk 17hetesen monták meg 2D UHon, hogy fiú.Most 20hetesek vagyunk és nekem már szép nagy a pocim.Kb 14-16hetesen már kerekedett.Attól is függ milyen alkat vagy.Sógornõm ikreket várt és nem volt hasa, a lányok teljesen beilleszkedtek a medencéjébe:-)Boldog babavárást!!
Nekem a 12. héten mondták meg, hogy kisfiú és kb akkörül kezdett el nõni a pocom. 18 hetes kismama

Ti a gátmasszázst naponta csináltátok? És hogyan csináltátok? Kb hány percig? És hanyadik héttől kezdtétek el?

Legjobb válasz: Én a 33. héttõl csináltam, minden délelõtt, ahogy le volt írva kb. 10 percig. Mindenképpen ajánlom! :)

Én a 33. héttõl csináltam, minden délelõtt, ahogy le volt írva kb. 10 percig. Mindenképpen ajánlom! :)

Hányadik héttől volt jóslótok? Mit éreztetek? Segítettek, hogy el tudjam dönteni az-e? Fáj hát, menzi görcs, hüvelyszurkálás.

Legjobb válasz: Szia! Hát jóslóim már kb 37 hetesen voltak.Ezen a héten egyik este meg már 3 percenként,és mégsincs még semmi.Holnap kéne szülnöm,de már tegnap óta megint vannak fájásaim,viszont csak ritkán és nem rendszeresedik.A fájás olyan,mintha görcsbe húzná szépen lassan az egész hasamat valami,majd lassan elenged. Nem tudom segítettem e.

Szia! Hát jóslóim már kb 37 hetesen voltak.Ezen a héten egyik este meg már 3 percenként, és mégsincs még semmi.Holnap kéne szülnöm, de már tegnap óta megint vannak fájásaim, viszont csak ritkán és nem rendszeresedik.A fájás olyan, mintha görcsbe húzná szépen lassan az egész hasamat valami, majd lassan elenged. Nem tudom segítettem e.
Nekem a 34-35. hét körül jöttek, és kb. olyanok voltak mint neked.Nem jelenti azt hogy elõbb szülsz, én tovább hordtam.
Nekem már a 31. héten is volt, de a komolyabbak csak a 37. héttõl, amikor összehúz-elernyed, összehúz-elernyed, ezt érzed végig, szép lassan, de erõsen kitart. Ehhez jön a menstruációs közérzet enyhe hányingerrel. Sokaknak a háta is fáj, nyilall a hüvely felé. De egyébként nem mondja meg, hogy mikor fogsz szülni!!!

Hányadik héttől fordulhat elő, hogy a babó bele kakil a magzatvízbe?

Legjobb válasz: A baba mindig belekakil/pisil,csak a méhlepény elvégzi az anyagcserét rendesen.Ha elkezd öregedni akkor nem. Amúgy én csak túlhordott babáknál hallottam errõl.

A baba mindig belekakil/pisil, csak a méhlepény elvégzi az anyagcserét rendesen.Ha elkezd öregedni akkor nem. Amúgy én csak túlhordott babáknál hallottam errõl.
A kérdező hozzászólása: én is most olvastam, csak azért kérdeztem, mert érdekelt. köszönöm szépen.
Nagyon ritka még a túlhordott babáknál is. Nálunk a családban minden baba a 42. hét után született (9 baba) és egyiknek sem volt magzatszurok a vizében.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!