Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héttől csak (12 db)

ezt most miért kérdezed? késett már vagy még nem, ? tesztet vettél már?
Én 5 hetes, 6 napos voltam az uh szerint, és még csak a petezsák látszott. Ez pontosan egy hete volt. azóta persze már lehet hogy látna valamit a doki, de kb. a 7-8 héttõl írják, hogy van szívmûködés is. Nekem nem mondta, hogy lát-e benne valamit, úgyhogy gondolom majd ha legközelebb megyek, addigra hátha fogja már látni. Boldog babavárást!
Az elõzõ válaszadónak mondanám, hogy 6+2 voltam amikor a doki megnézett és azt mondtam, hogy a 6.héten már kellene szívmûködésnek lenni, így beírta a leletembe a missed ab-ot. Igaza lett. Mert rá 1 nappal megindult a baj. Szóval a szívmûködés kb. 6 hét. Figyelni kell azonban arra, ha valakinek hosszú ciklusa van ne a mensi napjától számolja, hanem a peteérés elõtt két hetet vegye csak számításba, ott tart.

Normál esetben hányadik héttől szoktak jelentkezni jósló fájások? És honnan tudom hogy az csak jósló, és nincs semmi gond?

És hogyan lehet megkülönböztetni a jósló fájást a rendes fájástól?

Legjobb válasz: Nem tudommikortól van, de ha nem rendszeres és nem 10, 5, majd 3 perces akkor az csak jóslófájás. Neked még nem kellene szerintem, inkább 32. hét után.

Nem tudommikortól van, de ha nem rendszeres és nem 10, 5, majd 3 perces akkor az csak jóslófájás. Neked még nem kellene szerintem, inkább 32. hét után.
Jósló fájásokra általában csak a 34. hét után lehet számítani.Jól írta az elõttem válaszoló, hogy ha rendszeres fájások vannak amik ugyanolyan idõszakonként jelentkeznek pl.1 óra, fél óra, 15 perc, 10 perc...stb.azok már rendszeres szülési fájások.A többi csak jósló.Nem tudom mért kérdezted, ha vannak idõnként hasi fájásaid valószínû azért van, mert a méhed most indul majd igyazán nõvekedésnek.Nyúlnak a méhet tartó szalagok is na meg a babuci is gyarapszik majd rendesen és emiatt is vannak a fájások idõnként.De ha komoly gondra gyanakszol mindenképp keresd fel a nõdokidat. 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nem gyanakszom még semmire csak érdekel a téma =) Mindenbõl jobb elõre felkészülni minthogy meglepõdjek :)
Szia! A szülés elõtt 4 héttel már jeletkezhetnek jósló fájások. Nekem a 32. héttõl vannak. Onnan tudod, hogy csak jósló, hogy mozgásra és zuhanyzásra elmúlik. Az igazi nem fog elmúlni mozgásra. Általában erõs menstruációs szerû görcsöt és derékfájást szoktak ilyenkor érezni. Remélem tustam segíteni. 34 hetes kismami
betöltött 5 hét után már lehet látni, de ez ugye a fogantatás idejétõl is nagyban függ....
5-6hetében már látszani fog. Szóval nem kell aggódnod nekem 6hétben látszott és 8hetesen már 2cm volt
Amikor elõször mentem, 4-5 hetes voltam és nem látott semmit, csak azt amit nálad. 2 hét múlva már vártam volna a szívhangot, de csak petezsákot látott. Ekkor mondta azt, hogy 5 hetes lehetek, pedig naptár szerint már majdnem 7 voltam. Aztán újabb 2 hét várakozás és már volt baba is. Ekkor írta azt, hogy 8+4 hetes vagyok. Ami megegyezik a naptárral.
4+4 hetesen csak 5! mm-es méhnyálkahártyát látott... hát a mnyh vastagsága miatt nagyon féltem, itt is sokan írták hogy ebbe be sem bírna ágyazódni a baba. Rá pont 1 hétre már ott volt a petezsák :) Azóta 1 éves nagyfiú már :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat , megnyugtatott :) a többi témát is olvastam hogy a hasfájás is normális úgy hogy már kezdek teljesen megnyugodni :)

Terhességi kiskönyvet hányadik héttől adják ki? Ha mondjuk 8 hetes terhes vagyok, és megkapom rögtön a kiskönyvet, de csak a 12. hét után jelentem a munkaadómnak az kiderülhet?

Tehát nem kell bemutatni a kiskönyvet a munkahelyemen, ugye?

Legjobb válasz: nem kell bemutatni a könyvet a munkahelyeden

nem kell bemutatni a könyvet a munkahelyeden
Szia! A munkáltató nem kötelezhet arra, hogy igazold, hogy terhes vagy, ergo a kiskönyvedet sem kell bemutatnod.
Szia! AZ elsõ olyan lelet után nálunk odaadta a védõnõ, amiben az embriódnak már dobog a szíve! :) Szóval olyan 7 hetes körüli korban már lehet kiskönyved. És én pl 14 hetesen mondtam el a munkahelyemen, az olyan épp (bõ) 3 hónap. Addig se és utána se vagy rá kötelezhetõ, hogy elmondd, hivatkozhatsz arra, hogy nem akartad mondani, amíg nem biztos, azon kívül nem kell megmutatnod a kiskönyved. Én már 6 hónapos vagyok, de még nem kérte egyszer se semelyik fõnök, hogy mutassam meg neki. :) Amúgy aggódtam én is , hogy mit fognak szólni odabent, de nagy meglepetésemre nagyon örültek és azóta is pátyolgatnak. Remélem, hogy Te is hasonlóan jól jársz. :) Minden jót Neked! 25/26 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, és a jókívánságokat, de nem magam miatt kérdeztem. Az egyik barátnõm vár babát:) Engem avatott be egyedül. Én javasoltam neki, hogy a 12. hétig semmiképp se mondja el a munkahelyen, legalábbis szerintem. Max. azt mondja, hogy most tudta meg nemrég. Tehát a lényeg az, hogy a kiskönyvet nem kell bemutatni. Köszi szépen Nektek!
Ha attól tart, hogy megszûnik a munkaviszonya, megnyugtathatod, hogy rendes felmondással nem szüntethetõ meg. Ha ilyen veszély van, akkor viszont nagyon figyeljen oda, hogy ne adjon alapot a rendkívüli felmondásra, ill. alá ne írjon semmit, sajnos a munkáltatók szeretik aláíratni a közös megegyezést, amivel az a baj, hogy általában azzal el is veszíti a jogosultságát a tgyásra, gyedre.

CTG-re hanyadik héttől kell menni rendszeresen? 37+1 h vagyok, de a dokim csak 3-ára kért időpontot. Akkor leszek pont 38 hetes. A védőnőm még szívhangot sem nézett. Ez normális?

Más ilyenkor megszül,én meg...

Legjobb válasz: Én is a 36. héttõl jártam hetente, a 40. héttõl 2 naponta, a 41. héttõl naponta :)

Én is a 36. héttõl jártam hetente, a 40. héttõl 2 naponta, a 41. héttõl naponta :)
Csak akkor kell heti kétszer, ha már betöltöd a 40.hetet. Elvileg a héten már kellett volna menned az elsõ CTG-re. Nem lehet, hogy a dokid elnézte a heteket?
Szia! Én úgy tudom, hogy a 37. héttõl hetente kell menni CTG-re a 40. héten már naponta. Én a 36. héten (2hete) voltam a dokimnál, akkor azt mondta, a 38. héten meg lesz a baba, így nem is említette a CTG-t, csak UH-ra, meg vérvételre küldött el gyorsan. A védõnénink csinált végül hét elején egy CTG-t, viszont a bébi még nem akar jönni... Ha még "egyben leszünk", kedden ismét a védõnénihez megyek.

Amikor hányingeretek van akkor hánytok is, vagy csak "keveredik" a gyomrotok? Hányadik héttöl kezdödött?

6 hetes terhes vagyok,eddig még nem hánytam csak néha érzem hogy kavarog a gyomrom.Ti hánytok is ilyenkor?Azért "várom" a hányást mert nehezen jött össze a Baba és "kiszeretném élvezni". És hányadik hétt?l kezdödött a hányingeretek?Minden nap volt? Köszönöm szépen a válaszokat!

Legjobb válasz: erre kiváncsi vagyok.

erre kiváncsi vagyok.
Én a 7-16hétig hánytam, igaz csak napi egyszer, de nem törvényszerûen reggel. Most még néha van egy ki émelygésem. Nekem sem volt semmi panaszom az elsõ két terhességem alatt, két lányom van, remélem most fiúcska lesz és ez a rosszullét is annak köszönhetõ. :) De nem áltatom magam, mert minden terhesség más és más. Szép babavárást kívánok neked!
Én a 6. héttõl a 9. hétig mindennap nagyon erõs hányingerrel szenvedtem, de sosem hánytam. Még fõzni is nehezen bírtam, mert minden szaktól kavargott a gyomrom, de még a boltban a felvágottaktól stb.-tõl is. Aztán megszûnt 1-2 napra, majd elõjött megint. Végleg a 12-13. hét táján múlt el. Bár még azért ritkán rámtör, de nem olyan vészes már.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen és Neked is gratulálok:)
Szia, én 7 hetesen voltam elõször dokinál és látott már szívmûködést is. Én a 6. héten kezdtem hányni és minden áldott nap hánytam, feküdtem, hullának éreztem magam. Volt, h napi 4x is hánytam és folyton émelyegtem. A 14. héten múlt el, alig hittem el. a kislányommal 16 hétpg hánytam, de nem ilyen intenzíven.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen és én is gratulálok!Szerdán leszek 7 hetes terhes és holnap megyek dokihoz, mit fog látni?Köszi
Korulbelul a 6. héttol kezdtem el hányni. Minden reggel hányok és van olyan nap, hogy napi tobb alkalommal is. En is alig vártam, hogy rosszul legyek, mert el sem hittem, hogy terhes vagyok. De már azt várom, hogy elmuljon a dolog. Gratulálok. 10 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, és sajnálom hogy olyan rosszul voltál.És gratulálok a Babáidhoz:)
ne akard. Én 2 terhességemnél egyáltalán nem hánytam, émelyegni is csak ritkán. A harmadik elsõ 5 hónapját végighánytam, volt, hogy olyan gyengének éreztem magam, hogy négykézláb közlekedtem a lakásban. Csak ettem és hánytam. Tehát enneksemmi köze az élvezethez, a baba ugyanúgy egészséges, ha nem hánysz egyáltalán akkor is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válszokat!

Hanyadik héttol tudja a doki hallgatni a szivhangot? UH csak a 20. hetben lex, de allitolag hallgatni xokta a xivhangot valamien exkozzel.

9 hetesen voltam utojara nala, es akkor azt mondta, h. meg korai, ugyse lehet meg hallani.segitsetek,12 hetesen fogok menni kontrolra.

Legjobb válasz: A magzati szívhang hallgató Doppler elven mûködik. A 12. hét körül már hallható vele a szívhang, gondolom azért rendelt vissza a doki.

A magzati szívhang hallgató Doppler elven mûködik. A 12. hét körül már hallható vele a szívhang, gondolom azért rendelt vissza a doki.
A kérdező hozzászólása: koxonom:D hallottam en is errol, csak meg akkor korai volt, de most mar remelem h.hallhato lex.

Az orvos hányadik héttől végez méhszáj ellenőrzést? És milyen gyakorisággal fog ezután? Én 28 hetes vagyok, de eddig még kb csak 1-2-szer vizsgált meg a dokim korábban (legutóbb kb másfél hónapja).

Legjobb válasz: Nekem a terhesség elejétõl nézte havonta egyszer. A 36.héttõl viszont hetente nézi. Jövõ héten leszek 39 hetes, akkor már kétszer kell mennem egy héten.

Nekem a terhesség elejétõl nézte havonta egyszer. A 36.héttõl viszont hetente nézi. Jövõ héten leszek 39 hetes, akkor már kétszer kell mennem egy héten.
Szia! A dokinak havonta kellene megvizsgálni. Nem értem, hogy a dokik miért nem végzik el ezt havonta, peddig fontos, hogy mennyire nyitott a méhszáj. 28 heteske
Nekem már az 5. héttõl kezdve nézi, ahányszor csak megyek hozzá (kb. 2-3-4 hetente). Ez orvos függõ szerintem. Engem mindenesetre megnyugtat, hogy zárt a mszáj. Szintén 28 heteske
nekem is havonta vizsgál meg, hogy minden rendben van-e.
Nekem havonta amikor megyek, mindig megnézi, de csak azért, mert nagyon keményedik a hasam és ez ugyebár a méhszáj kinyílásához vezethet. Ha nem lenne panaszom, akkor nekem sem ellenõrizgetné állandóan. Mondjuk az én dokim azt mondta, hogy kb. félidõsen mindig ellenõrzi, de utána csak néha. Hát tényleg orvosa válogatja... :) Minden jót!!
Nem kéne havonta vizsgálnia, ez butaság! Tényleg dokitól függõ, hogy mikor és hányszor vizsgál meg. Ha nincs semmi gond és nincs panaszod (folyás vagy valami más)akkor majd csak a 32. héten néz meg elõször, de ha téged nyugtalanít, akkor szólj a dokinak.
Szia! Én ezen aggódtam egész terhességem alatt. Én 1x kértem, hogy nézze meg, 24 hetesen. Aztán 1x rákérdeztem, hogy aggódjak -e a kinyílás miatt, mert itt sokszor plvastam, hogy havonta ellenõrzik. A dokim azt mondta, nem jó gyakran nézegetni. (Neves prof. az orvosom.) Abszolút igaz, hogy orvosa válogatja. 6 hetes kisbaba anyukája
En a 30. hetben vagyok, eddig egyszer sem neztek. Holnap megyek ismet, akkor viszont kerni fogom, mert kismama vizitornara jarok, es tudni akarom, hogy zart-e a mehszaj.
A kérdező hozzászólása: Én aggódom kicsit emiatt hogy nem túl gyakran találkozunk (mivel ismerõs, telefonon szoktunk egyeztetni), de nehogy már én mondjam neki hogy vizsgáljon meg...
Szia! Ez elég orvosfüggõ. Az én orvoson minden találkozás alkalmával megvizsgál betapintással is. Eddig havonta szeretett volna velem találkozni (úgy 5-6 hetente találkoztunk is:) , a 32. héttõl két hetente, a 37. héttõl hetente tervezi a találkozásokat. Hát majd meglátjuk...
bocs elírtam nem nekem, hanem engem:) !

Hányadik héttől érdemes elkezdeni szoptatást segítő teákat inni? Vagy csak szülés után?

Melyik a legjobb? Mit ajánlanátok?

Legjobb válasz: Azoktól ált fáj a babák hasa. Inkább meditálj!

Azoktól ált fáj a babák hasa. Inkább meditálj!
Szülés után idd. Az én babám hasa egyáltalán nem fájt tõle, laktoherbet és hippet ittam.
Egyre többen mondják (védõnõk, gyerekorvosok) és személyes tapasztalatom is, hogy nagyon sok babának hasfájást okoznak az édesköményes tejszaporító teák. Legjobb módszer a tejtermelés fokozására nem az, ha minél gyakrabban mellre teszed a kisbabádat. (Egy-másfél órát azért ilyenkor is tanácsos kivárni a szoptatások között, mert a túletetés sem tesz jót a babáknak.) http://www.lll.hu
A kérdező hozzászólása: Most látom, hogy véletlenül a teherbeeséshez írtam... nem oda akartam...
Ha szülés elõt elkezded, megszokja a szervezeted és amikor valóban szükséged lenne rá, nem fog segíteni. Ezért ne idd, csak akkor, ha kevesebbnek érzed a tejed!
Csak szülés után, ha szükséged van rá. Laktoherb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat!
Szülés után, de csak már otthon, a kórházban felesleges.
Na, jó nagy butaságot írtam: szóval az elõbb azt akartam, hogy a legjobb módszer AZ, HA MINÉL GYAKRABBAN MELLRE TESZED A BABÁDAT, NEM AZ, HA LAKTOHERBET ISZOL. Bocsánat.

Ultrahangon még nem voltam, csak egy vizsgálaton nogyogy, aki azt mondta h minden rendben van! De én nagyon félek h ne legyen méhen kivüli'Most kb 6 hetes vagyok'Hányadik héttől lehet érezni a méhen kivüli terheséget? Milyen tünetek vannak?

Legjobb válasz: szia! miért képzelsz be dolgokat? Ha voltál nõgyinél aki azt mondta, hogy minden okés, akkor mi a gond? Vagy nem bízol az orvosodban? Akkor menj el másikhoz! Ha beképzeled ezeket azzal többet ártasz a magzatnak, inkább örülj, hogy kismami vagy:)))Ha méhen kívüli terhes lennél, akkor görcsölnél, véreznél és stb. Ne gondolj rosszra!!!

szia! miért képzelsz be dolgokat? Ha voltál nõgyinél aki azt mondta, hogy minden okés, akkor mi a gond? Vagy nem bízol az orvosodban? Akkor menj el másikhoz! Ha beképzeled ezeket azzal többet ártasz a magzatnak, inkább örülj, hogy kismami vagy:) ))Ha méhen kívüli terhes lennél, akkor görcsölnél, véreznél és stb. Ne gondolj rosszra!!!
A méhen kívüli terhesség azt jelenti, hogy a petevezetõben ragadt a megtermékenyített petesejt, tehát az ultrahangon a méh üres, a teszt meg pozitív, plusz görcsölsz, és iszonyúan vérzel. Ha ez nincs, akkor kizárt, hogy méhen kívüli terhes vagy!Ha méhen kívüli lennél, akkor már nagyon-nagyon véreznél és görcsölnél, és az életeddel játszanál. HIDD EL, HOGY NEM VAGY AZ!!!!!! Nyugi és örülj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!