Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héttől be a szülést, ha (2 db)

Hányadik héttől indíthatja be a szülést, ha nem szakítjuk meg az együttlétet, hanem a párom "bennem megy el"?

Legjobb válasz: Mi köze ennek a szülés beinditásához??? A szülés hormonális hatásokra indul be.

Mi köze ennek a szülés beinditásához??? A szülés hormonális hatásokra indul be.
Az a köze, hogy a szex oxitocint( biztos rosszul írtam) vált ki a nõi szervezetbõl, vagy az orgazmus, vagy a spermium, nem tudom pontosan, ezért nem is állítom. De tény hogy a 36. hétig érdemes védekezni, már csak a fertõzések és a koraszülés miatt is, azután meg fõleg, hátha nyitott a méhszáj. És egy kellemes kis hüvelyi fertõzés is be tudja indítani a szülést. Úgyhogy csak óvatosan:-)
Talán az orvosodat kellene kérdezni, erre nincs recept. Õ ismeri az állapotodat. Nálunk az elsõ babánál letiltotta az együttlétet az utolsó hónapban, a másodiknál az utolsó hónapban kifejezetten javasolta a szexet, mert nagy volt a baba és szerinte bármikor jöhetett volna már. Ennek ellenére még egy héttel túl is hordtam, mindkettõt :-)
Szex közben semmi baj nem érheti a babát, ha védekeztek, ha nem. Így vagyunk kitalálva. Ha a végefelé mégis szex után indulna be a szülés, talán eljött az idõ, és amúgy is elkezdõdött volna. Semmi oka hogy aggódj!

Szülés? Hányadik héttől indithatják be úgy a szülést, hogy meg is maradjon a baba? Teszem azt a kérdést, ha pl.24 hetes akkor még életbe tud maradni? Vagy hányadik héttől mondják hogy meg tudják menteni még az életét?

Legjobb válasz: Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)

Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)
így van ahogy az elsõ írja. nem mindegy, hogy életben tartják vagy egészséges lesz! 34-35. héttõl van szerintem már nagyon sok esély, hogy egészséges legyen, 24. hét környékén pedig nagyon kicsi rá az esély, egyszer volt errõl egy mûsör és ott azt mondták, hogy a 24-26. hétre született babák 80%-a beteg marad :(
A 24. hét elõtt született babákkal nem foglalkoznak, az õ életükért nem küzdenek. 24. hét után születetteket már újraélesztenek, és a koraintenzíven ápolják. Ám nagyon kevés esélyük van az életben maradásra. Nagyon kis %-uk tud egészséges élhetõ életet élni azoknak is akik túlélik. Nekem a 25. hétre született a kisbabám, minden nap egy csoda volt amit élhetett, minden egyes nap egy küzdelem volt. 8 napot élt... pedig mindent megtettek érte az orvosok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!