Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héttől be a szülést, (4 db)

Hányadik héttől indíthatja be a szülést, ha nem szakítjuk meg az együttlétet, hanem a párom "bennem megy el"?

Legjobb válasz: Mi köze ennek a szülés beinditásához??? A szülés hormonális hatásokra indul be.

Mi köze ennek a szülés beinditásához??? A szülés hormonális hatásokra indul be.
Az a köze, hogy a szex oxitocint( biztos rosszul írtam) vált ki a nõi szervezetbõl, vagy az orgazmus, vagy a spermium, nem tudom pontosan, ezért nem is állítom. De tény hogy a 36. hétig érdemes védekezni, már csak a fertõzések és a koraszülés miatt is, azután meg fõleg, hátha nyitott a méhszáj. És egy kellemes kis hüvelyi fertõzés is be tudja indítani a szülést. Úgyhogy csak óvatosan:-)
Talán az orvosodat kellene kérdezni, erre nincs recept. Õ ismeri az állapotodat. Nálunk az elsõ babánál letiltotta az együttlétet az utolsó hónapban, a másodiknál az utolsó hónapban kifejezetten javasolta a szexet, mert nagy volt a baba és szerinte bármikor jöhetett volna már. Ennek ellenére még egy héttel túl is hordtam, mindkettõt :-)
Szex közben semmi baj nem érheti a babát, ha védekeztek, ha nem. Így vagyunk kitalálva. Ha a végefelé mégis szex után indulna be a szülés, talán eljött az idõ, és amúgy is elkezdõdött volna. Semmi oka hogy aggódj!

Szülés? Hányadik héttől indithatják be úgy a szülést, hogy meg is maradjon a baba? Teszem azt a kérdést, ha pl.24 hetes akkor még életbe tud maradni? Vagy hányadik héttől mondják hogy meg tudják menteni még az életét?

Legjobb válasz: Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)

Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)
így van ahogy az elsõ írja. nem mindegy, hogy életben tartják vagy egészséges lesz! 34-35. héttõl van szerintem már nagyon sok esély, hogy egészséges legyen, 24. hét környékén pedig nagyon kicsi rá az esély, egyszer volt errõl egy mûsör és ott azt mondták, hogy a 24-26. hétre született babák 80%-a beteg marad :(
A 24. hét elõtt született babákkal nem foglalkoznak, az õ életükért nem küzdenek. 24. hét után születetteket már újraélesztenek, és a koraintenzíven ápolják. Ám nagyon kevés esélyük van az életben maradásra. Nagyon kis %-uk tud egészséges élhetõ életet élni azoknak is akik túlélik. Nekem a 25. hétre született a kisbabám, minden nap egy csoda volt amit élhetett, minden egyes nap egy küzdelem volt. 8 napot élt... pedig mindent megtettek érte az orvosok.

Hanyadik hettol fordulnak be a babak fejjel lefele, szulesi pozicioban?

Koszi a valaszokat:-) 28 hetes kismama

Legjobb válasz: Hivatalosan a 32. hétre írják, hogy ideje, hogy beforduljon, gyakorlatilab kinek mikor. nekem 29 hetesen már fejjel lefele volt, és azt mondta a doki, valószínü így is marad (holnap megyek uhra, kiderül:-) De sokaknak csak szülés elõtt, az utolsó hetekben , sõt napokban fordul meg. Még vajúdás alatt is befordulhat:-) Ne félj, még bõven van ideje rá:-)

Hivatalosan a 32. hétre írják, hogy ideje, hogy beforduljon, gyakorlatilab kinek mikor. nekem 29 hetesen már fejjel lefele volt, és azt mondta a doki, valószínü így is marad (holnap megyek uhra, kiderül:-) De sokaknak csak szülés elõtt, az utolsó hetekben , sõt napokban fordul meg. Még vajúdás alatt is befordulhat:-) Ne félj, még bõven van ideje rá:-)
A kérdező hozzászólása: Koszi az infot..:-)) Csak azert kerdeztem mert eddig ketoldalt ereztem a mocorgasat es most mintha inkabb feljebb meg lentebb ereznem.....
Nekem a 34. heti ultrahangon még farfekvéses volt. A 37. héten fordult meg, ami egy kicsit fájt is. Gyakorlatilag bármikor megfordulhat, de az idõ elõrehaladtával kevesebb rá az esély.
Nekem 28 hetesen fordult be, ma voltam orvosnál és úgy is van. 33 hetes kismama
Szia, én 30 hetesen voltam UH-n, ez kb. 2 hete volt. Még nem volt megfordulva a pici. A szulésznom javasolta, hogy ha bírok, akkor tornázzam, ezzel elosegíthetem a pici befordulását. Tornázom is, és egy ideje teljesen másképp érzékelem a mozgását. Néha még lenn is, de általában a hasam felso részénél.De te nyugodj meg, még van rá ideje a pocaklakódnak, hogy felvegye a megfelelo pózt.
NEKEM MÁR A 18 HETESEN FEJJEL LEFELE VOLT FORDULVA, MOST VAGYOK 32 HETES ÉS MÉG 2 HETE IS ÚGY VOLT!
ÉN VAGYOK AZ ELÕZÕ ÍRÓ, ÉS AZT LFELEJTETTEM HOGY ETTÕL FÜGGETLENÜL NEKEM MIND A KÉT OLDALT LEHET ÉREZNI A MOCORGÁST.NEM A FEKVÉSÉTÕL FÜGG, HOGY HOL RUGDOS. MERT FÉSZKELÕDIK ÁLLANDÓAN.
A kérdező hozzászólása: Koszi lanyok a valaszokat:-)) Megnyugodtam:-)


Hanyadik héttől indíthatják be a frontok a szülést?

Csak a nagyon végén lév? kismamákra van hatással vagy már a pár héttel szülés elötti anyukákra is? Aki pár héttel hamarabb szült front miatt leírná a tapasztalatait:)köszi

Legjobb válasz: Én 2 héttel elõbb szültem! Ugye meleg volt egész nap feküdtem ittam.De sehol nem találtam helyemet.Elkezdtem izzadni,fulladni, és egy pukkanás.....D és 3150 kilogrammal meg lett a fiam!

Én 2 héttel elõbb szültem! Ugye meleg volt egész nap feküdtem ittam.De sehol nem találtam helyemet.Elkezdtem izzadni, fulladni, és egy pukkanás.....D és 3150 kilogrammal meg lett a fiam!
Szerintem csak arra van hatással, akinek a babája is készen áll már! Remélem érted, hogy gondolom 39 hkm
Passz: a fiammal 38.hetet betöltöttem, egy kiadós huncut és a front beindította a szülést. A lányommal 41hetesen a frontok jöttek mentek a kicsi meg se moccant... A babától és az érettségétõl függ, beindul e.
a lányom 3 héttel elõbb született 1 hideg frontra.Minden rendben volt vele.Igaz a súlya nem volt eget rengetõ 2860gr, 52 cm , de kint szépen behozta.
Nekem 2 héttel korábban jött a baba egy áprilisi hidegfrontra. De én amúgyis nagyon frontos vagyok, és a babám is az lett..
Hát nekem annyira "beindította" a szülést, hogy 1, 5 hétig dekkoltam a kórházban a kiírt idõponttól és vártuk, hogy jöjjön már.Én az idén februárban szültem, mikor azok a rettenetes hidegek+hó volt.Na akkor voltak frontok, hideg-meleg egyaránt.Mindenki mondta, hogy na majd ezek megteszik a hatást.Hát egyáltalán nem így lett.
Nekem sajna a 27.hétben indította be a nagy hidegfront a babámat, de szerencsére visszatartották még de a kórházba kellett maradnom majdnem végig. Az utolsó 3 hétben már itthon voltam és akkor már nem volt hatással rám semmilyen front túlhordtam 2 nappal.
A kérdező hozzászólása: Én most tartok a 36. héten már egy hónapja jóslóim vannak napok óta úgy érzem mintha ketté szakadnék.. nekem a szívemet is megviseli a front gyógyszert szedek rá most néztem az elõrejelzést ugye most melegfront jön de jövõhéten már hideg lesz hétvégén
Ez egyén függõ, ma töltöm a 40. hetet vártam a mostani frontokat, de még egy jóslóm sincsen....De vannak érzékenyebb kismamák és akár koraszülött is lehet a baba, hogy ez mennyire a frontoknak köszönhetõ nem tudom, de biztosan hatással vannak a frontok, szülésznõ barátnõm is mondta.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!