Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héttől a (302 db)

A jóslófájás hányadik héttől fordulhat elő, illetve hányadik héttől természetes?

Nem rendszeresre gondolok, hanem pl. 2-3 naponta egy pár másodpercesre.

Legjobb válasz: Én a 33. héttõl érzem, enyhe mensi szerû görcsök. Állítólag ekkor már természetesek. Viszont nekem sûrûbbek, napi 1 min. megvan és kb fél-1 percesek.

Én a 33. héttõl érzem, enyhe mensi szerû görcsök. Állítólag ekkor már természetesek. Viszont nekem sûrûbbek, napi 1 min. megvan és kb fél-1 percesek.
Szia! Nem inkább keményedést érzel? Itt olvastam hozzád hasonlókat id, korai jóslókkal, és normálisan kihordott terhességgel, úgyhogy nem kell aggódnod, reméljük.
Én úgy olvastam itt valaki válaszában, hogy a 30.héttõl jelentkezhetnek a jósló fájások. Nekem 33.héten kezdõdtek és 1-2 naponta vannak, de van hogy egy nap 2szer is érzem néhány percig. Én szóltam a védõnõmnek róla, mert épp vele találkoztam. A dokimnak is jelzem, ha megyek UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én még kicsit aggódom, mert még csak 29 hetes vagyok. Sokat pihenek, magnéziumot szedek, és a méhszáj egyelõre c:3000, de olyan ilyesztõ ilyen korán.
A kérdező hozzászólása: Nem, ez nem keményedés, a magnéziumot arra szedem. Az nem szokott fájdogálni. Ez olyan, mint amit az elõzõ válaszoló írt. Mensi szerû görcsök, szerencsére nagyon enyhék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Szülés? Hányadik héttől indithatják be úgy a szülést, hogy meg is maradjon a baba? Teszem azt a kérdést, ha pl.24 hetes akkor még életbe tud maradni? Vagy hányadik héttől mondják hogy meg tudják menteni még az életét?

Legjobb válasz: Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)

Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)
így van ahogy az elsõ írja. nem mindegy, hogy életben tartják vagy egészséges lesz! 34-35. héttõl van szerintem már nagyon sok esély, hogy egészséges legyen, 24. hét környékén pedig nagyon kicsi rá az esély, egyszer volt errõl egy mûsör és ott azt mondták, hogy a 24-26. hétre született babák 80%-a beteg marad :(
A 24. hét elõtt született babákkal nem foglalkoznak, az õ életükért nem küzdenek. 24. hét után születetteket már újraélesztenek, és a koraintenzíven ápolják. Ám nagyon kevés esélyük van az életben maradásra. Nagyon kis %-uk tud egészséges élhetõ életet élni azoknak is akik túlélik. Nekem a 25. hétre született a kisbabám, minden nap egy csoda volt amit élhetett, minden egyes nap egy küzdelem volt. 8 napot élt... pedig mindent megtettek érte az orvosok.

Hanyadik héttől kezdődik a 3. trimeszter? 25-26 vagy 27. héttől?

Kaptam a véd?n?mt?l ezt a Felicitas kupont,amit be lehet váltani és kapok egy ingyen ajándékcsomagot..azt hanyadik hétt?l lehet beváltani??Azt írja,hogy a 6. hónaptól lehet beváltani.De az hanyadik hét? 25 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 27

27
1-es vagyok, ezt találtam neked. Itt a 28. héttõl írja. http://kismamaportal.mindenkilapja.hu/html/18041245/render/2..
A kérdező hozzászólása: És a 28. hét a 7. hónap?? Tehát akkor én már beválthatom a kupont, ugye?
Amikor én beváltottam, senki nem kérdezte, hogy hány hetes vagyok, csak odaadtam a kupont és kaptam a csomagot. Ráadásul 2 csomagot váltottam be (más helyen), mert a védõnõ kétszer adott ilyet véletlenül :)
Nem fogják megnézni hány hetes vagy. Én 12 hetesen váltottam ki :) Amúgy a 28. héttõl lépsz a 3. trimeszterbe.
A kérdező hozzászólása: Hát én már akkor ezt tényleg nem értem..van 1 Anyák lapja újságom és egy kismama könyvem..az újságban a 27. héttõl írja a 3. trimesztert, a kismama könyvem pedig a 26. héttõl.Itt meg most a 28. héttõl mondjátok..na akkor már semmit sem értek. Na akkor jövõhéten bemegyek a baba voltba és beváltom a kupont :)


A terhességi trimeszterek hányadik héttől hányadik hétig tartanak?

Legjobb válasz: 1. trimeszter 1-12. hét 2. trimeszter 13-27. hét 3. trimeszter 28-40. hét

1. trimeszter 1-12. hét 2. trimeszter 13-27. hét 3. trimeszter 28-40. hét

Mikortól érezhető mindennap a magzatmozgás? Ugy értem hányadik héttől?

Legjobb válasz: Én a 18.-ik héttöl éreztem folyamatosan a mozgását, naponta egyszer-kétszer, de fõleg este, mikor hanyadt feküdtem.

Én a 18.-ik héttöl éreztem folyamatosan a mozgását, naponta egyszer-kétszer, de fõleg este, mikor hanyadt feküdtem.
Ez mindenkinél változó. Az elsõ terheseknél általában a 19-20.hét körül szokták mondani, de van, aki már elõbb érzi. Aki a második bébit várja, az általában elõbb szokta ezt érezni, hisz már tudja, hogy mit kell figyelnie. Én a 19. héten kezdtem el érezni, bár már elõtte is sejtettem, hogy a Pindúri az, de nem voltam benne biztosa. Most a 31. hétben vagyok, és még mindig elég aktív a Pici.
Általában 4 és fél hónapos terhességet írnak a szakkönyvek, de mivel nincs két egyforma terhesség ez is esetenként változó.Nekem mindkettõ a 16. héten mocorgot elõszõr.35+5 hetes km
Csak a szoptatás kezdetétõl.
szintén a szoptatás kezdetétõl
Én most járok a 35. hétben és még nem kell használnom, mert még semmi elõtej.
A kérdező hozzászólása: Nekem annyi elõtejem van hogy muszály használni mert alig hogy lefekszem már csupa olyan vagyok...aki nem használt annak nem is szivárgott??vagy nem foglalkozott vele??
elsõ vagyok Éjjelenként, volt, hogy foltos lett a lepedõ.
Szoptatás kezdeténél amikor már láttam hogy folyt a tejem. Még éjjel is hordom sokszor.
Szia! 35 hetes vagyok, és tegnap éjjel jelentkezett nálam az elötej elég rendesen... =) Ma csak egy nagyon picit vettem észre, de szerintem mostmár ha megyek valahova akkor fogok berakni betétet, nem akarok beégni. =)

Hányadik héttől hallja a babám a hangunkat? Mikor érdemes már hozzá beszélni, és "babás" zenéket hallgatni?

Legjobb válasz: 16.hettöl hall mär,de az idegrendszere meg nincs ugy kifejlödve,hogy fel is fogja,es reagäljon a hallottakra.ez kb a 20-21 heten lesz,amikor fogod erezni,hogyha hangos hangokra mocorog. :) szep babaväräst!

16.hettöl hall mär, de az idegrendszere meg nincs ugy kifejlödve, hogy fel is fogja, es reagäljon a hallottakra.ez kb a 20-21 heten lesz, amikor fogod erezni, hogyha hangos hangokra mocorog. :) szep babaväräst!
Én már a terhesség elejétõl beszéltem hozzá.Állítólag kb félidõtõl már hallanak.A Te hangodat mindenképp felismeri már a születésekor is.Megnyugszik ha hall téged. Boldog babavárást.
A 20. héttõl már biztosan reagál a külsõ hangokra. De van olyan, aki már ezelõtt elkezd hozzá beszélni. Ez a kismama megnyugtatására is szolgál. Babazenét is bármikortól el lehet kezdeni hallgatni. 21 hetes kismami
nekem 18 hetesen mondta azt a doki, hogy most már hallja a dolgokat!!
Most olvastam 2 napja vásárolt angol kismama-magazinban hogy a 16.héttõl hall hangokat a baba!!! A 18.héttõl fogva pedig már a fényt is érzékeli!!!! (Az újságban csak nem hazudnak.)

Hanyadik hettöl hall a babäm?

Legjobb válasz: benn a pocidban mar a 20. hettol

benn a pocidban mar a 20. hettol
Pontossan nem tudom mikortól hallanak, de hogy már benn az anyaméhben is az bisztos.Szerintem már a 20.-héttõl mindenképp de nézz utánna a neten.Bizti találsz rá választ.38 heteske
16. hétre kialakulnak a csontocskák a fülben, amik szükségesek a halláshoz.
Tehát akkortól jól hallanak, hisz a víz jól vezeti a hangot. És náluk nem szorul be levegõ. Tehát nem ugyanaz, mintha te lemész a víz alá.
szio, a masodik valaszadó vagyok. 18. heten meg moziban voltam, birta a dolby surround stereot, 20. het utan mar valoszinuleg nagyon rugdalt volna, ezert nem is mentem. szerintem 18-20. hetig nincs gond, utana meg ugy fog rugdalni, hogy magadtól fogsz kimenni, mert jelezni fog :D es meg egy aprosag, nem tudom szamit e, a mely hangokat egy picit jobban szereti, mint a magasat, ezert is szereti allitolag jobban az apuka hangjat, gondolom ez is a magzatviz miatt van.
Szerintem a babák a születésüktõl fogva hallanak.
A kérdező hozzászólása: köszi a välaszokat länyok!en utänaneztem a neten, es azt mondjäk, hogy a 13.hettöl hall.csak azert kerdeztem, mert neha järok eleg hangos közegbe...(zenelünk).de meg csak 10hetes es4napos vagyok. :)

A Hipp Natal Bio tea tájékoztatóján azt olvastam, hogy a terhesség utolsó periódusában is lehet inni. Ez pontosan hanyadik héttől értendő?

Legjobb válasz: gondolom harmincotodik-hatodik hettol, de nem eskudnek meg ra. vagy talan a periodus alatt trimisztert ertettek??

gondolom harmincotodik-hatodik hettol, de nem eskudnek meg ra. vagy talan a periodus alatt trimisztert ertettek??

Milyen homeopátiás szereket/szert éri meg hasznánli a szülés "megkönnyítése" érdekében és hanyadik héttől?

Legjobb válasz: 36-38 héttöl javasolják a homeot.én caullophillumot és cinicifugát szedek felváltva ás málnalevél teát iszom. segitenek tágulni a méhszájat és felpuhitani azt, állitolag gyorsabb kicsit a vajudás is.hogy tényleg használt-e 2-3 hét mulva meg irom ha gondolod. 38 hetes kismama

36-38 héttöl javasolják a homeot.én caullophillumot és cinicifugát szedek felváltva ás málnalevél teát iszom. segitenek tágulni a méhszájat és felpuhitani azt, állitolag gyorsabb kicsit a vajudás is.hogy tényleg használt-e 2-3 hét mulva meg irom ha gondolod. 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!! és a várható választ is megköszönném!! könnyû szülést neked!! :)
Hát hogy mennyire használ azt nem tudom, mert én ittam a málnalevél teát, szedtem a homeos bogyót és igy tágultam oránként 1 ujjnyit.Hinni kell benne. Könnyü szülést kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!