Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héttől GYES-t (1 db)

Hányadik héttől kaphatok GYES-t?

Mert a 30-ik hétbe vagyok és az orvosom gyes-re akar tenni. Magyarországon dolgozok, de Szlovákiában élek és itt azt mondták Magyarország fizeti a gyes-t.

Legjobb válasz: szia, A Magyar Államikincstár, vagy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár bõvebb felvilágosítást tud neked adni erre a kérdésre. Boldog babázást kívánok.

szia, A Magyar Államikincstár, vagy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár bõvebb felvilágosítást tud neked adni erre a kérdésre. Boldog babázást kívánok.
Szülés elõtt 160 nappal lehet már gyesre menni. A http://www.babafalva.hu szakértõi között kérdezd: Horváthné Mónikát.
A GYES a gyerek 2 éves kora után jár.
Második válasz a helyes, úgyhogy elmehetsz gyesre még szülés elõtt! Az elõttem levõ válasz nem jó, ugyanis már elsõ pillanattól kezdve mehetsz GYES-re, ha nem já a GYED! (A GYED 2-éves korig jár!)
Szia! Elõször is a GYES-t a terhességi gyermekágyi segély elõzi meg, ezt a szülést követõ 168 napig kapod. Megigényelheted már szülés elõtt is, de akkor készülj fel, hogy a MEP beleköt abba is, ha hamarabb szülsz vagy ha késõbb. Ezért inkább attól a naptól igényeld meg, amikor már megvan a baba. Addig is táppénzre elmehetsz.
Gyermekágyi segély csak annak jár akinek 180 biztositott napja van!(Annak jár a GYED is!)Gyes alanyi jogon jár mindenkinek, amig nem szülsz addig menj el táppénzre.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Aki dohányzott terhesen annak egészséges babája született?

18

Van kedvetek tippelni? Hét? Nem?

Kíváncsi vagyok rá ki mire tippel. :-) Egyébként 2. baba.

[url=A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=
[url=A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=

10

A harmadik baba születése milyen volt, hosszabb vagy rövidebb mint az első kettő? Fájdalmasabb vagy jobban viseltétek?

9

Terhesen ilyen helyen dolgozni?

Úgy néz ki, hogy terhes lettem. Kórházban dolgozok(12óra nappal és éjszaka), nem túl megértő kollégákkal. A főnököm sem túl megértő. 1 éve dolgozom itt és már kétszer elkaptam magas lázzal járó fertőzést. Terhesen rettegek attól, hogy elkapok valamit (elég sok fertőző beteg van). Nem szeretném magam kitenni ennek, de féltem az állásom (határozatlan). Mikor 1,5 hétig táppénzem voltam a fertőzés miatt, azért is kaptam a fejemre. Nem tudom mi lenne a legjobb. Ráadásul az 50%-os táppénz nagyon kevés. Félek, hogy a szagok miatt még rosszabbul lennék vagy hánynék. Ti mit tennétek?

7

Úton a kistesó, emelhetem továbbra is az egy éves 8 és fél kilós babámat?

Ma teszteltem pozitívat!:) És rögtön erre gondoltam,hogy csinálhatok-e mindent ugyanúgy,mint eddig? Persze gondolom azért óvatosabban. Nem lesz gond ha továbbra is emelgetem a kislányomat? Nem érzem nehéznek és igyekszem nem hátból emelni,de még kel párszor éjszaka és ki kell vennem a kiságyból.

12

Elmenjek vagy ne menjek?

35 hetes vagyok, vizesedem, meg fáj a derekam, de semmi extrém, csak a szokásos. Viszont nagyon fáradtnak érzem magam, egész nap csak aludnék. Ma este lesz egy rendezvény, ami estébe nyúlik. A férjem szeretne menni, és én is, vártuk, de most elbizonytalanodtam, mennyire lenne megterhelő. Már most úgy érzem magam, mint akit jól fejbekólintottak, az esős idő és a nagy hasam sem segít a helyzeten. Valószínű, hogy estére még fáradtabb leszek. Vegyek erőt magamon és menjek el, vagy mondjam le? Ti mi alapján döntenétek? Csinosba kell öltöznöm, de semmi nem múlik rajta, ha nem megyünk, csak már vártuk mindketten hosszú ideje. Jegyeket ajándékba kaptuk, nem bukjuk anyagilag, vagy ilyesmi. Mit tegyek? Mennék is, mert érdekes, kíváncsi is vagyok, de maradnék is itthon mackónadrágban a meleg szobában, félálomban.

6

Ha már elment a nyákdugo akkor tornázhatok még?

8

Miért van az, hogy nappal egyáltalán nem fújom az orrom, teljesen tiszta, éjjel viszont nem tudok aludni, elfújok egy százas zsepit, annyira bedugul az orrom?

4

28 hetes kismamák hogy érzitek magatokat? Még dolgoztok?

4

S. O. S Mennyi esélye van egy 30 és fél hetes babának a túlélésre ha megszületik?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!