Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héttől GYES-t (1 db)

Hányadik héttől kaphatok GYES-t?

Mert a 30-ik hétbe vagyok és az orvosom gyes-re akar tenni. Magyarországon dolgozok, de Szlovákiában élek és itt azt mondták Magyarország fizeti a gyes-t.

Legjobb válasz: szia, A Magyar Államikincstár, vagy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár bõvebb felvilágosítást tud neked adni erre a kérdésre. Boldog babázást kívánok.

szia, A Magyar Államikincstár, vagy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár bõvebb felvilágosítást tud neked adni erre a kérdésre. Boldog babázást kívánok.
Szülés elõtt 160 nappal lehet már gyesre menni. A http://www.babafalva.hu szakértõi között kérdezd: Horváthné Mónikát.
A GYES a gyerek 2 éves kora után jár.
Második válasz a helyes, úgyhogy elmehetsz gyesre még szülés elõtt! Az elõttem levõ válasz nem jó, ugyanis már elsõ pillanattól kezdve mehetsz GYES-re, ha nem já a GYED! (A GYED 2-éves korig jár!)
Szia! Elõször is a GYES-t a terhességi gyermekágyi segély elõzi meg, ezt a szülést követõ 168 napig kapod. Megigényelheted már szülés elõtt is, de akkor készülj fel, hogy a MEP beleköt abba is, ha hamarabb szülsz vagy ha késõbb. Ezért inkább attól a naptól igényeld meg, amikor már megvan a baba. Addig is táppénzre elmehetsz.
Gyermekágyi segély csak annak jár akinek 180 biztositott napja van!(Annak jár a GYED is!)Gyes alanyi jogon jár mindenkinek, amig nem szülsz addig menj el táppénzre.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kínosabb kérdés, mit tegyek?

Nagyon valószínű,hogy a hétvégén megszületik a kisbabám előrehozott császárral.
Ez a hétvége viszont a nagyomnak(4,5 éves)apás 7vége.
Minduntalan eddig arról volt szó,hogy telefonálunk neki ha történik valami,de attól félek akkor nem akar tovább apjánál lenni ha meghallja a hírt.És azt apja nem nézné jó szemmel.A járható út az volna ha vasárnap előbb kérném haza,de akkor nem telefonálhatunk neki úgy ahogy megígértük.Ez mindhármunk számára fontos,nem szeretném ha kihagyva érezné magát.

5

Védőnő lakóhely szerinti?

A védőnőt lakóhely szerint kell megkeresnem? Én hivatalosan egy másik kerületben vagyok bejelentve lakcím ügyileg, de életvitelszerűen nem ott élek! Ilyenkor melyik kerülethez tartozó védőnőt keressem fel?
Köszönöm a válaszokat!

7

Sperti kenőcs használt valakinek? Mennyi idő után? Nagxon fájt előtte?

2 napja iszonyatosan fáj az aranyerem.Már nem tudok másra koncentrálni.Tegnap kaptam a patikustól spertit, de nem érzem jobban magamat.Várjam még a hatást egyáltalán? 32hkm

4

5 hetes vagyok, és sárgás folyásom van, ez normális?

3 napja sárgás a bugyim, ilyen erős sárga kicsit okeres

4

30 hetesen 2 heten belul osszesen 40 orat kell utaznom autoval. Felvaltva vezetunk.4X 10 ora. Mire figyeljek?

4

Kivel fogok szülni 2014. Júniusban?

Arra lennék kiváncsi, hogy ki fog ugyanakkor szülni, mint én?:)

13

MIT JELENT A P2-ES CITOLÓGIAI EREDMÉNY?

Azt mondta a dokim rendben van,mégis küldtek levelet a rendelőből,de még nem tudom mi van benne mert ma megyek átvenni... de csak azmiatt jöhetett levél... másra nem tudok gondolni!!! 15 hetes kismama vagyok!!!!

9

5 hetes terhes vagyok és nagyon rosszul viselem, de vár még rám egy hosszú ut mit csináljak?

Sziasztok. 5 hetes vagyok és már minden "tunet" elojott (emelyges,hanyas,folyamatos rosszullett). Ki kellene mennem kulfoldre 12 oras ut, igaz nem én vezetek,de mar most felek. Tudnatok tanacsolni valamit?

4

38 hetes km vagyok, és eszméletlenül görcsölök. Totál olyan, mint a menstruációs görcsök. Ezek jóslófájások?

Ez a harmadik terhességem, de az előző kettő épp amiatt lett császár, mert nem éreztem a fájásokat. Igazából azt sem tudom, hogy milyen az, amikor beindul a szülés, és fájások vannak. Most, amikor programozott császárom lenne, épp most fog beindulni magától a szülés?

5

28 hetes terhes vagyok és 4 kg-t híztam eddig. Szerintetek mennyi plusz kg-val fogok szülni?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!