Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héttől, hányadik naptól (4 db)

ezt most miért kérdezed? késett már vagy még nem, ? tesztet vettél már?
Én 5 hetes, 6 napos voltam az uh szerint, és még csak a petezsák látszott. Ez pontosan egy hete volt. azóta persze már lehet hogy látna valamit a doki, de kb. a 7-8 héttõl írják, hogy van szívmûködés is. Nekem nem mondta, hogy lát-e benne valamit, úgyhogy gondolom majd ha legközelebb megyek, addigra hátha fogja már látni. Boldog babavárást!
Az elõzõ válaszadónak mondanám, hogy 6+2 voltam amikor a doki megnézett és azt mondtam, hogy a 6.héten már kellene szívmûködésnek lenni, így beírta a leletembe a missed ab-ot. Igaza lett. Mert rá 1 nappal megindult a baj. Szóval a szívmûködés kb. 6 hét. Figyelni kell azonban arra, ha valakinek hosszú ciklusa van ne a mensi napjától számolja, hanem a peteérés elõtt két hetet vegye csak számításba, ott tart.

Az érdekelne hogy a tabletták kb. hányadik naptól/héttől/hónaptól védnek úgy általánosságban és hogy minden esetben a vérzés 1. napjától kell elkezdeni szedni az első szemet?

Legjobb válasz: Betegtájékoztató. Teljes biztonsággal, csak a 3.hónaptól véd,ha panaszmentes vagy, pl nincs közti vérzés stb.

Betegtájékoztató. Teljes biztonsággal, csak a 3.hónaptól véd, ha panaszmentes vagy, pl nincs közti vérzés stb.
A kérdező hozzászólása: még nem váltottam ki gyogyszert. még csak most készülök orvoshoz...és sok helyen olvastam hogy az elsõ naptól véd, meg két hét után és kiváncsi voltam hogy tényleg igy van e..
hát nem. Fõleg mivel nem tudod, mi van ha a 3. hónapban lesz pecsételõ vérzésed..ez azt jelenti, hogy gyenge a gyógyszer és akkor mi lesz?
A 3 hónap az az idõ, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted hozzászokjon teljesen a gyógyszerhez, nem a védelmi idõ kezdete..a betegtájékozatókra általában azt írják, hogy ha a menstruáció 1. napjától kezdve szeded, akkor az elsõ bogyótól hat, de én a helyedben várnék 2-3 hetet, hogy ne kelljen aggódni:D Szokták még ajánlani dokik az 5. napot, de akkor nem véd az elsõ tabletta még, pár hétig kell a gumi. Egyébként minden orvos mást mond, az enyém pl. a 10. tabitól kezdve mondja a védettséget:D
De sok pecsételõ vérzéskor valóban menj dokihoz, mert akkor valami hiba van a gyógyszerrel
A kérdező hozzászólása: mindenképpen védekeznénk gumival is a tabletta csak ilyen plusz biztonságot adó dolog lenne... és köszönöm a válaszokat :D
már 1 hónap után véd...

Hányadik héttől, naptól látja az orvos hüvelyi uh-n a babát, vagy valami "elváltozást" ami babára utal?

Legjobb válasz: Tudtommal kb. az 5. héttõl látható a petezsák az uh-n. De dobogó szivecske csak a 6. hét végétõl látható/hallható.

Tudtommal kb. az 5. héttõl látható a petezsák az uh-n. De dobogó szivecske csak a 6. hét végétõl látható/hallható.
5-6-ik héttöl látható a petezsák, és 6-8-ik héttöl a szívdobogás. de ezt az utolsó menstruáció elsö napjától számolják a heteket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)
Fogantatás után két héttel már látszik a megvastagodott méhnyálkahártya, és jó ultrahanggal 1-2mm-es petezsák is. Betöltött 6 hetesen pedig már szívmûködés (4 héttel fogantatás után).

Ha most kezdtem el a nuvaring használatát (eddig semmi más fog. Gátlót nem alkalmaztam), akkor mikortól leszek "védett"? Hanyadik naptól/héttől?

Legjobb válasz: Ha a menzesz elsõ napjától hazsnálod, akkor 1 hét után. DE!!!!!! A sokim azt mondta, ha tuti biztosra akarsz menni, akkor egy hónapo célszerû megvárni és akkor tuti hogy nem kell aggódnod. Én megvártam azért....

Ha a menzesz elsõ napjától hazsnálod, akkor 1 hét után. DE!!!!!! A sokim azt mondta, ha tuti biztosra akarsz menni, akkor egy hónapo célszerû megvárni és akkor tuti hogy nem kell aggódnod. Én megvártam azért....
Betegtájékoztató nem írja?
A kérdező hozzászólása: 3X is átolvastam a betegtájékoztatót, de nem találtam benne...
pedig írja: Az elsõ gyûrû felhelyezésének az ideje: - Nem használt hormonális fogamzásgátlót az elmúlt hónapban. Természetes ciklusának 1. és 5. napja között, de legkésõbb az 5. napon helyezze be az elsõ gyûrût (az 1. napnak a menstruáció elsõ napját tekintjük)! Például ha a menstruációja egy pénteki napon kezdõdik, helyezze be a gyûrût legkésõbb a következõ kedden! Ha a NuvaRing használat elsõ 7 napjában közösülésre kerül sor, ne felejtsen el óvszert is használni! Ezt a tanácsot csak az elsõ gyûrû használatakor kell követnie. Ha a NuvaRing használat elsõ 7 napjában közösülésre kerül sor, ne felejtsen el óvszert is használni! vagyis 1 hétig kell a kiegészítõ védekezés.
A kérdező hozzászólása: ÓÓÓÓÓÓRIÁSI KÖSZÖNET !!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!