Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héttől, hányadik (401 db)

A terhességi trimeszterek hányadik héttől hányadik hétig tartanak?

Legjobb válasz: 1. trimeszter 1-12. hét 2. trimeszter 13-27. hét 3. trimeszter 28-40. hét

1. trimeszter 1-12. hét 2. trimeszter 13-27. hét 3. trimeszter 28-40. hét

Az abortusz hányadik héttől hányadik hétig engedélyezett?

Sajnos az anyagiak miatt nem tudjuk bevállalni a babát, most 4 hetes körül vagyok.

Legjobb válasz: Úgy tudom, elõször kell egy papír a nõgyógyásztól, hogy élõ terhességrõl van szó. Majd el kell menni családsegítõkhöz, ott elbeszélgetés, majd adnak gondolkodási idõt. Meg a csekket is ott adják, azt hiszem. Be kell fizetni, úgy kell visszamenni hozzájuk és mondják a teendõket. Úgy gondolom azt megvárják, hogy fejlõdik-e rendesen a baba, vagy lesz-e szívhang. A 12. hétig csinálják meg az abortuszt.

Úgy tudom, elõször kell egy papír a nõgyógyásztól, hogy élõ terhességrõl van szó. Majd el kell menni családsegítõkhöz, ott elbeszélgetés, majd adnak gondolkodási idõt. Meg a csekket is ott adják, azt hiszem. Be kell fizetni, úgy kell visszamenni hozzájuk és mondják a teendõket. Úgy gondolom azt megvárják, hogy fejlõdik-e rendesen a baba, vagy lesz-e szívhang. A 12. hétig csinálják meg az abortuszt.
http://www.youtube.com/watch?v=eJQFBpiBCJU tudom nem seítettem, de ugye nem vetetted el mégis csak kedves kérdezõ??
Egyetértek az elõttem szólóval! Hidd el, hogy minden kialakul. Már él a kisbabád, biztosan boldogok lennétek együtt:)
Szia! Átérzem a helyzeted, mert mi is becsõdöltünk pár éve, szó szerint mindenünk ráment. Aztán jött a harmadik gyerkõc. De nem tudtam volna soha kiheverni egy ilyen döntést. Láttam képeket és videot az abortuszról, hogy darabolják fel. Sokan azt mondják, szövetcsomó. Ez abban az értelemben igaz, ha mi is egy kupac szövetcsomó vagyunk, csak már nagyobbak. Aztán ismerek jó pár embert, akiknek már volt (köztük anyukám), és a mai napig nem heverték ki! Mindezek ismeretében, bármilyen nehéz is volt, óriási volt a nyomás az anyagiak miatt, nem öltem meg. Azóta sem élünk sokkal könnyebben, de nehezebben se, és mindenhonnan jött segítség, ahonnan nem is számítottunk rá! Azután, hogy megtudtam, terhes vagyok, úgy tekintettem rá, hogy õ nem LESZ, hanem már VAN. És ugyanolyan, mint a másik kettõ, csak kisebb még. Kívánom, hogy gondold át, és dönts a pici mellett!
Kedves Kérdezõ! Tudom, hogy másnak semmi köze hozzá, ahogy nekem sem, és nem is akarok senki pénztárcájában nyúlkálni, nem tudom mennyit kerestek, és hogy van-e hiteletek vagy ilyesmi, de nem maradtak dolgok a 3 éves gyermeked után? Ha nem, akkor nincs ismerõs, aki esetleg tudna segíteni? Akár mi is tudunk segíteni ezzel-azzal. Szerintem is nagyon fontold meg, egész életedben bánhatod! És visszacsinálni már nem fogod tudni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, vívódom rendesen. Nekünk van egy 3 éves gyermekünk is. Fél éve mentem vissza dolgozni 6 órában, párom hiába vállalkozó, nem jut egyrõl a kettõre. Munkájából adódóan szinte az egész gyereknevelés, a háztartás, minden egyéb más rám hárul. Az anyagi problémák miatt - a mérvadó - lesz a döntés. Elvileg 2 hét múlva hétfõn kell menni a nõgyógyászhoz és utána nem tudom hogyan tovább, mennyi napot kell még várni a mûtétre. Ma jeleztem a terhességmegszakítási szándékomat, hogy dilemmában vagyok. Hányingerem van, émelygek, egész nap aludnék, rosszul viselem. Kezdek lelki roncs lenni...
Anyagi segítség nincs ebben az országban a "kedves" politikusaink nem támogatják a gyermeket vállalókat a családokat - legalább is nem a magyar emberekét...:(:(:(
Inkább anyagi segítséget keress. Különben egész életedben bánni fogod.
Ne is történjen meg veled ilyen!!!
Egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy vki hogy esik teherbe óvszer mellett. Az egy gumidara, amin nem tud keresztüljutni a spermium. Akkor lehetsz terhes mellette, ha kiszakad, elfelejted használni, vagy nem idõben húzod fel. Sok éve használok óvszert, de sem terhes nem lettem, se esemény utánit nem kellett bevennem soha. Komolyan mondom, egyszerûen elképzelni sem tudom, hogy más mégis hogy a fenébe esik mellette teherbe. Ráadásul ilyet még csak ezen az oldalon hallottam.
Az abortuszt anyagi okok miatt a 12. hétig engedélyezik. Csak kiegészítés: Az óvszer (ha __rendesen__ használják) 96%-os védelmet nyújt (A pearl indexe 3-4).
Kedves 5. Én a 4. vagyok!Nem biztos, hogy nem védekeztek én óvszer használatával estem teherbe!!!És a család védelmis meg sem lepõdött, sõt közölte velem, hogy sokan nem tudják de az óvszer csak 70 százalékban véd....:(
Attól függ. Bármilyen okból (pl. anyagiakra hivatkozva) 12. hétig. 18. hétig akkor, ha 18 év alatti vagy, vagy orvosi hiba miatt nem fedezték fel idõben a terhességet. 24. hétig akkor, ha beteg a baba. És bármeddig, ha az életedet veszélyezteti. A családvédelmi szolgálatnál pedig alaposan beszéljétek át a fogamzásgátlás témakörét, hogy máskor ne essen meg ilyen.
Tudom nem lehet beleszólni a másik életébe, de én is az anyagiak miatt nem mertem bevállalni a picit és annyit mondhatok, hogy életem leges legrosszabb döntése volt!!!!!Az elsõ abortuszom volt, de ha szeretitek egymást a pároddal és család centrikus vagy akkor neked is szörnyû lesz!Én a mai napig nem tudtam feldolgozni.....Bocsánat, hogy leírtam a személyes tapasztalatomat...Amúgy jól írták az elõttem válaszolók!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Elmész orvoshoz, aki megállapítja, hogy terhes vagy, és kiadja a szükséges papírokat. Onnantól kezdve, hogy megállapítható a terhesség, el lehet vetetni a 12. hétig bezárólag.
Azt azért érdemes tudni, hogy a magzatnak 18, 21 NAPOSAN már dobog a szívkezdeménye...

Szülés? Hányadik héttől indithatják be úgy a szülést, hogy meg is maradjon a baba? Teszem azt a kérdést, ha pl.24 hetes akkor még életbe tud maradni? Vagy hányadik héttől mondják hogy meg tudják menteni még az életét?

Legjobb válasz: Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)

Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)
így van ahogy az elsõ írja. nem mindegy, hogy életben tartják vagy egészséges lesz! 34-35. héttõl van szerintem már nagyon sok esély, hogy egészséges legyen, 24. hét környékén pedig nagyon kicsi rá az esély, egyszer volt errõl egy mûsör és ott azt mondták, hogy a 24-26. hétre született babák 80%-a beteg marad :(
A 24. hét elõtt született babákkal nem foglalkoznak, az õ életükért nem küzdenek. 24. hét után születetteket már újraélesztenek, és a koraintenzíven ápolják. Ám nagyon kevés esélyük van az életben maradásra. Nagyon kis %-uk tud egészséges élhetõ életet élni azoknak is akik túlélik. Nekem a 25. hétre született a kisbabám, minden nap egy csoda volt amit élhetett, minden egyes nap egy küzdelem volt. 8 napot élt... pedig mindent megtettek érte az orvosok.

A jóslófájás hányadik héttől fordulhat elő, illetve hányadik héttől természetes?

Nem rendszeresre gondolok, hanem pl. 2-3 naponta egy pár másodpercesre.

Legjobb válasz: Én a 33. héttõl érzem, enyhe mensi szerû görcsök. Állítólag ekkor már természetesek. Viszont nekem sûrûbbek, napi 1 min. megvan és kb fél-1 percesek.

Én a 33. héttõl érzem, enyhe mensi szerû görcsök. Állítólag ekkor már természetesek. Viszont nekem sûrûbbek, napi 1 min. megvan és kb fél-1 percesek.
Szia! Nem inkább keményedést érzel? Itt olvastam hozzád hasonlókat id, korai jóslókkal, és normálisan kihordott terhességgel, úgyhogy nem kell aggódnod, reméljük.
Én úgy olvastam itt valaki válaszában, hogy a 30.héttõl jelentkezhetnek a jósló fájások. Nekem 33.héten kezdõdtek és 1-2 naponta vannak, de van hogy egy nap 2szer is érzem néhány percig. Én szóltam a védõnõmnek róla, mert épp vele találkoztam. A dokimnak is jelzem, ha megyek UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én még kicsit aggódom, mert még csak 29 hetes vagyok. Sokat pihenek, magnéziumot szedek, és a méhszáj egyelõre c:3000, de olyan ilyesztõ ilyen korán.
A kérdező hozzászólása: Nem, ez nem keményedés, a magnéziumot arra szedem. Az nem szokott fájdogálni. Ez olyan, mint amit az elõzõ válaszoló írt. Mensi szerû görcsök, szerencsére nagyon enyhék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Hanyadik héttől kezdődik a 3. trimeszter? 25-26 vagy 27. héttől?

Kaptam a véd?n?mt?l ezt a Felicitas kupont,amit be lehet váltani és kapok egy ingyen ajándékcsomagot..azt hanyadik hétt?l lehet beváltani??Azt írja,hogy a 6. hónaptól lehet beváltani.De az hanyadik hét? 25 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 27

27
1-es vagyok, ezt találtam neked. Itt a 28. héttõl írja. http://kismamaportal.mindenkilapja.hu/html/18041245/render/2..
A kérdező hozzászólása: És a 28. hét a 7. hónap?? Tehát akkor én már beválthatom a kupont, ugye?
Amikor én beváltottam, senki nem kérdezte, hogy hány hetes vagyok, csak odaadtam a kupont és kaptam a csomagot. Ráadásul 2 csomagot váltottam be (más helyen), mert a védõnõ kétszer adott ilyet véletlenül :)
Nem fogják megnézni hány hetes vagy. Én 12 hetesen váltottam ki :) Amúgy a 28. héttõl lépsz a 3. trimeszterbe.
A kérdező hozzászólása: Hát én már akkor ezt tényleg nem értem..van 1 Anyák lapja újságom és egy kismama könyvem..az újságban a 27. héttõl írja a 3. trimesztert, a kismama könyvem pedig a 26. héttõl.Itt meg most a 28. héttõl mondjátok..na akkor már semmit sem értek. Na akkor jövõhéten bemegyek a baba voltba és beváltom a kupont :)

Mikortól érezhető mindennap a magzatmozgás? Ugy értem hányadik héttől?

Legjobb válasz: Én a 18.-ik héttöl éreztem folyamatosan a mozgását, naponta egyszer-kétszer, de fõleg este, mikor hanyadt feküdtem.

Én a 18.-ik héttöl éreztem folyamatosan a mozgását, naponta egyszer-kétszer, de fõleg este, mikor hanyadt feküdtem.
Ez mindenkinél változó. Az elsõ terheseknél általában a 19-20.hét körül szokták mondani, de van, aki már elõbb érzi. Aki a második bébit várja, az általában elõbb szokta ezt érezni, hisz már tudja, hogy mit kell figyelnie. Én a 19. héten kezdtem el érezni, bár már elõtte is sejtettem, hogy a Pindúri az, de nem voltam benne biztosa. Most a 31. hétben vagyok, és még mindig elég aktív a Pici.
Általában 4 és fél hónapos terhességet írnak a szakkönyvek, de mivel nincs két egyforma terhesség ez is esetenként változó.Nekem mindkettõ a 16. héten mocorgot elõszõr.35+5 hetes km
Csak a szoptatás kezdetétõl.
szintén a szoptatás kezdetétõl
Én most járok a 35. hétben és még nem kell használnom, mert még semmi elõtej.
A kérdező hozzászólása: Nekem annyi elõtejem van hogy muszály használni mert alig hogy lefekszem már csupa olyan vagyok...aki nem használt annak nem is szivárgott??vagy nem foglalkozott vele??
elsõ vagyok Éjjelenként, volt, hogy foltos lett a lepedõ.
Szoptatás kezdeténél amikor már láttam hogy folyt a tejem. Még éjjel is hordom sokszor.
Szia! 35 hetes vagyok, és tegnap éjjel jelentkezett nálam az elötej elég rendesen... =) Ma csak egy nagyon picit vettem észre, de szerintem mostmár ha megyek valahova akkor fogok berakni betétet, nem akarok beégni. =)

Hanyadik hettol kezditek el a malna level tea ivasat? Tapasztalatok? Milyen az ize?

Legjobb válasz: Rengeteg malnalevel teas kerdes volt mar ezen a forumon. Szerintem a keresöbe ha beütöd, a letezö összes infot megfogod kapni. Amugy pedig a betöltött 36. hettöl lehet kezdeni. :)

Rengeteg malnalevel teas kerdes volt mar ezen a forumon. Szerintem a keresöbe ha beütöd, a letezö összes infot megfogod kapni. Amugy pedig a betöltött 36. hettöl lehet kezdeni. :)
Én a 35 héttõl ittam napi 2 csészével. Hihetetlen gyorsan és könnyen tágultam ( nem úgy mint az elsõ szülésemnél )4 órát vajudtam összesen, és gyorsan is gyógyultam. Átlagos gyógynövényteaíze van, én nem is ízesítettem.
Szia! Én tegnap ittam az elsõ csészével, 37 hetes vagyok. tettem bele egy kis citromlevet, és még ízlik is.:)
Szia! Én a 36. héttõl 2 csészével, a 38.tól napi 1 literrel iszom. Mézet teszek bele, és kifejezetten jó íze van így szerintem. Még a párommal is megkóstóltattam és neki is ízlett :) Csak arra figyelj hogy fémmel ne nagyon érintkezzen mert veszíthet a hatásából. Én textilszûrõvel (teaházakban kapni) csinálom és mûanyagkanállal keverem fel.
Szerintem embre válogatja, valaki esküszik rá, valakire nem hat. Az íze nem olyan vészes, nem is finom, de iható. Rám semmi hatással nem volt, nem tágultam egyáltalán, császározni kellett...(nem csak ezért, elsõsorban, de ezt is mondta a doki) 3 hós kislány anyucija

A jóslófájások hányadik héttől jelentkezhetnek? Minden kismama átéli, vagy nem törvényszerű? Mit lehet akkor érezni? Eseteg mit tanácsos akkor csinálni?

29 hetesek vagyunk,néha keményedik a pocakom,és éjjel volt már ilyen alhasi fájdalom(úgymond),de csak 1-1 pillanatra.

Legjobb válasz: az lehet a fáradságtol is hogy keményedik a pocakod a joslofájásrol az a tapasztalatom hogy az elsö kisfiammal nem volt egyáltalán semilyen fájás és öt tulhordtam négy nappalés most a második kisfiammal 34 héttöl voltak joslo fájásaim és sokat keményedet isa pocakom azt onnan tudod hogy joslo hogy nem rendszeresek a fájásaid nekem egy napig tartot ami nagyon hasonlitot az eredeti fájásokhoz csak annyi volt a külömbség hogy nem volt rendszeres és öt is tulhordtam hárrom napal

az lehet a fáradságtol is hogy keményedik a pocakod a joslofájásrol az a tapasztalatom hogy az elsö kisfiammal nem volt egyáltalán semilyen fájás és öt tulhordtam négy nappalés most a második kisfiammal 34 héttöl voltak joslo fájásaim és sokat keményedet isa pocakom azt onnan tudod hogy joslo hogy nem rendszeresek a fájásaid nekem egy napig tartot ami nagyon hasonlitot az eredeti fájásokhoz csak annyi volt a külömbség hogy nem volt rendszeres és öt is tulhordtam hárrom napal
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Nekem nem voltak jóslóim, szóval szerintem nem törvényszerû.
nem törvényszerû hogy legyen: nekem az elsõ babámnál nem volt, ugyanakkor a 30. héttõl éjjel is fel kellett kelnem enni, mert ha nem ettem pár falatot a babám úgy befordult, hogy azt hittem szétszakadok, úgy feszítette magát. Mikor lement a 2. falat, már fordult is meg. Na a 2. babámnál már voltak jósló fájások, én úgy definiáltam magamnak a jóslófájást, hogy ha fájt, és lefeküdtem, aludtam 1-et elmúlt. Mikor már igazi fájások voltak akkor hiába volt az alvás, utána is voltak fájások, aztán mentünk is szülni. a 3. babámnál is ez utóbbi volt a helyzet. voltak fájások, amik nem múltak akkor sem ha ettem, és akkor sem ha pihentem, aztán másnap kinn volt a baba.
elõzõ vagyok, lemaradt: azt tapasztaltam hogy többször kell keveset enni, mint ritkán sokat.( és ne félj nem fogsz elhízni, mert igazából többször keveset enni egészségesebb, mint napjában 3-szor degeszre tömni magunkat) A 3 babámat mikor vártam dolgoztam, és volt hogy elfelejtkeztem arról hogy egyek, na akkor jelzett is a baba hogy most már aztán elég! akkor fájt alul a hasam. Na meg most léptél abba a stádiumba amikor a baba már a fejlõdést befejezte, most növekszik, most az utóbbi hetekben fog 1, 5 - 2 kg nõni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!boldog babázást mindenkinek!

Hányadik héttől hallja a babám a hangunkat? Mikor érdemes már hozzá beszélni, és "babás" zenéket hallgatni?

Legjobb válasz: 16.hettöl hall mär,de az idegrendszere meg nincs ugy kifejlödve,hogy fel is fogja,es reagäljon a hallottakra.ez kb a 20-21 heten lesz,amikor fogod erezni,hogyha hangos hangokra mocorog. :) szep babaväräst!

16.hettöl hall mär, de az idegrendszere meg nincs ugy kifejlödve, hogy fel is fogja, es reagäljon a hallottakra.ez kb a 20-21 heten lesz, amikor fogod erezni, hogyha hangos hangokra mocorog. :) szep babaväräst!
Én már a terhesség elejétõl beszéltem hozzá.Állítólag kb félidõtõl már hallanak.A Te hangodat mindenképp felismeri már a születésekor is.Megnyugszik ha hall téged. Boldog babavárást.
A 20. héttõl már biztosan reagál a külsõ hangokra. De van olyan, aki már ezelõtt elkezd hozzá beszélni. Ez a kismama megnyugtatására is szolgál. Babazenét is bármikortól el lehet kezdeni hallgatni. 21 hetes kismami
nekem 18 hetesen mondta azt a doki, hogy most már hallja a dolgokat!!
Most olvastam 2 napja vásárolt angol kismama-magazinban hogy a 16.héttõl hall hangokat a baba!!! A 18.héttõl fogva pedig már a fényt is érzékeli!!!! (Az újságban csak nem hazudnak.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!