Találatok a következő kifejezésre: Hányadik hétig fel a (23 db)

Hányadik hétig ajánlott a 4D? Már 17 hetesen kifizettem, most vagyok 31 hetes és a doki nem tudta sosem megcsinálni, mert a pici mindig takarta az arcát. Ma megyek megint UH-ra és attól félek, ha ma sem sikerül, 2 hét múlva már késő lesz.

Legjobb válasz: Mi is hasonló helyzetben vagyunk, mindent láttunk csak a kicsink arcát nem, mert hol a keze volt elõtte, amit nem takart ki a kezével, azt a köldökzsinor takarta. Azért megcsináltattunk, mert nem csak a "babamozi" része volt jó, hanem rengeteg mérését és viszgálatot megcsináltak, ami pedig szerintem hasznos volt. Jó volt tudni, hogy minden rendben van vele:) Most megyünk 31 hetesen ismét egyszer, ezt mondják ilyenkor már nagyon aranyosak, kíváncsian várjuk, ha pedig az arcát nem látjuk... sebaj, aranyos az is ahogy kukucskál a kezei mögül:)

Mi is hasonló helyzetben vagyunk, mindent láttunk csak a kicsink arcát nem, mert hol a keze volt elõtte, amit nem takart ki a kezével, azt a köldökzsinor takarta. Azért megcsináltattunk, mert nem csak a "babamozi" része volt jó, hanem rengeteg mérését és viszgálatot megcsináltak, ami pedig szerintem hasznos volt. Jó volt tudni, hogy minden rendben van vele:) Most megyünk 31 hetesen ismét egyszer, ezt mondják ilyenkor már nagyon aranyosak, kíváncsian várjuk, ha pedig az arcát nem látjuk... sebaj, aranyos az is ahogy kukucskál a kezei mögül:)
Az én dokimnak csak 2D-je van, pár napja voltam nála, de annyira édes volt a babánk arca, hogy nekem is megfordult a fejemben, hogy jó lenne látni 3D-ben is. Most 32+6 hetesek vagyunk. Csak ugye 15.000, - egy babamozi. Másik dokinál egy vizsgálat 10.000, -, ahol van olyan UH gép. Így lehet, hogy majd csak februárban látjuk, de akkor már szemtõl-szemben. :)
Egyél elõtte, vagy igyál, amitõl be szokott indulni a baba. Pl. csoki, az édes ízektõl kicsit fel szoktak élénkülni. Vagy ha szoktál inni kv-t, kólát.
Nekem sem sikerült korábban, így 33-34. hét között megyünk ismét, remélem sikerülni fog. Láttam már egyébként 37-38. hetes képet is, de szerintem ahhoz már nagy mázli kell. Remélem ma szerencsések voltatok! Minden jót! (32 hetes mami)
Írd meg légyszi, hogy sikerült-e meglesni a babát.
A kérdező hozzászólása: sziasztok csajok Szomorúúúúúú vagyok !!!!!! Nem lett videónk, csak 3 képünk, azok is elég mosottak :S Lehet nem is a kislányom ficánkol nagyon, hanem a doki a béna, mert UH közben annyira aranyosan láttam mindent ...

Hányadik héttől kell menni nst-re (18hetes vagyok) Mikor huzódik fel a köldököm fölé a méhem (hányadik héten)?

Legjobb válasz: A 20. hét körül éri el a méh a köldök magasságát NST-re kórháza válogatja, 38. hét körül kell menni, van ahol 36-tól...

A 20. hét körül éri el a méh a köldök magasságát NST-re kórháza válogatja, 38. hét körül kell menni, van ahol 36-tól...
szia én a 36. héttlõ kezdve járok heti egyszer. Üdv 38. hetes kismama
24. héttõl
Nekem a végén 34. héttõl, de lehet csak víz volt.
Hát ez egyénenként eltérõ... van, aki az elején, van aki a végén, van aki alig szed fel 10 kg-ot, de olyat is tudok, 3 gyerekes, egyiket se úszta meg 20 kg alatt, pedig odafigyelt. Nálam I. trimeszterben mindkét gyereknél 4 kg II. trim: 1.baba 11kg, 2.baba 7 kg, ezen belül a legtöbb a 22-28 hét alatt jött fel, legalább fél kg/hét, be is pánikoltam. III.-ban lelassult, de az elsõnél meg voltam gyõzõdve, hogy korábban születik, ezért már nem figyeltem oda, és ettem amit megkívántam, éjjel is, amikor nem tudtam aludni, na fel is jött még 9kg. Most a másodiknál heti 10-30 deka, odafigyelek. 33 hetes vagyok most. Minkettõnél normál súllyal kezdtem.
23-24 körül, akkor hirtelen 3 is, de azóta stagnál 30hkm
Kb. a 10-12. hétig semmi. A legtöbb a 20-25. hét között kb. 4kg, meg a 32-36. hét között is kb 4kg. Most vagyok 39+1 hetes és 14kg-ot híztam összesen, a maradék 6 kg, eloszlott a többi hetek között.
Nekem a 15. hét körül, de akkor sem sok, a 19. hét óta pedig nem híztam. 32+5 hkm

Hányadik hétig kértétek fel a szülésznőt?

Legjobb válasz: Szia! Én a 30. héten találkoztam vele elõször. A szüléselõkészítõ tanfolyamon nekünk a szülésznõk azt mondták, hogy lehetõleg még a 30. hét elõtt válasszunk, a dokim szerint viszont ráér késõbb is... Arany középútként választottam azt a hetet.:)

Szia! Én a 30. héten találkoztam vele elõször. A szüléselõkészítõ tanfolyamon nekünk a szülésznõk azt mondták, hogy lehetõleg még a 30. hét elõtt válasszunk, a dokim szerint viszont ráér késõbb is... Arany középútként választottam azt a hetet.:)
Én a 34. héten beszéltem vele. Rá 4 hétre igénybe is vettük. :-))
Én a 35.héten találkoztam vele, aztán még 2x...37+3 hetesen megszültem(vele, mert fogadott volt)
25. hettol

Hányadik héttõl hall a magzat, és mikortól ismeri fel az anyja hangját?

Legjobb válasz: A belsõ zajokat a 18-20. héttõl hallja kb. Az anya hangját is. A külsõ zajokat a 25. héttõl. Én így olvastam :-)

A belsõ zajokat a 18-20. héttõl hallja kb. Az anya hangját is. A külsõ zajokat a 25. héttõl. Én így olvastam :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi!! :)
Huh én már nem tudom hol olvastam nem rég mert mi 16 hetesek vagyunk és mindíg el olvasom hol tart a fejlõdésben a picur és a 15. héten azt olvastam hogy halja már a kinti zajokat és hangokat is.
Nem sajnos! Csak a 25-26. héttõl hallja a külsõ zajokat. :-)
Jah és ezt meg is erõsítem, mert most vagyok 25 hetes és pár napja vettem észre, hogy mocorogni kezd, ha az apuája beszél hozzá, ha bekapcsolom a tévét, vagy nevet valaki mellettem :-) Elõtte ilyen nem volt.
A kérdező hozzászólása: Én is 16 hetes vagyok! :) az anyuci.hu oldalon követem a fejlõdését, de a hallásról (még) nem ír. Bár azt tanácsolja, hogy kezdjen el az anya beszélni hozzá, de nem a hallás miatt, hanem a kötõdés erõsítése miatt. Te melyik oldalt olvasod? A 25 hét egyébként teljesen reálisnak tûnik. Fõleg, ha a tapasztalat is alátámasztja! :)
A kérdező hozzászólása: Na a piszénpisze oldalon olvastam, hogy az arcsontok által átadott rezgéssel "hall" valamennyire a baba. Ebben lehet valami, mert a nõvérem az egyik fülére süket, de õ is így a csontokkal hall valamennyire.)
22hetes vagyok és apa hangjára ha hangosabban beszél már most mocorog. Meg az egyik munkatársaméra ö mindik ordibálva beszél és hasonlo a hangszine a pároméhoz. A munkahelyem elég zajos és az egyik gép hangja fülsiketitö.Ha az megszolal egyböl nyomja ki magát. szoval nem tudom ha másnak 25 akkor ...nemtudom.

Akik voltak már 4D uh-n! Hányadik héten mentetek? Tennétek fel képet a pocaklakótokról?

24 hetes vagyok, a 26. hét után terveztük, hogy megyünk, de már annyira szeretném látni (17 hetesen voltam genetikain, ott láttam utoljára), hogy nem bírok elülni a fenekemen. tudom, nézzem a goggleban, de ott már néztem és annyira eltér?ek és annyira kevés van. érdekelnének a Ti fotóitok, ha szívesen megosztjátok velem, annak nagyon örülök.

Legjobb válasz: Szia! Teljesen érthetõ, hogy már látni szeretnéd. A 4D amúgy is hatalmas élmény! :) Mi vártunk vele a 28. hétig. Akkor már kellõen fejlett és még szépen lehetett látni. Szerintem a 25-28. hét a leglátványosabb. :) Ezek a 28. héten készültek a kisfiamról: http://kepfeltoltes.hu/view/120531/print_www.kepfeltoltes.hu..

Szia! Teljesen érthetõ, hogy már látni szeretnéd. A 4D amúgy is hatalmas élmény! :) Mi vártunk vele a 28. hétig. Akkor már kellõen fejlett és még szépen lehetett látni. Szerintem a 25-28. hét a leglátványosabb. :) Ezek a 28. héten készültek a kisfiamról: http://kepfeltoltes.hu/view/120531/print_www.kepfeltoltes.hu..
Szia! Mi 24+2 hetesen voltunk, és itt van néhány kép a Mi gyönyörû Marcikánkról! http://www.kepfeltoltes.hu/view/120504/BABA_12_www.kepfeltol.. http://www.kepfeltoltes.hu/view/120504/BABA_29_www.kepfeltol.. És íme az Õ büszkesége (a férfiassága) :D http://www.kepfeltoltes.hu/view/120521/F_tyi_berajzolva_www...
A kérdező hozzászólása: Isteneeem :) nagyon cuki. Remélem a kisfiam nem lesz elbujva, bár eddig mindig örömmel mutogatta magát és a lába közét is már hamar, 18 hetesen megmutatta. :) köszi a képeket!
Mi 25 hét 5 naposan voltunk 4D-n, persze pont nyugis volt a lányka, és be is fúrta a pofiját a méhlepénybe, de azért ehhez képest egész jó képek lettek: Pofi: http://kephost.hu/share-2374_4F86ECB3.html Kezecskés-lábacskás: http://kephost.hu/share-60FF_4F86ECB3.html
nekem mar 12 hetesen 2d és 4d is volt és asszem a következõnél is így lesz majd 21.
A kérdező hozzászólása: elájulok, annyira édesek a babák :) hihetetlen számomra, hogy már ilyen lehetõségek vannak, hogy láthassuk õket odabent.mi is gondoltuk, hogy visszük a nagyikat és a dédit is, mert bár a nagyik elég fiatalnak számítanak (47 és 48 évesek), a dédnagymama még sima uh-t sem látott, szóval tuti el lenne ájulva.de ahogy nézem a képeket, 2 héten belül biztosan megyünk :) és talán késõbb is beiktatunk majd egyet.köszönöm mindenkinek a fotókat!sok boldogságot a babykkel :)
27 hetesen voltam:) Szuper volt, végig mozgolódott, piszkálta a nóziját, szopizta az ujját, és félóra után mikor megunta elfordult:) :) :) Egyébként kislány lesz, többször is megmutatta a doki, hogy megnyugodjak, de a végén kisasszony összezárta a lábait, és keresztbe tette:) :) http://kepfeltoltes.hu/view/120531/Zs_ka_001_m_solata_www.ke..
Sziasztok! Akik voltak 4d-s ultrahangon pl.:25 hetesen a 40 percesre érdemesebb menni?? Cukik a képek!!Köszi!!
http://picibaba.hu.static.sdx.hu/images/naplo/baby/generated.. 24 hetes voltam, de nem olyan jók lettek a képek, mert mindig takarta az arcát, itt is a kisarcára tette a köldökzsinórt....) a videó sokkal jobb lett.
Köszönöm! aranyos vagy! Nálunk jött apuka és a két nagymama is, mindenki el volt ájulva. :D Mi még nem tudtuk biztosra, hogy mi lesz, csak annyit mondtak elõtte, hogy lehet kisfiú. Aztán elsõ percekben meg sem akarta mutatni az arcát, ezerrel takarta, néha ki-ki kukucskált, hát haláli volt. :) Aztán meglestük, mi van a lába között, de mondania se kellett a dokinak, egyértelmû volt a kép! :) Aztán visszatértünk az arcocskájára, akkor megadta magát és így sikerült remek fotókat csinálni. Abszolút nem bánom, hogy a 28. héten került erre sor.
Szia! Én többször is voltam már legutóbb 25 hetesen voltam. Nagyon szégyellõs kisfiam van nehezen sikerül róla jó képet elcsípni :) Talán ez a kettõ lett a legjobb. http://kepfeltoltes.hu/view/120531/12-05-18-112321_BERECZKIN.. http://kepfeltoltes.hu/view/120531/12-05-18-112321_BERECZKIN.. 27 hkm
A kérdező hozzászólása: gratulálok a gyönyörû kisfiadhoz!! köszönöm, hogy megosztottad velem a fotókat :) nekünk is kukacmatyink lesz egyébként. irtó kíváncsi vagyok az arcocskájára, de Apukáéra is, hogy mit fog reagálni, ha meglátja a legkisebb közös többszörösünk :)
A kérdező hozzászólása: Hehe :) ) ez aranyos. A kis kukacos :) úgy döntöttem 2 hét múlva megyünk :)

Anna egy héten át minden nap felírta, hogy aznap hányadika van. Ezután a felírt hét számot összeadta, és így 172-t kapott. Melyik számot írta fel a hetedik napon? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

Legjobb válasz: Nem oldunk házi feladatot, gondolkodj. A saját házid, oldd meg ha máshogy nem megy, próbálgatással. Annyit segítek, hogy a feladatból is látszik, hogy hónap váltás történik. Példul egy 30 napos hónap esetén lehetséges egy ilyen felírás: 29, 30, 1, 2, 3, 4, 5. De lehet, hogy már 28-án vagy 27-én elkezdte, sõt van ugye 28 napos hónap (szökõévben 29). Írd fel a lehetõségeket ha nem megy máshogy, és számold ki õket egyesével. Vagy jöjj rá ennyibõl a logikára.

Nem oldunk házi feladatot, gondolkodj. A saját házid, oldd meg ha máshogy nem megy, próbálgatással. Annyit segítek, hogy a feladatból is látszik, hogy hónap váltás történik. Példul egy 30 napos hónap esetén lehetséges egy ilyen felírás: 29, 30, 1, 2, 3, 4, 5. De lehet, hogy már 28-án vagy 27-én elkezdte, sõt van ugye 28 napos hónap (szökõévben 29). Írd fel a lehetõségeket ha nem megy máshogy, és számold ki õket egyesével. Vagy jöjj rá ennyibõl a logikára.
26 + 27 + 28 + 29 + 30 + 31 + 1 = 172 -> A
A kérdező hozzászólása: köszi!

TORCH vizsgálat tényleg csak a terhesség első felében indokolt? Aki csináltatott, annak hanyadik héten csinálták?

Én már a 28-ikban vagyok és a tanácsadáson az SZTK-s doki mindenképp javasolta, mert több a magzatvizem, de csütörtökön a fogadott orvosom meg azt mondta, hogy ne várjak t?le sokat, mert ez csak a terhesség elején fontos, de ha ragaszkodok hozzá, akkor a kórházban adnak beutalót. Én már nem tudom kinek higgyek! Azért szerintem megcsináltatom a biztonság kedvéért.

Legjobb válasz: szia, nekem a 25-26.hét körül csinálták, és szerintem nem késõ, mert ha pozitív akkor kaphatsz antibiotikumot.

szia, nekem a 25-26.hét körül csinálták, és szerintem nem késõ, mert ha pozitív akkor kaphatsz antibiotikumot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, én is így gondolom. Nem is értem a dokimat miért mondta, hogy késõ és fölösleges. Na mindegy, mindenképp megyek jövõhéten beutalóért és megcsináltatom a vizsgálatot! Minden jót!
Igaza volt a dokidnak, az elején van értelme, mert ez a vizsgálat a fertõzéseket szûri ki. TO: toxoplasma, R: Rubeola, C: cytomegalovírus, H: Herpes. Ezek közül a toxoplasma és a rubeola valamint a cytomegalovírus az amelyik, ha véletlenül ezen a fogamzás vagy a kora terhességben átesik az ember, akkor nagy bajt tudnak csinálni a babával. nem akartalak megijeszteni, neked biztosan nincs semmi baj, azt már látták volna az UH-on, csak ebben az egy dologban valóban igaza volt a dokidnak. Egyébként meg menjen a fenébe, mert neki kellett volna idejében szólni, TE honnan tudhatnád? A több magzatvíznek szerintem semmi köze hozzá, iletve ezer más dologtól is lehet pl. csak úgy. Egy csomó nõnek több és nincs semmi baj.
Szia, hát úgy a 7. hét körül. Nyugodj meg, jön az. Lehet fiatalabb terhes vagy.
Szia! 7 hetesen nekem sem volt szívhang, utána 9 hetesen mentem újra és bár az a 2 hét szörnyû volt, mégis megérte várni, mert dobogott a kis szíve:)
Én 5 hét 3 naposan voltam a dokinál elõször, és már vert a kis szive, viszont nekem hamarabb volt pé-m, nem félidõben. 1 hét az nagy idõ, addigra lesz szívverés ne izgulj!
Szia! Ált. a 6- 8. hét táján indul be a szívecske, de maga a számolás is "megtévesztõ" . Ki tudja pontosan , hogy valójában melyik napon fogant meg , mikor ágyazódott be ... stb. Lehet 3-4 nap csúszás is simán. Szóval ne aggódj szerintem. A dokid meg lehetne empatikusabb :(
6 hetes 4 napos voltam, mikor látszódott. A barátnõm 7 hetesen ment, mikor semmi nem látszódott, a napokban fog szülni! Sajnos ilyenkor nem tudsz mást tenni, mint várni és bízni. Szorítok Neked!
Mikor kell visszamenned uh-ra? Elõzõ voltam
Szia!Én 6 hét 2 napos voltam, mikor mentem uh-ra, és már volt szivhang.Ne izgulj, hamarosan látni fogja a doki nálad is!Én nagyon drukkolok neked:-)Ne idegeskedj..nyugi! 29 hetes kismama
Szia! Általában a 7.-8. héten.Ne idegeskedj, azzal csak a kicsinek ártasz (na meg magadat örlöd.)Nem lesz semmi baj.:)
utolsó válaszoló vagyok. Ha a picurka mérete 3 mm, akkor ne ess pánikba. Minden a legnagyobb rendben. ' hét múlva beindul a szívmûködés. Sõt, lehet h már be is indult. Nekem 2mm-esen még nem volt szívhang pedig a dokimnak valami hiper-szuper csodagépe volt...amin már egy ekkora parányi csöppségnek is látni a pulzálását. Nos nálam sem volt. Viszont ahogy mondtam egy hétre rá már volt. Szóval. Tessék megnyugodni, az égegy világon semmi baj sincs. Egy 3mm-es embrió kb 5 hetes méretnek felel meg. De még nem 6 hetesnek. És még csak véletlenül sem 7 hetesnek. Ha a ciklusaid kiszámíthjatatlanok, akkor meg pláne ne a heteket számold. Kb 5 hetes pár napos lehetsz, és a babukád gyönyörûen fejlõdik! Minden jót, és mosolyogj sokat!!!!!! K.
A kérdező hozzászólása: De van egy szabályos petezsák, de nem mondták, hogy az mekkora. Az embrió 3 mm. Az elég kicsi, ha valóban 7 hetes lennék. Az utolsó menstruációm március 11-én volt, de nekem sosem szabályos a ciklusom, kb 34 napra jön meg. Viszont április 5-én már volt egy halvány pozitív tesztem. Szóval most fogalmam sincs, hogy hány hetes lehetek. :(
Lehet h nem is tudod pontosan a peteérésed idõpontját...nem? Lehet h még nem is avgy 7 hetes. Általában 7 hetesen már van szívhang, épp ezért mondom. Nekem 6 hetesen 3 naposan volt 6 mm a baba és volt szívhang. Viszont elõtte egy héttel, 5 hetesen 3 naposan 2 mm volt a baba, és nem volt szívhang. De jó ha tudod, h amikor elmentem dokihoz, már jóideje késett a mensim, és a doki abból számolta ki a terhességi heteket...ami szerint már akkor 8 hetes voltam. Én meg mosolyogtam egyet, és mondtam h nekem ne számoljon az utolsó mensibõl. Semmi jelentõssége nem lenne. 15 éve menstruálok, de még 28 napra sosem jött még meg. Más adatod nincs? Pl petezsák?
Szia! Én 6 hetesen voltam elösször uh-on és a doki akkor még csak egy szabályos petezsákot látott embriót sehol. 1 hét múlv akellett visszamennem, szörnyû volt az egy hét. Most hétfõn visszamentem és akkor hál Istennek már volt szívhang. és 7 hetes vagyok legközelebb a 9. héten kell mennem vizsgálatra. Nagyon szurkolok és ne aggodj látod több esetben is felesleges.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató válaszokat, nagyon aranyosak vagytok, és meg is nyugodtam. (nagyjából :) Egyébként hasi UH nem volt. Miért, az kell ilyen fiatal terhességnél?
Bocs, nem utolsó, hanem 15.59-es voltam:)
Nekem 5 hetesen petezsák volt, 1hét múlva kellett visszamenni és akkor már dobogott a szíve.Nyugi, jövõ héten biztosan látszódni fog már!
Utolsó vagyok. Igen, nekem 2 hetet mondott, de meg sem említette, hogy aggódnom kéne. Csak én olvastam ugye utána, hogy másoknak már 6 hetes korban is látszik szívmûködés. Gondolhatod, mennyire stresszeltem magam. Aztán a következõ Uh-on meg a lehetõ legnagyobb természetességgel diktálta az asszisztensének, . hogy szívmûködés:) Szóval szerintem csak túllihegte a dokid, egyátalán nem vagy még elkésve, lehet, hogy késõbb fogant a baba. Amúgy hasi UH volt?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Neked azt mondta az orvosod, hogy 2 hét múlva menj vissza? Nekem egy hetet mondott, mert ha elhal, az veszélyezteti a kismamát is.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a dokim egy hetet ad, és ha nem indul be, akkor meg kell szakítani a terhességet. :( Ezért nagyon félek, de tudom, hogy attól nem lesz jobb.
5hét 3naposan dobogott a szivecskéje

Hányadik hétig szívódik fel a baba, vagy hal el az embrió?

Úgy értem hányadik hétig nagyobb rá az esély?

Legjobb válasz: A 12. hetet szokták e választónak nevezni, utána már nem jellemzõ a vetélés. De ne erre gondolj, nem szabad. Minden rendben lesz.-) 8 hetes kismama

A 12. hetet szokták e választónak nevezni, utána már nem jellemzõ a vetélés. De ne erre gondolj, nem szabad. Minden rendben lesz.-) 8 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!