Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héten menni (45 db)

Hányadik héttől kell menni nst-re (18hetes vagyok) Mikor huzódik fel a köldököm fölé a méhem (hányadik héten)?

Legjobb válasz: A 20. hét körül éri el a méh a köldök magasságát NST-re kórháza válogatja, 38. hét körül kell menni, van ahol 36-tól...

A 20. hét körül éri el a méh a köldök magasságát NST-re kórháza válogatja, 38. hét körül kell menni, van ahol 36-tól...
szia én a 36. héttlõ kezdve járok heti egyszer. Üdv 38. hetes kismama

A terhesség hányadik heteiben kell vizsgálatokra menni? és milyenekre?

Legjobb válasz: Eleinte 4 hetente, majd a 26. héttõl hetente. Javasolt már a + tesztkor felkeresni a nõgyógyászt ( bizonyítja a terhességet, és kizárja a méhen kívülit és kenetet vesz). 11-13. hét közt , 18-22. hét közt 28-32. hét közt és a 36. hét után van uh. Ellenõrzi szokta a méhszáj állapotát. 36. héttõl nst(magzati szívhang és méh tevékenység együttes görbéje) Vizsgálatokra menni nem kötelezõ, csak javallott. Ha igényelni szeretné valaki az egyszeri anyasági támogatást,akkor 4 pecsét kell hogy legyen a terh. kiskönyvben. 1-1 vérvétel van minden trimeszretben. Az elsõ egy általános, a második és harmadik kiszûri a terhességi cukorbetegséget( reggel éh gyomorra kell menni, majd utána ehetsz,és 1 óra múlva megint megcsapolnak.) A 16. héten a védõnõ is vesz vért.(így össze. 4 vérvétel van.) Asszem mindent leírtam.

Eleinte 4 hetente, majd a 26. héttõl hetente. Javasolt már a + tesztkor felkeresni a nõgyógyászt ( bizonyítja a terhességet, és kizárja a méhen kívülit és kenetet vesz). 11-13. hét közt , 18-22. hét közt 28-32. hét közt és a 36. hét után van uh. Ellenõrzi szokta a méhszáj állapotát. 36. héttõl nst(magzati szívhang és méh tevékenység együttes görbéje) Vizsgálatokra menni nem kötelezõ, csak javallott. Ha igényelni szeretné valaki az egyszeri anyasági támogatást, akkor 4 pecsét kell hogy legyen a terh. kiskönyvben. 1-1 vérvétel van minden trimeszretben. Az elsõ egy általános, a második és harmadik kiszûri a terhességi cukorbetegséget( reggel éh gyomorra kell menni, majd utána ehetsz, és 1 óra múlva megint megcsapolnak.) A 16. héten a védõnõ is vesz vért.(így össze. 4 vérvétel van.) Asszem mindent leírtam.
Bocs, nem 26 akart lenni, hanem 36. héttõl kell hetente menni.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat! :9

Mikor érdemes, hányadik héten 4D UH-ra menni?

Ki mikor ment? Látok olyat, hogy valaki többször is megy, nem csak kétszer.

Legjobb válasz: Nekem több doki is azt mondta,hogy a 24-és a 28ik hét között a legjobb menni,mert akkor már nem olyan pici a baba,de még nem is olyan nagy,hogy ne lehessen szépen látni! Én a 26ik héten voltam.

Nekem több doki is azt mondta, hogy a 24-és a 28ik hét között a legjobb menni, mert akkor már nem olyan pici a baba, de még nem is olyan nagy, hogy ne lehessen szépen látni! Én a 26ik héten voltam.
Nekem a 16hetes 2napos uh óriási élmény volt, az is kiderült, hogy fütyköse van. Viszont voltunk az ajánlott 24.héten is, és az élvezhetetlen volt, mert az orra köré tekerte a köldökzsinórt és végig azt harapdálta meg nyalogatta, így semmit nem láttunk az arcából, csak kicsit a profilját, nagyon csalódottak voltunk, többet vártunk. Pedig ettem-ittam-forogtam közben, és a szonográfus is piszkálgatta, de hiába... 16 hetesen belefért még a képbe, és hihetetlenül sokat fickándozott, sõt az arca is tök kivehetõ volt, már láttuk a vonásait is. És mutatta a tenyerét, mint az öt ujját láttuk! Ha megteheted, akkor menj el egyszer korábban és egyszer a vége felé is. De akkor már vagy az arcát, vagy a popóját látod. :)
17. héten voltunk, szépen belefért még a képbe, izgett-mozgott, mindenét láttuk ;) ha újra mennék, biztos megint 17. hét környékén
Nekem is azt mondta a védõnõm, hogy a 24. héten érdemes elmenni, és a dokik is kb. erre az idõpontra próbálják összehozni az idõpontot.De Mondjuk én kicsit feleslegesnek tartom, de mivel anyósom nagyon nyúz miatta megcsináltatjuk.Bár én még csak a 18 hetes kismama vagyok.
Én 26 hetesen voltam és nekem nagyon tetszett hogy már kis pufók az arca és láttam mindenét.Láttam már korábbi 4D ultrahang képeket, de nekem olyan soványkák még azok a babák. Úgyhogy én a 24-26.hétre tenném.


21 hetes vagyok. Nemsokára kell mennem a laborba terheléses vércukor vizsgálatra, az van az eseménynaptárba írva, hogy 24-26. héten. Az hogy zajlik, kell vinni vmit? Hányadik héten kell menni? Mindegy?

Ugyanerre az id?szakra, van még egy vérvétel.

Legjobb válasz: Mindenhol máshogy zajlik a cukorterheléses vizsgálat. Van, ahol cukros "löttyöt" kell inni, de van, ahol egy kiflit és 2-3 dl tejet kell megenni a második vérvétel elõtt. Nálunk ez utóbbi volt, így a kiflit és a tejet vinni kellett. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy nálatok mi a szokás. A második vizsgálatra csak akkor kell menni, ha RH neg. vagy, nehogy vércsoport összeférhetetlenség miatt baja legyen a babának. Boldog babavárást!

Mindenhol máshogy zajlik a cukorterheléses vizsgálat. Van, ahol cukros "löttyöt" kell inni, de van, ahol egy kiflit és 2-3 dl tejet kell megenni a második vérvétel elõtt. Nálunk ez utóbbi volt, így a kiflit és a tejet vinni kellett. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy nálatok mi a szokás. A második vizsgálatra csak akkor kell menni, ha RH neg. vagy, nehogy vércsoport összeférhetetlenség miatt baja legyen a babának. Boldog babavárást!
Szia!Én Makóra járok, itt a 24. héten van cukorterhelés, és csak a gyógyszertárban elõzetesen megvett cukrot kellett vinni.Persze, ha vittem volna citromot, akkor egy kicsit rakhattam volna bele, nekem ez elmaradt, de így is kibírható volt! :) Mikor ez volt akkor nekem csináltak egyúttal ellenanyagszûrést is!0 RH - a vércsoportom.
Felénk nem kell semmit vinni.A cukros lötyit ott adták, nem nekem kellet megvenni. Veresegyház Misszió
szeged: cukrot elözönap megvesze dolyan mint a porcukor de amugy szölöcukor. 2, 5 deci vizben feloldani és 2 citromot belecsavarni. exxtra rossz, és aztán feszült leszel és ideig és .. éjjel majd alig birsz aludni. én orditottam aznap mindenkivel a semmiért, pedig halkszavu csendes vissza huzódó ember vagyok. az a napom szörnyü volt és ráadásul 20 percenként sirogörcseim voltak h szedje ki belöllem a párom ezt a szart mert felrobbanok az ideigtõl. sajnáltam h nem figyelmeztettek elörre h ezlesz!

Hányadik hétig érdemes 4D-re menni?

Legjobb válasz: 12. héttõl lehet menni, de a 24-28. héttõl érdemes.

12. héttõl lehet menni, de a 24-28. héttõl érdemes.
Mindkétszer a 27.héten voltunk, nagyon klassz volt!
Legtobben a 28 het utan befordulnak a szulocsatornaba, igy ha a 30.het korul mentek, valoszinu, hogy csak a hatat mutatja majd :) 35 hetes
Mi kétszer voltunk, a 19. héten, aztán a 32. heti sima uh-n megijesztett a doki, hogy nagyon nagy a baba feje, így én felhívtam egy ismerõsöm által ajánlott dokit, hogy érdemes e még 4 D-re menni ilyen idõs terhesen. Azt mondta, hogy ilyenkor már belefúródik a baba feje a lepénybe, és általában nem látszik jól, de mivel mi most nem "gyönyörködni" akartunk, hanem vizsgálatot, hogy minden rendben van-e, elmentünk. Iszonyú szép képeket csinált, látszott az arca, mindene, fantasztikus volt.

Debrecenben a Kenézyben a szülésfelkészítő tanfolyam érdekelne. Hány alkalom? Hányadik hétig lehet menni? Milyen számon lehet érdeklődni?

Legjobb válasz: Szia! Én 2008-ban szültem a Kenézyben, akkor 2 alkalom volt a felkészítõ, a szülészetet/vagy az orvosodat, ha van/ ha felhívod készséggel segítenek. Kb. a 35. héttõl már lehet menni, úgy emlékszem én is a végén mentem.

Szia! Én 2008-ban szültem a Kenézyben, akkor 2 alkalom volt a felkészítõ, a szülészetet/vagy az orvosodat, ha van/ ha felhívod készséggel segítenek. Kb. a 35. héttõl már lehet menni, úgy emlékszem én is a végén mentem.

Hányadik héten tud az orvos ultrahangot készíteni a babáról? Negyedik hétben járok. Elvileg két hét múlva kell mennem hozzá.

Legjobb válasz: Nekem hasi uh-val csinaltak az elsot a 6. heten, es mindent jol lehetett latni, de en kulfoldon elek, es itt nincs huvelyi uh. Amugy a 6. heten mar tuti latni fog mindent, amit kell! Gratulalok!

Nekem hasi uh-val csinaltak az elsot a 6. heten, es mindent jol lehetett latni, de en kulfoldon elek, es itt nincs huvelyi uh. Amugy a 6. heten mar tuti latni fog mindent, amit kell! Gratulalok!
Nekem sem csináltak hüvelyi UH-t, azt mondták, hogy ha így is kitudják mutatni akkor felesleges, bár mondjuk én elég késõn vettem észre a terhességet. A babát is szépen láttam, még akkor nem volt keze sem lába, de arról is csináltattam képet! Már sztem olyan 6 hetesen, de biztosra 9 hetet tudok mondani ( nekem ekkor volt elõször UH-m és ekkor már lehet látni a babát). Látni fogod majd ahogy ver a kis szíve, na hát az felemelõpillanat. Boldog Babavárást! :)
Nekem elõször hasin állapította meg a terhességet csak nem látta rendesen (van egy kis pocakom) ezért csinált hüvelyit és ott mondta meg 22.én hogy 7+3napos vagyok és már volt szívhang is. :) Szerintem 6hetesen már mindent fog látni. 12.héten tud majd csak képeket adni.
ha nem késõn fogant akkor már láthatsz valamit :) a hüvelyi uh nem árt meg a babának, ne aggódj :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)
Hüvelyi uh.-ot csinál az elsõ alkalommal.Nekem meg is mutatta.
1.vagyok Miért ártana egy hüvelyi uh?Csak így tudja megnézni hogy mekkora meg minden rendben van e.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)
Nem árt neki. Nekem 5 hetesen már 3 mm-es volt a petezsák. 6 hetesen már biztosan neked is látszani fog.
A kérdező hozzászólása: És az nem ért a babának?Mármint tudom h muszáj, de nem árt ha ilyen korai terhesen csinál?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Hányadik héten kell cukorterheléses vizsgálatra menni először?

Legjobb válasz: 20-24. hét között kell menni. Nincs fixálva úgy az idõpont, mint az AFP-nél.

20-24. hét között kell menni. Nincs fixálva úgy az idõpont, mint az AFP-nél.
Én a 28.héten voltam elsõ terhességnél. Kórház és orvos is válogatja.
nálunk a 24.héttõl kell menni.(26h)
Nálunk is a 24. héten kell menni, de nekünk csak egyszer van, ha nincs semmi gond. 18 hetes kismama
Szia nálunk 24 hetesen kellet.
Szia! én pont tegnap voltam!22 hetes vagyok.de tényleg különbözõ!én azt hittem korai, de az oldalon megnyugtattak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) A védõnõ adott beutalót azokkal a vizsgálatkérõ lapokkal, amiket a 12.hétig el kell végezni.Diabetológiára is kaptam papírt és ott azt mondták, hogy a 15.héten menjek el erre a vizsgálatra.

Hányadik héten kell menni a 3. laborvizsgálatra?

Legjobb válasz: Szia!Én a 32.héten voltam.Ja és én szóltam a védõnõnek,hogy mennem kellene és adhatna beutalót.

Szia!Én a 32.héten voltam.Ja és én szóltam a védõnõnek, hogy mennem kellene és adhatna beutalót.
Én 36 hetesen megyek hétfõn.Most kaptam meg a beutalót a doki bácsitól.
pontosabban melyikre gondolsz? 3. trieszterire, vagy összesen a 3. alkalommal?
a 3. trimeszterire 36.héten mentem. A 3 azt hiszem az AFP volt

II. vérvételre hanyadik héten kell menni?

emlékezetem szerint 23. de nem vagyok benne biztos. Most 23 hetes vagyok,és akkor a héten elmennék ha most kell mennem.

Legjobb válasz: 24. héten kell menni a terheléses vércukorvizsgálatra,plussz, ha az orvos mást is nézet még.Beszélj elõtte a védõnõvel, mert mindenhol máshogy van, idõpontkérés stb.

24. héten kell menni a terheléses vércukorvizsgálatra, plussz, ha az orvos mást is nézet még.Beszélj elõtte a védõnõvel, mert mindenhol máshogy van, idõpontkérés stb.
Elõzõt is én írtam, de a 2. vérvétel a 16 hetes , az elsõ nekem 12 hetesen volt.Remélem nem zavartalak össze.
12. 16. héten az tuti. Kérdezd meg a védõnõdet. Nálunk a vérvételekre mindig odafigyelnek a védõnõk, hogy minden kismama idõben ott legyen és nem csak a vérvételekre, hanem minden más vizsgálatra is idõben szólnak. Nekem könnyû dolgom van mert a választott dokimaz "illetékes nõgyógyász is egyben a településünkön.
A második vérvétel valóban a 16. héten van, ez az AFP, ez van pontosan idõhöz kötve, a többinél, ha csúszol kicsit, semmi baj nem lesz. De csodálkozom, hogy a védõnõ nem mondta el pontosan, hogy mikor menj. Nézd meg a kiskönyvben, lehet, hogy beleírták.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!