Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héten először (32 db)

Akiknek későn látta meg először a babát az ultrahangon az orvos. Mikor volt? Hányadik hét? Hányadik nap?

Legjobb válasz: 7+0 hetesen látták elõször,és akkor már volt szívhang is. Elõtte 3 nappal voltam uh-n,akkor szabálytalan petezsák volt,és szikhólyag sejthetõ.Már mûtétre akartak küldeni,de hál Istennek kértem pár nap haladékot,és meg is lett a babócám:) Nálad mi újság?

7+0 hetesen látták elõször, és akkor már volt szívhang is. Elõtte 3 nappal voltam uh-n, akkor szabálytalan petezsák volt, és szikhólyag sejthetõ.Már mûtétre akartak küldeni, de hál Istennek kértem pár nap haladékot, és meg is lett a babócám:) Nálad mi újság?
Nekem 7+1 hetesen nem látták, még a szikhólyagot se. Így még aznap magándokihoz mentem, és Õ megtalálta, bár nagyon picurka, 4mm volt, és egy hét múlva is még kicsi, de él, és ott van. Egyszerûen a készülékek között is eszméletlen nagy a különbség. Nomeg a szakember se mindegy. Ne izgulj, az nagyon fontos a babónak. Bár tudom, hogy ezt könnyû mondani.
A kérdező hozzászólása: Nekem 5+3 hetesen nem láttak egyáltalán semmit a méhben. Kicsit aggódok, hogy nincs-e gond. A hcg-m magas. 1. válaszoló, neked a 7. hét elõtt 3 nappal látták elõször, hogy van baba a méhedben? Köszi a válaszokat!
Elsõ vagyok.Nekem a 7.hét elõtt 3 nappal, azaz kb:6+4 hetesen azt mondták hüvelyi uh-n, hogy szabálytalan a petezsák, amiben embrió nem ábrázolódik, csak szikhólyag sejthetõ.Szóval nem volt túl biztató a helyzet.Rá 3 napra egy másik orvos megtalálta az akkor már 9 mm-es embriót, akinek már volt szívhangja is:) Azóta 13 hetes, 7cm-es pici magzatom van:) Érdemes másik orvost is felkeresni, ha én akkor arra az egyre hallgatok, még aznap megmûtöttek volna.Remélem Neked is ott lesz az a picike.Majd írd meg mi volt ha mész uh-ra. Drukkolok!

Hányadik héten lehet először szívhangot hallani? Mikor érdemes visszamennem Uh-ra? Most a 6. héten vagyok. Múlt héten 4, 1 mm mért a doki.

Legjobb válasz: A babák szíve a 6.-7. héten kezd el dobogni, akkor már az orvos is látja. Boldog babavárást:)

A babák szíve a 6.-7. héten kezd el dobogni, akkor már az orvos is látja. Boldog babavárást:)
Nekem a 6. héten még nem volt szívhang, legközelebb a 9. héten kellett visszamennem, addira már jól látható volt a pulzálás. :)
Nekem már volt szívhang, amikor 6 + 1 hetes voltam, de a doki azt mondta, szerinte még csak 5 hetes vagyok. Igaz is, hosszú, 35 napos ciklusaim voltak. Szerintem az UH készülék minõségétõl is függ, hogy lehet-e már látni a pulzálást. Egyébként akkor az enyém még csak 2, 6 mm volt :) . Tegnap, két hétre rá már több, mint 1 cm :) ))

Ha sikerült teherbe esnem hány hetesen érdemes tesztelni? 5-6? kinek hányadik hétben jelentkeztek először tünetek és mik?

Legjobb válasz: Nekem még menszi elõtt kimutatta, éreztem valamiért, hogy tesztelnem kell. Az együttlétünk utáni 12. napon használtam Clearbluet és HCG-linet. A tünetek nekem az 5. héten erõsödtek, de akkor szinte mindennap le kellett feküdnöm, mert nagyon álmos voltam délutánonként, és émelyegtem, volt, hogy egész nap. Akkor még csak feszült a mellem, ez késõbb fokozódott, kb. a 6.héten fájt nagyon. Aztán a 7-8. héten jöttek a mensziszerû görcsök, arra kaptam Magne b6-ot.

Nekem még menszi elõtt kimutatta, éreztem valamiért, hogy tesztelnem kell. Az együttlétünk utáni 12. napon használtam Clearbluet és HCG-linet. A tünetek nekem az 5. héten erõsödtek, de akkor szinte mindennap le kellett feküdnöm, mert nagyon álmos voltam délutánonként, és émelyegtem, volt, hogy egész nap. Akkor még csak feszült a mellem, ez késõbb fokozódott, kb. a 6.héten fájt nagyon. Aztán a 7-8. héten jöttek a mensziszerû görcsök, arra kaptam Magne b6-ot.
szia! A beágyzódás után két héttel már lehet tesztelni, tehát az együttlét után egy hónappal is. A mai tesztek akkor már nagy valószinúséggelkimutatják, ha van valami. Én úgy 7 hetes voltam , mikor elõször teszteltem , de csak azért mert a vaskemény gyomrom , ami addig ellenállt mindennemû gyomorrontásnak , majdnem "felfordult". Ez volt az elsõ jel, mintha gyomorrontásom lett volna. Ügy 6 hetesen az ideális a teszt, viszont addigra már elég erõs vonalnak kell jelentkeznie.

Terhesség hányadik hetében érdemes elmenni először orvoshoz, hogy pozitív dolgokat halljak?

Mikor érdemes bejelenteni a nagy családnak az új család tagot? Kinek mi a tapasztalat?

Legjobb válasz: Hatodik héten érdemes orvoshoz menni, hogy egyértelmûen élõ embriót lásson és meghallgathasd a szívhangját. Mi a közeli családtagoknak a pozitív teszt után bejelentettük a babát, a távoli rokon és ismerõsök csak a 12. hét után tudták meg és jó is volt ez így szerintem :) 20 hkm

Hatodik héten érdemes orvoshoz menni, hogy egyértelmûen élõ embriót lásson és meghallgathasd a szívhangját. Mi a közeli családtagoknak a pozitív teszt után bejelentettük a babát, a távoli rokon és ismerõsök csak a 12. hét után tudták meg és jó is volt ez így szerintem :) 20 hkm
Én is azt javaslom, hogy a betöltött 6. hét után menj, mert akkor szinte biztosan látni már valamit, de van, hogy valakit visszahívnak 1 héttel késõbb, mert még nem látni ilyenkor sem mindent. A családnak általában a teszt vagy az elsõ vizsgálat után szokták bejelenteni, aztán a többieknek is eélmondanám. Én hétfõn teszteltem pozit, holnap megyek dokihoz. A családnak a vizsgálat után mondjuk el, mert volt már egy missed ab-m pár hónapja, biztosabbra megyek. A barátaimnak is elmondom, ha már biztos a dolog, nem fogom hetekhez kötni. Gratulálok :)
Én elmentem a terhességem 5. hetében, akkor még nem tudtak semmi biztosat mondani, mert nem volt szívhangja a babának, aztán rá egy hétre elmentem, és a dokim közölte, hogy már a 8.hétben vagyok.. a méreteinek megfelelõen, szóval szerintem a kimaradt menstruációd után 2-3 héttel érdemes elmenni.

Kinek mondtak először kislányt, és hányadik héten derült ki hogy mégis kisfiú?

Legjobb válasz: Barátnõmnek a 21.héten azt mondták kislány, majd 30.héttõl kisfiúnak mondták. Végül kislánya született és mikor meglátta majdnem elájult a meglepettségtõl. És ez most történt 9 hónapja. :-) Ákosból egy szempillantás alatt Anikó lett!

Barátnõmnek a 21.héten azt mondták kislány, majd 30.héttõl kisfiúnak mondták. Végül kislánya született és mikor meglátta majdnem elájult a meglepettségtõl. És ez most történt 9 hónapja. :-) Ákosból egy szempillantás alatt Anikó lett!
Nekünk 16.héten lányt mondott a doki, de nem volt benne 100%-ig biztos. A 20. heti 4D-n már kukaca volt :) és most is az van neki, 5 hónapos :)
Nekem a 15. héten mondták 100 %-ra, hogy kisfiú. Másnap már kislány lett belõle :) Azóta is kislány, és már az is marad :) 27 hkm
Valahogy a 17. hét környékén azt mondta a doki, hogy ha mondania kell valamit, akkor kislány. De a lába között volt a köldökzsinór a babámnak. A 20. héten végül kiderült, hogy fiú.
nekem a 26. hétig kislányt mondtak, minden uh-on, majd a 26 . héten nem éreztem mozgást (keresztbe fordult mint kiderült), és akkor mondta a doki, hogy jól van a kislegény :-)...én meg nem hittem el, csak nevettem...azóta már 2 éves "nagyfiú" :-)pedig ezt egy õsrégi sztk-s uh gépen nézte :-), még a 32. héten, a 4 D-n is azt mondta a doki, hogy kislány...de lehet hogy kisfiú:-)
Én csak ellenkezõ verzióról hallottam a környezetemben. Az egyik munkatársamnak kisfiút mondtak elõször, persze nem biztosra, csak inkább annak látták, aztán a következõ uh-on már kislánynak, és az is lett. De hétre pontosan nem tudom. Egy másik ismerõsömnél meg végig fiút mondtak, úgyhogy volt nagy meglepetés, mikor kislány született. :)
19. héten mondtak kislányt, 80%-ban. Amikor legközelebb mentem (22. héten) a doki nem akarta elhinni hogy elõzõleg kislányt mondott. Egyébként azóta is kisfiú. :-) 30 hkm
Elejétõl fogva 100%-ig biztosra mondták, hogy kislány. Aztán a 30. hét környékén ajánlotta a doki a kék színt a babaszobának :)
kolléganõmnek mondtak 12 hetesen lányt, 90%-ra.. aztán 18 hetesen fiút 100%ra :DD
Nekem a 18 héttõl kislányt mondtak, 4D-n is, aztán a 35 héten fiút. Fiam is született, már 4 éves!
Nekem most mondták, hogy hetven százalék, hogy kislány. Kíváncsi vagyok, hogy a 18. hetire megváltozik-e a véleményük. Szegény párom nem hitte el, hogy kislányt csinált. :) Izgatottan várjuk, hogy mi lesz. Én ettõl függetlenül örülnék, ha lány maradna. A fiú nevekkel gondban vagyok...:/
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! mentek a zöld kezek! :) ) Még várok válaszokat, a fordított esetekre is kíváncsi vagyok! :) )
20 hetes uh-on kislanyt mondtak. Tobb uh nem volt (kulfoldon elunk). A szulesnel derult ki, hogy a lanyunk megkukacosodott :) )) Szuletett egy nagy 4 kg-s, 60 centis fiunk. Ferjem egybol ment ruhat vasarolni mert szinte mindenunk rozsaszin volt. Most varom a masodik babat, 20 hetes uh-on fiut mondtak. Most 24 hetes vagyok, tegnap voltam uh-on, doki 100%-re fiut mondott, nekem is megmutatta a "bizonyitekot". Hat, eleg egyertelmu volt :) Igy mar biztosra elhiszem, hogy fiu mert egy uh nekem nem volt eleg arra, hogy meggyozzon.

Hanyadik hétben mutat először +-at egy terhességi teszt? -mert az öröknaptár szerint már 5 hetes terhes vagyok, egy kalkulátor szerint meg csak 4. Akkor most mi van?

29 napos ciklussal miért mutat a kalkulátor 1 héttel kevesebbet mit a 28 nappal számoló öröknaptár?

Legjobb válasz: Szia! Pontosan az orvos fogja megmondani az uh-on. +-14 nap lehet eltérés (nem biztos hogy a ciklusod közepén van a peteérésed). Én 6. héten mentem el orvoshoz, de már a 4. héten pozitív volt a teszt. :-))) Minden jót!

Szia! Pontosan az orvos fogja megmondani az uh-on. +-14 nap lehet eltérés (nem biztos hogy a ciklusod közepén van a peteérésed). Én 6. héten mentem el orvoshoz, de már a 4. héten pozitív volt a teszt. :-))) Minden jót!
HCG hormon a beágyazódástól kezdve kezd termelõdni kb a fogamzás után 7-12 nappal és még kell 1-2 nap, mire a kimutatható lesz.

Hanyadik héten mentetek először dokihoz, amikor + lett a terh. Teszt? A vérzéskimaradás után hány nap vagy hét telt el? És mekkora volta akkor a baba?

Legjobb válasz: 6hetesen voltam, mar letszott hogy elkezdodott a terhesseg, de meg mas nem latszodott, 8 hetesen viszon mikor mentem mar volt szivhang. ugy a 7-8ik heten erdemes menni mert akkor mar let is valamit a doki. 17hkm

6hetesen voltam, mar letszott hogy elkezdodott a terhesseg, de meg mas nem latszodott, 8 hetesen viszon mikor mentem mar volt szivhang. ugy a 7-8ik heten erdemes menni mert akkor mar let is valamit a doki. 17hkm
bocsi a hibakert:)
A kérdező hozzászólása: Milyen hibákért? Én az a típus vagyok, aki úgy olvassa, ahogy azt írni akarták :) Boldog babavárást!!!!
Szia! Én ma voltam dokinál és 6 hetes voltam szombaton. 3 mm-re saccolta a babát, bár sztem ez csak tipp volt. Ja és mutatta a doki, hogy dobogott a kis szíve. 3 hét múlva kell menjek újra. Boldog babavárást!
Elso babaval hat hetesen, masodik babaval 8 hetesen jelentkeztem, de csak 10 hetesen jutottam el, illetve az elso uh 13 hetesen volt. A meretekre mar nem emlekszem, de az elsobabanak kerek 6 hetesen mar volt szivhangja.
Szia!nekem dec.26.án volt meg a mensim utoljára, és márc. 16.án csináltam tesztet, akkor lett pozitív :) azért ilyen késõn, mert nem volt furi hogy kimarad ilyen sokáig, elég stresszes idõszakom volt, csak a végén már furcsáltam... akkor azt mondta a doki, hogy 10 hetes vagyok, nem mondott méretet sajna :S azt csak a 12.heti genetikai ultrahangon tudtam meg elõször, akkor volt 57mm :D:D ja és igen, reggel pozitív lett a teszt délután már mentem is a dokihoz :) 18h km

A hányinger mikor jelentkezik először? Kb. hányadik héten?

Legjobb válasz: Általában a 4-6 héten kezdõdik és kitart a 16 hétig.

Általában a 4-6 héten kezdõdik és kitart a 16 hétig.
Igen, ahogy az elõzõ válaszoló is írta, szerencsésebbeknek a 12. hét körül csökken, de nekem is eltartott mindig a 17-18. hétig.
Nekem kb. 8-9 héten jelentkezett, és 14. hétig tartott. De vannak szerencsések, akiknek egyáltalán nincs hányingerük.
Szia! Nem törvényszerû, hogy hányingernek kell jelentkeznie a terhesség alatt, de ha van a 12-13 hét körül múlnia kell. Én mikor megtudtam, hogy terhes vagyok (4-5 hét) már azon a héten nagyon rosszul voltam és egészen a 13. hétig "kínzott". Olyat is olvastam, hogy az idegesség, a stressz erõsen befolyásolja, nálam is valószínû, hogy rájátszott.

Hanyadik heten mentetek eloszor a vedonohoz?

Legjobb válasz: én kb a 8. héten

én kb a 8. héten
Én még nem voltam, de az 51. héten akarok menni a karácsonyi kedvezmény miatt!
Mi az a hkm? Én 10 hetesen.
8.héten 9+5hkm
3x 10 hetesen, 1x 8 hetesen
Én a jövõ héten töltöm a 12 hetet, utána való héten költözünk, és majd csak akkor, az új lakhely szerinti védõnõhöz fogok elmenni. Addigra bõven leszünk 13 hetesek :) Nekem amúgy is azt mondta a dokim, hogy a 12. hét elõtt nem menjek - babonából (tavaly volt egy missed ab)
Én a 9. héten.
12. héten :-)
13. héten. Nem maradtam le semmirõl.
7. héten
Én a 12. héten voltam, az uh után.
10. héten. 35 hkm
10 hetesen.
Én 12+6 naposan:) 28+5hkm
Én most akartam menni védönöhöz, de szabin van, ugyhogy csak a 16.héten jutok el hozzá, de azt mondta, hogy nem baj nem maradtam le semmiröl :)
20. hét
20. hetig szinte semmi sem latszott:) A 24. hettol indlt meg eloszor, majd a 28-29. Hettol rohamosan no:) 33 hetes kismami
19-20 hetestõl kezdett el látszódni még csak 22 hetes vagyok de már rengeteget nõtt hirtelen :)
Nekem már most a 11. hétben is látszik, teszem hozzá vékony vagyok és 2. terhesség, de már látszik ha feszülõsebb ruhában vagyok. Persze erre még mondhatják azt is, hogy jól teleettem magam :)
elsõ baba és a 16 héttõl megindult nõni mint a bolondgomba! :D
Én a 18. héttõl láttam magamon, de másoknak még nem egyértelmû most sem (23. hét) Pl. a 20 hetes ultrahangon, amikor bementem a doki megkérdezte, hogy terhes vagyok-e. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!