Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héten be a (54 db)

Kinek hanyadik heten fordult be a baba? Es hanyadik heten szuletett?

Legjobb válasz: Nekem a 35. hét végén fordult be egy egész éjszakás CTG-nem köszönhetõen. Holnap töltjük a 36. hetet, és azon vagyunk, hogy még legalább a betöltött 37 hetet várja meg bent. Addig nem is hagyhatom abba a Mg-ot.

Nekem a 35. hét végén fordult be egy egész éjszakás CTG-nem köszönhetõen. Holnap töltjük a 36. hetet, és azon vagyunk, hogy még legalább a betöltött 37 hetet várja meg bent. Addig nem is hagyhatom abba a Mg-ot.
Elsõ vagyok. Nekem 28 hetesen fejvégû volt, 31 hetesen faros, majd haránt. Utána még sokáig éreztem forgolódni. Amíg van helye, forog, nincs túl korán a 31 hét, de még simán vissza is fordulhat.
28 hetes volt amikor befordult, 40+3 ra szültem a lányom
Nekem 20 hetesen befordult, 29 hetesen 4Dn azt mondták, hogy farfekvésû, ami ilyenkor szokatlan. Rá egy hétre 30 hetesen ismét befordult, amíg nem ékelõdik be a feje, addig szabadon forgolódhat :-) 32 hkm
mindkettõ babám a 32 hétre már befordult. kislányom 40+6 napra indítás kisfiam 41 +1 nap indítás túlhordás miatt értelemszerûen :)
Múlt héten voltam dokinál, és már befordult. Most vagyok 30+3 hetes.
31, bocsánat.
Szia! Nekem 28 hetesen fordult be a kislányom és 40+3-on született. Szóval nincs korán a 32 hét nálad.
Nekem 32 hetesen fordult be. 39+4 hetesen szültem.
Az elsõ két gyerek már a 20 hetes uh-n is be volt fordulva. Az elsõ 40+5 született, a második 40+1. A fiam 34 hetesen fordult, 40+3 indították.
Nekem 29.hetesen befordult, sõt be is illeszkedett a kis feje a szülõcsatornába 3 napig kaptam infúziót folyamatosan nyílt a méhszáj, de csodák csodájára mondta az orvos meg állították a korszülést, tüdõérlelõt is kaptam. Mondták, hogy 99 százalék meg fog születni. 3 nap után saját felelõsségre hazamentem mert volt otthon egy kicsi egy év alatti kislányom. A végén túlhordtam a babát, majdnem úgy kellett megindítani a szülést!
Nekem is 34-35 körül, és 39+5-nél szültem. De sztem nincs összefüggés, abszolút nem korai, hogy neked már befordult, ebbõl nem következik, hogy elõbb jönne. Max annyi a jelentõsége, hogy ha korán befordul, még ki is tud fordulni, aztán izgulhatsz, hogy visszafordul-e :)
A kérdező hozzászólása: En most a 31. Heten jarok es mar bevan fordulva. Nem korai?
Valamikor a 33. és a 36.hét között fordult be, fogalmam sincs, hogy mikor. 41+2-re született.

Hanyadik hétig kell, hogy beforduljon a baba? Vagyis hanyadik hétig ha nem fordult be utánna már nem is fog! 31km

Legjobb válasz: Az én kislányom a 38.héten fordult be,mire már megcsinálták a belgyógyászati vizsgálatokat a császárhoz.Szerencsére pózt váltott.

Az én kislányom a 38.héten fordult be, mire már megcsinálták a belgyógyászati vizsgálatokat a császárhoz.Szerencsére pózt váltott.
Szia! Erre nincs "szabály". Akár még a szülés közben is megfordulhat! ÜDv.
bármikor :)
nekem 32hetesen harántfekvéssel volt 34 hétre megtalálta a helyes irányt hála a gravitációnak......
41.héten kisfiú jósló fájásokkal 1.baba
39+6-ra magzatvìz elfolyàssal, oxitocinnal.Köldökzsinòr ràtekeredès nyakàra làbàra miatt csàszàr lett a vège.Elsô babàm ès kislàny!
36 hétre, császárral farfekvés miatt.Elfolyt a magzatvíz, kisfiú.:) Második baba
35+6 hétre, elsõ baba, kisfiú, császárral, faros volt és már a 34. héttõl nyitva volt a méhszáj
39. héten. Kisfiú és második baba. Fájásokkal.
39+4 hetesen, kislány Fájásokkal indult, elsõ baba
37+2. héten, sürgõsségi császárral.Esett a baba szívhangja a leggyengébb méhösszehúzodásokra, kevés volt a magzatvíz, így a doki úgy döntött, jobb már kint, mint bent. Elsõ baba, kisfiú.
40+2, burokrepesztéssel(kevés magzatvíz, nem jó szívhang végett)Második baba!Kislány
40+5-re OTT-t kaptam amitol beindult.Elso baba es kislany :)
41. heten meginditottak (burokrepesztes+oxi). Masodik baba es fiu, az elso is fiu, o a 39. heten szuletett es fajasokkal mentem szulni.
38. hét / fiú / elsõ gyerek kedden elment a nyákdugó. szerda este 8-tól volt pár finom jóslófájdalom. sokat jártam wc-re kakilni... 10-tõl elaludtam, mert semmi tünet... csütörtök hajnali 4-kor ébredtem az elsõ igazi fájásra. lemértem 20 percenként jöttek, a fájások közt azért aludtam (nem vagyok hidegvérû, nem mertem elhinni hogy mi van, azt mondtam, ez csak jósfájás, ez csak tévedés...) :) reggel 6-tól jöttek az 5 percesek... (még mindig kételkedtem, ezért kényelmesen, délelõtt 9-re vonultunk be a kórházba, ahol aztán burokrepesztésem és gyors szülésem volt...)
39+5. héten lett meg, kisfiú. Elfolyt a magzatvíz. Elsõ baba.
37.hét, magzatvíz elfolyással, elsõ baba és leányzó.

Mikortól kezdődik a 3. trimeszter? Ma töltöttem be a 26. hetemet. Akkor most én hanyadikban vagyok?

Legjobb válasz: Írd be ide az utolsó mensid idõpontját: http://www.kismamablog.hu/szules-kalkulator Itt kidobja, hogy mikor van vége az elsõ és a második trimeszternek. Én egyébként 25. hétben vagyok és nekem szeptember 3-ra írja, a 27. hétre. Úgyhogy neked is még van egy heted hátra a második trimeszterbõl.

Írd be ide az utolsó mensid idõpontját: http://www.kismamablog.hu/szules-kalkulator Itt kidobja, hogy mikor van vége az elsõ és a második trimeszternek. Én egyébként 25. hétben vagyok és nekem szeptember 3-ra írja, a 27. hétre. Úgyhogy neked is még van egy heted hátra a második trimeszterbõl.
28. heted elsõ napjával kezded a 3. trimesztert. De a babaszoba.hu-n is megtudod nézni

A szülést szeretkezéssel be lehet indítani? Ha volt ilyen akkor hányadik hétben érdemes? S szeretkezés után mennyivel indult be?

Legjobb válasz: A sperma olyan anyagot tartalmaz,amely érleli a méhszájat,illetve olyan anyag is van benne,mely fájásokat idézhet elõ- az orgazmusból is lehet fájdalmas méhösszehúzódás! Garancia nincs rá,hogy beindul a szülés! Mi a 2. babót akár hogy is szerettük volna,nem tudtuk semmivel kicsalni. A harmadik babával már elhitettem magammal,hogy ráhúzok 2 hetet,így nem is vártam görcsösen a szülés várható idõpontját,elterveztem mit csinálok még azon a héten,meg csak a gondok voltak a fejemben (többek közt,hogy milyen kiszúrás lenne,ha idõben akarna kibújni Mütyür,mert akkor após piásan jönne segíteni...de úgy is ráhúzzuk azt a 2 hetet! )... Élveztem a párommal a "bújós" pillanatokat. Aztán volt egy kiadós szeretkezés,másnap egy jó sok petrezselyem zölddel megszórt töltött kacsa-amit már hónapok óta szerettem volna enni- és másnap reggel rohamban jött a kiscsaj,a kiírt idõponton! (+ - 1 nap) Ha engem kérdezel,jobb "elfelejteni" hogy a pocakban lakónak már jó lenne kibújnia,mert ennél jobb "baba hívogató" módszer nincs! Nagyon sokan egy betervezett program alatt mentek a szülõszobára! Bocs,ha hosszú voltam! Mielõbbi könnyû szülést és egészséges kisbabát!!! Üdv: Friss 3 gyerkõcös

A sperma olyan anyagot tartalmaz, amely érleli a méhszájat, illetve olyan anyag is van benne, mely fájásokat idézhet elõ- az orgazmusból is lehet fájdalmas méhösszehúzódás! Garancia nincs rá, hogy beindul a szülés! Mi a 2. babót akár hogy is szerettük volna, nem tudtuk semmivel kicsalni. A harmadik babával már elhitettem magammal, hogy ráhúzok 2 hetet, így nem is vártam görcsösen a szülés várható idõpontját, elterveztem mit csinálok még azon a héten, meg csak a gondok voltak a fejemben (többek közt, hogy milyen kiszúrás lenne, ha idõben akarna kibújni Mütyür, mert akkor após piásan jönne segíteni...de úgy is ráhúzzuk azt a 2 hetet! )... Élveztem a párommal a "bújós" pillanatokat. Aztán volt egy kiadós szeretkezés, másnap egy jó sok petrezselyem zölddel megszórt töltött kacsa-amit már hónapok óta szerettem volna enni- és másnap reggel rohamban jött a kiscsaj, a kiírt idõponton! (+ - 1 nap) Ha engem kérdezel, jobb "elfelejteni" hogy a pocakban lakónak már jó lenne kibújnia, mert ennél jobb "baba hívogató" módszer nincs! Nagyon sokan egy betervezett program alatt mentek a szülõszobára! Bocs, ha hosszú voltam! Mielõbbi könnyû szülést és egészséges kisbabát!!! Üdv: Friss 3 gyerkõcös
Pár órán belül beindult de csak akkor érdemes ha a méhszáj nyílik .
Mi probältuk de nekünk nem segitett!:-(
Este szeretkeztünk, másnap hajnalban beindult, hogy attól-e vagy sem nem vagyok biztos benne. Pont a kiírt napon érkezett.

Akinek későn fordult be a babája (fejekvésbe), annak hányadik héten? Meddig van rá reális esély?

Legjobb válasz: 37.héten még fordult párszor valamikor utánna fordult be mert a pocim is a 38. hét után szállt le.

37.héten még fordult párszor valamikor utánna fordult be mert a pocim is a 38. hét után szállt le.
Utolsó elõtti nap fordult be, végig faros volt, második baba 3600grammal született.Sok sikert:)
Unokahúgom elsõ babája betöltött 39. héten fordult fejvégûbe, aztán vissza farosba, aztán megint fejvégûbe. Még csak kicsi sem volt, 3800 g körül született. De ez azért extrém eset :)
Nem tudom mennyire késõi ez, de sokáig forgott, 27 hetesen faros, 31 hetesen fejvégû, 32 hetesen faros, és 36 hetesen fejvégû és maradt is. Tehát a 32-36. hét között fordult be véglegesen valamikor. (Második baba) Az elsõ végig faros volt, és nem fordult meg egyáltalán.
Szia!! ha második baba akkor ne aggódj!! :) Nekem a csajosom (második baba) 37.hét végén fordult be (és már jó nagy volt akkor is tekintve hogy 4400 al született a 39.hétre). Most a harmadikat várom õ is van mindenfelé momentán teljesen keresztben hetek óta, de nem aggódom , tudom hogy befordul majd. (most 36 hetes vagyok).
Az enyém, mint írtam szintén haránt volt. A doki azt mondta, hogy a szülés indítása után két fájás között külsõ fordítással irányba állítja, ha másnap reggelik nem fordul be magától. Befordult. De a császár szóba sem került.
14:20 vagyok Hát akkor nagyon szorítok Nektek, hiszen még egy hónapja minimum van, hogy megmozduljon az apróság, erre vagy arra, hiszen farosan ugyanúgy gond nélkül meg lehet szülni, fõleg hogy második!
Nekem a 37. héten még a buksija fent volt, azután befordult. Szerintem még azon a héten (érzésre).
A kérdező hozzászólása: Aha, köszi. 34 hetes vagyok, és keresztben fekszik már vagy egy hónapja. (ha nem fordul valaemrre, akkor császár) Második baba, az elsõ már hónapokkal a szülés elõtt fejfekvéses volt.
Nekem az elsõ baba a 35. héten fordult be. A dokim azt mondta, hogy ilyenkor már elég kevés rá az esély, de lásd van rá példa. Nem is egy.
Reális esély, hogy még vajúdás közben is befordulhat, ha faros. Az én dokim nagyon-nagyon természetesség párti (tehát a legkevesebb mesterséges beavatkozásra törekszik mindig), azt mondta nekem, amikor a második babámat vártam (elsõ hüvelyi úton született rendben), hogy CSAK akkor lesz császárom, ha keresztben fekszik a baba. (Nem került rá sor.)
Ha nem az elsõ babád, akár az utolsó napon is. Lehet hitetlenkedni, de az én kislányom a szülés elõtti napon még harántfekvéses volt, másnap reggelre fordult be.
szia!3dik babaám 19hetesen koponyavégü 32hetesen faros 36hetesen haránt fekvés 38hetesen be forult irányba pedig én is nagyon féltem!

Kinek hanyadik héten fordult be a babája? Lehet érezni?

Legjobb válasz: Nekem a 30. heti UH-n mar be volt fordulva. Hogy lehet-e erezni? Hat allitolag nem, merthogy nem 1 nap alatt tortenik. De nekem UH elott 1 hettel olyan mehosszehuzodasaim voltak, es a baba annyira mocorgott, hogy meg is ijedtem. Szerintem azon az esten fordulhatott meg.

Nekem a 30. heti UH-n mar be volt fordulva. Hogy lehet-e erezni? Hat allitolag nem, merthogy nem 1 nap alatt tortenik. De nekem UH elott 1 hettel olyan mehosszehuzodasaim voltak, es a baba annyira mocorgott, hogy meg is ijedtem. Szerintem azon az esten fordulhatott meg.
Szia! Nekem a 37. héten fordult be. Elõször keresztbe (este)azt éreztem, és nem volt kellemes. Aztán éjszaka fordulhatott fejjel lefelé viszont azt nem éreztem.
Az enyém a 34.héten fordult be, akkor már alig tudtam menni, mert nyomta a hólyagomat. a 36. héten meg is szültem.
32. héten fordult be. Hétfõn még faros volt, kedden du nagyon mozgolódott, csak néztem, h mi az a nagy buli odabent, másnap a 4D-s UH-on már a helyes irányban volt. :)
30. héten történt, és éreztem. nagyon mozgolódott..:)
Szia! Nekem pont azon a napon, amikor a 28. hetet betöltöttem. Határozottan éreztem, amikor lefordult és ezt az orvosom rá 2 napra az UH vizsgálaton meg is erõsítette.
én nem éreztem, pedig már 35 hetes voltam. akkor már elég nagy volt -szerintem- ahhoz, hogy megérezhettem volna. mindegy, azóta szerencsére így van, és már be is illeszkedett. 37 hetes kismama
Én lehet, h Éreztem de nem biztos, h. az volt. Kb.28 hetes lehettem. Nekem azóta is úgy van, most 37 hetes vagyok.
Én nem éreztem azt konkrétan, hogy befordult, de 29 hetesen a babám már fejjel lefelé volt.
Az enyém sokszor megfordult.Volt mikor éreztem, volt mikor nem.Volt olyan eset, hogy kötelezõ uh-n voltam faros volt, másnap magándokinál 3-4D-sen, akkor már kp végû. Aztán 32 hetesen éreztem hogy megfordult, megint faros lett, végül 36 hetes UH-n kp volt.Harminc hét felett azért már ritkán forgolódnak, nekem is a 3 közül csak egyik volt ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.31hetes vagyok és a védõnõm nagyon megijesztett, hogy ilyenkor már régen befordulnak a kisbabák, azt mondta már kicsi rá az esélyem.Valamivel mindig felidegesit.
Én úgy hallottam, hogy úgy a 35. hétig jó, ha befordul. Viszont olyat is, hogy az utolsó pillanatban gondolta meg magát a baba és befordult. Én még csak a 21 hetet taposom, de 2 hét alatt ez a babóm 3. pozíciója. Kezdte harántba, majd farosan feküdt és 3 napja fejvégû. Mindegyiknél éreztem, hogy átfordul. Tudom, hogy ilyenkor még sok helye van, de szerintem én késõbb is érezni fogom, ahogy megfordul. Ja és miután átfordult, minid máshol éreztem a mozgását. A szülésig még sokszor körbeforgolódhat a babóm, amíg van helye. :) 21 hetes kismami

Hányadik héten pakoljam össze a korházasholmit? Rögtön vigyem a babó cuccot is vagy csak Apuka viszi be később? Mit vigyek neki?

Legjobb válasz: Én kb. a 34. héten pakolok össze; a babám 2 héttel nagyobb, egyem a kis szívét, úgyhogy esélyes, hogy elõbb meglesz. A másik, nagyon nem bírom a meleget, így fel vagyok készülve, hogy bekerülök a kórházba. Megkérdeztem az orvosomat, hogy mit vigyek be a babának a kórházba, erre a válasza annyi volt, hogy semmit! Visszakérdeztem...és még annyit, hogy pelust sem? Mondta, hogy nem kell semmi, csak majd a végén az a ruha, amiben hazahozom. Általában a kórháza válogatja, hogy mi az, ami kell, és mi nem (pl a pelenka)! Arra gondoltam, hogy amikor én vonulok be, viszek 1 textilpelust és kesztyût, hátha nagy lesz a körme, ne tudja összekarmolni magát - és ennyi. A ruhát pedig majd vki behozza, mielõtt hazajövünk (azt még itthon elõtte összekészítem). Mivel úgyis jönnek látogatni, ha esetleg kell vmi, behozatom. Hazajövetelkor a babának kell a hordozó, kissapka, body, rugdalózó, talán textilpelus, ha hûvös lenne kistakaró. Én kb erre gondoltam.

Én kb. a 34. héten pakolok össze; a babám 2 héttel nagyobb, egyem a kis szívét, úgyhogy esélyes, hogy elõbb meglesz. A másik, nagyon nem bírom a meleget, így fel vagyok készülve, hogy bekerülök a kórházba. Megkérdeztem az orvosomat, hogy mit vigyek be a babának a kórházba, erre a válasza annyi volt, hogy semmit! Visszakérdeztem...és még annyit, hogy pelust sem? Mondta, hogy nem kell semmi, csak majd a végén az a ruha, amiben hazahozom. Általában a kórháza válogatja, hogy mi az, ami kell, és mi nem (pl a pelenka)! Arra gondoltam, hogy amikor én vonulok be, viszek 1 textilpelust és kesztyût, hátha nagy lesz a körme, ne tudja összekarmolni magát - és ennyi. A ruhát pedig majd vki behozza, mielõtt hazajövünk (azt még itthon elõtte összekészítem). Mivel úgyis jönnek látogatni, ha esetleg kell vmi, behozatom. Hazajövetelkor a babának kell a hordozó, kissapka, body, rugdalózó, talán textilpelus, ha hûvös lenne kistakaró. Én kb erre gondoltam.
Szia! Én 34 hetesen már összepakoltam a nagyját. Már csak apróságok hiányoznak, amit ha indulni kell bedobálok. A babának egy textilpelust viszek be, meg egy pár db pelust, mert csak 4-5db-ot adnak, és néha az kevés.(tapasztalat, most vagyokm várandós a 3-al) :) Meg popsitörlöt vigyél, mert azt nem szoktak adni. Minden mást adnak.De végül is kérdez rá a kórházban, mert lehet van olyan ahol nem adnak. üdv 36 hetes kismama
Nálunk csak a baba-mama szobába kell vinni a bébinek ruhát, meg peleust stb. Ha hagyományos szobába mész nem kell csak a te holmid. Amibe hazaviszed, azt meg elég akkor bevinni mikor már mentek haza. Nem tudom nálatok mi a szokás, de kérdezz rá a védõnõtõl hátha tud segíteni, estleg ami talán még jobb is, picibabás anyukáktól. A 34-35. héten szerintem már elkezdhetsz pakolászni. Hogy biztosan mindened meglegyen. Ráadásul meg is nyugtat.

Hányadik héten fordult be a babátok?

Legjobb válasz: Az elsõ enm fordult be a második 20.hét után

Az elsõ enm fordult be a második 20.hét után
Hova fordul "be"?A konyhára?Rágyujtani egy pipára.
Kicsit off, de mégis ti honnan tudjátok, hogy mikor fordult be a babátok? Nekem mindkét terhességemet szétultrahangozták, más-más miatt és rengeteget forogtak még a 30 héten túl is. Amikor kérdeztem az elsõnél a dokitól, õ nevetett, hogy az uh csak pillanatnyi állapot, már fél óra múlva sem biztos, hogy ott van. Szóval akinek csak az elõírt uh-i vannak mégis honnan tudja, hogy úgy is maradt a babája és nem forgott 2 uh idõpontja közt? A másodikom még bent van, az elmúlt 2 hétben 3 uh-n voltam az elsõn és utolsón fejvégû, a középsõn medencevégû volt. Ha a középsõre nem mentem volna el, simán azt hihetném, hogy végig úgy volt. 8. hónapban vagyok és nagyobb is a baba, én mégse éreztem semmi extrát...
A lányom elsö ultrahangtol kezdve fejvégü volt ..Most a fiamat varom ö a 20.héten fordult be és edig ugy is maradt.. 35hetes
A lányom 29. héten már fejvégû volt. Viszont az unokahúgom csak akkor fordult meg, amikor "meghallotta" a szülõszobán, hogy ebbõl lassan császár lesz és 15 perc múlva kint volt :D
az én babám már az elsõ héten befordult amikor megtudta hogy mással kavarok, el is váltak útjaink ahogy kell
27-28 héten, addig folyton forgott minden uh-án máshogy volt, most egy jó két hete már fejfekvésû és azt mondták valószínû már így is marad. 30h
39+2 hetes vagyok, nem fordult be.
már a 20.héten fejvégû volt
20ik es 32ik heti uh-on is fejvegu volt! Remelem meg mindig az! :) 37 hkm
úgy emlékszem 29 héten vagy 30 héten amikor uhn voltam, akkor mondták hogy már befordult.
A szülés elõtt 1 nappal.
n tudok oylat aki szülés elött pár nappal de olyat is akinek befordult idöben és szülés elött mégis faros lett végül császár lett.
29. héten
26. Hettol mar be volt fordulva. Ra 10 hetre meg is szuletett megis csaszarral.... zsinor gondok voltak...
onnan tudtam hogy fejvégû mert ha csuklott amit sokat tett akkor ott lenn éreztem a rángást amit a csuklás okozott :-)))

Pontosan mit jelent a missed ab hanyadik hétig következhet be? Minek a hatására?

Legjobb válasz: Mûtéttel befejezett vetélést jelent,és a 24.hétig következhet be.azután koraszülésrõl beszélünk a 36-37.hétig. Amikor elvetél egy nõ vérzés jelentkezik,és mûtéttel úgymond...átmossák a méhét (lehet hülyén fogalmazok)hogy ne maradjon benne embrió vagy magzat maradvány. csúnyán mondva kikaparják.Hogy minek a hatására azt csak a természet és a szelektáció tudja.ezer oka lehet.

Mûtéttel befejezett vetélést jelent, és a 24.hétig következhet be.azután koraszülésrõl beszélünk a 36-37.hétig. Amikor elvetél egy nõ vérzés jelentkezik, és mûtéttel úgymond...átmossák a méhét (lehet hülyén fogalmazok)hogy ne maradjon benne embrió vagy magzat maradvány. csúnyán mondva kikaparják.Hogy minek a hatására azt csak a természet és a szelektáció tudja.ezer oka lehet.
A missed abortion szépen lefordítva befejezetlen vetélést jelent. Azaz a magzat elhal, lehet, h távozik is a méhbõl, de a mellékrészei pl a méhlepény nem, így mûtéttel kell befejezni. És igaza van az 1.-nek, ez a 24. hétig lehetséges, mert utána szülésrõl van szó (persze néha van kivétel, és lehet 23 hét is, de ez most mellékes). Minek a hatására? Néha nem lehet megmondani, de lehet fizikai, kémiai hatásoktól, vagy genetikai ártalmak, fejlõdési rendellenesség... de néha meg sem lehet állapítani, h miért halt el a magzat.
Nekem elhalt terhességem volt, melyet megmûtöttek a 9. terhességi héten. A zárójelentésemen ez szerepelt: "elhalt terhesség mûszeres befejezése." Utána történt szövettan, de semmit nem mutatott ki. Még a gyerek nemét sem írták oda.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!