Találatok a következő kifejezésre: Hányadik héten össze (11 db)

Hányadik héten pakoljam össze a korházasholmit? Rögtön vigyem a babó cuccot is vagy csak Apuka viszi be később? Mit vigyek neki?

Legjobb válasz: Én kb. a 34. héten pakolok össze; a babám 2 héttel nagyobb, egyem a kis szívét, úgyhogy esélyes, hogy elõbb meglesz. A másik, nagyon nem bírom a meleget, így fel vagyok készülve, hogy bekerülök a kórházba. Megkérdeztem az orvosomat, hogy mit vigyek be a babának a kórházba, erre a válasza annyi volt, hogy semmit! Visszakérdeztem...és még annyit, hogy pelust sem? Mondta, hogy nem kell semmi, csak majd a végén az a ruha, amiben hazahozom. Általában a kórháza válogatja, hogy mi az, ami kell, és mi nem (pl a pelenka)! Arra gondoltam, hogy amikor én vonulok be, viszek 1 textilpelust és kesztyût, hátha nagy lesz a körme, ne tudja összekarmolni magát - és ennyi. A ruhát pedig majd vki behozza, mielõtt hazajövünk (azt még itthon elõtte összekészítem). Mivel úgyis jönnek látogatni, ha esetleg kell vmi, behozatom. Hazajövetelkor a babának kell a hordozó, kissapka, body, rugdalózó, talán textilpelus, ha hûvös lenne kistakaró. Én kb erre gondoltam.

Én kb. a 34. héten pakolok össze; a babám 2 héttel nagyobb, egyem a kis szívét, úgyhogy esélyes, hogy elõbb meglesz. A másik, nagyon nem bírom a meleget, így fel vagyok készülve, hogy bekerülök a kórházba. Megkérdeztem az orvosomat, hogy mit vigyek be a babának a kórházba, erre a válasza annyi volt, hogy semmit! Visszakérdeztem...és még annyit, hogy pelust sem? Mondta, hogy nem kell semmi, csak majd a végén az a ruha, amiben hazahozom. Általában a kórháza válogatja, hogy mi az, ami kell, és mi nem (pl a pelenka)! Arra gondoltam, hogy amikor én vonulok be, viszek 1 textilpelust és kesztyût, hátha nagy lesz a körme, ne tudja összekarmolni magát - és ennyi. A ruhát pedig majd vki behozza, mielõtt hazajövünk (azt még itthon elõtte összekészítem). Mivel úgyis jönnek látogatni, ha esetleg kell vmi, behozatom. Hazajövetelkor a babának kell a hordozó, kissapka, body, rugdalózó, talán textilpelus, ha hûvös lenne kistakaró. Én kb erre gondoltam.
Szia! Én 34 hetesen már összepakoltam a nagyját. Már csak apróságok hiányoznak, amit ha indulni kell bedobálok. A babának egy textilpelust viszek be, meg egy pár db pelust, mert csak 4-5db-ot adnak, és néha az kevés.(tapasztalat, most vagyokm várandós a 3-al) :) Meg popsitörlöt vigyél, mert azt nem szoktak adni. Minden mást adnak.De végül is kérdez rá a kórházban, mert lehet van olyan ahol nem adnak. üdv 36 hetes kismama
Nálunk csak a baba-mama szobába kell vinni a bébinek ruhát, meg peleust stb. Ha hagyományos szobába mész nem kell csak a te holmid. Amibe hazaviszed, azt meg elég akkor bevinni mikor már mentek haza. Nem tudom nálatok mi a szokás, de kérdezz rá a védõnõtõl hátha tud segíteni, estleg ami talán még jobb is, picibabás anyukáktól. A 34-35. héten szerintem már elkezdhetsz pakolászni. Hogy biztosan mindened meglegyen. Ráadásul meg is nyugtat.

A terhesség hányadik hetében raktátok össze a kórházi csomagot?

28. héttől leszek majd itthon, addig még dolgozom. Nagyon nem is volt időm a babával, babaszobával foglalkozni eddig itthon. Viszont utána majd bepótolok mindent, de ez a kérdés elgondolkodtatott. Vajon mikor érdemes legkorábban összerakni a csomagot? Köszönöm előre is a válaszokat! 24 hkm

Legjobb válasz: Szerintem a 35.hét felé már nem árt, ha készen van minden. Én ekörül raktam össze mindig... :o) Boldog babavárást és szép szülést kívánok! :o) De ha izgulsz, hamarabb is összekészítheted. :o))) 3 gyermekes anyuka

Szerintem a 35.hét felé már nem árt, ha készen van minden. Én ekörül raktam össze mindig... :o) Boldog babavárást és szép szülést kívánok! :o) De ha izgulsz, hamarabb is összekészítheted. :o))) 3 gyermekes anyuka
Én 37 hetesen.
34 hetes 3 napos vagyok a babaszoba kész, de csak holnap kezdem el mosni vasalni a kis ruhákat és a baba dolgait ha ezzel kész vagyok utána pakolok be! az én szülésznõm azt mondta 37. hétig csináljam meg de a legideálisabb 35. héten , hogy ne az utolsó pillanatba kezdjük!
Mind a 3 terhességemnél máskor. Az elsõnél nagyon hamar kezdtem el gyûjtögetni a babakelengyét, a másodiknál lazább voltam, az utolsó hónapban raktam össze a kórházi pakkot, ki mikor érzi...
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy legeslegkésõbb a 30. hétre készítsem össze a saját holmimat, hogyha bármi baj lenne, azonnal tudjunk menni. Hozzátette, hogy a babáé ráér, mert ha ne adj1 isten, korábban jönne, úgyis benn kell maradni. Nem tudom, hogy ez korai vagy sem, de én kb. akkorra tervezem összeszedni a holmikat. 25 hkm
Vhol én is éreztem h hamarabb fogok szülni. És be is jött. De persze nem volt semmi gond hála az égnek. 3 hónapos már :)
34 hetesen. Rá 2 hétre mentem szülni :/
én valahogy éreztem , hogy a babám elöbb fog megszületni...30 dik héten már minden be volt pakolva szépen összekészítve állt a szobában, kislányom 36hétre megszületett gyönyörû egézséges:)
Én 28 hetesen megvettem mindent, be van készítve a szekrénybe, hogy ha menni kell csak be kell dobni egy táskába. Így voltam nyugodt, hogy meg van minden. Szerintem ha téged is megnyugtat akkor készítsd össze. Egyébként én is valószínûleg azért vagyok bezsongva, mert 35. hétre születtem. :) 34 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Csak azért kérdezem, mert a Párom például a 32. hétben született. Tudom, hogy ez nem törvényszerû, de mi van, ha megindul a szülés, és sehol a csomagom?? Csak kíváncsi voltam/vagyok, hogy ki mikor pakolt össze. Barátnõm pl. már korábban összerakta (30. hetesen), aztán még vagy ezerszer átpakolta. Aztán végülis sürgõsségi császár lett belõle az egyik vizsgálat után, szóval jó volt, hogy össze volt rakva, igaz, már a 40. hétben volt, de a vizsgálat után már nem mehetett haza.
Én most kezdtem a 34. hetet, jövõ héten össze akarom rakni a kórházi csomagot, utána jönnek az itthoni babaholmik. Szóval, reményeim szerint a 35. héten meglesz minden a kórházhoz, és nagyon remélem, hogy a baba megvárja, hogy az itthoni dolgokat is befejezzem. :)

Hányadik héten állítjátok össze a kórházi csomagot?

Ha van kedvetek, légyszi azt is írjátok le, hogy mi lesz benne:)Köszönöm

Legjobb válasz: Én sosem állítottam össze elõre, csak amikor menni kellett. Nem babonából vagy valami, csak nem akartam. Mikor beindul a vajúdás, van még idõ, hogy megcsináljam :))) Persze nem ez az általános, van aki hetekkel elõre bepakol. Legyen benne: Hálóingek, köntös, törölközõk, tisztálkodószerek, betétek, (esetleg olvasnivaló, rádió), evõeszköz, pohár, esetleg bögre,kiskönyv, személyi, tajszám, 2 papucs (1 a zuhanyzáshoz). A szülõszobára+: hálóing (ha nem adnak) innivaló (szülés után jól fog esni) szõlõcukor szendvics (a párodnak is és megeszed a szülés után a másikat) fényképezõgép vagy videó. Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Én sosem állítottam össze elõre, csak amikor menni kellett. Nem babonából vagy valami, csak nem akartam. Mikor beindul a vajúdás, van még idõ, hogy megcsináljam :) )) Persze nem ez az általános, van aki hetekkel elõre bepakol. Legyen benne: Hálóingek, köntös, törölközõk, tisztálkodószerek, betétek, (esetleg olvasnivaló, rádió), evõeszköz, pohár, esetleg bögre, kiskönyv, személyi, tajszám, 2 papucs (1 a zuhanyzáshoz). A szülõszobára+: hálóing (ha nem adnak) innivaló (szülés után jól fog esni) szõlõcukor szendvics (a párodnak is és megeszed a szülés után a másikat) fényképezõgép vagy videó. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Nekem kb. 1 hónapja, 30-32 hetes korom óta megvan. Amit nem tudtam beletenni, mert még hordom/használom, azokról lista van mellette. Az internet segítségével állítottam össze a csomagot. Papucsok, köntös, törülközõk, bugyik, betét, zoknik, házassági anyakönyvi kivonat, nesszeszer(tusfürdõ, dezodor, fésû, stb), papírzsepi, wc-papír, wc-ülõke papír, intim törlõkendõ, fertõtlenítõ kendõ, mobil-töltõ, ásványvíz literszámra, pohár, papírtörlõ, néhány eldobható pelenka, popsitörlõ, hirtelen ennyi jutott eszembe. Te mikorra várod a babát?
én épp most állítom össze, a napokban. Teszek bele 2 pizsit és egy hálóinget, mosdós cuccokat, egy nagy és két kicsi törölközõt, evéshez szükséges felszerelést, 2 csomag WC papírt, könyvet, babaruhát. Ami hiányzik belõle, az a betét és a pelus, és az olyan dolgokat, amiket még használok (fogmosócucc, papucs, köntös), ezeket egy cetlin rákötöm az utazótáska fülére. 37 hetes vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ:) 31 hetes vagyok, márc elejére várom.Most olvastam a babaszoba.hu-n amikor megnézetem a szülési kalkulátort, hogy itt az ideje összeállítani a kórházi csomagot...Hát picit meglepõdtem, mert azért még korainak tartom, eddig a 35.hét körülre terveztem.
Én holnap leszek 35. hetes, és a hétvégén rakom össze a csomagot. Ami benne lesz: 2 papucs, 1 köntös, 2 hálóing, bugyik, eldobható bugyik, szoptatós melltartó, melltartó betét, mellszívó, bimbóvédõ és bimbóvédõ kenõcs, sok betét, fényképezõgép, 2 törölközõ, zokni. Továbbá az általános tisztálkodó szerek, amiket használok itthon is, + fertõtlenítõ folyadék, papírtörlõ, szalvéta, evõeszköz. Azt hiszem semmit nem hagytam ki:-) Ja! Az iratok! Minden jót!
Szerintem, ha nem is pakolsz táskába, azért jó, ha egy helyen vannak azok a holmik, amiket szeretnél vinni. Nekem az elsõ babával már a 23.héten össze volt készítve a cuccom, mert nagyon keményedtem, és parázós voltam, hogy valami kimarad. Most 29 hetes vagyok, és fejben megvan a lista, csak még kell pár dolgot beszereznem.Táskába is csak pár hét múlva rakom, még lehet , hogy utazunk, és kell a táska... Csomag tartalma: Kis csomag: bugyi, zokni, gumis aljú top/szoptatós melltartó, ZACSKÓ A SZENNYESNEK!!! Nagy csomag-ruhás: pizsama/hálóing, köntös, papucsok, Tisztasági csomag: tusfürdõ, pamacs, törlõkendõ, zsepi, betét, (én csináltam vatta betétet is, kb 10db-ot, 30cm x 7-8 cm-es vattacsíkot gézbe csomagoltam, kiadósabb, mint a bolti, és jobb nedvszívó képessége van, de csak pár napig kell!!!!) fogkefe+krém, fésû, dezodor, wc-papír(sampon, hajszárító ha több napig leszel bent)... Iratok: személyi+taj, kiskönyv, apasági/házassági a. kivonat, Egyéb: telefon töltõ, újság, zene hallgatási cucc, kispárna, étkezéshez kiegészítõk(konyharuha, evõeszköz, pohár, ) rágcsa, ha nem akarsz a büfében költeni. Egyes kórházakban ottani ruha és pelenka van a babán, semmit nem kérnek, de valahol kérhetnek pelust, vagy törlõkendõt, jó, ha viszel be, ha nem kell, hazaviszed. Szüléshez szándékosan nem írtam semmit, mert ahol én szültem, nem lehetett sem zenét hallgatni, sem enni-inni, sem filmezni.Mondjuk nem is lett volna rá sem hely, sem erõ.Ha apa kameráz, akkor ki fogja a kezed? Ha leteszi egy adott helyre, nem biztos, hogy látszik a lényeg. Hirtelen ennyi, bocsi, ha hosszú lett, és pár dolog azonos az elõzõekkel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Gondolom ennyi minden csak utazótáskába fér be, igaz?
Elõzõ vagyok! Igen nekem egy utazótáskába pont belefért!


Kinek hányadik héten fordult be a babája? Sajnos nekem elég korán, már a 28. -ik héten, és már be is illeszkedett a feje a medencébe. Ilyen esetben fennt állhat a koraszülés? Vagy ez nem függ össze?

mert azt olvastam,h az kicsit hátrányos,ha hamar bafordul,mert nyomja a méhszájat.tágit,hamar kinyilást okoz,ami nálam már megis történt.

Legjobb válasz: 20. heten mar befordult,38+1re szultem.

20. heten mar befordult, 38+1re szultem.
Nekem is a 28. héten fordult be és még nem vagyok nyitva.35+1 hetes
Szia! Nekem 29 hetesen fordult, és 35 hét 2 napra született.
Nekem is a 27. héten fordult be. Semmi köze ahhoz, hogy kinyílik a méhszáj. Nem függ össze a kettõ. Jó egészséget nektek!
Nekem a 30. héten fordult be és semmi jel a korábbi szülésre. 37 hetes km. nyugi nem függ össze a két dolog
szia!nekem már a 25. héten befordult.igaz most még csak 28 hetes vok, de minden rendben van.remélem így is marad.további boldog babavárást mindenkinek!

Egy ikerterhes hanyadik héten számithat rá hogy befektetik a korházba? "hagyadik héten pakoljak össze"?

Legjobb válasz: Ha problémamentes a terhesség, nem fektetnek be. Egyébként ugyanaz a "szabály", mint egyes terhességnél, tehát a 34. hétre legyen kész a pakk! Boldog babavárást, szép szülést! :o)

Ha problémamentes a terhesség, nem fektetnek be. Egyébként ugyanaz a "szabály", mint egyes terhességnél, tehát a 34. hétre legyen kész a pakk! Boldog babavárást, szép szülést! :o)
Ikreknél nem rikta, hogy elõbb születnek, a 38. hétre "normális" náluk. Ha nincs gond, nem feltétlen kell befeküdnöd. Számíthatsz nagyon nagy pocira, hogy nem tudsz úgy mozogni, hogy fáj a babák mozgása, de ettõl még kihúzhatod a végéig otthon:-) A pakk mielõbb legyen meg, az sosem gond. Én most 30 hetesen kerültem kórházba, ha páromra hárult volta a pakolás, nem ment volna elsõre, hogy behozza, amit kell-anyukám segített neki:-) Én azóta már össze is raktam, nem árt az, ha egyben van minden.-)
Mult héten szült ikreket az egyik ismerõsöm és a 35-héten befekették.Ez nem mindenkinél van így gondolom, de problémamentessége ellenére mégis befeküdt.Sztem a 30 dik héten összepakolhatsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Hányadik héten pakoljátok össze a kórházi cuccot? Hány db hálóinget érdemes venni? (Máskor nem használok hálóinget. )

Legjobb válasz: Szerintem már rakd össze a csomagot. Én kínaiban vettem olcsó hálóingeket, mert nekem nem is volt itthon. De lehettem volna rövidgatyában, pólóban is akár. Ami neked kényelmes, abban legyél a kórházban. 3-4 napra készülj, 1 napra 1 adag ruha + jó ha van egy pluszban, ha esetleg összevéreznéd vagy leizzadnál többször, szülés után minden irányból jön az emberbõl valami.

Szerintem már rakd össze a csomagot. Én kínaiban vettem olcsó hálóingeket, mert nekem nem is volt itthon. De lehettem volna rövidgatyában, pólóban is akár. Ami neked kényelmes, abban legyél a kórházban. 3-4 napra készülj, 1 napra 1 adag ruha + jó ha van egy pluszban, ha esetleg összevéreznéd vagy leizzadnál többször, szülés után minden irányból jön az emberbõl valami.
a 35 héten.és jól tettem mert a 37 hét végén megtréfált a babánk, és azt hittük elindult, aztán mégse, ezért bent kellett maradnom szülésig a kórházban ami majd csak a 41 héten lett esedékes, az is indítással .. no komment :) egyébként 3 db hálóinget vittem magammal.elég volt.fenn a szülõszobán kaptam csak ottani kötelezõt míg lekerültem osztályra.
Engem is azzal ijesztgettek, hogy majd milyen nehéz lesz felvenni a pizsamanadrágot, de semmi bajom nem volt vele. Pedig az elsõ szülésem elég nehéz volt, és viszonylag sokáig tartott a regeneráció. Nálam a hálóing egyszerûen nem volt opció, mert az folyamatosan a nyakamba kerül az ágyban. Nem akartam mindig azzal kínlódni, hogy húzogassam.
Én tök véletlen összepakoltam a 32 héten, mert a sógornõm többször rákérdezett, kész vagyok-e már a pakolással. Akkor korainak tûnt, de a 34 héten egy este váratlanul elfolyt a magzatvizem, és annyira megijedtem, hogy csak makogni tudtam a férjemnek, kit hívjon és hova menjünk. Õ (egyébként katasztrófavédõ:) ) gyorsan kipattant az ágyból, felkapta a táskámat és rohantunk a kórházba. Úgyhogy most eldöntöttem, hogy bizony a (32.) jövõhéten megint összepakolok, babonából. Szerintem nem baj, ha kész a cucc, elfér egy sarokban...
36. héten raktam össze, de ugye volt pár dolog amit csak indulás elõtt (fogkefe, fésû stb). 1 hálóinget vittem, mert napközben rendes ruha volt rajtam.
Én 3 hálóinget vettem, de anyukám hozott még 2db.ot. Igaz Én hosszabb ideig voltam kórházban a gyerekemmel, de minimum 3db. Elég nagy a valószínûsége, hogy össze fogod vérezni, illetve Én az elsõ nap (szülés napján) úgy izzadtam mint a lovak :) 36ik hétre raktam össze.
A kérdező hozzászólása: Pizsialsót nem nehéz felvenni, ha nem tudok majd ülni a gátseb miatt? Az igaz hogy kényelmesebb lenne abban lenni. Mentek a zöld kezek, köszi az eddigi válaszokat!
Én pizsamákat vettem, két párat, de a nadrágok nem voltak elegendõk, ha jól emlékszem, még 2-t hozott be a férjem. Szóval két pizsamafelsõt és 4 pizsamaalsót "fogyasztottam".
Szia!Én 3 hét múlva szülök, de még semmim sincs!Hétvégén szerzek be mindent.Én nem hálóinget veszek hanem rövid vagy halász gatyós pizsit.Az elsõt amikor szültem hálóinget vittem de nem éreztem jól magam benne.4-5 darab pizsit veszek és azt tudom késöbb is használni
Amikor koraszülés gyanús voltam, akkor már a 30. hétre kész volt minden. Egyébként a 35-36. héten pakoltam össze. Nem használtam soha hálóinget, a kórházban sem volt "elvárás". Én 2 pizsit vittem. Az elsõ háromnál elég volt, nem volt soha "baleset", a negyedik szülés után azonban nem bizonyult elegendõnek a kettõ, alig száradt meg az egyik, már lehetett a másikat mosni... Legalább 3-4 alsó rész jól jött volna :-) Könnyû szülést és egészséges kisbabát!! :-)
A kérdező hozzászólása: Elvileg 4 hét múlva szülök. Nem pakoltam még össze a kórházi csomagot, de már csak betétet kell vennem.
Most vagyok 29 hetes, és a 32.-33. hét környékén tervezek nagybevásárolni a kórházi darabokra, hogy a 34.-35. hétre meglegyen minden. Hálóing az igény kérdése... Nekem mindenki más számot mondott, van, aki azt mondta 3 napra 3 pont elég, de volt, akinek nagyon folyt a teje és napi 2-t simán elhasznált. Nyilván, célszerû, hogyha min. napi 1-gyel készülsz, max. hazahozod, ha meg kell, akkor majd visznek be még. Nem tudom, mikor szülsz, én például augusztusban. Én úgy készülök, hogy viszek magammal 3 szabadidõnadrágot, hogy ne hálóingben mászkáljak majd, meg hozzá 3 felsõt, és így estére a 3 estére 2 db pizsivel készülök. (Én se vagyok hálóinges, jobban szeretem a pizsamát)
A kérdező hozzászólása: Már összepakoltam, ideje is volt, 38. héten vagyok. Naponta dagad a csomagom mert mindig eszembe jut valami :)

Hanyadik héten pakoltátok össze a korházi csomagot?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a 32. hétre legyen összepakolva. Bár szerintem a 35-ig ráér.

Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a 32. hétre legyen összepakolva. Bár szerintem a 35-ig ráér.
34 hetesen kezdtem el össze szedegetni és most 37 hetesen már össze van készítve minden már csak vinni kell magammal!! :) Könnyû szülést!!
28
33.
35. héten
37.
Én 33.héten már összepakoltam végül 40.héten szültem. Barátnõm 34.héten pakolta most össze és 38+4-en szült.
Én 37 hetesen.
37. De már 2 hete terveztem, csak nem jutottam oda:) 36 hetes voltam, mikor hazajöttünk a nyaralásból, kimostam, vasaltam, pakoltam, és rá egy hétre nekiálltam összerakni. Pont egy héttel késõbb meg is szültem:D
36 hetesen, most 37 vagyok

Terhesség hanyadik hetében állítottátok össze a gyerekágyat?

Most 34 hetes vagyok és veszélyeztetett. Szív alakú a méhem és állítólag hamarabb is érkezhet emiatt, de a 32 heti ultrahangon még nem volt megfordulva.

Legjobb válasz: szerintem 34 hetesen mar siman osszeallithatjatok :) en meg csak 16 hetes vagyok, de szerintem olyan 32 het korul mar mi is elkezdunk keszulodni. illetve ha elobb sikerul venni agyat akkor mar elobb meglesz.

szerintem 34 hetesen mar siman osszeallithatjatok :) en meg csak 16 hetes vagyok, de szerintem olyan 32 het korul mar mi is elkezdunk keszulodni. illetve ha elobb sikerul venni agyat akkor mar elobb meglesz.
Mi tegnap rendeztük be a babaszobát, mert hozták a kiságyat. A szõnyeg és a matricák kivételével teljesen babára készen áll :) Már megvan minden a babkocsink, mózeskosár, kiskád , játékok stb... vagy kaptuk, vagy teszveszeltem. Ruhánk is van már nagyon sok, de a boltba még nem vásároltam , mert nem tudjuk még a nemét. Amik vannak azt vagy teszveszeltem, mert unisex, vagy örököltük. De én nem vagyok babonás meg ilyenek. Ha valami baj történik az bármikor megtörténhet. 20hkm
Holnap töltöm be a 35. hetet és holnap érkezik meg :) A hétvégén rakjuk össze, mint a hogy a kórházi csomagomat is, minden megvan, csak össze kell pakolni.
Elsõ babánál 8 hetes voltam, amikor összeraktuk, mert kaptuk, és kíváncsi voltam rá, hát úgy maradt, mert tök jól bele tudtuk gyûjteni az innen onnan kapott dolgokat.40+3 szültem.Most a második babánál 28 hetes voltam amikor összeraktuk, mert festettük a szobát, és rendezkedtünk, meg kellett nézni, befér-e oda ahova terveztük.Befért, én bele is rámoltam már ágynemût mindent, szépen kimosva had gyönyörködjek, és nem akartam kiszedni már.Így le van takarva azóta is egy nagy lepedõvel az egész, hogy ne porosodjon :) 34 hetes vagyok most.
24 hetesen. :)
34 hetesen már szerintem összerakhatjátok. Mi hamarabb is összeraktuk, mert ezt vettük meg elsõnek a babacuccok közül és olyan kíváncsi voltam milyen. :) Ágynemût persze csak késõbb tettünk bele, de a kiságy már állt és minden nap megbámultam. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a többi választ is. Nagyon hasznosak voltak. Elõtte csak készenléti csomagom volt, de most már kész a szüléshez való csomagom is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Eddig nem mertük összerakni, mert még tavaly elõtt vettük meg a kiságyat az elõzõ terhességemnél, és azóta babonás lettem egy kicsit. De most ugy néz ki minden rendben lesz a babával, mert szépen fejlõdik. Kívánok neked jó babavárást, komplokációmentes szülést és egészséges kisbabát.
Összerakhatod most is, de akkor is lehet apa feladata, amíg te a kórházban vagy a babával. Konkrétan az ágynak nincs jelentõsége, viszont a kórházi csomagod legyen összerakva és pár kisruha kimosva-kikészítve. A többi tényleg nem számít.
30. héten állítottuk össze, de még akkor az ágynemû nem volt benne. Az én méhem is szív alakú, még a 36. héten faros volt a babám, 40+3 hétre született normál úton, mert befordult utána. Most a másodikkal 32 hetes vagyok, õ is faros.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hétvégén mi is összerakjuk. A kisruhákat én is az aprodon és a jófogáson szereztem be. Párom megvette a bababoltba ami még hiányzott és a tescoban vagy az auchenben sem sikerült. Pár dolgot kaptam nõvéreméktõl. Sajnos nekünk az elõzõ baba tavaly elõtt 22-23 hetesen halva született, ezért lettem babonás, de most remélhetõleg minden rendben lesz. Csak az eleje volt ugyanolyan mint az elõzõ terhességnél, meg az 5 hónap fekvés, de most egész jól érzem magam ahhoz képest. Most magándokihoz járunk, egészen más mint az SZTK-ás, talán jobb lett volna, ha akkor is így teszünk. De ez van. Le kell zárnom a multat, mert itt a pocakomban a jövõ. :) Mindenkinek jó babavárás és egészséges babát vagy babákat kívánok! :)

Kismamák! Ti hányadik héten pakoljátok össze a kórházi csomagot? 32hkm

Legjobb válasz: 36 hetesen, mert akkor már nem fogok dolgozni. Üdv: 33+4 hkm

36 hetesen, mert akkor már nem fogok dolgozni. Üdv: 33+4 hkm
Én 34 hetesen raktam össze, ahogy a nagykönyvben meg van írva :) ) Végül 39+4-en szültem.
Én olyan 34 hetesen kiürítettem egy polcot a szekrényemben, és oda tettem be amiket terveztem bevinni. Így átlátható volt, nem áll, gyûrõdött, stb. a ruhák, cuccok hetekig egy táskában. Jól is tettem, mert 41. betöltött héten szültem. Így két hónapig állt volna a táskában a cuccom? Áh, kizárt... Meg ha bármi történik onnan még a férjem is be tudta volna rakni a táskába, megmutattam, melyik polcot kell kipucolni, ha vmiért menni kell. És nekem is jobb volt, mindig átnéztem, hozzáraktam, cseréltem...
Elõször 26 hetesen, aztán 36 hetesen. Utána kimostam mindent, és 38 hetesen.
34 hetesen pakoltam össze. Végül 40+6-ra szültem.
35 hetesen, de a baba dolgait majd a jövõ héten. És van egy lista, mi az amit akkor kell berakni: pl: köldökzsinóros jégakku.
Ma összepakolok, holnap megyek be :) (programozott lesz) 37hkm

Hanyadik héten készítitek össze a kórházi csomagot? és mit kell bele rakni? Nektek mi van benne?

34 hetes kismama vagyok és nem igazán tudom miket kell rakni a kórházi csomagba.azt tudom hogy pizsama,köntös,törölköz? meg ilyenek de mib?l mennyi kell.

Legjobb válasz: Biztosan van a neten ilyen lista. Én hálóingeket vittem jó hosszan gombolósokat a szoptatás miatt minden napra egyet bugyiból is, törölközõt 3 at 1 kicsit 2 nagyot. köntöst 1-et.

Biztosan van a neten ilyen lista. Én hálóingeket vittem jó hosszan gombolósokat a szoptatás miatt minden napra egyet bugyiból is, törölközõt 3 at 1 kicsit 2 nagyot. köntöst 1-et.
mamának : bugyi, lehet eldobható is betét tisztálkodó szerek papucs evõeszköz törölközö 2 nagy, meg egy pici kéztörlõ iratok wc papír nedves wc papír wc papír ülõke köntös melltartó hálóing (nálunk adnak) melltartó betét garmastan kenõcs mellbimbókiemelõ, ha befelé forduló mellbimbód van Aztán ha igényed van rá, . akkor samppn, balzsam, hajszárító Babának : pár db eldobható pelus, mert napi 5 darabot adnak textilpelus 1-2 db nedves popsitörlõ
szia, én a kórháztól kértem a listát, hogy tudjam õk mit adnak. ami jó hogy volt: ásványvíz, csoki, sport krém (én legalábbis a vajúdáskor nagyon fáztam és másnapra a remegéstõl izomlázam lett :) ), hálóbugyi, könyv v.zene (mert este nem tudtam aludni és legalább elfoglaltam magam) babának:textilpelus, pelus, popsikrém (ruhát adtak a kórházban nekem:hálóing, fürdõcuccok, tenna betét, hajgumi iratok, házassági anyakönyvi kivonat, kórházi/vizsgálati papírok én a 37.héten pakoltam össze, egy kisebb sporttáska cuccom lett
a hálóbugyi, az eldobható bugyi :)
Az én listám: Köntös, 2 papucs(egy a zuhanyzáshoz), 4db hálóing, 2 nagy 1 kicsi türülközõ, sampon, tusfürdõ, fogkrém , fogkefe, borotva, zsepi, wc pair, nedves wc papir, melltartó, zokni, bugyi, nagy betét, kisebb betét, melltartó betét, mellszívó, evõeszköz, pohár, 5 db textil pelenka, egy csomag eldobható pelenka, positörlõ, popsikrém Attól is függ, hogy a kórházban mit kérnek annak kérdezz utána.Én a 33 hét körül pakolgattam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen hogy válaszoltatok!szerintem ma össze is pakolom a cuccomat.tegnap meg ma voltak jóslóim és inkább legyen minden idõben összeszedve.még egyszer köszönöm a válaszokat
utolsó vagyok még lemaradt:fésû, szõlõcukor, iratok, fényképezõgép, telefontöltõk, olvasnivaló.
Második szülésre ezt vittem: 3hálóing 3nadrág-felsõ, mamabugyik 1köntös, egy nagy törölközõ alváz törölközõ éjszakai always pipere: tusfürdõ, arctisztító, deo, fésû, fogkefe-fogkrém, wc-papír, zsepi póthajgumi. 1szoba és 1 fürdõs papucs Babának 3váltás ruha, hálózsák, 1cs pelenka, popsitörlõ, babaolaj, fülti a köldöknek, vattakorong(babaolajnak, köldökápoláshoz)(biztos ami biztos vittem, popitörlõn kívül mindent biztosítanak) szõlõcukor, rengeteg folyadék, nasi, könyv, telefon-telefontöltõ, iratok(szig, lakcímkártya, taj, házassági, kis könyv)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!