Találatok a következő kifejezésre: Hányadik hét szoktak (12 db)

Mindenkinél csinálnak streptococcus-szűrést? Hányadik héten szokták?

Legjobb válasz: igen, mindenkinél. Ez amolyan kötelezõ vizsgálat. a 36.héten szokták csinálni. Nem fogsz érezni semmit, olyan mintha rákszûrést csinálnának, kenetet vesznek. Nekem egy hetet kellett várni az eredményre. Ha pozitív, akkor antibiotikumot kell szedni, de nem szabad megilyedni. A dokim azt mondta hogy a nõk 50%pozitív, 50%-a negatív a vizsgálatnál.

igen, mindenkinél. Ez amolyan kötelezõ vizsgálat. a 36.héten szokták csinálni. Nem fogsz érezni semmit, olyan mintha rákszûrést csinálnának, kenetet vesznek. Nekem egy hetet kellett várni az eredményre. Ha pozitív, akkor antibiotikumot kell szedni, de nem szabad megilyedni. A dokim azt mondta hogy a nõk 50%pozitív, 50%-a negatív a vizsgálatnál.
nálam 28.héten csinálták
Nekem nem csináltak. Minden héten azt mondogatta a doki hogy majd jövõhéten megcsináljuk. Na ezt addig mondogatta, még meg nem született a fiam
Szia!Nekem a 35.héten csinálta meg a doki.

Programozott császárt hanyadik hétre szokták kiírni? Kinek, hogy volt?

Azt hallottam előbb szokott lenni a 40. hétnél.

Legjobb válasz: A 39.héten császározott meg a nõgyógyászom.

A 39.héten császározott meg a nõgyógyászom.
38 hét 0 napra írtak ki programcsászárra.
Szerintem ez attól függ, mi okból császároznak, kell-e "sietni" valami miatt, vagy sem. (Pl. hegvékonyodás), de ezt az orvos tudja.
Nekem 38+1 hetesen volt. Azért ilyenkor, nehogy meginduljon a szülés, és hogy mindenképpen elkerüljük a fájásokat.
Off: Nekem is császáros volt az elsõ babám. Miért nem lehet megvárni hogy a következõnél jöjjenek a fájások?
Nekem is az elsõ császár volt! 39ik héten befektettek, végig mondták, hogy császár lesz. Kórházban meg azt mondták, hogy vannak még csodánk, várjunk hátha megindul, végül kiírt napon megcsászároztak, mert egy vizsgálat után kiderült, hogy nem tud megszületni a kislányom!
Kórháztól függ. Engem a 39. hétre írtak ki, de aztán hazaküldtek, hogy várjuk meg a 40-et. Közben megindult.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ babám is császáros volt, az miatt valószínü a második is.

Terhesség idején a reggeli rosszullétek ált. Hanyadik héten szoktak kezdődni?

egyszer már voltam terhes, már majdnem 12 hetes voltam mikor elvetettem (sajnos ...), de csak egyetlen egyszer hánytam, a 11 hét környékén, többször nem is voltam rosszul. jelentheti ez azt h nem leszek hányós? vagy jelentkezhetnek kés?bb is a tünetek?

Legjobb válasz: Barmikor jelentkezhetnek a 4. het utan - altalaban elmulnak a 3. honap korul, de nem mindenkinel.

Barmikor jelentkezhetnek a 4. het utan - altalaban elmulnak a 3. honap korul, de nem mindenkinel.
Nálam a 6. héten kezdõdtek, hirtelen egyik napról a másikra. A 12. hét körül enyhültek, de teljesen csak a 16. héten múltak el. Az elsõ terhességemnél viszont nem voltam ennyire rosszul, és nem is tartott ilyen sokáig. 36 hetes kismama
Az 5. héten kezdõdtek, és jelenleg is tartanak, jó erõsen egész nap. 8 hetes vagyok.
Bármikor lehet a 4. hét után, de az is lehet hogy nem lesz. Vagy hogy nem reggel. Nekem alig volt 1-2 émelygésem de az sem reggel.
Én a 6. héten kezdtem elég erõsen émelyegni, aztán a 10. héten elkezdtem hányni és a 18. hétig ezt csináltam.aztán ahogy jött, úgy el is múlt.27 hetes km.
Nekem a 6. héten kezdõdött, 15. hétben vagyok, még most is tart:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, reménykedem h én meg fogom úszni :)
5. héten kezdõdött

37 hetes vagyok és császároznak majd hanyadik héten szokták ez elvégezni? Vagy ez orvostol függ?

nincs orvosom igy pontosan még nem tudom milessz jövöhéten megyek tanácsadásra

Legjobb válasz: Szia! Valahogy én is igy leszek mert valószínû császározni fognak és nekem sincs fogadott orvosom de nekem még van idõm (25hét). Szerintem nem várják meg a 40.hetet mert rizikós hogy a kis lurkó kiakar jönni szerintem max.38-39héten.De a védõnõ biztos tudni fogja.Sok sikert!

Szia! Valahogy én is igy leszek mert valószínû császározni fognak és nekem sincs fogadott orvosom de nekem még van idõm (25hét). Szerintem nem várják meg a 40.hetet mert rizikós hogy a kis lurkó kiakar jönni szerintem max.38-39héten.De a védõnõ biztos tudni fogja.Sok sikert!
Szia! Én úgy tudom h 38.v39.héten már megcsászározzák a kismamát, nem várják meg míg ki akar jönni a kis manó!Én is valószínû császáros leszek, de nekem van dokim és Õ mondta h a 39.héten megcsászároz ha arról lesz szó!:-) Boldog babavárást! 27.hetes kismama
Az én ismerõsömnek a kiírás napjára tervezték a programozott császárt.De 1-2 szakember azt is mondja, h sokkal kisebb a születéskori sokk a babánál, ha úgy császározzák meg, hogy elindult a szülés magától. Nyugi!Majd a tanácsadáson mindent elmondanak.
Mért akarnak császározni azt nem írtad??Én 36hetes vagyok, faros babával, ha nem fordul meg akkora kiírás napján császároznak.Nem elõbb és nem utóbb..de ha befordul akkor még lehet természetes szülés:) Bizakodó vagyok:)

Hanyadik hétre szoktak kiírva lenni a kismamák?

Én a 38. hétre vagyok jósolva a kezdetekt?l. Miért? Nem a 40. hétre szokták ezt tenni?

Legjobb válasz: de a 40.ik a határidõ. elsõ baba?

de a 40.ik a határidõ. elsõ baba?
40 hét +- 2 hét, ami elfogadott
(feltételezett) megtermékenyüléstõl számított 38 hét, utolsó menstruációtól számított 40 hét
A kérdező hozzászólása: 2. baba, elsõnél nem így volt a számítás.
40 plusz 2. De az en esetem eleg erdekes volt. Magyarorszagon kiiras szerint okober 1-en kellett volna szulnom (ott voltam 4D uh-n), kulfoldon lakunk, itt kiirtak okt 13-ra es ehhez kepest megszuletett okt 28 an!!!!!! Szoval kicsit ijeszto volt mikor csak teltek multak a napok....ja 40plusz 2 hetre szuletett :)
az lemaradt, hogy itt kivarjak a 2 hetet pluszban, 27-en inditottak. Altalaban az uh eredmenye szamit, nem pedig a datumok. Kitartas es konnyu szulest neked! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hányadik héten szokták az orvostól megkérdezni, hogy vállalja-e a terhesgondozást és a szülést?

Hozzá járok már évek óta, de gondolom, hogy erre attól függetlenül szükség van, csak mikor?

Legjobb válasz: én másodjára mentem a dokihoz és elsõnek mikor terhes voltam. 8 hetes, akkor mondtam neki: szeretnék nála szülni, tud e vállalni.

én másodjára mentem a dokihoz és elsõnek mikor terhes voltam. 8 hetes, akkor mondtam neki: szeretnék nála szülni, tud e vállalni.
Én a 32.héten fogadtam meg az orvosomat.
Én is kb a 8-9. héten.
Én is a mostani dokimhoz járok már évek óta. A terhességemnél is rögtön hozzá fordultam, a kórházban csak a 18. heti genetikai UH-on jártam. Én konkrétan a 24. héten kérdeztem rá, hogy akkor el tudna-e vállalni? 2 hét múlva megyek legközelebb, de azért rákérdezek, hogy ugye nem tervez februárra síelést?? :)
én mikor megállapította, hogy várandós vagyok, rögtön megkérdeztem, hogy akkor szülhetek-e nála és járhatok-e hozzá terhesgondozásra és az árakról is rögtön megkérdeztem.
Én akkor kérdeztem meg, amikor kiderült, hogy terhes vagyok.
Szintén a legelsõ alkalommal rákérdeztem. Mármint mikor megállapította, hogy terhes vagyok. 8. héten történt

Hányadik hétig szoktak a kismamik a védőnőhöz járni?

Nekem a 33. héten azt mondta, hogy nem kell többet mennem hozzá. Most 35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia. Ez érdekes,mert ilyen idõs korban már hetente kéne járni hozzá. Legalábbis nekem úgy kellett hogy a 26héttõl 2hetente,32tõl meg hetente.

Szia. Ez érdekes, mert ilyen idõs korban már hetente kéne járni hozzá. Legalábbis nekem úgy kellett hogy a 26héttõl 2hetente, 32tõl meg hetente.
Harmadik válaszoló vagyok. Nekem a vérnyomást és a vizeletet is a dokinál nézik, emiatt nem kell a védõnõhöz mennem, sõt! Eddig sem nézett soha vizeletet, csak vérnyomást mért! Sztem ez mindenhol másképp megy. Ha a védõnõ nézi, akkor természetesen menni kell hozzá (ha akarja, ha nem ;) ).
Szia! Attól függ, hogy hol és ki csinálja az utolsó szakasz vizsgálatait. Nekem a kórházban a terhes ambulancián csinálják a gondozást, tehát a 35. héttõl hetenete egyszer oda járok CTG-re, vizelet, és vérnyomás vizsgálatra. Ezért nekem nem kell a védõnõhöz is menni, majd a szülés után õ jön el. Van ahol a fenti vizsgálatokat a védõnõ csinálja, azért kell hetente járni hozzá.
Én pont tegnap voltam védõnõnél és nekem már csak a következõ hónapban kell mennem a 35. héten! Utána nekem sem kell hozzá menni hanem majd amikor megszületik a baba akkor õ fog jönni! 31 hetes pocis
Nekem a 35. héten mondta azt, h most már nem kell többet mennem hozzá, mert így is eleget kell menni az utsó idõkben dokihoz, meg vizsgálatokra, hozzá meg menjen be vki, ha megszültem, a receptekért. Aztán meg majd jön õ hozzánk a gyereket megnézni, házhoz. Szóval nem csak a Te védõnõd ilyen, nyugi! :) Én speciel örülök, h nem kell még oda is becammognom. Elég a vérvétel, doki, UH, NST, ... így a végére.
Pontosan ahogy az elõttem szóló írta!Elég furi védõnõkrõl hallok ezen az oldalon!
Én most voltam a 30. héten, és legközelebb a 36.hétre írt be nekem idõpontot. Utána már nem kell majd mennem hozzá, majd õ fog jönni otthonra, ha megszületik a baba. Úgy tûnik, minden védõnõ másképp végzi a feladatát. Üdv, 31 hetes kismami
Szia! Érdekes egy nõ lehet. Pedig ilyenkor a legfontosabb, hogy menjen hozzá az ember lánya. Hiszen neki a feladata a vérnyomás mérés és a vizeletvizsgálat is. Szerintem menj hozzá, még ha nem is nagyon tetszik neki. Azért kapja a kis fizetését, hogy elvégezze a feladatát.
En 34 hetesen voltam utoljara, eddig havonta, most annyit mondott hogy 2-3 het mulva menjek vissza..
Szia. A 36.héttõl nekem minden héten mennem kell (vizelet, vérnyomás mérés). Szerintem te se hagyd ki. Mondjon a védõnõ amit akar.
Az elsõ válaszadó vagyok. Nekem a védõnõ nézte a vizeletet, vérnyomást, testsúlyt, haskörfogatot, méhnagyságot, szívhangot, az utolsó hónapban meg többször házhoz is jött, megnézni minden kész van e a baba érkezésére.

Hányadik hét körül szoktak normális nőgyógyászati vizsgálatot csinálni?

16 hetes leszek hétvégén de eddig még csak uh-val vizsgált a doki. Mikor szoktak rendesen vizsgálni? (nyitott méhszáj stb. miatt)

Legjobb válasz: Terhesség alatt ha nem muszály nem bolygatnak .Félidö körül szoktak vizsgálni ,de ha panasz van akkor azonnal szoktak.Ha aggódsz a méhszálynyilás miatt szólj nyugottan a dokidnak hogy nézze meg.Azt nem szabad elfelejteni hogy nem te vagy a dokidért hanem ö érted"értetek"!Grat a babához:)28hetes kismama:)

Terhesség alatt ha nem muszály nem bolygatnak .Félidö körül szoktak vizsgálni , de ha panasz van akkor azonnal szoktak.Ha aggódsz a méhszálynyilás miatt szólj nyugottan a dokidnak hogy nézze meg.Azt nem szabad elfelejteni hogy nem te vagy a dokidért hanem ö érted"értetek"!Grat a babához:) 28hetes kismama:)
Nekem amikor igazolta , hogy igen tényleg terhes vagyok, mindjárt torletet is vett bacilusokra, es rákszuresre megtapogatta a hasam es a cickom ez volt az 5.hétben...nem volt belole semmi gondom., inkább orultem, hogy egészseges vagyok...

A glükoz tesztet mikor szokták csinálni? Hányadik héten?

Legjobb válasz: Ha cukorterhelésesre gondolsz, akkor azt általában a 24-28. héten csinálják meg.

Ha cukorterhelésesre gondolsz, akkor azt általában a 24-28. héten csinálják meg.
A kérdező hozzászólása: Igen, arra gondoltam. Nekem azt mondta 22-23 hetesen mehetek. Na kivi vagyok, más mit mond
24. héttõl.
Nekem a 24 héten kellett visszamennem a dokimhoz az eredménnyel, ezért én a 23 héten csináltattam meg. Nem volt gond.
Nekem a 22.héten csinálták.
Elsõ vagyok. Az a legjobb az egészben, hogy nekem is az lenne a jó, ha a 22-23.héten mehetnék, mert a 24-25. héten pont nem leszek itthon, a dokihoz viszont mennem kénne rögtön mikor megjövök. Úgyhogy örülök, hogy többen is írták, hogy lehet menni elõbb. Ma megyek védõnõhöz, majd tõle is megkérdezem.

Mikor szoktak flowmetriát nézni, milyen esetben és hányadik héten?

Legjobb válasz: Ezt mindenkinél nézik. Ezek az áramlási viszonyok. Nekem a 38. héten nézték.

Ezt mindenkinél nézik. Ezek az áramlási viszonyok. Nekem a 38. héten nézték.
Elvileg a 36. héttõl hetente kell, hogy nézzék és felajánlják mellé, hogy hetente csinálják vele együtt az UH-ot is + a 38. héttõl bejön még az NST mellé

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!