Találatok a következő kifejezésre: Hány vallás azt, hogy (2 db)

Hány vallás álítja azt, hogy van cél az életünkben és melyik vallás tagadja ezt az állítást?

Legjobb válasz: Nem teljesen egyértelmû a kérdés. Fejtsd ki részletesebben!

Nem teljesen egyértelmû a kérdés. Fejtsd ki részletesebben!
Tudtommal csak a az agnosztikusok állítják azt, hogy nincs cél az életben, illetve õk úgy mondják, hogy nem tudják, van-e. Szerintük nincs biztos tudás, lehet, hogy van cél és lehet, hogy nincs.
A cél az üdvösség. Üdvösséget az tud adni, aki legyõzte a halált. Egyetlen ember van, aki legyõzte a halált: a názáreti Jézus. Egyetlen vallásalapító sem tette meg, hogy feltámadt a halálból, és tudtommal egyetlen vallásalapító sem tette le az életét az emberiségért. Úgyhogy még mindig csak Jézus marad.
A budhizmus úgy tartja, hogy életünk célja az, hogy kikerüljünk a létforgatagból.Azaz azért születtünk a földre, és azért születünk mindíg újjá, hogy mindíg új és új leckéket tanuljunk meg, kijavítsuk elõzõ életünkben szerzett rossz karmáinkat.A végén pedig elérhetjük a megvilágosodást, amikor már tiszta lelkek leszünk, semmi nem köt a földi dolgokhoz akkor nem kell újjá születnünk, mint például Budhának.Egyébként a budhisták Jézust is egy megvilágosodott jóginak tartják.
A halal utan van orok elet es orok karhozat a cel az hogy elnyerjuk az orok eletet es a szamunkra elkeszitett helyet.Sokan azt mondjak hogy jo cselekedetekkel nyerhetjuk el, de ha igy volna akkor az Ur jezus nem kelett volna meghaljon.Ezt az aldozatot kell nekunk elfogadni es ertekelni.
a cel az hogy eljunk Isten dicsossegere

Van arról valami statisztika, hogy az emberek hány százaléka hisz valamilyen vallásban?

Pár napja volt a Kapcsolat cím? film (nem a film a lényeg) és abban azt mondták,hogy az emberek 96-95%-a hisz valamilyen vallásban. Nekem ez a szám nagyon sok. Ez valós adat lehet,vagy csak a forgatókönyvírók találták ki?

Legjobb válasz: A Kapcsolat c. film alapjául szolgáló regényt Carl Sagan írta, akinek elég sok ehhez a témához tartozó könyve van. Szerintem ez a szám kb. korrekt, mert szerintem ebbe beletartozik az is, ha valaki valamilyen más ezoterikos dologban hisz, mint a szellemek, démonok. vámpírok. stb. Nem konkrétat arra kell szerintem gondolni, hogy az emberek 97% járvasárnapi misére és nem öntözi aznap a virágot xD. Szóval bármilyen hit, ami nem nyugszik biztos talpokon értendõ ez.

A Kapcsolat c. film alapjául szolgáló regényt Carl Sagan írta, akinek elég sok ehhez a témához tartozó könyve van. Szerintem ez a szám kb. korrekt, mert szerintem ebbe beletartozik az is, ha valaki valamilyen más ezoterikos dologban hisz, mint a szellemek, démonok. vámpírok. stb. Nem konkrétat arra kell szerintem gondolni, hogy az emberek 97% járvasárnapi misére és nem öntözi aznap a virágot xD. Szóval bármilyen hit, ami nem nyugszik biztos talpokon értendõ ez.
Reális lehet, mert sokat számít a rengeteg taoista, hindu, stb. Bár itt 16%-ot írnak a vallás nélküliekre, vagy nem gyakorló hívõkre: http://www.adherents.com/Religions_By_Adherents.html
"Religions: Christian 33.35% (of which Roman Catholic 16.83%, Protestant 6.08%, Orthodox 4.03%, Anglican 1.26%), Muslim 22.43%, Hindu 13.78%, Buddhist 7.13%, Sikh 0.36%, Jewish 0.21%, Baha'i 0.11%, other religions 11.17%, non-religious 9.42%, atheists 2.04% (2009 est.)" Forrás (a People and Society-re kell kattintani): https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/.. Ennél frissebb adatot nem tudok, de szerintem túl sok változás nem nagyon történhetett az elmúlt évek alatt. Üdv. :)
Szia! A következõ a probléma ezekkel az adatokkal: attól, hogy valakit megkereszteltek csecsemõkorában még nem válik hívõvé, de a statisztikákban úgy szerepel... Üdv. Péter
Péter, nem feltétlenül. Van, ahol az alapján készítik a listát, de van ahol közvéleménykutatás vagy inkább népszámlálási adatok alapján, tehát hogy az emberek minek tartják magukat most.
nem az elvi istentagadó a sok, hanem a gyakorlati istentagadó, elviekben 90-95 % nem kételkedik Isten létezésében, viszont mindezeknek csupán 10 % rendelkezik is Isten kapcsolattal


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!