Találatok a következő kifejezésre: Hány vallás azt, (5 db)

Hány vallás álítja azt, hogy van cél az életünkben és melyik vallás tagadja ezt az állítást?

Legjobb válasz: Nem teljesen egyértelmû a kérdés. Fejtsd ki részletesebben!

Nem teljesen egyértelmû a kérdés. Fejtsd ki részletesebben!
Tudtommal csak a az agnosztikusok állítják azt, hogy nincs cél az életben, illetve õk úgy mondják, hogy nem tudják, van-e. Szerintük nincs biztos tudás, lehet, hogy van cél és lehet, hogy nincs.
A cél az üdvösség. Üdvösséget az tud adni, aki legyõzte a halált. Egyetlen ember van, aki legyõzte a halált: a názáreti Jézus. Egyetlen vallásalapító sem tette meg, hogy feltámadt a halálból, és tudtommal egyetlen vallásalapító sem tette le az életét az emberiségért. Úgyhogy még mindig csak Jézus marad.
A budhizmus úgy tartja, hogy életünk célja az, hogy kikerüljünk a létforgatagból.Azaz azért születtünk a földre, és azért születünk mindíg újjá, hogy mindíg új és új leckéket tanuljunk meg, kijavítsuk elõzõ életünkben szerzett rossz karmáinkat.A végén pedig elérhetjük a megvilágosodást, amikor már tiszta lelkek leszünk, semmi nem köt a földi dolgokhoz akkor nem kell újjá születnünk, mint például Budhának.Egyébként a budhisták Jézust is egy megvilágosodott jóginak tartják.
A halal utan van orok elet es orok karhozat a cel az hogy elnyerjuk az orok eletet es a szamunkra elkeszitett helyet.Sokan azt mondjak hogy jo cselekedetekkel nyerhetjuk el, de ha igy volna akkor az Ur jezus nem kelett volna meghaljon.Ezt az aldozatot kell nekunk elfogadni es ertekelni.
a cel az hogy eljunk Isten dicsossegere

A földön, napjainkban hány fajta vallás lehet? Melyik az amelyik az Istennek tetszik? Melyik visz a menybe?

Legjobb válasz: Köszöntelek. A menybe egyik vallás se visz, mert Isten csak meghatározott számú emberekkel kötött szövetséget a messiási királyságra, és nem mindenkivel. a többi ember marad a földön. Persze ezt tanítják az embereknek, de hát ti tudjátok....

Köszöntelek. A menybe egyik vallás se visz, mert Isten csak meghatározott számú emberekkel kötött szövetséget a messiási királyságra, és nem mindenkivel. a többi ember marad a földön. Persze ezt tanítják az embereknek, de hát ti tudjátok....
Helló. Elsõsorban szeretném elmondani, hogy mi Jehova Tanúi is hisszük azt, hogy vannak akik a mennyben fognak élni, akiknek fontos feladatuk lesz. De õket Isten választja ki, és korlátozott a számuk. Az igaz Isten imádóinak a következõ feltételeknek kell megfelelniük. - A Bibliára alapozzák a tanításaikat. - Kizárólag az egyedüli igaz Istent imádják és ismerté teszik a nevét. - Õszintén szeretik egymást - Elfogadják Jézust annak, aki által Isten megmentésrõl gondoskodik. - Nem alkotják a világ részét. - Azt prédikálják, hogy Isten Királysága az emberiség egyedüli reménye.
2-es válaszoló! "Az elsõ nagy ostobaságot ír" Ha olvastad volna a Bibliát, akkor másképp látnád!
A kérdező hozzászólása: Isten Királysága , és Jézus Krisztus Királysága , az két különbözõ? Lesz a földön Istennel, vagy Jehovával is egy királyság , és lesz a menyben Jézussal is egy királyság?
Egyedül a Lófarkú Egysejtûek Egyháza üdvözíthet! Csak ezt a legtöbben nem hiszik el. De majd meglátják a világ végén, és akkor aztán lesz nemulass! Megbánják, hogy hitetlenek voltak, és nem követték az igaz tanokat! (Mert az élethez humor is kell... :-)) A humor meg a hülyeség az két különbözõ dolog. Szólásod az utóbbira sandít.
És miért te húzod meg a kettõ közti mezsgyét utsó?
Szia kedves kérdezõ Isten Királysága és Jézus Krisztus Királysága ugyan az. De jelenleg Jézus uralkodik az égben mint Király, és ez a Királyság nemsokára kiterjed a Földre is, amikor eljön Isten haragnapja, és meg lesz tisztítva a föld a gonosz emberektõl, és Sátán is meglesz kötözve. Jézus Királyi hatalmat kapott az Atyjától, és ezer évig fog uralkodni a társuralkodókkal együtt. Az égbõl fogja irányítani a földön élõ embereket. Majd az ezer év végén vissza adja az uralkodási jogot Égi Atyjának.
A kérdező hozzászólása: Ha jelenleg Jézus uralkodik az égben akkor ez hazugság . Mert Jézus mondta a következõket: Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott; ne higyjétek. A Jehova Tanúit valahogy nem értem, pontosan ellent mondanak Jézus szavainak .
mivel?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kérdező hozzászólása: Ha jelenleg Jézus uralkodik az égben akkor ez hazugság . Mert Jézus mondta a következõket: Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott; ne higyjétek. A Jehova Tanúit valahogy nem értem, pontosan ellent mondanak Jézus szavainak . Jézus mondja, hogy sokan jönnek az õ nevében: - Én vagyok a Krisztus. De ne higyjétek. Hol jönnek az õ nevében? A földön. Hol uralkodik Jézus? A mennyben: Szemben áll ez a két kijelentés egymással? Nem. "A Jehova Tanúit valahogy nem értem, pontosan ellent mondanak Jézus szavainak ." Mivel nem tiszták az indítékaid, a megértésed egyenlõ a nullával!
A kérdező hozzászólása: Aha , na most már értem.
A Máté 24:23 versére gondolsz. Ez viszont a hamis prófétákra utal. Mibõl gondolod hogy ezáltal mi Jehova Tanúi hazudunk. Kifejtenéd?
"A Máté 24:23 versére gondolsz. Ez viszont a hamis prófétákra utal. Mibõl gondolod hogy ezáltal mi Jehova Tanúi hazudunk. Kifejtenéd?" Ezt kitõl kérdezed?
Ez a fórum legyen életed legnagyobb gondja, és máris irigyellek!
T. Válaszoló. Nem vagyok Katy Weaver. Õ elhagyta ezt az oldalt, mert nem tartja méltónak azt, hogy itt beszélgessen a Bibliáról emberekkel. S magam is ezt fogom tenni, mert undorító, hogy némely ember a vallás oldalon, Jézushoz méltatlan módon cseverésznek róla. S természetesnek veszik, hogy olyan szavak repkednek itt, hogy nem értem, hogy van lelki világa az illetõnek Jézus nevére hivatkozni, mikor a Stílusa elüt a keresztény elvárásoktól. Jehova Tanúit szidják, miközben egyetlen Tanút sem lehet megvádolni azzal, hogy trágár módon mások anyukáját szidva irkáltak volna itt. Minden jót.
Csak azt nem értem hogy ha semmilyen kölcsönhatásba nem lép az anyaggal ez a transzcendens világ, akkor honnan is tudnánk róla?
Az elsõ nagy ostobaságot ír. Ezt csak a Jehovák hiszik. A mennybe azok kerülnek, akik Istennek tetszõ életet élnek itt a földön. Ez független a vallástól. Tudtom szerint csak Magyarországon van legalább 100 vallás, és mind mást hirdet.
Üdv! Csak Jézus az út a mennybe! Nincs üdvözítõ egyház! "Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." - Jn 14, 6
Az összes egyház hazudik, amelyik nem, az téved! Egyedül a Lófarkú Egysejtûek Egyháza üdvözíthet! Csak ezt a legtöbben nem hiszik el. De majd meglátják a világ végén, és akkor aztán lesz nemulass! Megbánják, hogy hitetlenek voltak, és nem követték az igaz tanokat! (Mert az élethez humor is kell... :-))
Hol lehet csatlakozni a Lófarkú Egysejtûekhez?
Ja és kérdezõ:Csak keresztényeknél 34 000 leírt szekta, gyülekezet, és egyház van.Értelmezés pedig még ennél is több. Összesen?Szerintem a milliós nagyságrend nem túlzás.
Egy felmérés szerint 19 nagy vallás és mintegy 10000 kisebb vallásfelekezet van világszerte. A Biblia leirja, h mi kell h jellemezze, azt a vallás ami elfogadható az Isten elõtt.
# 7! A Biblián kívül az Upanisadok is leírja, de megtalálod Hermész Triszmegisztosznál, azon kívül Buddha, Lao Ce, Konfuciusz, Mani vagy a szúfizmus, haszidizmus, stb...tanításaiban egyaránt. Mindegy milyen vallást követ az ember, mert a lényeg az, hogy megérti-e a tanítások javát. És ez persze fordítva is igaz, ha nem érti a tanításokat, akármelyiket félreértheti.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1-sõ válaszoló vagyok. A bibliában sehol nem olvastam, hogy Jézus ezt tanította volna. Sõt kizárólag azt tanította, hogy egy egységes tanítás van ami mindenhol ugyan az és nem szét tördelt hazugságok tarkítják. Nagyon komolytalan és zür zavaros lenne ha így lenne, akkor nem lehetne azonosítani Isten népét. Sajnos az emberek nem látják, hogy Isten mindig is egy népet támogatott és ez így is marad. Õ a rend Istene és nem fog káoszt használni a céljaira. Az õ igazsága nem olyan erõtlen, hogy szüksége lenne az egység nélküli ahány ház annyi szokás elvhez. az igazság össze kováltsolja az embereket, nem megosztottá teszi. s a földet pedig nekünk teremtette, az eget meg az angyaloknak. Nem fogunk oda mászkálni. De hát...
"s a földet pedig nekünk teremtette, az eget meg az angyaloknak. Nem fogunk oda mászkálni. De hát..." [link] [link] [link] [link] Ember:1-Isten:0 EPIC WIN
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Katy Weawer! "A bibliában sehol nem olvastam, hogy Jézus ezt tanította volna." Mármint? "Sõt kizárólag azt tanította, hogy egy egységes tanítás van ami mindenhol ugyan az és nem szét tördelt hazugságok tarkítják." Mutasd! "Nagyon komolytalan és zür zavaros lenne ha így lenne, akkor nem lehetne azonosítani Isten népét." Isten népe több mint 7, 1 milliárd lélek. A zûrzavart ne kívül keresd! "Sajnos az emberek nem látják, hogy Isten mindig is egy népet támogatott és ez így is marad." Mármint úgy érted, hogy a létezés teljessége (Isten), önmagát támogatja. Miért nem látod? "Õ a rend Istene és nem fog káoszt használni a céljaira." Hol itt a káosz? "Az õ igazsága nem olyan erõtlen, hogy szüksége lenne az egység nélküli ahány ház annyi szokás elvhez." Te hányas kabátot hordasz, milyen bort szeretsz, mi a számodra kedves szín, hang vagy illat? "az igazság össze kováltsolja az embereket, nem megosztottá teszi." Akkor ezt miért nem tudod realizálni? "s a földet pedig nekünk teremtette, az eget meg az angyaloknak. Nem fogunk oda mászkálni." Valójában oda mászkálsz ahol jól érzed magad.
Kb.10.000 vallas van.Mindeggyik azt mondja az ove az igazi. Jezus visztont azt, jo fat a jo gyumolcseirol lehet felismerni. Szep hasonlat fejtd meg te magad mit takar a szemleltetes.
Kedves Möbiusz-szalag, "az Ég az angyaloké" megjegyzés egy metafora, ami az anyagon túli, transzcendens világra utal. Ezért célszerû nagybetûvel, vagy "-jellel megkülönböztetni. Egyébként nem értek egyet a válaszolóval, csak jelzem, hogy nincsenek olyan fizikai eszközeink, amivel transzcendens jelenségeket tudnánk "lencse végre kapni". (nem anyagi jelenségeket, nem lehet anyagi eszközökkel érzékelni) Üdv, Csaba
A teremtõ TETT téged oda ahol voltál , vagy , és leszel !!! Néha közel kerülsz a teremtõhõz a ( dezsavû ) pillanatában !!! De mindenki azzal foglalkozik ( emlékszem rá , jártam már itt , ez már megtörtént velem ) csodálkozik a valóságon !!! Pedi az egy ajtó , amin be lehet menni !!! Nézd meg a valóságot TE magad : )

Vallasi kerdes Jezust mikor fogtak el melyik honapban es napon . A keresztre feszites a punkösd napjan törtent aprilis 17- 18 an . Mikor volt az utolso vacsora? Hany apostol volt ott?

Ha nincs pontos datum akkor is kerem valaszoljon valaki ha tudja honap szerint , vagy iras szerint

Legjobb válasz: A keresztrefeszítés HÚSVÉTKOR történt a legenda szerint, nem pünkösdkor.

A keresztrefeszítés HÚSVÉTKOR történt a legenda szerint, nem pünkösdkor.
A keresztre feszítés Niszán hónap, ez a zsidó naptár elsõ hónapja, a tavasz elsõ újholdja Niszán hónap 1-e. Ezen hónapban, 14-én történt az áldozat. Mivel évre pontosan nem lehet tudni, csak következtetni, hogy melyik évben volt is ez, így pontos dátumot nem lehet bizonyossággal kijelenteni. [link]
pünkösd napján a szentlélek kiáradása történt. A keresztrefeszítés helytelen kifejezéssel húsvétkor, azaz a pászka vacsora elõtt történt, a halála akkor, amikor a pászka bárányt meg kellett ölni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia A Zsidó naptár szerint idén áprilisra tehetõ Jézus letartóztatásának és kivégzésének idõ pontja. A hold naptár szerint Niszán hó 14.-én halt meg ami 2014-ben április 14-én hétfõre esik naplemente után az Bár Jézus nem adott parancsot a pünkösd, vagy is a mennybe menetele meg emlékezésére, de a pünkösd szó azt jelenti, hogy ötvenedik, vagy is a feltámadása után 50 nappal ment fel Jézus vissza az atyjához. (Niszán 9-e eseményei [nappal])április 9. Jézus szamár háton bemegy Jeruzsálembe, (Niszán 10-e eseményei [nappal])János 12:20–50 (Niszán 11-e eseményei [nappal]) Tovább tanít, a szegény özvegyasszony két fillérjérõl, beszél, és elmondja az utolsó napok jeleit ) Lukács 21:1–36 (Niszán 12-e eseményei [nappal]) Jézus elmondja, hogy elárulják, és kiszolgáltatják a Papi elõljáróknak, Júdás megbeszéli az árát az árulásnak a Fõpapokkal Máté 26:1–5, 14–16; Lukács 22:1–6 (Niszán 13-a eseményei [nappal]) Máté 26:17–19; Márk 14:12–16; Lukács 22:7–13 Kovásztalan kenyerek elsõ napja a Tanítványok elkészítik a pászkát a Jézus által megadott helyen (Niszán 14-e eseményei [naplemente után]) Júdás elmegy elárulni, a 11. apostollal elfogyasztja a pászkát, még tanít nekik az alázatról egy két dolgot, megmossa a lábukat, és azután kimennek a kertbe és Innét felgyorsulnak az események János 13:1–5; 14:1–3
Kijavítanám a negyedik válaszolót. Jézus Niszán hónap 10-én ment be Jeruzsálembe, és nem 9-én. Ezt Márk evangéliumából visszaszámolható. Ez párhuzamos azzal, hogy a pászkabárányt Niszán hónap 10-én kellett kiválasztani, elkülöníteni: 2Móz 12, 3 Szóljatok Izráel egész gyûlekezetének, mondván: E hónak tizedikén mindenki vegyen magának egy bárányt az atyáknak háza szerint, házanként egy bárányt.
Én ezt is olvastam: a Biblia sehol sem állítja, hogy Jézust pénteken feszítették keresztre és pénteken halt volna meg. Az Ige azt amondja, hogy Jézust a sabbat elõtti napon keresztre feszítették...A Biblia nem hagy bennünket magyarázat nélkül arra vonatkozólag, hogy itt melyik sabbatról van szó...nem a heti sabbatot megelõzõ nap (ami péntek) volt ez, hanem a paska sabbatját megelõzõ nap. a páska azonban abban az évben egy csütörtöki napra esett.

Van arról valami statisztika, hogy az emberek hány százaléka hisz valamilyen vallásban?

Pár napja volt a Kapcsolat cím? film (nem a film a lényeg) és abban azt mondták,hogy az emberek 96-95%-a hisz valamilyen vallásban. Nekem ez a szám nagyon sok. Ez valós adat lehet,vagy csak a forgatókönyvírók találták ki?

Legjobb válasz: A Kapcsolat c. film alapjául szolgáló regényt Carl Sagan írta, akinek elég sok ehhez a témához tartozó könyve van. Szerintem ez a szám kb. korrekt, mert szerintem ebbe beletartozik az is, ha valaki valamilyen más ezoterikos dologban hisz, mint a szellemek, démonok. vámpírok. stb. Nem konkrétat arra kell szerintem gondolni, hogy az emberek 97% járvasárnapi misére és nem öntözi aznap a virágot xD. Szóval bármilyen hit, ami nem nyugszik biztos talpokon értendõ ez.

A Kapcsolat c. film alapjául szolgáló regényt Carl Sagan írta, akinek elég sok ehhez a témához tartozó könyve van. Szerintem ez a szám kb. korrekt, mert szerintem ebbe beletartozik az is, ha valaki valamilyen más ezoterikos dologban hisz, mint a szellemek, démonok. vámpírok. stb. Nem konkrétat arra kell szerintem gondolni, hogy az emberek 97% járvasárnapi misére és nem öntözi aznap a virágot xD. Szóval bármilyen hit, ami nem nyugszik biztos talpokon értendõ ez.
Reális lehet, mert sokat számít a rengeteg taoista, hindu, stb. Bár itt 16%-ot írnak a vallás nélküliekre, vagy nem gyakorló hívõkre: http://www.adherents.com/Religions_By_Adherents.html
"Religions: Christian 33.35% (of which Roman Catholic 16.83%, Protestant 6.08%, Orthodox 4.03%, Anglican 1.26%), Muslim 22.43%, Hindu 13.78%, Buddhist 7.13%, Sikh 0.36%, Jewish 0.21%, Baha'i 0.11%, other religions 11.17%, non-religious 9.42%, atheists 2.04% (2009 est.)" Forrás (a People and Society-re kell kattintani): https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/.. Ennél frissebb adatot nem tudok, de szerintem túl sok változás nem nagyon történhetett az elmúlt évek alatt. Üdv. :)
Szia! A következõ a probléma ezekkel az adatokkal: attól, hogy valakit megkereszteltek csecsemõkorában még nem válik hívõvé, de a statisztikákban úgy szerepel... Üdv. Péter
Péter, nem feltétlenül. Van, ahol az alapján készítik a listát, de van ahol közvéleménykutatás vagy inkább népszámlálási adatok alapján, tehát hogy az emberek minek tartják magukat most.
nem az elvi istentagadó a sok, hanem a gyakorlati istentagadó, elviekben 90-95 % nem kételkedik Isten létezésében, viszont mindezeknek csupán 10 % rendelkezik is Isten kapcsolattal

Mi a "vallás"-od? Miért az ami? Mióta? Hány éves vagy?

Legjobb válasz: pozitív keresztény ez az igazi út 6 éve 22 éves

Wicca vagyok kisgyermekkoromtól fogva, noha csak pár éve fedeztem fel, hogy az én "vallásomnak" neve is van, sok-sok kutatás után :) Az okát én sem tudnám jobban megmagyarázni, mint mások: bõ vallásismerettel rendelkezem, de a wiccában találtam meg azt az utat, ami megfelel a tapasztalataimnak, az elveimnek és hitemnek. Nem azért, mert ez "tetszik" és így a legkönnnyebb, hanem egyszerûen mert ebben hiszek - persze a wicca azt hirdeti, hogy minden vallás ugyanahhoz imádkozik, csak más történettel és hagyománnyal :) Ezzel válik a wicca a Legfõbb Szeretet vallásává. 18/L
Jehova Tanuja leszek nemsokára. Mert meggyõzõdtem a bibliát kutatva és megvizsgálva, hogy ez az igaz vallás. Még semmi óta, de már nem kell várnom olyan sokat.
Római katolikusnak kereszteltek kb 2 hónapos koromban, de nem neveltek vallásosan. 8 évesen kezdtem ismerkedni a vallással, de csak pár hónapja találtam meg a saját utam, most 18 vagyok. Sok mindennel nem értek egyet, amit az egyház mond, de azt is tudom, hogy mindegyiknek megvannak a maga hibái. Hogy miért vallom azt, amit, nehéz elmagyarázni, és nem is lehet pár sorban.
Református keresztény vagyok, de csak azért mert kiskoromban megkereszteltek és a szüleim is azok. Istenrõl meg van a saját véleményem, nem járok templomba. 14/L
pozitív keresztény ez az igazi út 6 éve 22 éves
Nincs vallásom, nem vagyok hálisten (höhö) megkeresztelve sem. Ateistának se vallom magam, még ennyire sem érdekel a dolog. 19L
1. Zsidó vagyok 2. Zsidók a szüleim 3. Születésem óta 4. 32
Római katolikus, gyerekként megkereszteltek, inkább csak szokásból, mint hitbõl. Nem neveltek vallásosan, nem járok templomba. Még valamiféle sorsot elrendezõ Isteni erõben hiszek, de nem foglalkozom vele különösképpen. Íty is úgy is dolgozni kell, és a földön csak pénzzel érhetsz el mindent, sajnos idõnként csak pénz kell, még hit sem. Hiszem, hogy van lélek, de az állatoké is az emberekével egy helyre kerül, nem érdekel mit mond errõl a katolikus egyház. Az üdvözüléses témában nem hiszek, a többi meg már régen volt.
Hithû ateista vagyok, és csak akkor hiszek istenben amikor már nincs más megoldás... (eddig még mindíg volt)
Római katolikus keresztény vagyok, azért, mert ennek kereszteltek másfél hónapos koromban. 26 éves nõ vagyok, járok templomba, de kritikus vagyok az álszent képmutatókkal szemben.
"jehova tanúja leszek NEMSOKÁRA":D ez nagyon lol...bocsi... amúgy én most 23 vagyok, ateista családban nõttem fel. 19 éves koromban rámtalált Isten <3 pünkösdi gyülibe jártam, amíg ki nem jöttem Anglia, önkénteskedni 1 keresztény szállodában, sajna gyülibe csak kevésx van idpm menni, mert vas.nap is kell sokx melózni(vendégek miatt), ha tehetem, baptista, "free methodist" vagy "szabad" gyülibe járok, vagy esetleg a Hillsog-ba
Római katolikus vagyok. Hát születésem óta ez a vallásom körülbelül, inkább rám erõltették már gyerekként is. Jah és azért ez, mert nagyanyám is az, és õ szerette volna. 17/L
Én pedig Jehova tanúja vagyok ! Azért vagyok az , mert kerestem Istent , mindig is hinni akartam .Több helyen is jártam , kutattam, könyveket olvastam , mert abban hittem , hogy csak 1 "vallás" lehet igaz ! Jehova tanúit eleve kizártam a lehetõségekbõl , mert hülyeségeket hallottam róluk és a tanításaikról.Aztán valamikor bekopogtattak hozzám , egy biblia tanulmányozást felkínálva .Csak illedelmesség miatt nem küldtem el õket . Gondoltam , beszélgethetünk , aztán majd ha olyan témákhoz érünk, szépen megmondom , hogy ezzel én nem értek egyet ! Akárhányszor jöttek sosem volt ellenvetésem , mert a felkészülésem során , a Biblia verseket le ellenõriztem , és már mielõtt megjöttek a Biblia mindig meggyõzött , hogy igen , igazuk van ! Ennek már 6 éve , és egyetlen percig sem gondoltam meg magam vagy inogtam meg , hogy nem jó helyen vagyok !Hiszem , hogy megtaláltam az igazságot !Ja, 37 éves vagyok ! Érdekes , hogy a legtöbb vallásban van valami közös és hasonlít egymásra .Jehova tanúi sok mindenben különböznek, a gyakorlataik és a tanításaik között is van több olyan amiben csak õk hisznek egyedül , vagy csak õk teszik egyedül !És ezek is mind összefüggésben vannak a Biblia tanításaival !Ezek külön-külön is nagy bizonyítékok számomra és mindazoknak , akik az igazságot keresik és nem csak egy nekik tetszõ vallást !
Ateista családból jövök, Istent keresem 13 éves korom óta, 18 évesen megkeresztelkedtem, kereszténynek vallom magam, de nem tartozom semmilyen egyházhoz. Hiszek Jézusban. 33 éves vagyok.
2 évesen római katolikusnak kereszteltek, aminek semmi értelme nem volt, mivel a családomban senki sem vallásos. Én nem tudom (még), miben hiszek (pontosan), nem vetem el Isten létét, de nem is hiszem kimondottan, inkább úgy állok hozzá, hogy nem tudom, nem tudjuk. A vallási dolgokat elvetem, a nagyrészét értelmetlennek, emberek által kitaláltnak tartom, ugyanakkor komoly és nagyon hasznos tanulságokat vontam/vonok le a vallási tanításokból (minden valláséból van mit megfontolni). Hiszek a szeretet erejében mindenek felett, és az örökös változásban. Hiszek valamiféle sorsban, de nem abban, hogy fent egy emberke azt mondja, legyen ez a te utad, hanem abban, hogy mindennek oka van, ha más nem, akkor a múltbeli döntéseink, vagy életünket ért hatások. Hiszek az ok-okozati összefüggésben, még akkor is, ha ezt az adott pillanatban legtöbbször nem, vagy tévesen értelmezzük.
Kisbabaként római katolikusnak kereszteltek, azonban magamat wiccának vallom. Azért ez, mert ennél érintett meg az a bizonyos "valami", amiért azt hiszem, ez az én utam. Sokkal természet, és emberbarátibb, mint bármelyik vallás, az élet feltétlen tiszteletére tanít, legyen az növény, állat, vagy ember. 13 évesen fedeztem fel ezt a vallást, szeptemberben töltöm a 19-et.
Én 19 éves vagy, kb félévesen megkereszteltek, Római katolikus lett a vallásom, mert anyukámnak is az.
Természetes keresztény vagyok, azaz hiszek Istenben, de nem járok templomba, és nem érdekelnek a papok. 34/F

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!