Találatok a következő kifejezésre: Hány ujjnyit a (9 db)

Hogyan vizsgálják, hogy hány ujjnyira tágult ki a méhszáj? Illetve nem túl szubjektív, hiszen mindenkinek más-más méretű az ujja.

Azt értem, hogy a hüvelyen előbb vagy utóbb ki kell férnie egy 10 cm átmérőjű babafejnek, de nem tudom elképzelni, hogy csak úgy beférjen oda egy egész kéz a vajúdás alatt, máshogy azonban nehéz lenne vizsgálni, hogy hány ujjnyira tágult a kismama. A másik, ami furcsa, hogy elnézve a nőgyógyászom ujjait, neki két ujja akkora mint nekem négy, négy ujja pedig hát inkább bele sem gondolok. Egy ikerpár is kiférne akkora helyen szerintem. Sokszor nem is két ujjal vizsgál egyébként mint más nőgyógyászok (ahogy legalábbis én tapasztaltam), hanem csak eggyel, bőven elég az is a betegnek - alapon. De akkor ha az ő ujjaival mérve két ujjnyira vagyok tágulva, akkor az igazából legalább háromnak számít majd? Vagy csak két ujjal vizsgálják a méhszájat szülés közben is, csak szétnyitva felmérik, hogy kb mennyi lehet? Tudom, hogy furcsa kérdés, de ez komolyan foglalkoztat.

Legjobb válasz: 3 szülésem volt eddig, a dokim és a szülésznõ IS nézte a méhszájat azért nem olyan gyakran meg nem is volt fájdalmas. A hány ujjnyi tágulás szerintem átlagos férfi ujjra van kitalálva biztos hogy nem kis vékony nõi ujjakra. És azért férfi ujjak között olyan nagyon hatalmas különbség nem lehet max. pár mm az a pár mm eltérés meg belefér úgy gondolom. Illetve a másik hogy a dokinak van már tapasztalata tudja jól hogy "mennyire fér be" a 2-3 ujja mondjuk ha mekkora a tágulás, tehát ez konstans számára hiszen az ujja ugyanakkora marad felnõtt korától.:) Meg igazából ennek akkora jelentõsége nincsen, tehát nekem is pl. a 3 babámnál egyik nap azt mondta az orvos hogy bõ 2 ujjnyira nyitva van a külsõ és középsõ méhszáj aztán másnap meg már csak szûk 2 ujjnyit mondott rá egy másik doki (problémás terhességem volt sajnos bent feküdtem vele a végén) úgyhogy magához képest viszonyít minden orvos. Ennek hogy ki hány ujjnyinak ítéli meg csak ott van jelentõsége hogy hogy halad a tágulás (vajúdás közben) tágul e egyáltalán vagy megállt a dolog illetve a legvégén így is úgy is eltûnik a méhszáj és megjelenik a fej akkor meg már senki se nézegeti kinek az ujja szerint mekkora a tágulat:)

3 szülésem volt eddig, a dokim és a szülésznõ IS nézte a méhszájat azért nem olyan gyakran meg nem is volt fájdalmas. A hány ujjnyi tágulás szerintem átlagos férfi ujjra van kitalálva biztos hogy nem kis vékony nõi ujjakra. És azért férfi ujjak között olyan nagyon hatalmas különbség nem lehet max. pár mm az a pár mm eltérés meg belefér úgy gondolom. Illetve a másik hogy a dokinak van már tapasztalata tudja jól hogy "mennyire fér be" a 2-3 ujja mondjuk ha mekkora a tágulás, tehát ez konstans számára hiszen az ujja ugyanakkora marad felnõtt korától.:) Meg igazából ennek akkora jelentõsége nincsen, tehát nekem is pl. a 3 babámnál egyik nap azt mondta az orvos hogy bõ 2 ujjnyira nyitva van a külsõ és középsõ méhszáj aztán másnap meg már csak szûk 2 ujjnyit mondott rá egy másik doki (problémás terhességem volt sajnos bent feküdtem vele a végén) úgyhogy magához képest viszonyít minden orvos. Ennek hogy ki hány ujjnyinak ítéli meg csak ott van jelentõsége hogy hogy halad a tágulás (vajúdás közben) tágul e egyáltalán vagy megállt a dolog illetve a legvégén így is úgy is eltûnik a méhszáj és megjelenik a fej akkor meg már senki se nézegeti kinek az ujja szerint mekkora a tágulat:)
Orvos nézte, és azt hittem h ott maradok ugy fájt.
Engem doki vizsgált. Amikor beértünk 1 ujjnyira voltam kitágulva, 2 és fél óra múlva pedig már bõ 4 ujjnyira. Egyébként úgy tudom, hogy 1 ujjat 2 cm-nek számolnak. A dokid is biztosan tudja, hogy számoljon, ha vizsgált már elõtted mást is :)
A 7es nagyon jól leírta! Egyébként 1ujj 2 centinek felel meg. Engem szülésznõ vizsgált amikor beértem a kórházba és centiben mondta a tágulást.
orvos nézte (nem fogadott) két ujjal, a szülésznõ egyszer sem nyúlt hozzám!
A nõgyógyász nem fog tágulást nézni, inkább majd a szülésznõ! Felkap egy gumikesztyût és szépen felnyúl, megtapogatja és közli az eredményt. Nem kell az egész keze, hiszen a méhszáj ujjal simán elérhetõ.
Nálam is a nõgyógyász vizsgálta a tágulást, még sajnos rá is segített (az nagyon fájt). A szülésznõ ott hozzám sem ért.
Két ujjal is meg lehet mérni, hány ujjnyi a tágulás...
Engem is a dokim vizsgált (illetve kb. 2x a szülésznõ is)....mind a ketten gumikesztyût húztak és megnézték újjal.
Pedig nálam a fogadott nõgyógyászom vizsgált többször, szülésznõ 1x sem!
Nekem igazából nem is mondták, hogy hány ujjnyira/centire vagyok tág.Amikor bementünk fájásokkal, magzatvíz elfolyással azt mondta az ügyeletes doki, hogy teljesen zárt, várjunk egy kicsit, sétálgassak.Rá kb 1 órára a szülésznõ behívott kesztyût húzott annyit mondott szépen haladunk, sétálgassak.Eltelt megint kb 1 óra akkor ismét vizsgálat, mondta majdnem teljesen tág, mindjárt szülünk.Bejött a dokim, mondta eltûnt a méhszáj.Mivel innen már nem haladtunk a dokim többször bejött megnézte hol jár a baba, majd rájött hogy azért nem haladunk, hiába nyomok, mert nem fér be a szülõcsatornába a baba... Szóval nekem nem mondtak konkrétumot csak a legelején, meg amikor eltûnt a méhszáj.

Van jelentősége annak, hogy ki hány ujjnyira tág, mielőtt beindul a tényleges szülés? Vagy egy zárt méhszájjal induló is lehet könnyű, egy több ujjnyira nyitott is tágulhat szüléskor lassan?

mik a tapasztalaitok? Ki mennyivel kezdte és hány órás szülés lett a vége?

Legjobb válasz: Érdekes, én tökéletesen értettem a kérdést. De ha valaki kötözködni akar.... Szóval, én mikor bementem a kórházba, 2-3 perces fájásokkal, akkor 1 ujjnyira voltam nyitva és papírvékony volt a méhszájam. 1,5 óra alatt eltûnt a méhszájam. Sajnos a kitolás elhúzódott, de az elsõ komolyabb fájástól számítva 6 óra alatt szültem meg egy majd 4 kg-os babát.

Érdekes, én tökéletesen értettem a kérdést. De ha valaki kötözködni akar.... Szóval, én mikor bementem a kórházba, 2-3 perces fájásokkal, akkor 1 ujjnyira voltam nyitva és papírvékony volt a méhszájam. 1, 5 óra alatt eltûnt a méhszájam. Sajnos a kitolás elhúzódott, de az elsõ komolyabb fájástól számítva 6 óra alatt szültem meg egy majd 4 kg-os babát.
Értelmetlen a kérdés. A szülés akkor indul be, ha teljesen kitágult (eltûnt)a méhszáj.
Elfolyt magzatvízzel 5 perces fájásokkal 2000 volt, rá 2 órára teljesen eltûnt a méhszáj.Ha nincs téraránytalanság akkor hamar meglett volna a fiam.
én mikor beértem a kórházba, akkor 7 órája voltak 4-5 perceseim, akkor voltam 2 ujjnyira nyitva. innen még 7 óra volt mire megszültem, ebbõl 1, 5-2 óra volt a kitolás.
Én 40 hét 2 napig zárt voltam, aztán 40 hét 3 naposan C1111 lett az érték, ekkor oxitocint kaptam, és fél nap múlva -mivel nem tágultam tovább ennél- megcsászároztak. :( Az én tapasztalatom - ami mondjuk nem mérvadó - hogy aki folyamatosan nyílik a terhesség vége felé, gyorsabban szül. Aki meg sokáig zárt, nehezebben.
utolsó vagyok, szóval 4330 grammos volt a lányom:-)
Szia!Egy hétig feküdtem bent, betöltött 40.hét után, a dokim naponta nézte a magzatvizt, piszkált, próbált kézzel tágítani, végül 2 ujjnyi méhszájjal jutottam fel a szülõszobára.Sajna nagyon lassan haladtunk elõre, fájásgyenge lettem, a baba nem tudott beilleszkedni rendesen, így végül 5 óra vajúdás után operáltak.84330 grammos lett a lányom)
Biztos van.Én a 2.és 3. gyerkõcnél is úgy mentem be, hogy 2-2.5 ujjnyira nyitva voltam(jóslóm se volt, szépen kitágultam).A 2. babám 3 óra alatt lett meg, a 3. 2 óra alatt(egybõl burkot repesztett a szülésznõm, azonnal rendszeres fájásaim lettek).Az elsõ gyerkõcöm 4 óra alatt lett meg, szintén 1-2 ujjnyira nyitva voltam, amikor bementem.
3111-es méhszáj értékkel sétáltam be a szülõszobára, oxicotin terhelésre ami sikerült ezért beindították a szülést.magyarán totál éretlen volt a 41 héten is, pedig második baba, igaz az elsõt is indították emiatt. na mindegy, szóval kaptam ott méhszájérlelõ tablettát és 6 órát kellett várni a hatására, akkor rövidült 3111 rõl 2111 re és minden órában rövidült akkor már fájásokkal kísérve 1111, 2222, 3333, 4444, --ekkor tûnt el a méhszájam de ez egy napba került mire meglett a baba, nem siettünk ráértünk szépen lassan tágultam .. szóval bementem egyik reggel 7 re és másik reggel 5 re lett meg a baba. a lényeg hogy nekem totál zárt, vaskos magasan volt a méhszájam! 3 hós manó anyukája és 3 évesé
A kérdező hozzászólása: köszi a kioktatást. A kérdés arra irányul, hogy nem mindenki azonos cervix értékekkel indul szülni a kórházba, és hogy a késõbbiekben vajúdási idõ rövidsége szempontjából van-e ennek jelentõsége. De felteheted okosan a kérdésemet ha gondolod!
Szia! Még a szülés elõtt egy héttel teljesen zárt voltam. Mire beálltak az 5 perces fájások már két ujjnyira nyitva voltam, rá 2 órára meglett a kisfiam. Így a legelsõ minimálisan fájdalmas fájástól számítva 6 óra alatt lement az egész.:-)
Na mindegy :D Azt hiszem a lényeg az és mindenki egyetért abban, hogy nálad még nagy valószínûséggel nem lesz szülés, ne aggódj, a 2 ujjnyi még nem vészes.
37.héten 2 újjnyira kinyíltam, azonnal császároztak, mondjuk faros volt a babám
Nem 10 ujjnyi a tágulás. Az durva lenne... nem is fájna a szülés. :) 4 ujjnyira kell kitágulni. Szerintem simán kihúzhatod a végéig is. Én csak 1 ujjnyira voltam kitágulva, már a 29. héttõl, és így is 4 nappal túlhordtam a babát.
4ujjnyira kell kitágulni! Simán kihordhatod a végéig, akár még túl is hordhatod!
Kicsi keveredés van lányok:) Nem 4 és nem is 10 ujjnyi:) Hivatalosan 5 ujjnyira kell nyitva lenni, ami 10 centinek felel meg. 4 ujjnyinál még nem tûnik el teljesen a méhszáj, akkor még nem szabad nyomni.
A kérdésre válaszolva: pihenj sokat, feküdj, ne erõltesd, mert tovább nyílik. Maradjon még bent az a baba. Ha tényleg szigorúan pihensz, akkor nem lesz gond, akár a végéig is kihúzhatod.
Kb 10 ujjnyi a szülés. Én 24 hetesen 3 ujjnyira voltam nyitva és bírtam a 38 hétig :D
Roszzul fogalmaztam bocsi. Amikor szülsz akkor kb 10 ujjnyira vagy nyitva. De amikor beindul a szülés egy teljesen normál átlag esetet nézve 4 ujjnyira szoktak nyitva lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Csak azért féltem, mert most engedtek ki a korházból, így is csak saját felelõségre.Mert azt mondták sok, de akkor megnyugodtam, és akkor inkabb pihenek.:)
4 ujjnyira kell nyitva lenni 5 nél tûník el a méhszáj.10cm kb.Ekkor lehet nyomni.És ez 1000°%!
"4 ujjnyira kell nyitva lenni 5 nél tûník el a méhszáj." Vagyis szüléskor 5 ujjnyira van nyitva. Nem 4.
Kedves elsõ!5 ujjnyi a maximum, ami 10 cm! Kérdezõnek:én 37+3 hétre szültem a 2. babámat, reggel, amikor NST-re mentem 2.5 ujjnyira voltam nyitva.A szülésznõm délre visszahívott, mert ha tovább tágulok, burkot repeszt(ráadásul a baba jó pozícióban volt a szüléshez).Így lett.Mire vissza mentünk 3 ujjnyira nyíltam-fájás nélkül-, Õ burkot repesztett, és 3 óra múlva a kezemben volt a baba.
10 ujjnyira akkor nyomnod sem kéne xd csak úgy kiesne belõled a gyerek. Ezen jót virultam:)
Már a kórházban voltam túlhordás miatt.Egyik reggel megvizsgált az orvosom, 2 ujjnyira voltam nyitva.Egy óra múlva burokrepesztést csinált. Pihenj sokat, ne hajolgass ne emelgess.
Jól van , összekavarodtam, most nem kell már piszkálni. Elsõ.
Nekem 29 hetesen 2 ujjnyi volt (meg a burok is nagyon vékony volt), és a dokik mondták, hogy itt szülés lesz. Igazuk lett, nem tudták visszatartani csak 1, 5 napig. Nagyon vigyázz magadra!


Minimum hány ujjnyira nyitott méhszáj esetén indítják meg azonnal a szülést?

Úgy értem, egy szimpla méhszájvizsgálatkor, vagy magzatvíz vizsgálatkor hány ujjnyinál indítanak azonnal szülést.

Legjobb válasz: Nem.Nem nehéz elolvasni a kérdést.De ha valaki már 2-3 ujjnyira nyitva van akkor valószínûleg úgyis megindul magától.De ha nem akkor is várnak a 41.hétig.

én értem asszem... elmondom hoyg volt anno fiammal terminus napján kértem vizsgálatot 1 ujjnyi voltam, de jól megvizsgált a doki direkt és vérezni is kezdtem :9 este visszamentünk semmi változás, reggel sem, de mivel fogadott dokim volt és épp ügyeletes is, igy az 1 ujjnyiból csinált 2 ujjnyit kézzel és meg is repesztette a burkot :) szóval ha jófej, sokat fizetsz és épp nincs dolga 1-2 ujjnyinál is megindíthatja erre voltál kíváncsi?
Nem.Nem nehéz elolvasni a kérdést.De ha valaki már 2-3 ujjnyira nyitva van akkor valószínûleg úgyis megindul magától.De ha nem akkor is várnak a 41.hétig.
Szia! Nem inditanak meg akkor. Nekem voltak fájásaim és 2 ujnyira voltam nyitva, burkot is repesztett.
Ha túlhordás miatt indítanak akkor lényegtelen hogy nyitva van vagy nincs nyitva a méhszáj.Én is túlhordtam, nekem is indítottak.
Akkor viszont ezt kellett volna kérdezned, mert amit kérdeztél az más. A szülés beindítása ugyanis nem egyenlõ a burok repesztésével! Elõbb tájékozódj Te, mielõtt "lebaltázol" másokat, akik segíteni próbálnak...
Ha minden rendben, akkor egyáltalán nem indítanak. Mindenkinek az a legjobb, ha magától indul! A nyitott méhszáj nem ok az indításra. Szép szülést!
Ha már nyílik a méhszáj, az általában azt jelenti, hogy megindult, ilyenkor nem indítják, minek indítanák? Akkor indítják, ha túlhordod és nem nyílik egyáltalán.
Ez nem azon múlik, hogy fogadott-e az orvos, vagy sem, hanem hogy milyen a hozzáállása. Nekem fogadott dokim van, õ 36 héttõl már meg sem vizsgál kézzel, ha nincs valami panasz, és minden rendben, pont azért, hogy nehogy megbolygasson. Úgy a legkisebb bármilyen kockázatra, ha magától mennek a dolgok. De õ mindenben ilyen természetesség párti. (Mondjuk én pont ezért is járok hozzá :o)
teljesen zárt voltam, de vizesedés miatt kiírt napon megindították a szülést!
Nekem az elsõ magától indult be, a 2., 3.és 4. gyereknél indították, mindháromnál 4-5 centire nyitva voltam már. DE nem azért indították, mert ennyire nyitva voltam, hanem mert én kértem (ugyanis otthontól 160 km-re szültem, és nem akartam kockáztatni). Szóval, még 5 centivel is simán hagytak volna tovább mászkálni, ha én nem kérem, hogy indítsák. A minimum az szerintem 1-2 cm. De ez a dolog sokban múlik azon, hány hetes valaki. 32 hetes kismama
Péntekre voltam kiírva, kedden hajnalban mentünk, hogy szülök- minden nap megnyugtattak, hogy végig 2ujjnyira nyitva vagyok, de nem érett a méhszáj- 8:30kor az osztályon csücsültem, mert kitettek a szülõszobáról, mert mégse. Senkinek eszébe se jutott, hogy burkot repesszenek. Burkot akkor repesztett a doki, mikor már eltûnt a méhszáj teljesen. Még kedden éjjel magától indult a szülés.
ja és az 1-2cm az nem egynelõ 1-2 ujjnyival......
A kérdező hozzászólása: utolsó: nem mondod?! ...
Az nem egészen helytálló, hogy burkot akkor repesztenek, ha eltûnt a méhszáj! (Addigra minden bizonnyal magától is megreped.) 2-3 centitõl már simán lehet burkot repeszteni, és ez általában fel is gyorsítja a szülést. Ezt csak azok kedvéért írtam le, akik nincsenek képben...
A kérdező hozzászólása: utolsó: ezt nem értettem én sem, hogy miért írja majdnem mindenki, hogy nem repesztik meg a burkot, holott emlékszem, hogy mikor ASK-n voltam, az egyik kismama remegve küldte el a párját a cuccáért, egy darab fájása sem volt, a magzatvíz is rendben volt, valószínû nyitva volt annyira, hogy szülõszobára küldjék( ráadásul ez hétvégén volt!).
Nekem megindították a szülést és amikor 2 ujjnyira kitágultam akkor repesztettek burkot, onnan felgyorsult minden, erõsödtek a fájások is! Ha eltûnik a méhszáj akkor már lehet nyomni. Nálam erre kellett több órát várni, mert még nem tûnt el így vissza kellett tartanom a tolófájásokat!
ha az a para, hogy nem akarod tulhordani akkor ha fogadottva dokid es epp raer es van 1-2 ujjnyid akkor jofejsegbol megrepeszti neked :) gondolom ez a lényeg, mi is igy vagyuk, van 3 napom terminusig, es mivel a fogadott dokim eltorte a kezet nem szamithatok ra hogy meginditjak, pedig o anno 40+1 nel 1 ujjnyinal burkotrepesztett :) mondom dokifuggo...az hogy a tobbi mit ir, mond az a hivatalos verzio :)
bocs, nem fejeztem be.Szóval 2. gyerekrõl volt szó, lehet ez is befolyásolta a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: mondjátok csak, nehéz elolvasni a kérdést? :) Pl. valaki 40.hét után megy vizsgálatra, nyitva van 2-3 ujjnyira, akkor indítják a szülést? (fájások nélkül nyílt ki mondjuk)
szóval minimum 1-2 ujjnyinak kell lenned egy burokrepihez és valamicske fájsokat kell produkálni :) bár nekem az is csak hébe hóba volt... utolsó elõtti voltam
A kérdező hozzászólása: igen, arra voltam kíváncsi, ha valaki sokat keményedik/görcsöl/sok jóslófájása van, és nyílik, de nem nézik a méhszáját, csak pl. a kiírás napja körül, és kiderül, hogy teszem azt 2-3 ujjnyira nyitva, akkor megrepesztik-e a burkot. már hallottam ilyenrõl, de nem tudom hány ujjnyinál történik.
sziasztok én cáfolnám, hogy fájás kell hozzá. A szülésem napján (40+4 naposan) szimpla terheléses nst-re mentem be, ami ugyancsak nem generált fájásokat (pedig az lett volna a dolga :) aztán mondta a dokim, hogy gyorsan csinál egy magzatvízvizsgálatot, és akkor kérdezte meglepõdve, hogy nekem voltak fájásaim éjjel? mondom nem. -Csakmert 2 ujjnyira ki van tágulva! Úgyhogy azonmód telefonálhattam is a kórházi csomagért és kezdõdött is a burokrepesztéses, oxitocin injekciós szülésindítás...
Nem volt nehéz elolvasni a kérdést, de amit kérdeztél, az nem azt jelenti, amit utána a kommentben kifejtettél. Nem, nem indítanak meg csak azért mert nyitva vagy - kivéve, ha a baba állapota ezt igényli. Csak azért, mert nyílik a méhszáj, még nem bombáznak hormonokkal. Indítani olyan esetben szokták, ha 1. nem nyílik magától, 2. ha nyílik, de utána fájásgyengeség lép fel, 3. ha mekóniumos a magzatvíz, vagy a gyerek állapota más okból szükségessé teszi, 4. túlhordtad, és nincs semmi jele a szülésnek. A méhszáj nyílása a szülés része, ha már nyílik, akkor csak indokolt esetben nyúlnak bele. A magzatburkot meg akkor repesztik meg, ha pl. már nyitva vagy teljesen, de nem folyt el a vized, vagy pl. ha kicsit nyílsz, és már fel akarják gyorsítani. Olyan nincs, hogy bemégy egy szimpla méhszájvizsgálatra, és azt mondja, hogy kismama, maga 3 ujjnyira nyitva van, indítsuk meg a szülést - hiszen már megindult:)
40. hét végén voltam a doki megvizsgált, 1/4 részt voltam nyitva, bezavart a kórházba, mondván, hogy "maga bármikor szülhet!" Másnap volt egy amnioszkópia, akkor is megvizsgáltak, már félig voltam nyitva- semmi görcs, néha keménykedtem aznap. 41+0 hetesen (2 napra rá, hogy bezavart a doki) reggel megindult a szülés. Mivel itthon várt a 2 évesem, így kértem, hogy valaki indítsa meg a szülést, de a doki azt mondta, hogy nem fogják megindítani, majd a 42. héten. Erre nem szokás szülést indítani, ha minden rendben van! Üdv:2gyerkõcös, 37hkm
37+3 rutinvizsgálat. 3 ujjnyira volt nyitva a méhszájam. Még hazamehettünk a csomagért, sokat sétáltam, este 8-ra közel 4 ujjnyi volt már saját magától. Ekkor repesztett burkot a doki, fél óra és kint volt a baba. Szóval közel 4 ujjnyi tágulásnál
Azt nem tudom, de azt igen, hogy én 37+3 hetes voltam, 2.5 ujjnyira nyitvaq, és mivel minden adott volt(feszes burok, bementere nyomott koponya stb.)a szülésznõm burkot repesztett...bõ 3 óra múlva megszületett a 3090 grammos babám, makk egészségesen.
14.19-es vagyok:én is NST-n voltam, utána vizsgált a szülésznõm.Mivel a méhszáj is érett volt(készen a szülésre)ezért sem várt tovább(ráadásul a 2.
nekem 38hetesen mondták, hogy bõ két ujjnyi a méhszáj, akarok-e szülni, mert akkor burkot repesztenek, és mehetek! :) Persze nem kértem, mondtam, hogy majd indul magától- hozzáteszem a dokim azért ajánlotta fel, mert kkfházáról jártam fel hozzá Pestre. Szóval még elmetnünk haza, de délután már mentünk is vissza, már bõ három ujjnyi volt a méhszáj- és lényegében fájás nélkül- egy kicsit szurkált a hasam- inkább a biztonság kedvéért mentünk vissza, hogy biztos felérjünk pestre. Visszértünk, jött a dokim, akkor már repesztett, fél óra mulva eltûnt a méhszáj, és 2nyomásra megvotl a baba.

A szülésnél általánosan hány ujjnyira kell kitágulni?

Legjobb válasz: Úgy tudom, 5. De javítsatok ki, ha tévedek.

Úgy tudom, 5. De javítsatok ki, ha tévedek.
5 ujjnyira, azaz kb. 10 cm-re.
5. És mindig, nem csak általánosan. :)
Mondjuk logikus, egyszerre max. 5 ujját tudja bedugni. :) (elsõ voltam)
5..1 ujjnyi 2 centit jelent, tehát így leszel a maximális 5 ujjnyira, azaz 10 cm-e kitágulva.

Miért fájás közben vizsgálják a méhszájat hogy hány ujjnyira nyílt ki?

Legjobb válasz: A méhszáj az összehúzódás alatt tágul az éppen akkor aktuális maximumra.

A méhszáj az összehúzódás alatt tágul az éppen akkor aktuális maximumra.
A kérdező hozzászólása: És 2 fájás között összemegy?!?? Ezt mondhatták volna...
Érdekes dolog ez, mert nekem elsõ szülésemnél nem fájás közben vizsgálták, másodiknál igen. Én sem látom be, miért kellene ezt így. Persze nekem kb. tök mindegy volt, a fájás az úgyis úgy fájt, hogy azt csinálhatott az orvos felõlem, amit akart...
Bármikor meg lehet nézni vajúdás alatt, hogy hogy áll a méhszáj, de a leghatásosabb igen fájás közben nézni, de akkor már rásegít a doki kézzel is, hogy táguljon gyorsabban. Nálam így volt. Fel is készített rá, hogy ez most brutál módon fog fájni, és így is volt. Annyira nem szemét sztem egyik orvos/szülésznõ sem, hogy direkt fájás közben nézi meg a méhszájat, ha csak erre kíváncsi.
Nekem mindkettõnél már csak az 1-2 perces fájásoknál nézte. Hát elég brutális volt, majdnem focilabda lett a dokim fejébõl. :D
Sajnos jobban fáj, meg tágítják is ilyenkor, de dokija válogatja, nekem a sajátom egész kíméletes volt az ügyeletesekhez képest. Az utolsó szülésnél szerencsére nem volt semmi horror: mire jött a doki, és nézte fájás alatt, nem is fájt jobban, és közölte, hogy eltûnt a méhszáj, jön a gyerek, most simogatta meg a buksiját, negyedóra, és a kezemben lesz, de csak kb. 5 perc volt. Nyilván a tágítgatás fáj olyan nagyon, és nyilván ezért vizsgálják közben.

Hány ujjnyit jelent a cx2110?

Legjobb válasz: A 2újjnyi a hossz,a belsõ még zárt a közép és külsõ méhszáj pedig 1újjnyira nyitott.Üdv 30hetes kismama

A 2újjnyi a hossz, a belsõ még zárt a közép és külsõ méhszáj pedig 1újjnyira nyitott.Üdv 30hetes kismama

38 hetes kismama vagyok és már egy újjnyit tágultam. Hány nap lehet még kb. a szülésig?

Legjobb válasz: 1-2 ujjnyival még ellehetsz akár végig is :) Úgyhogy fel a fejjel :)

1-2 ujjnyival még ellehetsz akár végig is :) Úgyhogy fel a fejjel :)
Aha, jaja. Nekem is egy újnyira volt a 38. héten és egy nappal túlhordtam :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én a 32. héttõl vagyok nyitva egy újjnyira, és 1.5 a méhnyakam, és azt mondta a doki hogy akár végig is ki tudom hordani.Hát remélem, még csak 35 hetes vagyok. Nem számít, lehet még túl is hordod, de lehet nemsoká meglesz a baba, és lehet hogy könnyebb lesz a szülés, de ez sem biztos.

Hogy "nezik" meg, hogy hany centire (ujjnyira) van a kismama kitagulva?

Legjobb válasz: a doki felnyul a méhhez az ujjával,és az ujjával nézi meg

a doki felnyul a méhhez az ujjával, és az ujjával nézi meg


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!