Találatok a következő kifejezésre: Hány ujjnyira nyitva lenni, (2 db)

Na mindegy :D Azt hiszem a lényeg az és mindenki egyetért abban, hogy nálad még nagy valószínûséggel nem lesz szülés, ne aggódj, a 2 ujjnyi még nem vészes.
37.héten 2 újjnyira kinyíltam, azonnal császároztak, mondjuk faros volt a babám
Nem 10 ujjnyi a tágulás. Az durva lenne... nem is fájna a szülés. :) 4 ujjnyira kell kitágulni. Szerintem simán kihúzhatod a végéig is. Én csak 1 ujjnyira voltam kitágulva, már a 29. héttõl, és így is 4 nappal túlhordtam a babát.
4ujjnyira kell kitágulni! Simán kihordhatod a végéig, akár még túl is hordhatod!
Kicsi keveredés van lányok:) Nem 4 és nem is 10 ujjnyi:) Hivatalosan 5 ujjnyira kell nyitva lenni, ami 10 centinek felel meg. 4 ujjnyinál még nem tûnik el teljesen a méhszáj, akkor még nem szabad nyomni.
A kérdésre válaszolva: pihenj sokat, feküdj, ne erõltesd, mert tovább nyílik. Maradjon még bent az a baba. Ha tényleg szigorúan pihensz, akkor nem lesz gond, akár a végéig is kihúzhatod.
Kb 10 ujjnyi a szülés. Én 24 hetesen 3 ujjnyira voltam nyitva és bírtam a 38 hétig :D
Roszzul fogalmaztam bocsi. Amikor szülsz akkor kb 10 ujjnyira vagy nyitva. De amikor beindul a szülés egy teljesen normál átlag esetet nézve 4 ujjnyira szoktak nyitva lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Csak azért féltem, mert most engedtek ki a korházból, így is csak saját felelõségre.Mert azt mondták sok, de akkor megnyugodtam, és akkor inkabb pihenek.:)
4 ujjnyira kell nyitva lenni 5 nél tûník el a méhszáj.10cm kb.Ekkor lehet nyomni.És ez 1000°%!
"4 ujjnyira kell nyitva lenni 5 nél tûník el a méhszáj." Vagyis szüléskor 5 ujjnyira van nyitva. Nem 4.
Kedves elsõ!5 ujjnyi a maximum, ami 10 cm! Kérdezõnek:én 37+3 hétre szültem a 2. babámat, reggel, amikor NST-re mentem 2.5 ujjnyira voltam nyitva.A szülésznõm délre visszahívott, mert ha tovább tágulok, burkot repeszt(ráadásul a baba jó pozícióban volt a szüléshez).Így lett.Mire vissza mentünk 3 ujjnyira nyíltam-fájás nélkül-, Õ burkot repesztett, és 3 óra múlva a kezemben volt a baba.
10 ujjnyira akkor nyomnod sem kéne xd csak úgy kiesne belõled a gyerek. Ezen jót virultam:)
Már a kórházban voltam túlhordás miatt.Egyik reggel megvizsgált az orvosom, 2 ujjnyira voltam nyitva.Egy óra múlva burokrepesztést csinált. Pihenj sokat, ne hajolgass ne emelgess.
Jól van , összekavarodtam, most nem kell már piszkálni. Elsõ.
Nekem 29 hetesen 2 ujjnyi volt (meg a burok is nagyon vékony volt), és a dokik mondták, hogy itt szülés lesz. Igazuk lett, nem tudták visszatartani csak 1, 5 napig. Nagyon vigyázz magadra!

Hány ujjnyira kell nyitva lenni, hogy szülhessek?

Én 39 hetes vagyok és b? 1 ujjnyira vagyok nyitva, 1 hete ment el a nyákom! A derekam fáj csak!

Legjobb válasz: Az elõzõ válszhoz csak annyit, hogy nem 10 újjnyi hanem 10 cm az kb 4 újjnyi. A derék fájás pedig azért van mert elkezdett csípõd " tágulni". Ez azt jelenti hogy közel már a nagy nap!

Az elõzõ válszhoz csak annyit, hogy nem 10 újjnyi hanem 10 cm az kb 4 újjnyi. A derék fájás pedig azért van mert elkezdett csípõd " tágulni". Ez azt jelenti hogy közel már a nagy nap!
Ahhoz, hogy a baba ki tudjon jönni 10 újjnyira kell kitágulni. De ne ijedj meg, nem ennyivel mész be a kórházba. A vajúdás alatt tágulsz ennyit, ezért fáj olyan borzasztóan. Én is 1 újjnyira voltam nyitva amikor 5 perces fájásokkal beértünk a kórházba.Megvizsgáltak, burkotrepesztettek (túlhordás miatt), ctg-re kötöttek, kitöltöttem a papírokat. Közben csak úgy jöttek a fájások!!! Bementünk a szülõszobába, jött még egy vizsgálat és már 3 újjnyira nyitva voltam.... Hozzáteszem, én nagyon gyorsan vajúdtam. 23:15-re értünk be és 2:25-re megszületett a "szemünk fénye". Sajna általában elsõ baba esetében nem megy ez ilyen egyszerûen. Én szerencsés vagyok ilyen szempontból. Remélem neked is ilyen gyorsan megy majd, könnyû szülést kívánok!
Igen ugy mondják a szülésznõk hogy "nyitott mészály" ezt õk sosem fejtik ki részletesen mert nemis lehet a lényeg hogy mikor már 4 ujjnyi akkor nincs sok a végébõl!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!