Találatok a következő kifejezésre: Hány uh a terhesség (11 db)

Nálunk is így van, ha nem tolod le, akkor tiszta trutyi és törlõkendõ lesz.
És ezt hasihoz kérte?! :O
Nálunk nem kell lehúzni, hanem a dokim szépen betürögeti a bugyim szélébe a törlõkendõt, és így nem lesz trugyis, és nem is kell meztelenül feküdnöm.
Nekem amelyik nem kérte, hogy térdig, nekem is betûrögette, de attól még olyan lett. Ezért minimum a punci alattig kell letolni, akkor meg már olyan mindegy, hogy a térdedig tolod-e. Nekem mindig UH-zott a szeméremdombomnál is.
szerintem normális. nálunk ugyan nem kérik, de én már tapasztalatból jól letolom, mert hiába minden papír, meg kendõ, tiszta trutyi leszek, amúgy még így is...
Még soha nem kellett hasi uh-nál letolni a bugyim, pedig már 3. terhességem. Mindig betûrik bugyi alá a papírt, soha nem voltam utána trutyis.
Nekem sem kellett soha letolnom, szépen betûri a bugyi alá a törlõkendõt és nem lettem soha olyan.Nekem kicsit furcsa, pedig több helyen , orvosnál is megfordultam, 2 terhesség alatt én még nem hallottam ilyenrõl...
De mi ebben a furcsa? Ugyanaz ultrahangoz, akinél havonta deréktól lefelé meztelenre kell vetkõzni. Nyilván nem minden doki szeret tÛrögetni.
Engem nem az Uh-zik, akihez gondozásra járok. De le kell tolnom a bugyimat teljesen a combom tövéhez, és teljesen lenn is megnézi a szeméremdombomnál is Uh-val. Engem nem zavar, nyilván nem az elsõ amit lát... Szerintem ez doki-függõ amúgy.

Ikreket mutatott az UH. Az orvosom nem tudta meg mondani hány hetes terhes vagyok. Doki úgy látta csak 1 él, de nem 100%. Most hetente UH. Létezik, hogy nem lehet meg állapítani a terhesség hetét? Van, hogy nem látni él e mind kettő?

Okt.26. a az utolsó ciklusom így a 10. hétben vagyok, UH szerint 5-6 hetesnek látszik.

Legjobb válasz: Mikor voltál elõször uh-on? Ha esetleg késõbb fogantak, akkor lehetséges, hogy csak ennyi idõsek, de elég furcsa. Mikor teszteltél elõször pozitívat?

Mikor voltál elõször uh-on? Ha esetleg késõbb fogantak, akkor lehetséges, hogy csak ennyi idõsek, de elég furcsa. Mikor teszteltél elõször pozitívat?
Én 8. hétben mentem elõször uh-ra és akkor már látta az ikreket, volt szívdobogás mind a két részrõl. Viszont figyelmeztetett, hogy még bármikor elhalhat az egyik. Nekem utolsó menszi idõpontjától és az uh-n mért adatok alapján jött ki anno a 7-8. hét. Ezután minden héten jártunk uh-ra (hétfõi nap) és kb. a 19. hétig minden héten más hetet mondtak. általában 1-2 héttel kevesebb volt a menszihez nézve. Végül július 11-re voltunk kiírva és július 15-én császárral születtek meg a lányaim. Tehát mind a ketten életben maradtak.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ tesztet december 4.-én reggel csináltam.Azonnal pozitív lett.A 2.at rá egy hétre és a 3.-at dec. 18.án.Dec.19.-én voltam elõször UH-n akkor a doki csak 1 babát látott azt is korai terhességnek nevezte.Most másik dokinál voltam mert az elõzõnél rossz tapasztalataim voltak.Nem értem miért mi van most!
Egypetéjû ikrek, vagy kétpetéjûek, magyarán rendesen, külön-külön látni lehet õket az Uh-n? Mert az egypetéjûek "bajosabbak" lehetnek ilyen szempontból. Enyémek kétpetéjûek voltak, jól láthatóak, 7. héten szívdobogás, teljesen normál méretekkel, azóta már 2 évesek múltak.
A kérdező hozzászólása: Két különálló petezsák látható.így elvileg kétpetéjû ikreim vannak!:D Nagyon félek, hogy elveszítem mind kettõt.De a párom biztat, hogy nyugizzak.
Sajnos ez így tényleg nem hangzik túl jól. :( Ha már egy hónapja pozitívat teszteltél, akkor már szépen látni kellene szívhanggal együtt. Akkor csak egy hét múlva mész legközelebb?
A kérdező hozzászólása: Hát igen nem valami fényes a helyzet.De jövõ héten okosabb leszek.Bízom abba, hogy minden rendben lesz és a doki mindkettõbe talál életjelet rendesen. Majd írok mi volt az UH-n. Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Sajnos múlthét csütörtökön elindult a vetélésem, és pénteken mûszeresen fejezték be.Azt mondják az influenza közrejátszhatott!Lehet nem tudom!Most már jól vagyok igaz fáj még a mûtét helye fõleg ha wc-re megyek.Remélem ez normális.Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Szép napot!
Sajnálom nagyon:( Biztosan megterhelõ volt lelkileg, én is vetéltem az ikrek elõtt.Tudom nehéz most még erre gondolni, de ott van még a remény és a lehetõség!Minden jót Neked!

Ejakulációtól számítva hány nap/hét múlva fedezhető fel leghamarabb UH-n a terhesség?

Legjobb válasz: Jajjjjj:D Nekem az ugrott be ,hogy attól függ hova ejakulál:DDD De viccet félretéve...3 hét az uh minimum.

Jajjjjj:D Nekem az ugrott be , hogy attól függ hova ejakulál:DDD De viccet félretéve...3 hét az uh minimum.
Ejakulálni a pasik szoktak...mi nõk, ovulálunk:)
Megmosolyogtató kérdés :) Az aktusra gondolsz, vag az ovulációra?
A vélt fogamzástól számított 20-25 nappal lehet a terhességet ultrahanggal igazolni. (a tesztek hamarabb "látnak")
Elvileg amikor elmarad a mestruáció, a tesztek már kimutatják, van akinek már elõbb is. Ha az általánosságokat nézzük, ez 2 héttel van az ovulácó, tehát a feltételezhetõ fogamzás (a megfelelõ helyen való ejakulálás:P) után. Ilyenkor már 4 hetes terhes az ember lánya, mivel az utolsó menzesz elsõ napjától számítják (ez a biztos pont ) Ugye azért a természet nem mûködik óramû ponossággal, nem mindenkinek van középidõben ovulációja, ezért van, hogy a ciklus minden napján van esély teherbeesni.. Ultrahangon csak 1-2 héttel késõbb látnak valamit, szívhangot ekkor sem biztos, tehát 5-6 hetes terhesen, az aktustól/ejakulációtól számított 3-4. héten... Hamarbb csak megvastagodott méhnyálkahártyát látnak, vagy megnagyobbodott méhet, ami semmit nem jelent, csak utalHAT terhességre... remélem segítettem
6 hetesen veszik észre, elõbb még õk is vizeletbõl látják.
megelõztél, szóval az aktustól számítva kb 2 hét, mert akkor kéne megjönnie(ha az aktus a közép idõben volt)
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló, köszi!!
A kérdező hozzászólása: Tisztában vagyok vele. Konkrétan ejakulációra gondoltam, ahogy írtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!!

November 14-én volt az utolsó vérzésem, pozitív lett a terhességi teszt, hány hetes lehetek pontosan? Voltam dokinál, megnézet UH-n, de nem mondott semmit. Azt sem, hogy hányadik hétben vagyok, azt sem, hogy mi van, csak hogy 3 hét múlva újra UH.

Legjobb válasz: Kalkulàtorr szerint 6 hezes vagy,orvosok is minusz plussz egy hétben szàmolnànak. Valoszinü azért nem mondott semmit,mert még nem biztos ,vagyis 3 hét mulva többet tud majd mondani. Illetve még koràn van:) Boldog Karàcsonyt!

Kalkulàtorr szerint 6 hezes vagy, orvosok is minusz plussz egy hétben szàmolnànak. Valoszinü azért nem mondott semmit, mert még nem biztos , vagyis 3 hét mulva többet tud majd mondani. Illetve még koràn van:) Boldog Karàcsonyt!
Bocsi!Hetes
Szia, hány napos ciklusaid vannak?Itt meg tudod nézni h. utolsó menstruáció alapján mennyi idõs terhes vagy: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Gratu a Babádhoz, kellemes ünnepeket!
A kérdező hozzászólása: Köszi, nagyon jó az a kis oldal, amit küldtél! Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Nincs mit:)
5 hetes vagy, amit betöltöttél, most vagy a hatodik hétben, ez pedig így is marad, mert a mensitõl kell számolni. Az uh -n a doki a méretek alapján ad egy támpontot, ami szerint megállapítja a szülés várható idejét, de ha ez eltér a mensis idõtõl nem kell megijedni, mert az teljesen normális. A 12. heti uh után már nem módosítják a szülés idejét, esetleg a baba nem akkor jön, hanem amikor akar, de ez a vizsgálatok miatt fontos, hogy mikor hova kell majd menni. Üdv!

Magyarorszagon komplikacio mentes terhesseg eseten hany kotelezo UH vizsgalat van, ill. a terhesseg hanyadik heteben?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy ez helységenként is változó, nekem 12, 28, 36 hetesen volt ultrahangom! + amikor elõször mentem..

Úgy tudom, hogy ez helységenként is változó, nekem 12, 28, 36 hetesen volt ultrahangom! + amikor elõször mentem..
Szia. Nekem a 12, 28, 24 és 36 héten volt.
Szia nekem is a 12, 18, 24 hetes uh voltak eddig m, ég lesz mégegy de nem tudom mikor, gondolom akkor 36 hetesen! 34 hetes kismama
Bocsi meg volt egy 29 hetesen is!(utolsó)
A kérdező hozzászólása: Koszi. Es akkor nincs UH 12.het elott , max. magandokinal, ugye? Es mindig adnak fotot/DVD-t vagy meg kell venni a nem maganrendelesen is??? Egy peldanyt adnak csak?
A kérdező hozzászólása: Jo sokszor csinalnak akkor UH-ot! Angliaban csak ketto van. 12 meg 20 hetesen, normalis komplikacio mentes terhesseg eseten.
Én sztk-s rendelésre járok nin cs fogadott dokim és eddig minden uh-on kaptunk egy fotót és nem kellett érte fizetnünk persze ez is változó gondolom! 12 hét elõtt is volt uh amikor megállapították a terhességet! 34 hetes kismama (utolsó válaszoló) Ja dvd-t azt nem kaptunk video kazira vesznek fel nálunk ha szeretnék, de az 1500ft-ba kerül!
nálunk is 2van, 12 meg 20hetesen a kötelezö genetikai ultrahang, de ha megyünk tanácsadásra ott meg szokták nézni de nem mérnek.csak a fekvést szivhangot néznek
Engem vissza hívtak 8 hetesen, mert elõször nem volt szívhang, olyan korán mentem, de nálunk csak 4d-s uh-on adnak képet meg dvd-t 13000 ft-ért!!! (elsõ válaszadó)

Az UH hány hetesen mutatja ki a terhességet?

Legjobb válasz: Én a vérzésem kimaradása után voltam 1 nappal és 3 hetes terhességet mutatott ki.

Én a vérzésem kimaradása után voltam 1 nappal és 3 hetes terhességet mutatott ki.
Nekem a 4 heteset nem tudta kimutatni, ez gépektõl is függ.Ha biztosat akarsz, és tudodmennyi idõs lehetsz, érdemes kivárni a 6 hetet.
Szia! Az 5 hét körül már lehet látni a petezsákot, szívmûködést, keringést a 6-7 hét környékén látnak elõször.A 3-ik héten kezdõdik a beágyazódás, ami a 4-ik héten fejezõdik be.Tehát, az 5-ik hét elõtt még petezsákot sem látni.Nézz fel a http://www.babanet.hu-ra, ott láthatod a terhességed hétrõl-hétre. Boldog babavárást.
Általába a negyedik héten már kimutatja , de ez géptõl is és a méh helyzetétõl is függ!

Mennyire pontosan lehet megállapítani a baba korát UH-val? Pl: ha valakinek megvolt a terhesség első 2 hónapjában és utána vette észre valaki h terhes akkor hány hét különbséggel lehet megállapítani a terhesség korát?

Hány hetet tévedhet a UH? köszi

Legjobb válasz: Többnyire 10-15 napot tud "késni". Nálam mikor mérik a fejkörfogatot pl. akkor mindig kidobja a gép, hogy +/- 10-15 nap.

Többnyire 10-15 napot tud "késni". Nálam mikor mérik a fejkörfogatot pl. akkor mindig kidobja a gép, hogy +/- 10-15 nap.
Én úgy tudom, hogy a terhesség elején, mivel még többnyire azonosan fejlönek a babák, majdnem napra pontosan is meg tudják mondani a korát. Pl: mikor én voltam, a doki pontosan rávágta, hogy 6 hetes és kb 4 napos. De a baba úgyis maga dönti majd el, hogy pontosan mikor is érkezik..:-)
Az ultrahanggal szerintem pontosan meg tudják állapitani a baba korát, mivel egyformán nõnek, és ebbõl tutira lehet következtetni. 21 hetes kismama

Hány uh van a terhesség alatt és hanyadik héten?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszod!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod!
Egyetértek az elöttem iróval csak nekem a hamadik uh-t a 30. héten csinálták!A többi nálam is stimmel!!!!!
Az elsõ nekem 5 hetesen volt. Ilyenkor van akit visszahívnak 7-8 hetesen, van akit nem. Aztán 12, 18, 26, 32 és 30 hetesen. De van ahol a 32 hetest 30 hetesen csinálják.

Sima UH-n mikor látszik minden kétséget kizáróan, hogy baba van? Ill. a nődoki hány hetes terhességet tud "kézzel alulról vizsgálva" megállapítani?

Legjobb válasz: 8 hetes terhességt. a doki nem tapogatva fogja csak megállapítani. ha bemész egy dokihoz és nincs teszted csak rutin vizsgálatra mész, akkor is megkérdezi mikor volt az utolsó mensid és milyen a periodusod, hány napos. na most ha azt mondod hogy 8 hete volt meg, akkor a doki esetleg megkérdezi hogy éltél-e sexuális életet? vagy lehete esélye egy terhességnek. akkor megvizsgál és ha zárt méhszájat talál UH-ra küld hogy a terhességet kizárják vagy bizonyítsák.

8 hetes terhességt. a doki nem tapogatva fogja csak megállapítani. ha bemész egy dokihoz és nincs teszted csak rutin vizsgálatra mész, akkor is megkérdezi mikor volt az utolsó mensid és milyen a periodusod, hány napos. na most ha azt mondod hogy 8 hete volt meg, akkor a doki esetleg megkérdezi hogy éltél-e sexuális életet? vagy lehete esélye egy terhességnek. akkor megvizsgál és ha zárt méhszájat talál UH-ra küld hogy a terhességet kizárják vagy bizonyítsák.
UH-n 5-6 héten már látszik, de szívhang még nem biztos hogy van. Kézzel már korábban gyaníthatja, de hogy mikor "biztos"? Igazából a szívhang a döntõ minden esetben, mert még ha van is méhmegnagyobbodás meg petezsák látszik, hogy él-e benne a baba, az a szívhanggal dõl el végérvényesen. Olyan 6-7 hetesen, van akinél inkább csak 8, bár ott valószínûbb, hogy elszámolták valahogy a terhesség korát.

Hányadik terhességi héttől látható az uh-n az hogy hány ér van a köldökzsinórban?

Legjobb válasz: szerintem a 12 héttõl már nézik. 3 ér van amúgy.

szerintem a 12 héttõl már nézik. 3 ér van amúgy.
A kérdező hozzászólása: igen azt tudom hogy 3ér van csak érdekel hogy mikor veszik észre az orvosok ha esetleg csak 2 van..
Szia! Hogy konkrétan mikortól látható azt nem tudom, de elõször a 18. heti ultrahang eredményemre lett ráírva, hogy 3 ér. Boldog Babavárást

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!