Találatok a következő kifejezésre: Hány uh a (94 db)

Hány UH vizsgálat van a 2. trimeszterben?

A 18.héten nem tudtam menni,ma voltam20 hetesen.Közölték velem,h.majd ekkor vagy akkor menjek vissza mert majd akkor rendel a főorvos aki ezt csinálja.Én úgy értem,h.majd mikor visszamegyünk addira majdnem 21hetes leszek és akkor nézik meg amit a 18-on kell?Most is megnézték nagy nehezen.Nem a szomszéd utcában lakunk,így elég macerás lesz megint elmenni.Valahol olvastam,h.a 22 vagy 24.(védőnőm 24-et említette mikor kértem a beutalót...)héten is van?És ezt is csak bizonydos orvos tudja csak??

Legjobb válasz: Nálunk összesen 2 UH van: a 12. héten és a 20. héten csinálják. Késõbb csak annak csinálnak UH-t , aki magánúton jár, vagy valami miatt visszahívják.

Nálunk összesen 2 UH van: a 12. héten és a 20. héten csinálják. Késõbb csak annak csinálnak UH-t , aki magánúton jár, vagy valami miatt visszahívják.
Elvileg 4 kötelezõ uh van, d emostanában az utolsó 2-t el szokták hagyni, amit nem is értek! Szóval van a 12. héten, a 18. héten, a 30. hét körül, és a 38. hét körül. 1-2 hét csúszás lehetséges egyes kórházak "szokásai" között.
Nálunk ekkortájt a 18. héten van uh, utána legközelebb csak a 32.héten. Közte nincs, csak ha magándokid van.

Van olyan oldal, ahol az uh-s adatokbol azt ki lehet szamolni hogy hany gramm a baba?

Legjobb válasz: http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFe.. Szia!Ezen az oldalon meg tudod nézni:-)Hány hetes vagy?

http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFe.. Szia!Ezen az oldalon meg tudod nézni:-)Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Dejo! Koszi szepen, pont erre gondoltam! Ma leptem a 36. hetbe :) Mar nagyon varjuk a pocaklakot! Nembannam ha elobb jonne, mert szerintem nagy baba lesz, az adataim a 30. hetrol vannak es akkor volt 1650g. Es te? Hogy vagy? Hany hetes vagy?
Köszi jól vagyok, ma töltöttem a 29.hetet, akkor ezek szerint az én kislányom is ilyesmi nagyságú lesz hamarosan?:-)) Mi 23 hetesen voltunk sima uhn, akkor még pici volt, múlt héten voltunk 4dn, azon olyan szép kis babás volt, kis combos azt mondták rá:-)))Viszont mérni nem mérték meg.

Mit jelent az hogy hátsó fali lepény? És az uh felvételről lehet tudni hány cm a babám? Semmi papiron sincs rajta!

Legjobb válasz: azt hogy a hátsó falon tapad a lepény ez semmi rosszat nem jelent. Attól függ hány hetes vagy Nekem már 18 hét után nem mértek ülõmagasságot.

azt hogy a hátsó falon tapad a lepény ez semmi rosszat nem jelent. Attól függ hány hetes vagy Nekem már 18 hét után nem mértek ülõmagasságot.
Nézd meg az UH papiron a CRL értéket, ez jelzi a babó ülõmagasságát. Ez minden leleten rajta van.
A kérdező hozzászólása: 13 hetes vagyok és nem tudom hogy mekkora lehet!!!
A kérdező hozzászólása: Nekem sajnos nincs! Pedig most voltam 12 hetesen es 13.5 hetesen is.Magan az uh-os képen amit most kaptam sincs rajta esetleg?Köszi azért a válaszokat!!!
A hátsó fali lepény teljesen jó, a mellsõ falitól annyiban különbözik, hogy késõbb kezd el látszódni a pocid és kisebbnek is tûnhet, de ez csak azért van mert a lepény gyakorlatilag "befelé" nõ, így hamarabb és intenzívebben érezheted pl. a bordád alatt a belsõ szervek nyomódását. 38 hetes

Jó a veszprémi 4D-s uh (Csongrády féle)? Hány perces a dvd amit adnak? Megéri szerintetek? Van olyan aki máshoz ment itt Veszprémben 4D-re?

Legjobb válasz: Szia. Én még csak most jelentkeztem be hozzá, de sok mindenki javasolta, hogy nagyon lelkiisemeretes és nem csapja össze az egészet, megbízható. 12.000,- Ft egy 4D ultrahang, amibe kb.: 25 perc videó van, amihez DVD +R-t kell vinni, valamint pendrive-ot, amire a képeket teszi. Most szabin lesz 2 hétig, de kb. egy héttel kell korábban bejelentkezni, de ha tudod mikor akarsz menni, akkor korábban is felhívhatod.

Szia. Én még csak most jelentkeztem be hozzá, de sok mindenki javasolta, hogy nagyon lelkiisemeretes és nem csapja össze az egészet, megbízható. 12.000, - Ft egy 4D ultrahang, amibe kb.: 25 perc videó van, amihez DVD +R-t kell vinni, valamint pendrive-ot, amire a képeket teszi. Most szabin lesz 2 hétig, de kb. egy héttel kell korábban bejelentkezni, de ha tudod mikor akarsz menni, akkor korábban is felhívhatod.
szia.igen, jó.de jelentkezz elötte két héttel, mert nagyon be van táblázva.8000 ft.ja, meg Tapolcán is van.ha kell a száma, megadhatom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Mennyi ideig tart a vizsgálat/felvétel?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Minden kérdésemre választ kaptam. Rengeteget segítettél. Csodás felvételt, képeket és boldog babavárást neked.
Szia! Állítólag az uh-s súlybecslés akár +/- fél kg-t is tévedhet. Én sajnos csak olyan honlapot tudok, ahol a méretek alapján (BPD, AC alapján) határozza meg a súlyt. Ez: http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaonline.. A méretek a leleteiden rajta kell, hogy legyenek. Átlagos méreteket meg egyéb honlapokon (kismama.hu, babanet.hu, stb.) tudsz nézni. Ne aggódj, baba biztosan pont jól növekszik. Ha kételyeid vannak, kérdezz rá a dokinál. Remélem tudtam segíteni. Jó babavárást! 35 hetes kismami

Hány uh van a terhesség alatt és hanyadik héten?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszod!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod!
Egyetértek az elöttem iróval csak nekem a hamadik uh-t a 30. héten csinálták!A többi nálam is stimmel!!!!!
Az elsõ nekem 5 hetesen volt. Ilyenkor van akit visszahívnak 7-8 hetesen, van akit nem. Aztán 12, 18, 26, 32 és 30 hetesen. De van ahol a 32 hetest 30 hetesen csinálják.
Nálunk is így van, ha nem tolod le, akkor tiszta trutyi és törlõkendõ lesz.
És ezt hasihoz kérte?! :O
Nálunk nem kell lehúzni, hanem a dokim szépen betürögeti a bugyim szélébe a törlõkendõt, és így nem lesz trugyis, és nem is kell meztelenül feküdnöm.
Nekem amelyik nem kérte, hogy térdig, nekem is betûrögette, de attól még olyan lett. Ezért minimum a punci alattig kell letolni, akkor meg már olyan mindegy, hogy a térdedig tolod-e. Nekem mindig UH-zott a szeméremdombomnál is.
szerintem normális. nálunk ugyan nem kérik, de én már tapasztalatból jól letolom, mert hiába minden papír, meg kendõ, tiszta trutyi leszek, amúgy még így is...
Még soha nem kellett hasi uh-nál letolni a bugyim, pedig már 3. terhességem. Mindig betûrik bugyi alá a papírt, soha nem voltam utána trutyis.
Nekem sem kellett soha letolnom, szépen betûri a bugyi alá a törlõkendõt és nem lettem soha olyan.Nekem kicsit furcsa, pedig több helyen , orvosnál is megfordultam, 2 terhesség alatt én még nem hallottam ilyenrõl...
De mi ebben a furcsa? Ugyanaz ultrahangoz, akinél havonta deréktól lefelé meztelenre kell vetkõzni. Nyilván nem minden doki szeret tÛrögetni.
Engem nem az Uh-zik, akihez gondozásra járok. De le kell tolnom a bugyimat teljesen a combom tövéhez, és teljesen lenn is megnézi a szeméremdombomnál is Uh-val. Engem nem zavar, nyilván nem az elsõ amit lát... Szerintem ez doki-függõ amúgy.

Akinek a 32-33 héten kissebbnek mérték UH- n a babáját, hány grammot mértek? Végül hanyadik hétre, és hány kilóval született?

Legjobb válasz: Nekem végig kisebbnek mérték egy héttel a kislányomat. Mi 30 hetesen voltunk uh-n, de nem emlékszem, hogy mekkora volt akkor. Végül 40+3 hétre született 3450 grammal. Nem lett korrigálva a szülés várható ideje, de mégis látszott a babán, hogy túl lett hordva, mert nagyon ki volt ázva, száraz volt a bõre. Ha késõbbre írja az orvos a szülés várható idõpontját az uh alapján, akkor 39+3-ra szültem volna, dehát így is túlhordtam. Szóval nem feltétlenül kell hinni az uh-nak.

Nekem végig kisebbnek mérték egy héttel a kislányomat. Mi 30 hetesen voltunk uh-n, de nem emlékszem, hogy mekkora volt akkor. Végül 40+3 hétre született 3450 grammal. Nem lett korrigálva a szülés várható ideje, de mégis látszott a babán, hogy túl lett hordva, mert nagyon ki volt ázva, száraz volt a bõre. Ha késõbbre írja az orvos a szülés várható idõpontját az uh alapján, akkor 39+3-ra szültem volna, dehát így is túlhordtam. Szóval nem feltétlenül kell hinni az uh-nak.
Szia. 32 hetes mérésen a becsült súly 1860 gramm. A dokim szerint 3500 grammra lehet számítani. 33 hkm

Hány g volt a 36. -37. héten az UH szerint a Babátok? És ehhez képest mikor, hány g-mal született?

Az UH becslésének mennyire van köze a valósághoz?

Legjobb válasz: Semennyire nem volt köze a valósághoz a mért adat. 4D UH alapján akkor 3 kiló volt, 4 hét múlva, amikor megszületett 3150 grammos volt, elõtte esti UH alapján a gép 2800 grammra becsülte. Az Uh gépek egy megadott kombinációból hozzák ki a becsült súlyt. Nem veszik figyelembe azt, hogy az anya alacsony, vagy magas, vékony, vagy kövér.

Semennyire nem volt köze a valósághoz a mért adat. 4D UH alapján akkor 3 kiló volt, 4 hét múlva, amikor megszületett 3150 grammos volt, elõtte esti UH alapján a gép 2800 grammra becsülte. Az Uh gépek egy megadott kombinációból hozzák ki a becsült súlyt. Nem veszik figyelembe azt, hogy az anya alacsony, vagy magas, vékony, vagy kövér.
36 hetesen saccoltak 3800 grammot (be is tojtam, hogy mekkora lesz ez a gyerek a végére :) ), 38+4 hetesen született 3770 grammal és 56 cm-rel.
nálam mûködött a saccolás, ugyanis igaz én a 38.héten szültem, és aznap reggel nézték UH-on és 3500 grammot mondott a dokim és délután 3 kor megszületett 3500 grammal..... és 50 centivel.
Szia. 36 hetesen 3200 grammot saccoltak, kiírt napon 4500 grammal, 57 cm-rel megszületett :)
nekem azt montdák hogy nagyon kicsi lesz a babám 2kg montak erre 3kg65dkg -mal és 54cm rel születet
Szerintem is kicsit félre mér, az én fiam a 37.héten 3800ra vagy még nagyobbra lett saccolva, 10es BPD-t mértek neki már akkor. A 41.hét után született 3400 grammal és egyáltalán nem volt akkora feje mint amekkorának mérték:) Pedig nagyon beparáztam mikor ilyen nagynak becsülték a fejét.
nekem jó volt a becslés a 36 héten 3, 2 kg volt, a 38 és 40. héten 3, 5-3, 7 kg közöttire saccolták 40+3 naposan 3, 6 kilóval született
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Úgy olvasom, h nagyon-nagy eltérések nem voltak a becsült és a "valódi" értékek között.

Most hány hetes vagyok? Voltam védönönél és azt mondta hogy nem tudja hány hetes vagyok a mensitöl számolva 16 hetes vagyok az uh szerint viszont már 17! Akkor most melyiket kell nézni?

Legjobb válasz: mensi szerint haladunk mindig kivéve ha doki mást mond....uh nagyobbat mutatott nekem is mindig 2 héttel ráadásul

mensi szerint haladunk mindig kivéve ha doki mást mond....uh nagyobbat mutatott nekem is mindig 2 héttel ráadásul
A doki dönti el, hogy változtat-e a mensis adatodon az ultrahang alapján. 1 hetes vagy kevesebb eltérésnél nem jellemzõ, hogy felülírják a várható idõpontot, pláne, ha a baba nagyobb az uh. szerint.
Nekem meg pont nem a menses alapján nézték, hanem az UH-os adatok alapján!!!!!! Nekem azt mondták az a döntõ!!!!
szia, Úgy kell számolni, hogy uccsó mensihez hozzáadod a 9 hónapot, és a napokhoz hozzáadod, vagy kivonod azt a difit, ami a 28 napos ciklushoz képest eltér nálad. Pl. ha 32 napos a ciklusod akkor (32-28=4)+4 nap.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!