Találatok a következő kifejezésre: Hány százalék lehet hogy (31 db)

Ha veszünk egy telket, azt honnan lehet megtudni, hogy hány százalékban lehet beépíteni?

Legjobb válasz: Az önkormányzattól. Telefonon keresztül is megmondják. Általában elegendõ az utcát, pontosabb pozíciót megadni, még a helyrajzi számra sincs szükség. Sok esetben az önkormányzati honlapon (pl. budapesti önkormányzatoknál) is fent vannak a beépítési tervek és rajta a különbözõ beépítési százalékok és magasságok szerinti zónák.

Az önkormányzattól. Telefonon keresztül is megmondják. Általában elegendõ az utcát, pontosabb pozíciót megadni, még a helyrajzi számra sincs szükség. Sok esetben az önkormányzati honlapon (pl. budapesti önkormányzatoknál) is fent vannak a beépítési tervek és rajta a különbözõ beépítési százalékok és magasságok szerinti zónák.
No minket is így vert át az önkormányzat, hogy az ügyfélszolgálaton szóbeli tájékoztatást kértünk helyrajzi szám alapján. Aztán kiderült, hogy fele sem igaz annak a mit mondtak! Kérd írásban!

Ha egy hirdetési oldalon az szerepel egy babakocsinál, hogy az ár irányár, illetve alkuképes, az mit jelent, kb hány százalékot lehet lealkudni?

Legjobb válasz: Mondasz egy alacsonybb árat és vagy sok, vagy belemegy. Soha nem alkudtál még piacon, bazárban?:-))))

Mondasz egy alacsonybb árat és vagy sok, vagy belemegy. Soha nem alkudtál még piacon, bazárban?:-))))
En ugy szoktam, hogy szamomra realisan lealkudhato osszeget meghatarozom (legyen mondjuk ez 5000 forint) es meg ettol tobbet, csaknem a ketszereset probalom meg elso korben lealkudni (tehat kb 9000 forintot). Mert nyilvan az elado egybol nem fog belemenni, o ettol tobbet akar, par ezerrel kevesebb alkut ajanl fel, nagy esellyel pont azt az 5000 forintot, amit en is elgondoltam. De igy o is elegedettnek erzi magat es nekem is megvan az, amit szerettem volna. De vigyazni kell, mertha tul sokat akarsz lealkudni, akkor kapasbol elutasit a nevetseges ajanlat miatt. Mennyi a babakocsi iranyara?
A kérdező hozzászólása: 20000 és gondoltam, rákérdezek, hogy mit szól a 15ezerhez. Szerinted?
Amikor én feltettem a babakocsinkat, direkt ugy tettem fel. Tudtam h valószinûleg alkudnának valamennyit ezért irányárat irtam. S végülis egy köztes árban megegyeztünk. 28 volt ujonnan, s én 20-25öt gondoltam. Párom azt mondta ez sok(még ha csak párszor használtuk is) Igy 20at irtam. Végül 18ért vitték el.(azt mondta utólag a csaj, hogy a 25 is reális lett volna mert nagyon jó kis kocsi, s tényleg mintha új lenne;fóliás volt még..) Másikra sajnos még nincs jelentkezõ, pedig akár 15ért odaadnám.(csak ne foglalja itt a helyet) s olyan jó kis kocsi... Ha esetleg érdekel elküldöm a linkjét.:)

Nem tudom, hogy hogy hívják, de nincs valami szabályozás arra, hogy pl egy plakáton hány százalék lehet maximum a külföldi szó? Magyarországon van ilyen?

Csak engem irritál a helloyou.hu és az egyéb ilyen hülyeségek? Mi lesz így a magyar nyelvvel?

Legjobb válasz: Szerintem ilyenre nem létezik a szabály. Ami pedig a magyar nyelvet illeti, nézd körül itt az oldalon, leesik majd az állad a helyesírási hibáktól.

Szerintem ilyenre nem létezik a szabály. Ami pedig a magyar nyelvet illeti, nézd körül itt az oldalon, leesik majd az állad a helyesírási hibáktól.
Szerintem semmikor sem fogunk eljutni olyan szintre, mint mások, mert Magyarországon az irigység nagy úr. Az emberek nem is akarnak megtanulni és nem akarják azt sem, hogy más tudjon. Példát erre ezret is fel tudnék hozni. Angol szakos hallgatóként a vonaton beszélgettem angolul egy csoporttársammal, erre odajött egy 20 év körüli lány, hogy hagyjuk abba. Volt egy másik eset, amikor egy fiú jött oda. Ha ilyen az emberek hozzáállása csak azért, mert más tud és szeretne gyakorolni, akkor ez nem fog megváltozni. Az a röhej, hogy külföldön bárhol elfogadják az angolul kiállított iratokat, csak Magyarországon nem. Az ügyintézõ azt mondta nekem, hogy õk nem kötelesek más nyelvet beszélni. Nagyszerû üzlet a nyelvoktatás, fordítás-tolmácsolás, nyelvvizsgára készítés. Nem érdeke a tanároknak meg egy csomó más embernek, hogy bárki is normálisan megtanuljon nyelveket a kezük alatt.
Magyarországon nincs ilyen szabályozás. Szerintem pl. a franciáknál van hasonló bizonyos területeken. Magyarországon is elindult egy kezdeményezés, hogy a rádiókban x%-ban magyar elõadóktól játszanak zenéket, de még ezt sem vezették be. A szóarányokról hirdetéseken még kezdeményezés sem volt.
Hirdetésre nincs megkötés, üzletek nevét viszont magyarul is ki kell írni, így lesz a peep show kukkolda stb.
A kérdező hozzászólása: 15 éves lány vagyok, egyáltalán nem földhözragadt meg ilyenek, de azért ez már kezd engem is idegesíteni :D amúgy igen, azt tudom hogy franicaországban korlátozás van... :) nálunk is be kéne vezetni :P
22:18 de figyi rám, ilyet szabályozni hogy kötelezõ X %-ban a rádióban magyar zenét sugározni, ne haragudj, de egy agyrém. Hát tudod, majd ha nálunk is lesznek esetleg Madonna meg Coldplay meg tudom is én milyen jó zenei elõadók, akkor esetleg, bár ez eleve kizárt. Na de most ilyen Gáspár Laci szintû zenéket nyomatni, az ám a király ... szerintem inkább szánalmas, de nemtom miért nem vagyunk képesek elfogadni, hogy mi nem ezen a színvonalon mozgunk, miért kell erõszakkal, jogszabályokkal akár kikényszeríteni, hogy az emberek a vackot hallgassák? Ez még nem jelenti azt, hogy a magyar nyelv eltûnne, de majd ha Gáspár Laci koncertjére is a londoni Wembley stadionban egy óra alatt elfogynak a jegyek 10 estére, akkor szerintem beszélhetünk errõl, addig nem.
Sajnos ezek már beleépültek a nyelvünkbe: -Vannak akik a bocsi helyett azt mondják hogy "sorry" - Tenksz, Thx, ezekre ki sem térnék - "láv", "lávollak" ezekre meg fõleg nem Ezeket lehetne még sorolni... Sajna ez van.
Sajna? csak szinesítik a nyelvet...régen Kazinczyra mondták hogy sajnos nyelvet újít...és ma már az a természetes.
Hogy lehet ezt a gyalázatot -amit most mûvelnek a nyelvünkkel, Kazinczy nyelvújításával összehasonlítani????
A kérdező hozzászólása: ez mind rendben de nem a helyesírásra gondolok hanem a magyar és a külföldi szavak arányairól....
Volkswagennek van egy nagyon jó reklámja. Csak annyi van ráírva, hogy das auto. A lehetõ legjobb reklám, amit valaha is láttam. Ezzel kifejezi a német minõséget, meg egyáltalán mindent. :) És 100% külföldi szó. Amúgy a magyar nyelvben elég kevés az õsmagyar szó. Nem tudsz úgy mondani egy mondatot, hogy ne legyen benne legalább valami török, vagy szláv ragadvány.
Utolsó válaszoló: Kevés az õsmagyar szó? Már miért lenne kevés? Én például ki tudom fejezni magam szépen, magyar szavakkal. Mindenféle szláv és török jövevényszavak nélkül.
A kérdező hozzászólása: Semmi bajom sincs az angol vagy egyéb külföldi nyelvvel (tudok is nemcsak a fejemen nézek ki ha leszólítanak az utcán) és még ezekkel sincs bajom... Csak az zavar, hogy a reklámok fele nem magyar. Miért kell egy plakátot ami magyaroknak készült tele írni pl.angol mondatokkal? pl. feel the difference stb
Ki tudod magad fejezni? Egy reggelit is nehéz elmondani a nélkül. Nagyon sok étel név valami idegen szóból van, minden ami iskolával kapcsolatos, latin. És ez csak kettõ a rengetegbõl. Török szavakról: http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6r%C3%B6k_j%C3%B6vev%C3%A.. És ez csak egy nyelv.

Hogy lehet megnézni, hogy hány százalékot kapok a kérdéseimre? Vagy hogy úgy összességében mennyire adok hasznos válaszokat?

Legjobb válasz: Azért nem látod, mert még új vagy, és nincs elég válaszod ahhoz, hogy a rendszer százalékot számoljon neked. Megoldás, hogy válaszolj szorgalmasan, és egy szép reggelen megjelenik a százalékod.

Azért nem látod, mert még új vagy, és nincs elég válaszod ahhoz, hogy a rendszer százalékot számoljon neked. Megoldás, hogy válaszolj szorgalmasan, és egy szép reggelen megjelenik a százalékod.
A kérdező hozzászólása: amúgy elírtam.. és válaszaimra akart lenni:) Köszönöm szépen a választ!

Hogy is van ez a csajoknál? érdekelne, hogy szerintetek (tudom hogy nem lehet általánosítani meg hogy sok mindentől függ) hány százalék nyeli le, hányan köpik ki, hányan nem engedik szájba egyáltalán és hányan nem is szopnak?

Legjobb válasz: Böngészem a KSH oldalát, de ilyen jellegû felmérés nem készült ha jól látom. De azért még kutatok utána. Mondjuk nem tudom miben segíti egy ilyen információ az életedet, de mindent a kérdezõkért.

Böngészem a KSH oldalát, de ilyen jellegû felmérés nem készült ha jól látom. De azért még kutatok utána. Mondjuk nem tudom miben segíti egy ilyen információ az életedet, de mindent a kérdezõkért.
Nekem eddig minden barátnõm lenyelte, attól függetlenül, hogy én erre kértem volna. Mondtam is nekik, hogy kötelességbõl nem kell lenyelni, de aztán egyik sem azért nyelte le mert kötelességbõl tette volna. Viszonoztam is nekik rendesen jó hosszú nyalakodással... :D 26/F
én speciel mindig kielégítem orálisan a pasit, nagyon ritka, ha nem. két opció van. vagy mellre engedem, vagy szájba. de ha szájba, akkor nem fogom kiköpni. szerintem a nõk nagy része leszopja a pasiját. viszont kevesen nyelik le azért, mert jó nekik, inkább azért teszik, mert a pasinak akarnak kedvezni. SZERINTEM. de lehet, hogy tévedek
Hát százalékot nem tudnék mondani, de szerintem az olyan kapcsolatokban, ahol ápoltak a felek, és megvan a kölcsönös vonzalom/érzelem (ezáltal nem undorodnak a másiktól semmilyen téren) ott nem akkora tabu ez a dolog, mint ahogy a közvéleményben el van terjedve. Értelmes, jó érzésû csajok nem dicsekszenek vele, de ugyanúgy csinálják :D
Soha nem engedem szájba.
Nálunk az orális szex szerves része a dolgoknak, szeretem, ha a számbaélvez és lenyelem, nem tudom, miért lenne undorító. A méz és az ananász tényleg beválik és édesebb lesz tõle a cucc :) 20/L

Hol lehet megnezni hogy hany szazalekom van?

Nem tudom hol lehet megnezni es kivancsi vagyok hany szazalekos vagyok.

Legjobb válasz: Ha mindennap olyant kérdezel, amit már húszezerszer, akkor bannolhatnak, s soha nem lesz százalékod.

Ha mindennap olyant kérdezel, amit már húszezerszer, akkor bannolhatnak, s soha nem lesz százalékod.
Visszanézed egy kérdésnél, ahol már válaszoltál:)
1) Felhasználóneveddel és jelszavaddal belépsz. 2) Bal oldalon, a kiemelt (kék háttér, fehér, vastag betûk) „KATEGÓRIÁK” felirat alatt, a „Fõoldal”-ra kattintasz. (Ezt bármikor megteheted, ha bármelyik kategóriába, témakörbe vagy belépve.) 3) Ugyanebben a keretben, lent, a „Toplista”-ra kattintasz. 4) Felül, táblázat mutatja az utóbbi 30 napi „mûködésedet”, ami alatt ott van, vastag betûkkel, pl. hogy „Mások értékelése alapján 61%-ban hasznos válaszokat adsz, 71%-ban hasznosan értékelsz válaszokat.”
A kérdező hozzászólása: Koszi.:-)

Hány százalék esélye lehet hogy teherbe estem, ha még menstruáltam amikor együtt volotunk a párommal, és nem engedte belém hanem kivette mielőtt elment volna?

Legjobb válasz: szerintem ahogy elmondtad semmi esely,ha tenyleg kivette mielott elment volna es nem dugta vissza akkor szaz szazalek nem.foleg meg mensizel is!

szerintem ahogy elmondtad semmi esely, ha tenyleg kivette mielott elment volna es nem dugta vissza akkor szaz szazalek nem.foleg meg mensizel is!
Kb.0%
000000

Államilag támogatott képzésnél meg van határozva hogy hány kreditem lehet max úgy h ne kelljen érte pluszban fizetnem. Ez hány százalék és mihez képest kell számolni? 30hoz, vagy a kötelező tantárgyak kreditjeinek összegéhez képest?

Legjobb válasz: Kicsit el vagy tévedve. :) Igazából bármennyi kreditet felvehetsz, de elõbb-utóbb ütközni fognak az elõadások, de ami a nagyobb probléma, a laborok, gyakorlatok is. Viszont, kreditért csak akkor kell fizetned, ha nem teljesíted az adott tárgyat, azaz meghúznak. Ha pl egy tárgy 4 kredites, elbukod a zh(ka)t, akkor 4*X forintot ki kell fizetned. Felvehetsz szemeszterenként több, mint 30 kreditet, így akár az ösztöndíj-átlagod 5 fölött is lehet, de ez nagyon könnyen elsülhet rosszul is. Jól gondold meg.

Kicsit el vagy tévedve. :) Igazából bármennyi kreditet felvehetsz, de elõbb-utóbb ütközni fognak az elõadások, de ami a nagyobb probléma, a laborok, gyakorlatok is. Viszont, kreditért csak akkor kell fizetned, ha nem teljesíted az adott tárgyat, azaz meghúznak. Ha pl egy tárgy 4 kredites, elbukod a zh(ka)t, akkor 4*X forintot ki kell fizetned. Felvehetsz szemeszterenként több, mint 30 kreditet, így akár az ösztöndíj-átlagod 5 fölött is lehet, de ez nagyon könnyen elsülhet rosszul is. Jól gondold meg.
nem is vagy annyira eltévedve :) nálunk (Pannon Egyetem) ez úgy néz ki, hogy a szakodon teljesítendõ kötelezõ kreditek számát 10%-kal lépheted túl még ingyenesen, utána kell kreditenként Xezer forintot fizetned. Tehát, ha mondjuk 180 kredites a képzésed, akkor 198-ig benne vagy az államilag támogatottban, csak utána kell fizetned. De ez akár egyetemenként is változhat, szóval szerintem nézz bele a TVSZ-be!
nálunk is úgy van (NYME), hogy egy konkrét félévbe korlátlanul vehetsz fel kreditet, de a végén, max 10%-al lépheted túl az összes szükséges kreditet. az én esetembe 180as a diploma, így 198ig nem kell fizetni.
Nálunk is ez a 10%-os átlépés van, de ezt csak a legvégén kell fizetni, nálunk azért nem kell fizetni, ha egy tantárgyat nem teljesítettél. Óbudai Egyetem
Nálunk is 10% lehet. SzE Gyõr.
Nálunk is 10%-kal lehet túllépni a kötelezõen elõírtat. SZTE

A 15-16 éves fiúk hány százaléka akar csak szexet egy lánytól? Lehet látni/ tudni valahonnan, hogy egy fiú nem csak azt akarja?

Legjobb válasz: 90- 95%. Akik nem "azt" akarják azok úgysem mernek kezdeményezni. Hány éves vagy amúgy?

90- 95%. Akik nem "azt" akarják azok úgysem mernek kezdeményezni. Hány éves vagy amúgy?
Hát nem az élet értelmét akarják diskurálni, az biztos. Ne vedd sziven, ilyenkor ez egy új dolog ami tök jó és a hormonoktól beleszeretnek kb minden nagy cicibe.
Igen, elég nagy részük. Ezért érdemesebb, ha komoly kapcsolatra vágysz egy huszonéves sráccal összejönnöd. Õk még nem is olyan idõsek, de már velük lehet komolyra építeni.
A kérdező hozzászólása: 14 vagyok.. Hogy érted azt, hogy aki nem azt akarja az meg nem mer kezdeményezni?
Szerintem úgy érti, ahogy le van írva... Akik nem csak szexet akarnak nem mernek kezdeményezni. :D
hát.. lehet h nekik ez az elsõ.. kapcsolat, úgy mint nekem :) 15 évesen eleinte nekem is az volt.. 2 hónap múlva már a csaj nem tudott irányítani ;)) By: Legly
1. Újra Úgy, hogy aki nem csak "azt" akarja az mimóza vagy kocka és sehogyan sem kezdeményez. Egyébként azért irtad ki mert nem kivánod a szexet? Mégis mit vársz egy kapcsolattól?
De azért nagy részük nem CSAK azt akarja.
"aki nem csak "azt" akarja az mimóza vagy kocka" Ezzel azért vitatkoznék, ha nekem csak kielégülés kell, hason fekszek az ágyon és 2 perc alatt elmegyek, tehát csak a szex miatt én biztos nem udvarolnék egy lánynak sem, lehet hogy úgy kényelmesebb de ha elmész, utána úgyis tökmindegy, meg most az egész helyzet milyen hülyén jön ki, megdugsz egy lányt, utána meg menjen a fenébe, mert neked nem különb õ, mint minden ötödik lány, mondjuk.... Utána meg belegondolhatsz abba hogy annyira beleesnél valakibe, hogy semelyik másik lányt nem akarnád meghúzni, mert tudnád hogy a szerelemmel ellentétben olyan érzés lenne, mint ha egy élettelen valamit dugnál...

Hol lehet annak utánanézni, hogy egy telken milyen közművek vannak benn, illetve hány százaléka beépíthető?

Legjobb válasz: Beépíthetõség attól függ, hogy milyen övezetbe sorolták be az adott ingatlant. Ha kiderült az övezeti besorolás, akkor az adott település településrendezési tervében van részletezve, hogy hol mit lehet. (Ha jól tudom, akkor a településrendezési terv melléklete egy településtérkép az övezeti besorolásokkal.) Ha az adott település honlapján nem találod, akkor a (fõ)építész irodát keresd meg a hivatalban. Közmûvekrõl az adott közmûszolgáltatónál érdeklõdj, hogy az adott telekre vonatkozóan létezik-e náluk közmûszolgáltatási szerzõdés. Ha igen, akkor nyilván bent vannak a közmûvek, ha nem akkor még 2 dolog lehet: vagy befizették a tulajdonosok a közmû-hozzájárulásokat az önkormányzatnál, csak nem vezették be a közmûveket, vagy be sem fizették a közmû-hozzájárulásokat. Elõbbi esetben "csak" a közmûvek kiépítésének a költsége merül fel a továbbiakban, második esetben még a több százezer Ft közmû-hozzájárulás kifizetése is hátravan.

Beépíthetõség attól függ, hogy milyen övezetbe sorolták be az adott ingatlant. Ha kiderült az övezeti besorolás, akkor az adott település településrendezési tervében van részletezve, hogy hol mit lehet. (Ha jól tudom, akkor a településrendezési terv melléklete egy településtérkép az övezeti besorolásokkal.) Ha az adott település honlapján nem találod, akkor a (fõ)építész irodát keresd meg a hivatalban. Közmûvekrõl az adott közmûszolgáltatónál érdeklõdj, hogy az adott telekre vonatkozóan létezik-e náluk közmûszolgáltatási szerzõdés. Ha igen, akkor nyilván bent vannak a közmûvek, ha nem akkor még 2 dolog lehet: vagy befizették a tulajdonosok a közmû-hozzájárulásokat az önkormányzatnál, csak nem vezették be a közmûveket, vagy be sem fizették a közmû-hozzájárulásokat. Elõbbi esetben "csak" a közmûvek kiépítésének a költsége merül fel a továbbiakban, második esetben még a több százezer Ft közmû-hozzájárulás kifizetése is hátravan.
Az elõbbi válaszomból kimaradt: a közmû-hozzájárulásról szintén az önkormányzatnál lehet felvilágosítást kapni (hatósági, vagy mûszaki iroda talán).
A kérdező hozzászólása: köszönöm
egeszsegedre...
A kérdező hozzászólása: nagyon kedves vagy utolsó, neked is egeszsegedre :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!