Találatok a következő kifejezésre: Hány százalék lehet (70 db)

Szerintetek az emberek hány százalékának lehet elhinni amit mond?

Naív lélek vagyok, döbbenten figyelem, hogy egymás után derül fény a hazugságokra a környezetemben szinte mindenkiről. Hol kisebbek, hol nagyobbak. Hol érteni vélem az okokat, hol teljesen érthetetlen (nincs racionális oka a hazugságnak)... Én konkrétan nem szoktam hazudni, inkább elterelő technikákat alkalmazok...a ahazugságnál jobbnak tartom... Szóval szerintetek 100-ból hány embernek lehet ma elhinni azt, amit mesél?

Legjobb válasz: Ha úgy fogom fel a kérdésed hány százalék aki alapvetõen õszinte (beteges de legalábbis deviáns viselkedésforma, nem jellemzõ az emberekre): legfeljebb 1-2% Mindenki hazudik, én is hazudok kifelé is, önmagamnak is. Ismerek olyat aki talán nem hazudik.. mert neki ez fontos. Lehet sok volt ez az 1-2%, inkább kevesebb.

Ha úgy fogom fel a kérdésed hány százalék aki alapvetõen õszinte (beteges de legalábbis deviáns viselkedésforma, nem jellemzõ az emberekre): legfeljebb 1-2% Mindenki hazudik, én is hazudok kifelé is, önmagamnak is. Ismerek olyat aki talán nem hazudik.. mert neki ez fontos. Lehet sok volt ez az 1-2%, inkább kevesebb.
"Szóval szerintetek 100-ból hány embernek lehet ma elhinni azt, amit mesél?" Így már azért árnyaltabb a dolog, azt amit mesélnek az már inkább õszinte. Aki már sztorizás közben is ferdít azért az komolyabb füllentõ kategóriába esik, ez szerintem már ritkább. Amiket mesélnek emberek azt én is hajlamos vagyok elhinni, persze van akirõl tudom hogy köze nincs a valósághoz a történeteinek :D
Most attól is függ, hogy milyen a helyzet. Olyan aki SOSEM semmilyen körülmény közepette sem hazudik kb. 0.0000001% lehet.
5.(Legalább is körülöttem.)
Ezt így nem lehet megmondani. Kultúrától is függ (jellemzõ-e a nagyotmondás), helyzettõl, egyéntõl, idõszaktól stb.
1000-bõl 1 emberre tippelnék..
Magam példájából kiindúlva, én alapvetõen õszinte vagyok, de ha szükségesnek érzem, hazudok. Pl. ha egy kitalált sztorival felmenthetem magam valamely hibám alól. Pl. lusta voltam bemenni suliba, erre kreálok valami betegséget. Nem ártok senkinek ezzel a hazugsággal, legfeljebb csak magamnak, azt meg majd én rendezem magamban, ahogy akarom. De sosem szoktam hazudni barátoknak, barátnõknek, mert ott fontos a bizalom. Nem hazudok továbbá olyan célból, hogy magamat ügyesebbnek, okosabbnak, vagányabbnak tüntessem fel. Akik ezt teszik, azoktól hányok. Szükség van a hazugságokra az életben, hogy könnyebb legyen, de aki szórakozásból is kamuzik, az egy gyökér, kifelé menõzik, de valójában nagy kerek nulla. Most akkor én melyik kategória vagyok szerinted? 31F
Annyit tudok, hogy ha egy koszovóival találkozol, bármit is mond, ne hidd el neki! A koszovóiak állandóan hazudnak. Egymásnak is. Bármiben, bármikor.
Az átlagos emberek naponta minimum 4-5 alkalommal hazudnak, még ha nem is akarnak... ha keresgetsz a neten megtalálod!
A teljesen õszinte emberek véleményem szerint a magyar társadalom kb. 1%-át teszik ki. (Azért írtam bele azt, hogy a magyar társadalomét, mert a világ más részein nem tudom, mi a helyzet, mivel nem ott élek, de feltételezem, hogy ez az arány kultúránként változó.)
Olyan sztorikat szokott némelyik ember leadni, hogy olyan az akciófilmekben nincsen. Én meghallgatom, udvariasságból, de utána kerülöm a társaságát. Semmi kedvem sincs mondvacsinált hülyeségeket hallgatnom, annál fontosabb az idõm. Sajnos sok ember fel se fogja, azt hiszi mekkora arc, ha kitalál valami frankót.
# 9/11 Mi bajoda koszovóiakkal? :D Ismertem egy egész rakással anno, 70%-a annak a rakásnak egészen jó arc volt, sõt a valaha volt legjobb fõnököm is koszovói volt, az egyik legnormálisabb ember akivel valaha is találkoztam.

A most rokkantnyugdíjasoknak kb. hány százaléka lehet az, aki tényleg jogosan kapja, és hány százalék csak alibi-rokkant?

Legjobb válasz: A 800 ezer rokkantnyugdíjasból kb. 400 ezer korbetöltött, a maradék 400 ezerbõl kb. 200 ezer lehet valóban rokkant.

A 800 ezer rokkantnyugdíjasból kb. 400 ezer korbetöltött, a maradék 400 ezerbõl kb. 200 ezer lehet valóban rokkant.
Úgy 4-5% körülire teszem azok arányát akik ténylegesen munkaképtelenek.
20% körül lehet maximum, aki tényleg munkaképtelen, vagy jóval az alatt.
Nagyon alulbecsülitek. Legalább 20-25 % az, aki valóban valamilyen mértékben rokkant.
600 ezer fogyatékos van, és körükben 80%-os a munkanélküliség. A rokkantnyugdíjasok fele-harmada lehet valóban rokkant.
Nyilván ha errõl lenne biztos adat, akkor nem lenne kamu-roki. A többi csak találgatás.
Ha valaki ezt megközelítõleg is meg tudja mondani, övé a Kossuth-díj. Persze találgatni lehet, csak nincs értelme.
Sajnos sok. Reméljük a strukturális reformok elõrelépést hoznak.
A kérdező hozzászólása: Vajon hogyan lehetne kiszûrni, és eljutni odáig, hogy ne kaphasson valaki ilyen ellátást, ha nem szorul rá, csak fizet az orvosnak (akinek meg jól jön a pénz, mert amit közalkalmazottként kap, az talán kevés)? Szerintem sokba kerülnek nekünk az alibi-rokkantak.
A kérdező hozzászólása: Nekem pár éve egy üzletkötõ megmondta, hogy azért van rokkant kártyája (bár nem szorulna rá egészségügyileg), hogy be tudjon állni a rokkant parkolóba...
úgy számoljátok a rokkantakat h nálunk 800ezer körül vannak, még az eggyik szomszédos országban meg csk 70ezren.
Mondjuk nem baj hogy nem voltatok ilyen helyen de nem úgy mûködik hogy borítékkal betudsz menni.meg hogy megtudod venni.ez félrevezetés csak azért hogy az ilyen hiszékenyeket mint ti is... megvezessék képzeld ha te is ebbe a helyzetbe kerülsz.3 hónap után nem kapsz táppénzt....munkanélküli-segélyt, de beteg vagy.elmégy felülvizsgálatra ahol mondjuk adnak 50 százalékot.ami azt jelenti 50 százalékban munkaképes vagy.kapsz 28 000 Ft-ot jól érted.tudod hogy idáig eljuss megkel vásárolnod a háziorvost..a szakorvosokat..az üzemorvost..amikor benyújtod az igényed az illetékes ügyintézõt a nyug.ig.nál.az ottani fõorvost aki elbírálja a kérelmed aztán... aztán elküldik a felülvizsgáló orvoshoz..orvosokhoz..és ott a legnagyobb szigorúsággal vizsgálnak..majd értesítenek az eredményrõl.én 40 éves építõiparban eltöltött munkaviszony után.2xgerincmütét többszöri infarktus ..stb...után kerültem ebbe a megalázó helyzetbe.érdekes módon senki nem veszi szájára a 20-on éves olimpikont aki élete végéig 500 000ft tiszteletdíjat kap szintén az adófizetõk pénzébõl.

Hány százalékot lehet javítani szóbelivel magyarból és töriből?

Legjobb válasz: attól függ. minél több pontot vesztesz az írásbelin annál több százalékkal javulhat az eredményed a szóbelivel persze ha max. pontos lesz.

attól függ. minél több pontot vesztesz az írásbelin annál több százalékkal javulhat az eredményed a szóbelivel persze ha max. pontos lesz.
Attól függ, eddig hány százalékot értél el az írásbelin...


A 3. kerületben az építési telek hány százalékát lehet max beépíteni? Létezik még egyáltalán ilyen kitétel?

Legjobb válasz: Naná hogy létezik, sõtt sokkal több kitétel van egy építési telekre mint a beépíthetõ százalék. Pl: beépítés jellege, szintterületi mutató, zöldterületi mutató, építménymagasság, párkánymagasság. Érdemes a kerületi önkormányzat honlapján, vagy személyesen érdeklõdni.

Naná hogy létezik, sõtt sokkal több kitétel van egy építési telekre mint a beépíthetõ százalék. Pl: beépítés jellege, szintterületi mutató, zöldterületi mutató, építménymagasság, párkánymagasság. Érdemes a kerületi önkormányzat honlapján, vagy személyesen érdeklõdni.

Hány százalékot lehet javítani maximálisan informatika szóbeli érettségin?

Legjobb válasz: Mondjuk informatikaérettségire illik legalább akkora számtantudással érkezni, hogy ezt a kérdést nem lehet megválaszolni, ha nem árulod el, eddig hány százaléknál tartasz. Ugyanis attól függ. Viszont magad is kiszámolhatod, a a gyakorlatinak 120, a szóbelinek 30 a max. pontszáma.

Mondjuk informatikaérettségire illik legalább akkora számtantudással érkezni, hogy ezt a kérdést nem lehet megválaszolni, ha nem árulod el, eddig hány százaléknál tartasz. Ugyanis attól függ. Viszont magad is kiszámolhatod, a a gyakorlatinak 120, a szóbelinek 30 a max. pontszáma.

Aki vadászpilóta akar lenni, annak nagyon kemény az alkalmassági vizsga? A jelentkezők hány százaléka lehet vadászpilóta? Esetleg valaki ha már volt ilyenen, megosztaná velem tapasztalatait?

Legjobb válasz: 1-2 % lesz pilóta, felejtõs. Rohadt nehéz annyira egészségesnek lenni, hogy megfelelj, de aztán könnyen tönkretesz a gyorsulás. Másrészt számold meg hány gépünk van és szerinted mennyi lesz majd ilyen "erõs" ország esetén. 14 darab (12 db egy- üléses és 2 db kétüléses) JAS 39 C/D Gripen típusú vadászgép, a MIG-29-ek kivonás alatt, 8 db L–159 ALCA az Albatroszok helyére tervezve, a tender 2010. január 1-én indul.

1-2 % lesz pilóta, felejtõs. Rohadt nehéz annyira egészségesnek lenni, hogy megfelelj, de aztán könnyen tönkretesz a gyorsulás. Másrészt számold meg hány gépünk van és szerinted mennyi lesz majd ilyen "erõs" ország esetén. 14 darab (12 db egy- üléses és 2 db kétüléses) JAS 39 C/D Gripen típusú vadászgép, a MIG-29-ek kivonás alatt, 8 db L–159 ALCA az Albatroszok helyére tervezve, a tender 2010. január 1-én indul.
Egy vadászpilótának elsõsorban gyors helyzetfelismerésre és döntéshozásra van szüksége. Tehát felismerhetnéd, hogy az info inkább a toborzó oldalon elérhetõ, mint itt, ahol elég kevés a vadászpilóta (v. ex-pilótajelölt) a válaszolók között. Éld az életed, ne pedig beszélj róla: kb. mint a nike jelmondat: just do it
Nem lesz, amúgy valóban, 100 emberbõl 1 alkalmas. Illetve a kiképzés során is sokan feladják.
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak lesznek új gépek a régiek helyett, remélem lesznek!!!!!
A kérdező hozzászólása: köszi
A kérdező hozzászólása: ok, kösz

A terhességi tesztekben kb. hány százalékban lehet megbízni?

Legjobb válasz: Rá van van írva h hány %ban biztonságos!!!!!

Rá van van írva h hány %ban biztonságos!!!!!

Ha veszünk egy telket, azt honnan lehet megtudni, hogy hány százalékban lehet beépíteni?

Legjobb válasz: Az önkormányzattól. Telefonon keresztül is megmondják. Általában elegendõ az utcát, pontosabb pozíciót megadni, még a helyrajzi számra sincs szükség. Sok esetben az önkormányzati honlapon (pl. budapesti önkormányzatoknál) is fent vannak a beépítési tervek és rajta a különbözõ beépítési százalékok és magasságok szerinti zónák.

Az önkormányzattól. Telefonon keresztül is megmondják. Általában elegendõ az utcát, pontosabb pozíciót megadni, még a helyrajzi számra sincs szükség. Sok esetben az önkormányzati honlapon (pl. budapesti önkormányzatoknál) is fent vannak a beépítési tervek és rajta a különbözõ beépítési százalékok és magasságok szerinti zónák.
No minket is így vert át az önkormányzat, hogy az ügyfélszolgálaton szóbeli tájékoztatást kértünk helyrajzi szám alapján. Aztán kiderült, hogy fele sem igaz annak a mit mondtak! Kérd írásban!

A nem budapestieknek kb. hány százaléka lehet, akik nem gondolnak minden Budapesten élőt bunkónak?

Legjobb válasz: Én nem gondolom a pestieket bunkónak, de az elsõ válaszolót minõsíti a válasza. Ha valaki bunkónak gondolja a Budapesten élõket, az pont miatta lehet.

A kérdező hozzászólása: 12:24 - Még a pestiek között is van, aki Nagy falunak hívja. :-)
Én nem gondolom a pestieket bunkónak, de az elsõ válaszolót minõsíti a válasza. Ha valaki bunkónak gondolja a Budapesten élõket, az pont miatta lehet.
Mint az már több hasonló témájú kérdésnél is leírtam: az emberi hülyeség nem földrajzi tájegység függõ. Jó lenne, ha ezt a budapestiek és a "vidékiek" is végre megértenék. (A kérdésben szereplõ %-okról pedig senki sem készített hiteles(!) felmérést.)
A kérdező hozzászólása: 12:35 - Szerintem többet tévednek, mint amennyit normális lenne.
Nekem nem is azzal van a bajom, hogy a Pestiek bunkók.Ez nem attól függ, hogy ki hol él.Az már jobban zavar hogy minden csak Pestrõl szól.
Én csak azt nem értem mi alapján gondolják a bpestieket bunkónak. Mert hát nem tudom de én nem igazán szoktam velük találkozni. A roma öregasszonyokon kívül nem nagyon szoktak utcán beszólni, közlekedési eszközökön se löknek fel, boltban se tolakszanak elém a sorban.. Bár a bolti eladók szoktak bunkók lenni, de tõlük nem is várok mást nagyon. Tehát akkor..?
Szerintem sem helyfüggõ a dolog mindenhol vannak bunkók, am nekem Budapest a vidék... :D egy fehérvári :P
nem tudom de szerintem meg a vidékiek bunkók.
Hehe, jó kérdés :) Szerintem ez már-már sztereotípia, hogy a bp-iek bunkók. És sajnos olyan nagyot nem is tévednek, lássuk be.
A kérdező hozzászólása: 11:44 - Errõl viszont nem a Budapesten élõk tehetnek, hanem a cégek meg a politika. Ez amúgy nekem se tetszik, hidd el. Látom nagyon periférián élõ ismerõseimet, barátaimat tengõdni, olyant, aki egészségügyi okból nem tud eljönni, és helyben csak úgy adódik neki munka, mint a mesében, hol volt, hol nem volt...
A kérdező hozzászólása: 11:04 - Szégyen, hogy ilyenek is élnek a városban, ahova születtem. Ne haragudj, ha én nem általánosítok, te se tedd. Azért tettem fel a kérdést, mert sokszor kõkemény vita szokott kialakulni, egyik szidja a másikat, és a hócipõm tele van, miért nem tudnak egyesek odáig eljutni, hogy a viselkedés nem függ attól, ki hol él. Én amúgy ismerek ilyent is, olyant is mindenütt.
Szerintem Pesten és vidéken is élnek bunkók sõt külföldön is.
Mindenhol élnek bunkók. Nyilván a fõvárosban többen, mint egy 1000 fõs faluban:) De nem tartom átlagosan bunkónak a Bp-en élõket. Szerintem ennek a sztereotípiának az az oka, hogy nem olyan figyelmesek egymással, mint egy faluban, vagy kisvárosban, nem törõdnek egymással annyira.
A kérdező hozzászólása: Nyilván nem látunk bele úgy egymás életébe, de hogy is lehetne ennyi ember esetén? Nálunk még a 10 emeletes panelban se ismerek mindenkit, amióta váltogatják egymást a lakók x évente, csak azokat ismerem, akik tartósan itt laknak. De még így is alig találkozunk, mert mindenki elfoglalt, dolgozik, rohan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!