Találatok a következő kifejezésre: Hány percig a vizet (12 db)

Tápszerhez hány percig forraljam a vízet? és a cumisüveget mindig ki forrázam hány percig?

Legjobb válasz: En vizforralot hasznalok a tapszerhez, nekem a doki azt mondta, hogy tokeletes. Az uvegekhez pedig sterilizalo tablettat hasznalok, abban a vizben tartom folyamatosan es csak hasznalat elott szedem ki. Elvileg emelett mar forrazni es kifozni nem kell, de en megtettem. Mindossze egyszer, de a fozes miatt kicsapodott a vizko az uvegeken es alig tudtam roluk lesurolni. Ez nekem elvette a kedvem a fozestol, szoval azota en maradok annal a verzional, amit a doki mondott es nem szorgoskodom feleslegesen.

En vizforralot hasznalok a tapszerhez, nekem a doki azt mondta, hogy tokeletes. Az uvegekhez pedig sterilizalo tablettat hasznalok, abban a vizben tartom folyamatosan es csak hasznalat elott szedem ki. Elvileg emelett mar forrazni es kifozni nem kell, de en megtettem. Mindossze egyszer, de a fozes miatt kicsapodott a vizko az uvegeken es alig tudtam roluk lesurolni. Ez nekem elvette a kedvem a fozestol, szoval azota en maradok annal a verzional, amit a doki mondott es nem szorgoskodom feleslegesen.
Szia! A vizet szerintem nem kell külön még x ideig forralni, csak egyszerûen felforralod. Én úgy tudom, hogyha valamilyen eszközt (pl. cumisüveg) kifõzöl, azt 5 percig kell forralni. Sajna az a szétolvadt cumisüveg meg lehet, hogy olyan anyagból volt, amit nem is lehetne kifõzni. (Én a vízhez mindig teszek citromsavat és úgy fõzöm ki a dolgokat - ez megakadályozza a vízkövesedést.)
Én így csinálom: Lábas (amiben a vizet forralom): idõszakonként kiecetezem (víkõ ellen), aztán jól elmosom. Víz (a táphoz): forrásig melegítem, de nem forralom tovább. Cumisüvegek: hetente 1-2 alkalommal sterilizálom mikrós sterilizálóban, vagy s. folyadékban, sosem fõzöm ki. Egyébként meg minden étkezéskor majdnem forró vízben elmosom.
én babavizzel csinálom a tápszert, olyannal, amit nem kell forralni, csak melegíteni az optimális hõfokra. amikor forraltam, tiszta vízkõ lett az edény... a cumisüveg: mosd el MINDEN KAJA UTÁN üvegmosóval, a cumit is, alaposan, aztán forró vízzel öblítsd át, vagy mikros sterilizálás. ha pici még a manó, napi egyszer fõzd is ki.
Szia! Én 5 percig szoktam forralni aztán visszahûtöm a megfelelõ hõmérsékletûre! Az üveget meg nem szoktam kiforrázni, akkor egész nap mást sem csinálnék csak üveget forráznék. Én 1-2 naponta szoktam kiforrázni. A többi alkalommal csak simán elmosom!
A kérdező hozzászólása: hát igen ezért érdekel mert már elolvasztotttam a cumisüvegeket a vazéknak is anyiiiiii
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM

Hány percig forraljátok a vizet babátok teájához / tápszeréhez, hol és miben? ( Gázon-e vagy mikróban? )

Én a 3 hónaposomnak gázon, fed? alatt 5 percig, mert a tápszeres dobozán is így írják.A teájához szintén.Anyósom szerint felesleges, szerintem meg nem. Babátok korát írjátok meg. Köszi.

Legjobb válasz: Én vettem egy vízforralót,és abba forraltam neki.Az a forraló magától kikapcsolt,ha elérte azt a hõfokot,amin már nagyon forr a víz.Gázon érdemes forrás után pár percig még a gázon hagyni a vizet biztos ami biztos.

Én vettem egy vízforralót, és abba forraltam neki.Az a forraló magától kikapcsolt, ha elérte azt a hõfokot, amin már nagyon forr a víz.Gázon érdemes forrás után pár percig még a gázon hagyni a vizet biztos ami biztos.
Oh és az én fiam már 20 hónapos, szóval én már nem forralok, de így csináltam.(elsõ voltam)
5 percig forralom gázon, néha tovább. 5 hós
Amíg nemcsak pezseg, hanem már javában "bugyog" a víz. Idõt sose nézek, általában mosogatok közben. ja, és villanytûzhelyen forralok.
Lemaradt: 15 hetes tápszeres
Én párszor forraltam, de olyan gusztustalan volt a tetején az a fehér izé a forralás után, h inkább ásványvizet vettem neki. A szentkirályi forralás nélkül is adható, csak melegítettem mikróban. A 1, 5l-es megfizethetõ áron van, ebbõl kapta a tápit és a teát is. 24 óra után ugyan forralni kéne azt is, de hûtõben volt mindig, úgy gondoltam 1, 5 nap alatt nem lesz ott baja. Nem is lett sose tõle a gyereknek se. 1éves kora óta csapból kapja, forralás nélkül. A teához ugyan 4 hónapos koráig forraltam, mert csak filtereset kaphatott. Sose mértem meddig forr, saccra ment. Nem hiszem, h van nagy különbség 1perc vagy 5-10perc között. De aztán a nyár miatt macerás volt visszahûteni, ezért áttértem a granulátumosra amint a gyerek kora engedte (ásványvízhez).
Szentkirályi ásványvizet vettem (veszek), azt az 1. napon nem kell forralni. Másnap gázon forraltam, de amint forrt, én már ki is kapcsoltam alatta. Felforrt, így fölöslegesnek tartottam volna még 5 percig... (most már 14 hós a kislányom)

Forralt vizet adok a babámnak, hány percig kell forralni?

Valahol olvastam, hogy 5 percig, akkor nem jó a vízforralóba felforralni?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem az 5 perc a sterilizáláskor érvényes. Én forralóban csinálom, szerintem annyi elég.

Szia! Szerintem az 5 perc a sterilizáláskor érvényes. Én forralóban csinálom, szerintem annyi elég.
Bocsi második, nem olvastam végig!A forraló is jó, én is azt használok. Az árram gyorsabb.Azonkivül zárt, minap nem csuktam le és nem is forralt.
Nekünk mikrós sterilizálónk van, és 6 percre kell állítani.Nagyon jó, eddig nem volt semmi probléma, és nem is lesz.Ha gázon forralod, akkor elég addig amíg felforr és elzárod a gázt.Én így szoktam amikor teát csinálok.
Õszintén szólva én csak pár pillanatig forralom. Szerintem amelyik baci nem pusztul el rögtön a forró vízben, az 10 perc múlva sem. Szóval nem kell túlzásba vinni ezt sem.
10 perc.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én is forralóban csinálom, szerintem, vagyis bízzom benne hogy meghallnak a bacik ennyi idõ alatt, ha nem...a kezével is sok mindent visz a szájába. Szerintetek?

Kiprobáltátok már a zuhanyos masztit? Hogy a viz a csiklora megy. Mik a tapasztalatok? Hány perc mulva mentetek el? Milyen vizet engedtetek?

én a langyosat szeretem ami majdnem hideg. kb 5-10 perc és elmek.

Legjobb válasz: Tûzoltó fecskendõvel próbáld meg! Az az igazi élmény! Amúgy ha múlti tusolód van,a legerõsebbe állítsd és váltogasd a jéghideg és a majdnem forró között! Ez nagyon tuti,2perc totál kiüt!

Tûzoltó fecskendõvel próbáld meg! Az az igazi élmény! Amúgy ha múlti tusolód van, a legerõsebbe állítsd és váltogasd a jéghideg és a majdnem forró között! Ez nagyon tuti, 2perc totál kiüt!
imádom ha közben budipumpával verik a hátam
de komolytalan ribancok... Szóval én ugy szoktam, hogy odatartom a zuhanyrózsát a csiklómhoz, és élvezem... fel le mozgatom néha, de nem nagyon szoktam elmenni... Am meleg-langyosabb víz..
jéghideget!és mosatlan víz legyen! hamar elmegyek mert emelték a víz árát! és nem a csiklómra hanem a homlokomra megy
terhes vagy. zuhanyrózsafejû gyerekeid fognak születni.
bebaszom egy kocsimosóba. ott nagyobbak a kefék
te leszel a zuhanyrózsa? csiklón húgyozod?:D vagy h segítesz neki? slaggal lecsapatod?
én segíthetek átélni ezt az élményt
A kérdező hozzászólása: jujj de vicces
Olyan meleg vízzel, amilyennel alapból zuhanyzom. Hát..lehet rosszul vagyok összerakva, de én azzal a módszerrel akár 20-30 mp alatt elmegyek, és addig húzom az elsõt, amíg jön a második. És ezt akármennyiszer meg tudnám csinálni, csak nem gyõznénk fizetni a vizet. :D Sajna ezt csak így tudom elérni, intenzívebb orgazmusom van tõle, mint egy hagyományos masztinál, vagy ha a barátom csinál valamit.

Hány perc alatt forralja fel az elektromos vízforraló a vizet?

1.7 literes 2200 Wattos.

Legjobb válasz: 1perc alatt forró lesz az egész

1perc alatt forró lesz az egész
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor takarékos is. Eddig gázon forraltuk fel kannában.
A kérdező hozzászólása: Jó. Akkor ma veszek egyet, mert úgyis akartam venni és megírom, hogy melyikõtöknek volt igaza?
Szerintem a második ott tévedett, hogy jobb a hatásfoka 75%-nál. Így én 4-5 percre tippelek.
A kérdező hozzászólása: Nos nem vettem vízforralót, mert amit kinéztem mûanyagból volt és most nem akarok drágábbat venni, de utánajártam. 3-4 perc között már határozottan lobogóan forr a víz egy 1.7 literes 2200 wattos vízforralóban. Úgyhogy a számolásnál lehet, hogy a hatásfokot alábecsülték.

A Jegesmedve Hány Percig/óráig tud lent lenni a víz alatt?

Legjobb válasz: Akár élete végéig is ;)

Akár élete végéig is ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors, választ !
http://hu.wikipedia.org/wiki/Jegesmedve ctrl+f "víz a": "Nyitott szemmel merülnek a víz alá, s ott akár két percig is kibírják levegõvétel nélkül."
Elsõ:DDDDD (De igaz..) 2 perc a wikipédia szerint.
Az elsõ válaszon kifeküdtem :D
Ameddig meleg nem lesz.
:) hát ez attól függ milyen melegen teszed be a mikróba..más ha hûtõböl más ha a csapból, megint más ha babaviz szobahõmérsékleten van tartva....ezt igy nem lehet megmondani..de milyen idõs a baba? a tápszerhõjét a csuklódra cseppentett tápival tudod ellenörizni..nagyon kicsit érezd langyosnak akkor jó..ha melegnek érzed akkor nem jó..ezt pár alkalommal kiprobálod és tudni fogod..
A kérdező hozzászólása: elso vàlaszolo, koszi!! utolso: jo nagy barom vagy!!!
19 perc 25 másodperc barom
Én is igy csinálom, még élünk...:-)
Szia! Az a lenyeg hogy forassban legyen a viz es kesz. Jol csinalod!
Tökéletesen csinálod :) Bár én lábosba szoktam neki(nem tudom miért)lehet mostmár én is mikrozni fogom! Jó ötlet!
A mikro nem jó, rakd lábosba! nekem nincs is mikrom, mindent lábosban melegítünk még magunknak is.
Én vízforralóban szoktam.A mikró is jó, bár még abban sosem forraltam vizet a babának.
Elnézést, egyet olvastam :) 16 a megoldás, ne hallgass rám.
Az ilyen problémákra írj egyenletet, úgy sokkal könnyebb átlátni. Bár ez egy nagyon egyszerû egyenlet, itt lépésenként oldjuk meg, hogy jobban átlásd a logikáját: X-7+4=13 / eltüntetjük a minusz hetet, mindkét oldalhoz 7-et adunk X+4=20 / eltüntetjük a plusz négyet, mindkét oldalból elveszünk négyet X=16 Természetesen kevesebb lépésben is, de akár fejben is könnyen megoldható egy ilyen egyszerû egyenlet, a kivonás és összeadás belül egyszerûen összevonható: X-7+4=13 → X-3=13 → X=16
(x-7)+4=13 /-4 x-7=9 /+7 x=16 Ellenõrzés: 16-7+4=13
Dehogy 16. 10 a helyes válasz. x-1+4=13 x+3=13 x=10
16. Számold ki visszafelé: a végeredménybõl vond ki, ami egy lépéssel azelõtt hozzáadódott, add hozzá, ami kivonódott stb.
A kérdező hozzászólása: ááá leesett :D:D köszi :D
Nem egy ugrott a vízbe.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Szerintem egyenlettel amúgy nehezebb :S Csak engem ez a "néhány" szó annyira megzavart, hogy egyszerûen nem tudtam tõle elvonatkoztatni, meg gondolkozni... :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!