Találatok a következő kifejezésre: Hány percig a (362 db)

este 9-10ig 60 percet
A futást csak kiegészítésként van benne az edzéstervemben, heti 6x. Délután negyed öt fele szoktam indulni, kb 40 perc 6 km.
Most, hogy ilyen nagy a hõség, este 8-kor kezdem (kb. 9-ig). Heti 2 alkalommal.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek heti 4 alkalom, olyan 35 perc alkalmanként elég? Egy kis lábformálást szeretnék:)
Elég, ha rendszeresen jársz majd, és kitartó leszel.
A kérdező hozzászólása: Na, remek:) Már 3 hete járok, és egyre jobban élvezem! Pedig világéletemben utáltam futni, de most megláttam benne a szépséget. Remélem, hamarosan az eredménye is látszani fog a satnya vádlimon és a nagy fenekemen:D
Heti három alkalom, 8-10 km. Este hét után megyek, mert akkor már nincs akkora meleg. Hidd el egyre jobb lesz, egyre erõsebb leszel, s többet fogsz bírni.
heti 5x jarok futni, 8-10-12 km, mikor mennyire jut idom, vagy milyen allapotban vagyok...

Meddig kell a kisbabák fenekébe bedugni a lázmérőt? Ugye csak a hegyét kell? Hány perc a minimum, ami alatt már biztosan leméri a hőjét?

Tegnap próbálkoztam,de bekakilt egy perc után, pedig már volt széklete el?tte,mert azzal nincs problémánk.8hetes kisbabáról van szó.

Legjobb válasz: Hagyományos hõmérõnél kell min 3 perc,de ha digitálisat veszel az kb 1 perc alatt kész,és csipogva jelez Neked.Nem drága,6-700 forintért kapható már.Én ezt ajálanám.De ugye mind a kettõ eredményébõl végbélben mérve le kell vonni 0.5 tizedet.Nem kell mélyre bedugni,csak a hegyét.Ha bekekilt,nem baj,ilyen korban még többször van székletük.

Hagyományos hõmérõnél kell min 3 perc, de ha digitálisat veszel az kb 1 perc alatt kész, és csipogva jelez Neked.Nem drága, 6-700 forintért kapható már.Én ezt ajálanám.De ugye mind a kettõ eredményébõl végbélben mérve le kell vonni 0.5 tizedet.Nem kell mélyre bedugni, csak a hegyét.Ha bekekilt, nem baj, ilyen korban még többször van székletük.
Szia! Én a digitálisat használom abból is olyat aminek szilikonos a vége. Ezáltal nem kelt akkora ingert hogy bekakiljon. Nekünk volt gondunk a kakival, mert nem kakilt a baba ilyenkor a hagyományossal szoktam meghõmérõzni, mert csak ennél volt eredmény. De ha popsiában méred a hõt akkor le kell belõle vonni 0.5 fokot, mert ott nagyobb a hõ mint valójában a testhõmérséklet. tymy

Hány perc a szentlélek tértől a Budaőrsi Decathlonig bkv-val? (Lent)

Hév: Szentlélek tér->Batthyány tér 19 vagy 41-es villamos-> Móricz Zsigmond tér 240E busz-> végállomás 3-5 perc séta

Legjobb válasz: Kb. 60 perc

Kb. 60 perc
BKV honlap, útvonaltervezés, pontos adatok megadása, kapsz percre pontos választ. Már csak az kell, hogy a jármûvezetõk is tudjanak errõl.


A győri Zichy Palotában hány perc a bevonulás az esküvőn a nagyteremben? (100 fősben)

Csak azért kérdezem, mert az esküvőszervezős csaj nem árulta el, és nem tudom a mennyit vágjak ki abból a zenéből, amit a bevonulásra gondoltunk, mert elég hosszú lenne, és nem hiszem, hogy teljes számot végig lejátszák,ami 6 perc kb.

Legjobb válasz: Az ajtóból indulva? Amíg a 2 termen lassan átmész, kb 1 percet mondok, de lehet, hogy 40 másodperc.

Az ajtóból indulva? Amíg a 2 termen lassan átmész, kb 1 percet mondok, de lehet, hogy 40 másodperc.
Hogy ott mennyi, azt nem tudom, viszont hátha segítség. Nekünk egy kisebb teremben volt az esküvõnk (64 ülõhelyes) a bevonuló zenénk olyan 3 perces volt ezt másfélszer játszották le. Nekünk azt javasolták, hogy inkább legyen hosszabb zene és legfeljebb nem játszák végig, minthogy elõbb legyen vége a zenének, minthogy beérnénk.
1. vagyok. A 3 perc szerintem is jó ötlet, legfeljebb ismételnejk. Amíg elindultunk a várakozó helyiségbõl, és amíg odaértünk, kb. 1 perc lehetett. De perzse többre igazítsd a zenét, mert ezt sacc/kb mondom. Az elõzõ jót írt.
Attól függ. Ha vannak koszorúslányok, velük is kell számolni, a menyasszony és a võlegény is bevonulhatnak együtt és külön-külön is a szülõkkel. Ez is befolyásolja a bevonulási idõt, melyik módot választják! A tanúk is van, ahol már a teremben várnak, van, ahol bevonulnak a pár elõtt vagy után. Azt kéne megtudni, milyen hosszú a terem azon része, ahol vonultok. Jelöljetek ki otthon, akár a kertben egy akkora részt és stopperrel mérjétek le, hogy annyi ember, amennyivel terveztek, mennyi idõ alatt vonul be. Erre tegyetek még rá valamennyit, 20-30%-ot, mert a helyszínen lehet, hogy lassabb lesz egy utolsó szoknyaigazítás vagy nyakkendõ-beállítás miatt. :)

Keletitől 24-es villamossal átlagosan kb. hány perc a nagyvárad tér?

Legjobb válasz: Ha a gyaloglást nem számoljuk, akkor a 6 megálló 11 perc a http://maps.google.hu/ szerint!

Ha a gyaloglást nem számoljuk, akkor a 6 megálló 11 perc a http://maps.google.hu/ szerint!
Honnan fogsz bejárni? A BKV menetrendje szerint is 11 perc.
A kérdező hozzászólása: :D én is a google-t néztem:) Csak hétfõtõl kezdõdik az egyetem, és általában 8:00-ra be kell érni, nem viselik el a késést. És a oktatóközpontok pedig a Nagyvárad térnél és a klinikák körül vannak szórtan, tehát szerintem gyorsabb 24-essel kimenni, mint metróval. Csak most gondolkozom, hogy melyik vonattal érek rá elindulni majd, hogy idõben odaérjek:) köszi a választ.
24-essel persze, hogy gyorsabb a Keletitõl a Nagyvárad tér. Csak majd mikor nagyon korán fog sötétedni télen, akkor már viszont hanyagold a sok beilleszkedni képtelen miatt! A Klinikákra viszont már metróval jobb elmenni, mert különben sokat kell sétálni.
Igen, kb. 11 perc a menetideje (bár néha óráknak tûnik, olyan lassan döcög :D ) Én többnyire estefelé jártam vele, olyankor szívás, hogy csak 10 percenként jár. És mondjuk nem a legjobb környéken visz át :)
A kérdező hozzászólása: ez van:) mindjuk én este amúgy is szívesebben metrózom. A visszafelé út már nem számít, csak idõbe érjek be reggel 8-ra:D
Még soha nem stopperoltam le.
Én zuhanyzás végén szoktam borotválkozni, bekenem tusfürdõvel a lábam, mivel azon jobban csúszik a borotva mint a habon, ezért jobb tusfürdõvel csinálni. De borotva gél is jó, bármi ami nem hab. Várni nem szoktam utána. Végighúzgálom a borotvát gyorsan, nem kell óvatoskodni, egy jó borotva nem fog összevágni, a rosszat meg ne használd. Lábanként talán 1-2 perc a borotválás, a többi a bekenés, lemosás, kádmosás, így kijön a 4-5 perc nekem.
A kérdező hozzászólása: Hát, jó. Akkor majd lemérem én. Kíváncsi vagyok nekem hány perc lesz. Persze, csak valami jó minõségû borotvát fogok venni! Inkább szerintem habot veszek, mert hallottam egy ismerõstõl, aki férfi, az arcát borotválja, hogy a gél neki nem vált be. Pedig csak jó minõségû, márkás terméket használ borotválkozáshoz, mégis inkább habot vesz.
A kérdező hozzászólása: És borotva márkát tudtok ajánlani?
Gillette borotvát vegyél mindenképp. Nekem hónalj+láb borotválás kb. 15-20 perc.
Gélt vegyél, a hab nem jó erre! Ja és amúgy én használtam Tesco-s és Gilette-es gélt is, és eskü a Tesco-s nekem jobban bejött.
A kérdező hozzászólása: Jó, akkor majd gélt veszek, meg Gillette-et. Vagy Tesco-sat. :)
Inkább elektromos epilátort használj! Sokkal olcsóbb, és nem szúr a szõr már másnap. Két-három hétig sem nõ ki az újabb szõrszál, és egyre ritkulnak. Én kb. 20 éve szõrtelenítem a lábszáraimat és már alig van mit kiszedni, mert kb már csk 50 szõr nõ csak ki...
Igen, de epillálás után a bõr alá is nõnek a szõrszálak... Én sima tusfürdõvel szoktam borotválni a lábamat, a profi borotválkozó habbal többször megvágtam magam. Hogy meddig tart, attól függ, mennyi gyakorlatod van benne. Nekem kb 2 perc.
A kérdező hozzászólása: Utána sem krémezitek be a lábatokat?
A kérdező hozzászólása: Ja, mondjuk nálam egy zuhanyzás is kb. 10 perc.
A kérdező hozzászólása: Kb.-ra sem tudod?
A kérdező hozzászólása: Én olyan 25-30 perc közé tenném. Még sosem borotváltam le. Ez így reális lehet?
A kérdező hozzászólása: És nem a teljes láb, hanem térd fölé húzva ugyan a borotvát, de a combnak csak a külsõ részével együtt, ahol jobban szõrös.
Én zuhanyzás közben kb 3 perc alatt lekapom, nem tudom, hogyan saccolhattad ezt a mûveletet fél órára :D
Szerintem sem telik néhány percnél többe.
A kérdező hozzászólása: Ugye bekenni a borotvahabbal, majd várni pár percet, hogy puhítsa a szõrt, kb. 4-5 perc. Majd minden egyes húzás után leöblíteni a borotvát, és óvatosan csinálva, lábanként térdig kb. 2x5 perc. Majd a térd, ami állítólag nehézkesebb a csontok miatt. Plusz a comb. Majd krémezés, borotva fertõtlenítés, elrakás.
Az elõbb borotváltam le a teljes lábamat, teljes comb is bele tartozik, az egész zuhanyzás volt 10 perc, szóval maga a borotválkozás 4-5 perc lehet. Mindennel együtt.
A kérdező hozzászólása: Akkor ti nem használtok borotvahabot?
5perc

Egy 1 m3-es tartályt két csapon át lehet megtölteni. Ha csak az egyik csapot nyitjuk meg, akkor 2 perc alatt telik meg, ha csak a másikat, akkor 15 perc alatt. Hány perc alatt lesz tele akkor, ha egyszerre mindkét csapot megnyitjuk?

Matek 8. osztály

Legjobb válasz: Van még : a, Egy ház tatarozásával az egyik mester 24 nap, a másik 36 nap alatt készülne el. Hány nap alatt végeznék el együtt a munkát? b, Egy földdarabot az egyik erõgép 6 óra, a másik 9 óra alatt szántana fel. Hány óra alatt végzik el együtt a munkát? c, Egy hordó az egyik csapon át 50 perc alatt, a másikon 40 perc alatt, a harmadikon 3 óra 20 perc alatt telik meg. Mennyi idõ alatt telik meg, ha mindhárom csapot megnyitják? KÖSZÖNÖM HA VALAKI SEGÍT!!!!!

A kérdező hozzászólása: Van még : a, Egy ház tatarozásával az egyik mester 24 nap, a másik 36 nap alatt készülne el. Hány nap alatt végeznék el együtt a munkát? b, Egy földdarabot az egyik erõgép 6 óra, a másik 9 óra alatt szántana fel. Hány óra alatt végzik el együtt a munkát? c, Egy hordó az egyik csapon át 50 perc alatt, a másikon 40 perc alatt, a harmadikon 3 óra 20 perc alatt telik meg. Mennyi idõ alatt telik meg, ha mindhárom csapot megnyitják? KÖSZÖNÖM HA VALAKI SEGÍT!!!!!
1m3 az 1000 liter, akkor az egyik csapból percenként 500 liter jön ki, a másikból meg 200/3=66, 66 liter. A kettõbõl együtt 566, 66 liter. 1000 litert 1000/566, 66 perc alatt hoznak össze: 1, 76 perc
A többit ugyanígy kell megoldani. 1m3-at át lehetett váltani 1000 literre, de nem muszáj, ha nem váltod át, akkor az egyik csak 0, 5 m3 percenként a másik, 1/15=0, 0667 m3, ezt ugyanúgy össze lehet adni, mitn az elõbb: 0, 5667 m3 1/0, 5667 = 1, 765
4, 61 km-nél (4609, 7 m) 15, 36 perc alatt éri utol (tehát a gyalogos már 1ó 10p + 15, 36 = 1ó 25, 36 perce megy)
A kérdező hozzászólása: hogyan kaptad meg ezt az eredményt?
Nálam 19 perc 58 s alatt éri utol. Összesen 5990 megtétele után.
Második vagyok: Kimaradt: 5990 méter
elsõ vagyok. diagrammot rajzoltam programmal. x-tengely: eltelt idõ (s) y-tengely: megtett táv (m) gyalogos 4/3, 6 = 1, 1111 m/s sebességgel megy. (0, 0)-ból indul. Ebbõl felrajzolható az õ egyenese 0.9000009*x+1.5260146E-17 biciklis 18/3, 6 = 5 m/s-al megy, és 1ó 10 perc = 4200s-ból indul (4200, 0) koordinátákból. Az õ egyenlete: 5*x-21000 És ebbõl jön a metszéspont (5122, 4610). Tehát 5122 s-al a gyalogos indulása után találkoznak (ez az 1ó 25 p), és 4610m-t tesznek meg kerekítve.
Mindketten ugyanannyi utat tesznek meg, tehát: 4(t+7/6)=18t Ebbõl t = 1/3 óra = 20 perc s = 6 km
Ötödiknek: Én is így okoskodtam, csak a kerekítések miatt van a pontatlanság.
Gondolkodhatsz másként is. A biciklis indulásáig a gyalogos megtesz 4*(7/6) = 28/6 kilométert, vagyis ennyi elõnye van. Ekkor a gyalogoshoz kötött koordináta rendszerben (ami 4 km/h sebességgel mozog) a biciklis 18 - 4 = 14 km/h sebességgel közeledik feléje, akinek így (28/6)/14 = 2/6 = 1/3 óra (20 perc) idõre van szüksége az utolérésre. Ennyi idõ alatt a gyalogos (koordináta rendszere) megtesz 4*(1/3), a biciklis 14/3 km utat, vagyis összesen 18/3 = 6 km megtétele után éri utol a biciklis a gyalogost. Ha v1 - a gyalogos v2 - a biciklis sebessége t0 - a késleltetési idõ t - a találkozásig eltelt idõ akkor a 19:55-ös válaszoló által felírt egyenlet v1(t0 + t) = v2*t formában írható, amit t-re rendezve t = v1*t0/(v2 - v1) adódik. Ennek a számlálója a gyalogos által a késleltetési idõ alatt megtett út, a nevezõje a két sebesség különbsége, vagyis ugyanazok az értékek, amik fenti gondolatmenetben szerepelnek. DeeDee ******

A 100 ml-es gyantapatront pontosan hány watton és hány percig kell mikróban melegíteni, hogy jó legyen?

A melegít? gépembe csak 50 ml-es patron jó, de azt mostanában nem kapok, ezért vagyok tanácstalan. Ha újra kell melegíteni közben, mert kih?lt, akkor mennyi ideig kell? Köszi el?re is.

Legjobb válasz: próbálgatni kell. nekem olyan 2 és fél perc körül van, mikor újramelegítem akkor olyan 1 percre szoktam visszatenni.

próbálgatni kell. nekem olyan 2 és fél perc körül van, mikor újramelegítem akkor olyan 1 percre szoktam visszatenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!