Találatok a következő kifejezésre: Hány párt jelenleg Magyarországon (1 db)

Hány párt van jelenleg Magyarországon?

Legjobb válasz: Több mint kellene, de igen pártom bárki alapíthat. Szóval olyan mint egy vállalkozásszám h napról napra bõvülhet. Persze az már mellékes h a parlament közelébe mikor jutnak vagy jutnak e egyáltalán valahova. :)

Több mint kellene, de igen pártom bárki alapíthat. Szóval olyan mint egy vállalkozásszám h napról napra bõvülhet. Persze az már mellékes h a parlament közelébe mikor jutnak vagy jutnak e egyáltalán valahova. :)
MSZP, FIDESZ, SZDSZ, MDF. Tehát 4 , de lehet hogy van néhány kisebb párt is, akikkel nem foglalkozik a nyilvánosság.
Sokkla több van: MIÉP, Jobbik, Harmadik út, Magyar Kommunista Párt, Zöldek, Centrum, és még tuti van, csak õk nem juttak be a parlamentbe. Pártot egyébként bárki alapíthat
Manapság kb. 250 bejegyzett párt van Magyarországon, de a legtöbbjük olyan kicsit, hogy nemcsak országos, de megyei listát sem tud állítani, ezért aztán nem nagyon van esélyük bekerülni a parlamentbe.
Több a soknál!!!!!!
Igen bárki alapíthat pártot, de nem árt ha van hozzá tõkéje, és esetleg kapcsolata.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Érdemes-e a Jobbikra szavazni?

Eddig Fideszes voltam , de a parlamenti közvetítéseket nézve egyre inkább a Jobbikkal szimpatizálok. Viszont nem biztos , hogy rájuk merek-e szavazni mert a média antiszemitának bélyegezte őket és ezért kormányra kerülésük esetén félek , hogy az Eu nem is lesz hajlandó szóba állni velük és ürügyből mindenféle eljárásokat indítanának , hogy megnehezítsék a dolgunkat , a ránk nehezedő zsidó nyomásról nem is beszélve.

14

Kevesebbet dohányoztok a trafik mutyi óta?

13

Top 5 kedvenc politikus?

13

Hogyan fogod tölteni augusztus huszadikát?

16

A rendszerváltás óta mikor/melyik kormány alatt éltünk a legjobban?

9

Ha megszavazunk egy pártot, akkor annak vezére törvényesen kaphat tejhatalmat? Szóval a hatalmon lévő párt tud demokráciából egyeduralmat csinálni törvényes úton?

Bocssásátok meg tudatlanságom ,ha netán hülyeség lenne a kérdés. Ha nem értenétek ,akkor arra gondoltam ,hogy pl.
megszavazza a nép a XY pártot akinek vezetője Kis József, akkor Kis József lehet egyeduralkodó törvényesen?

9

A Nemzeti Értékelvű Párté a jövő?

A Nemzeti Értékelvű Párt, a NÉP pártja, az új nemzeti párt, meghatározása hazafias néppárt.
A hazafias, nemzeti érzelmű NÉP párt elsősorban az emberek széles rétegének az érdekeinek képviseletét, védelmét kívánja politikai tevékenysége során előtérbe helyezni .
Célunk a mai magyar kizsákmányoló politika megváltoztatása, egy emberközpontú, az emberek véleményét, akaratát figyelembe vevő politikára.

Jellemzően a „kisemberek”, a munkavállalók, a bérből és fizetésből élők, és a magyar mezőgazdasági, ipari vállalkozók. ill. vállalkozások, és a magyar nép érdekeit szem előtt tartva kívánja gazdaságpolitikáját kialakítani, politikájával segítve ezen társadalmi rétegek európai színvonalú felzárkózását, az európai szintű bérezés, és munkahelyi környezet kialakításával, így biztosítva a XXI. századi európai társadalomnak megfelelő emberhez méltó rendes megélhetését. A
A NÉP párt jelentőséget tulajdonít a társadalmi szerkezet jó kialakításának, amely lényegesen befolyásolja az emberek cselekvési és döntési lehetőségeit.
Meggyőződésünk, hogy társadalmi szerkezet átalakítását és kialakítását az emberek jogos érdekeinek figyelembevételével kell véghezvinni.

A Nemzeti Értékelvű Párt, a NÉP pártja a társadalmi igazságtalanságot nem fogadja el alapvető szükségszerűségnek, mert az ellen lehet és kell is küzdeni.
A Nemzeti Értékelvű Párt a NÉP pártja kiemelten fontosnak tartja a hazafias nemzeti erőként a személyi szabadságjogok és a magántulajdon védelmét .
A Nemzeti Értékelvű Párt a NÉP alapítóinak az volt a szándéka, hogy létrehozzanak egy olyan nemzeti erkölcsi értékeken és a józan értelmen alapuló politikai szervezetet, egy olyan hazafias néppártot, amely felkarolja és összefogja a társadalom azon széles rétegeit, akik a globalizálódó világ hatásai, a nemzeti érték és ezzel együtt a nemzeti érdekek , maximális figyelembevételével valós, makró- és mikró-gazdasági adatok alapján, felelős döntéseikkel, és ennek megfelelően közvetlen befolyásukkal szeretnék irányítani az életüket, az ország gazdasági fejlődését és politikáját .
A Nemzeti értékelvű Párt néppárt, amely mindezen célok érdekében többek között lehetővé kívánja tenni Magyarország lakosságának és az országhatáron kívülre szakadt magyarság szélsőségektől mentes közös érdekeit megtestesítő Egységes Nemzeti Jövőkép kialakítását.
Az Nemzeti Értékelvű Párt mint néppárt további céljai közé tartozik az is, hogy az eddigi demokratikus rendszerek hiányosságaiból tanulva egy hatékonyabb, az emberek mindenkori valós igényeinek megfelelően, gyorsabban változni képes politikai rendszert hozzon létre, amely a XXI. századi néppárti demokráciát egy magasabb szinten képes megvalósítani. Mindezen törekvések hatékony megvalósításának érdekében az Nemzeti Értékelvű Párt, a NÉP pártja törekszik arra, hogy a közvetlen néppárti demokrácia lehetőségeivel élni kívánó állampolgárok élni tudjanak a demokratikus lehetőségeikkel .
A NÉP-párt mindezen célkitűzések elérésének érdekében aktívan részt kíván venni a közhatalom gyakorlásában, jellemzően a megválasztott képviselőin keresztül a helyi önkormányzatok és a Parlament munkájában .

A Nemzeti Értékelvű Párt követelései

Összeállítottunk egy pár kisebb pontot Magyarország irányítására/jogrendszerére vonatkozó stratégiánkról, ami nem annyira lényeges, ha más pártok is átveszik, illetve kényelmetlen lenne lobogójukra tűzni, ezért eddig nem is tették meg (és valószínűen nem is fogják megtenni):

1. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a magyar állam, annak kormánya és független bírósága ismerje el, hogy sérülnek a romák emberiségi jogai Magyarországon, és biztosítsa számukra a kivándorláshoz szükséges feltételeket, amennyiben lemondanak magyar állampolgárságukról!

2. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a politikusok által hivatali idejükben elkövetett törvény- és szabálysértések ne évüljenek el! Legyenek visszamenőlegesen büntethetőek!

3. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy mindennemű kárpótlást, kisebbségi önkormányzati finanszírozást és más etnikai alapokon nyugvó pénzbeli juttatásokat a magyar állam határozatlan időre függessze fel országunk anyagi helyzetére való tekintettel!

4. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy legyen elsődleges szempont a hazai nemzeti gazdaság védelme, és az azt alkotó, 100%-osan magyar tulajdonban lévő kis- és középvállalkozások élvezzenek törvényi védelmet, valamint nagyobb mértékű adókedvezményeket!

5. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a személyi jövedelemadó a társadalmi szolidaritás elve alapján normalizálódjon, többsávos adórendszer bevezetésével! Fizessenek a több adót a gazdagabbak!

6. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a mindenkori magyar kormány biztosítsa a tisztességes európai szintű bérezést a foglakoztatás minden területén!

7. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy Magyarország köztársasági elnökének személyét népszavazás döntse el, és a népszavazáson bárki elindulhasson!

8. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy Magyarország mindenkori kormánya az azt megelőző választási eredményeitől függetlenül rá két évre kötelezően megerősítő népszavazást írjon ki és tartson!
Amennyiben a kormánypárt a bizalmi szavazáson megbukik, úgy írjon ki új demokratikus választásokat!

9. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a hazánkban levő nemesfémek, vagy belőlük készült tárgyak (réz, ezüst, arany és ezek tetszőleges arányú vagy összetételű ötvözetei) külföldre ne legyenek szállíthatóak, sem ott értékesíthetőek!

A Nemzeti Értékelvű Párt,
a NÉP pártjának elnöksége.


8

Ki a társadalom csúcsa?

9

Új föld törvény, földhasználati jog, hogy is van ez?

Olvasgattam ezt a földtörvény de olyan ügyesen megvan fogalmazva hogy ...
60 éves őstermelő vagyok immár 30 éve. 50 hektár föld van a nevemen ill. gyermekeim nevén.

-Olvastam olyat hogy a földhasználati jogot átvariálták, megszigorították.. ez rám nézve mit jelent (autószerelői képesítésem van) marad minden ugyan úgy vagy középszintű szakképesítést kéne megcsinálnom? Például egy oldalon így hirdetik ezt a képesítést "Az új földtörvény a földhasználatot is minimum középszintű végzettséghez köti. Ebből legegyszerűbb az aranykalászos gazda."
Tehát nekem akkor ugrott a földhasználati jogom ?ezzel a támogatás is? és akkor mit kezdhetek a földel?

Sajnálom nem érdem de ez eléggé érdekelne és a lányom csak a hétvégén jön haza ő ért ezekhez ...

A válaszokat előre is köszönöm!

1

Miért írják az augusztus 20-i plakátokon, hogy "Együtt az ország", amikor nincs is együtt?

Mintha, direkt heccelni akarnának vele.

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!