Találatok a következő kifejezésre: Hány párt jelenleg Magyarországon (1 db)

Hány párt van jelenleg Magyarországon?

Legjobb válasz: Több mint kellene, de igen pártom bárki alapíthat. Szóval olyan mint egy vállalkozásszám h napról napra bõvülhet. Persze az már mellékes h a parlament közelébe mikor jutnak vagy jutnak e egyáltalán valahova. :)

Több mint kellene, de igen pártom bárki alapíthat. Szóval olyan mint egy vállalkozásszám h napról napra bõvülhet. Persze az már mellékes h a parlament közelébe mikor jutnak vagy jutnak e egyáltalán valahova. :)
MSZP, FIDESZ, SZDSZ, MDF. Tehát 4 , de lehet hogy van néhány kisebb párt is, akikkel nem foglalkozik a nyilvánosság.
Sokkla több van: MIÉP, Jobbik, Harmadik út, Magyar Kommunista Párt, Zöldek, Centrum, és még tuti van, csak õk nem juttak be a parlamentbe. Pártot egyébként bárki alapíthat
Manapság kb. 250 bejegyzett párt van Magyarországon, de a legtöbbjük olyan kicsit, hogy nemcsak országos, de megyei listát sem tud állítani, ezért aztán nem nagyon van esélyük bekerülni a parlamentbe.
Több a soknál!!!!!!
Igen bárki alapíthat pártot, de nem árt ha van hozzá tõkéje, és esetleg kapcsolata.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kell-e több hitel?

Sziasztok! Történelemből mindig is azt tanultuk, hogy régebben hiteleket csak háború és katasztrófa esetén volt "divat" felvenni. Hogy képes Magyarország újabb hiteleket felhalmozni, hogy képes eladósítani háború nélkül is az országot? Miért? Ha nem lehet fenntartani ezt a színvonalat egy stabil gazdaságban, akkor miért ragaszkodnak hozzá?

4

Mit kell tennem, hogy miniszterelnök legyek?

Pl. kell-e jogi végzettég, stb.

11

Mi a miniszterelnök és a köztársasági elnök feladata? Melyiknek van nagyobb hatalma?

11

Az lenne hogy én nemzeti öntudatunak tartom magam elviekben de sajnos a tapasztalatom az hogy a gyakorlatban liberális dolgokat cselekszek. Ti hogy vagytok evvel?

5

Végül melyik közterület lett az Elvis Presley tér?

Az Üllői út - Ferenc körút kereszteződésénél nem láttam ilyen feliratú táblákat, és gyalogosként fürkészve, a Margit-híd budai hídfője közvetlen közelében sem.
A Szabadság téren is csak Szabadság tér feliratú táblákat láttam. Az - ezek szerint - hivatalosan is Szabadság tér maradt?

Tiszteltem a néhai katolikus egyházfőt, de a Köztársaság is szívügyem. Nem lehetett volna mégis más közterületet elnevezni Róla? (Vagy éppen az volt a lényeg, hogy a sok évtizedes elnevezést megváltoztassák? Minden áron?) Szerintem ideális lehetett volna a Pasaréti tér - Pasaréti út úgyis van már -, ahol sokan megfordulnak, ráadásul ott egy római katolikus templom is található.

Van olyan lakóház, amelyikre Pongrátz Gergely tér táblát helyeztek el vagy csak egy lakóház nélküli park kapta a nevét?

Ki volt Szőcs Áron? Én tudom, de kíváncsi vagyok, hogy Internetes segítség nélkül vagy fejből más is tudja-e? (Az a paradoxon, hogy az út elején a Szőcs Áron utca támogatásból történt felújításával büszkélkedő tábla díszeleg!) 22 évig jó volt, most hirtelen nem kívánatos személye lett a magyar történelemnek? (Tudom, nem friss elnevezés, de ritkán járok azon a környéken.)

5

Mit gondoltok a Fidesz politikájáról?

Én személy szerint FIDESZ mániás vagyok és politikai pályára készülök.

18

Állam és egyház szétválasztassa Forradalmi úton?

Vajon ha egyszer az ellenzék hatalomra kerül újra szét lesz választva az oktatás és a egyház? Vagy a baloldali ateistáknak és más vallásúaknak forradalommal kell majd ezt kiharcolni mint Spanyolországban ?

5

A demokrácia egypártrendszerrel is működhetne?

13

Nezte valaki az elmult oraban a Duna Tv musorat?

Kivancsi vagyok a velemenyekre.
(Elnezest kerek az ekezetek hianyaert!)

4

Mi ez a Simonka György (fidesz) országgyűlési képviselő, egy állat? Lent

Tágra nyílt szemmel olvastam,hogy mit művelt Simonka György pusztaottlakai polgármester,a START közmunka program munkásaival.Nőkkel mázsás vascsöveket cipeltettek,a fagyos márciusban egy melegedőt nem biztosítottak nekik,az összes közmunkásnak egy mocskos pottyantós wc. állt rendelkezésre,inni nem kaptak.A fűtött fóliasátorból kizavarták őket,aki be mert menni melegedni.Ezt mindösszesen 260-270 Ft-os órabérrel.Szégyen gyalázat ami itt megy.

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!