Találatok a következő kifejezésre: Hány napot a menstruáció (99 db)

Kinél mi volt eddig a legnagyobb csúszás/hány nap/ a menstruációt illetően? (NEM terhesség miatt! )

Dec. 25-én kellett volna megjönnie, de még mindig semmi. 13 éves korom óta menstruálok, most 21 vagyok, de nem szokott ilyen sokat késni. Ha mégis késett - ami ritkán fordult elő- akkor is csak 1-2 napot. Terhességet kizárom, mivel egy ideje nem éltem nemi életet. Az idegeskedés valószínű, sokat stresszeltem ebben a hónapban. Érdekelne, hogy másoknál mennyi nap volt a maximum késés. Csak normális válaszokat várok! Köszönöm!

Legjobb válasz: Nálam 11 nap volt a maximum. De volt olyan is hogy 5 nappal elõbb jött meg... És ezek most nyáron történtek velem. Pedig nem épp ma kezdtem :-) Már 29 éves elmúltam.

Nálam 11 nap volt a maximum. De volt olyan is hogy 5 nappal elõbb jött meg... És ezek most nyáron történtek velem. Pedig nem épp ma kezdtem :-) Már 29 éves elmúltam.
hormonális probléma esetén akár hónapokra kimaradhat pár nap késés nem gond még, sõt ha egy menstruáció nagyon ritkán kimarad, az se, de ha a következõvel is probléma van, akkor mindenképpen orvoshoz kéne menni
Nekem általában 28-30 napos (nem szedek tablettát), 11 éves korom óta menstruálok, és egyszer volt olyan, hogy 10 napot késett. Ez volt a maximum.
4 hónap. Anorexia miatt...
3 hónap túlsúly miatt...
5 hónap fogalmam sincs mi miatt. Még az elején, a második után.

Egy nő menstruáció után hány nappal a legtermékenyebb?

Normális válaszokat kérek ha lehet.

Legjobb válasz: Középidõben. Elméletileg a menstruáció elsõ napjától számított 14. napon +- 2-3 nap.

Középidõben. Elméletileg a menstruáció elsõ napjától számított 14. napon +- 2-3 nap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Azért ez erõsen függ attól, hogy hány napos a ciklus és hány napos a vérzés...
http://www.egeszsegkalauz.hu/kalkulatorok/peteeres/ Gondolom neked nem a baba miatt kell, de így kiszámolja, ha pontos a ciklusod.
A következõ várható menses elõtt 14 nappal: a 28 napos ciklusú nõnek ez a 14. a 35 napos ciklusúnak a 21., a 23 napos ciklusúnak meg a 9. nap a legutóbbi menses elsõ napjától. Aki nem vezet menses naptárt, vagy rendetlen a ciklusa, annak fogalma se lehet róla, mikor :(

A 10-es érzékenységű teszt mikor ad pontos eredményt? Hány nappal a kimaradt menstruáció előtt?

Legjobb válasz: A beágyazódás után 1-2 nappal. Csak tudd, hogy az mikor volt... A beágyazódás 7-12 nappal a megtermékenyülés után van. A megtermékenyülés meg akár az aktus után 3-5 nappal is lehet, ha akkor van peteérés. Ezért mondják, hogy minden bizonytalansági tényezõt összeadva a következõ esedékes menstruáció idején érdemes tesztelni. Ha késõi peteérés van, még így is lehet negatív annak ellenére, hogy baba van...

A beágyazódás után 1-2 nappal. Csak tudd, hogy az mikor volt... A beágyazódás 7-12 nappal a megtermékenyülés után van. A megtermékenyülés meg akár az aktus után 3-5 nappal is lehet, ha akkor van peteérés. Ezért mondják, hogy minden bizonytalansági tényezõt összeadva a következõ esedékes menstruáció idején érdemes tesztelni. Ha késõi peteérés van, még így is lehet negatív annak ellenére, hogy baba van...
Pontos eredményt csak akkor ad, ha már meg kell jönnie, vagy késik. Elõtte csak van esély rá, de nincs garancia arra, hogyha valóban azért negatív, mert nincs terhesség. De szerintem max 2-3 nappal elõtte érdemes, és mindenképp reggeli elsõ vizelettel.
Nekem reggeli elsõ vizeletbõl 3 nappal nemvárt elõtt lett egyértelmûen pozitív a 10-es erõsségû teszt-
Nekem 5 nappal elõtte lett halvány pozitív.

Tiszteletem! Meddig tarthat a menstruáció -hány napig- a változókorban? Hány nap után ajánlatos orvoshoz fordulni?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Elhúzódó – vagyis az általában tapasztaltnál 3-4 nappal hosszabb – vérzés esetén már mindenképpen tanácsos szakorvoshoz fordulni. Az egyéni eltérések azonban igen jelentősek lehetnek, így egészen konkrét véleményt eleve csak orvosi vizsgálatot követően lehetne mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Elhúzódó – vagyis az általában tapasztaltnál 3-4 nappal hosszabb – vérzés esetén már mindenképpen tanácsos szakorvoshoz fordulni. Az egyéni eltérések azonban igen jelentősek lehetnek, így egészen konkrét véleményt eleve csak orvosi vizsgálatot követően lehetne mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tiszteletem! Meddig tarthat a menstruáció -hány napig- a változókorban? Hány nap után ajánlatos orvoshoz fordulni?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Elhúzódó – vagyis az általában tapasztaltnál 3-4 nappal hosszabb – vérzés esetén már mindenképpen tanácsos szakorvoshoz fordulni. Az egyéni eltérések azonban igen jelentősek lehetnek, így egészen konkrét véleményt eleve csak orvosi vizsgálatot követően lehetne mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Elhúzódó – vagyis az általában tapasztaltnál 3-4 nappal hosszabb – vérzés esetén már mindenképpen tanácsos szakorvoshoz fordulni. Az egyéni eltérések azonban igen jelentősek lehetnek, így egészen konkrét véleményt eleve csak orvosi vizsgálatot követően lehetne mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az fSH-szintnek menstruácio után mikor kell elkezdeni csökkenie és hány napig, a peteérésig? Amúgy egy álltalános vérvételen mért FSH szint ha 11, 98 az baj, vagy pont hogy ebből kell csökkenie? Légyszi irjatok mert nem értem és megijedtem hogy magas!

Legjobb válasz: Ha ciklus elején mérték a 11,98-at, az tényleg magas. Klimaxra, petefészek kimerülésre utal. De ezt csak akkor jelenti ki a doki, ha több hónapon keresztül ilyen magas. Hány éves vagy? És az LH értéke mennyi volt?

Ha ciklus elején mérték a 11, 98-at, az tényleg magas. Klimaxra, petefészek kimerülésre utal. De ezt csak akkor jelenti ki a doki, ha több hónapon keresztül ilyen magas. Hány éves vagy? És az LH értéke mennyi volt?
A kérdező hozzászólása: 25 éves vagyok átlag 30-32naposak a ciklusaim és a16.napon mérték. Ezek szerint nem baj? Már sirtam is ugy kétségbe estem hirtelen. Köszönöm a válaszod!!!
A kérdező hozzászólása: ja az lh pedig33, 48.
Az érték jó. Van peteérésed, ezt bizonyiitja. Nyugi!

Mikor mutatja ki a terhességi teszt leghamarabb, ha sikerült megtermékenyülni? Mindenképp meg kell várni a menstruáció kimaradásának 1. napját? Hány nap a beágyazódás?

Legjobb válasz: Nekem a nemvárt menses napján még negativ volt a tesztem, és csak rá 3 napra lett pozitiv. Ez a hcg termeléstöl is függ.

Nekem a nemvárt menses napján még negativ volt a tesztem, és csak rá 3 napra lett pozitiv. Ez a hcg termeléstöl is függ.
Utolso valaszolonak: Nem erdemes, felejtsd el. Tuti negativ lenne egyenlore. Az aktus utan 7-10 nappal agyazodik be a megtermekenyult petesejt (felteve, hogy megtermekenyult), akkor kezdodik el a hcg hormon termelodese, amire a terhessegi teszt reagalhat es pozitiv lehet. Minimum harom nap kell ahhoz, hogy kimutathato eredmeny termelodjon altalaban. Szoval minimum csutortokhoz kepest varnek 13 napot a teszt elvegzeseig es meg az sem biztos, hogy valos eredmenyt mutat. Inkabb varj 15ot csutortokhoz kepest es akkor tesztelj. Ugy sem tudsz mar mit tenni, ez van. Nem okoskodni akarok, de ha azert izgulsz, mert nem akarsz babat, akkor inkabb menni kellett volna 72 oras tablettaert, sot, meg ma is mehetnel, mert csutortok ota meg csak ket nap telt el.
Szia! A beágyazódás utáni 3.napon elvileg már akkora a hcg tartalom a szervezetben hogy ki kéne mutatnia a tesztnek, de ez egyén függõ, mert van akinek (fõleg ha a tüszõrepedés ciklus vége felé volt és nem a közepén) késõbbre tolódik, tehát van akinek csak az elmaradt menzesz után 1 hétre mutatja ki, de van olyan eset is hogy már az elmaradt menzesz elsõ napján, sõt még hamarabb pozitív, attól függ mikor volt a megtermékenyülés.
Mi öt hónapig próbálkoztunk, míg összejött és én csak egyszer voltam olyan bátor, hogy mensi elõtt teszteljek... Ha minden a nagykönyv szerint megy, akkor 28 napos ciklus esetében a 3. hét végén megtörténik a beágyazódás és akkor kezd el a hcg hormon termelõdni. Viszont ez nem mindenkinél egyforma: van akinek tovább tart a beágyazódás, vagy egy-két napot eleve csúszhat a peteérés, van akinek egybõl intenzíven kezd el termelõdni a hcg, van akinek lassabban. Éppen ezért tény, hogy sok olyanról hallok, akinek már mensi elõtt egy-két nappal pozitív volt a teszt, de nem egy-két olyan történet is van, hogy az elmaradt mensi utáni napokban is még mindig negatívat tesztelt. Lehet, hogy én voltam gyáva nyuszi, de én összesen egyszer teszteltem a nemvárt mensi elõtti napon a férjem unszolására, méghozzá az elsõ hónapban, amikor próbálkoztunk. Negatív lett. Mi akkorát csalódtunk (merthogy biztosak voltunk benne, hogy nekünk elsõre összejön), hogy én két napig bõgtem, a párom is frusztrált volt és csendes, fõleg következõ reggelre volt csend és hullaszag, amikor megjött, merthogy a negatív teszt után a csalódás ellenére még bennünk volt, hogy hátha csak korán teszteltünk... Szóval nem kell mindenképpen megvárni az elmaradt mensi elsõ napját, de ha nem akarsz magadnak kellemetlen napokat okozni, akkor érdemesebb megvárni. Ha negatív lesz, akkor csak a hangulatod is negatív lesz, ugyanakkor meg úgysem hiszed el, csak nyugtatni fogod magad azzal, amivel mi is nyugtattuk. Sok sikert!
En vagyok ra az egyik elo pelda, hogy van olyan ember, akinel nem vart menses elso napja elott mar kimutatta a teszt a terhesseget. Okt. 11-en fogant a baba es mar kb. 12nappal ra, a ciklus 24. vagy max. 25.napjan kimutatta. A csik pedig halvanyabb volt, mint a kontrollcsik, DE nem olyan nagyon halvany, hogy ne lehessen siman mindenfele hunyorgas, meg erolkodes nelkul latni. :D Ma vagyok a 32.napon, es igy tegnap volt egy hete, hogy ketcsikos lett a tesztem. :D
Szia! A beágyazódás a megtermékenyüléstõl számítva 7.-14.napig tart, tehát kb. a menzeszig, ezért mutatja ki a legtöbb teszt csak a nemvárt elsõ napján, vagy még akkor se mert akkor kezd el termelõdni a hcg amit a teszt kimutathat.
szia! Kimaradt a havi menstruáciom! Párommal már 1 éve próbálkozunk h legyen babánk eddig még soha nem maradt ki a havi vérzésem! Csináltam egy tesztet és negativ lett! 22 éves vagyok és eddig mindig napra pontosan megjött! Attól h a teszt negativ lett lehetek még terhes?
én csütörtökön voltam együtt a barátommal és belém élvezett és ma megszeretném csinálni a tesztet!Érdemes-e?
A kérdező hozzászólása: Az egyik terhességi teszt (ami állítólag már a beágyazódás utáni 3 napos terhességet is kimutatja) leírása azt mondta, hogy a beágyazódás 3-4 nap... Most akkor 7 vagy 3-4 ?
Én mindkét alkalommal ROMED terhességi gyorstesztet vettem, mert, már az elmaradt menstruáció 1. napján kimutatja a terhességet! Reggel csináld a tesztet, friss vizeletbõl. Ne stresszeld túl, ennyi a lényeg!
sziasztok!én juli 21én voltam a párommal együtt....sztetek érdemes már tesztet csinálnom???
Én 1, 5 hete voltam a párommal és belém élvezett, nem tervezünk babát mert fiatal vagyok, szedtem be 72 órás tabit, de sajnos elég sok terhességre utaló tünetet produkálok. Holnap megpróbálok egy tesztet, de tartok tõle, hogy még nem fog biztos eredmény mutatni.

A menzeszt hogy kell számolni? A menzesz elsö napjátol 21-35 nap ugye? Vagy a menzesz utolso napjátol? és hány napig tart 1 normális menstruácio?

menzesz

Legjobb válasz: A menstruáció elsõ napjától számítva a 28. napon jön meg a következõ menstruációd. Ez egyénenként eltérhet, van akinek 28, 30, 33 nap egy ilyen ciklus. 5-7 napig tart egy normális menstruáció.

A menstruáció elsõ napjától számítva a 28. napon jön meg a következõ menstruációd. Ez egyénenként eltérhet, van akinek 28, 30, 33 nap egy ilyen ciklus. 5-7 napig tart egy normális menstruáció.
NEM a végétõl kell számolni! Ha a második válaszoló úgy számolja, akkor rosszul csinálja!!! A vérzés ELSÕ napja a ciklus elsõ napja. A következõ vérzés elõtti nap pedig a ciklus utolsó napja (hiszen a vérzés már a következõ ciklus kezdete). Egy normális menzesz ált. 3-6 nap, de lehet kicsit hosszabb is.
Szia.Én mindig az utolsó naptól számolom a 21 napot és mindig pontosan 21napra jön meg, ha nincs semmi probléma.Van egy kis naptáram ezen minden hónapban bejelölöm a mestruációm elsö és utolsó napját.így mindig kitudom számolni a 21napot.Nekem átlag5-6napig tart szerintem ez normális.Ha jársz nõgyógyásznál tedd fel a kérdésed õ biztosabb választ tud adni!
Én sem tudom kiszámolni ... :/
a menzesz elsõ napjátol kell számolni a következõ menzesz elötti napon bár már többen leirták. és igen jol tudod hogy 21-35 nap . 3-7 napig szokott tartani.nekem 2 és fél nap a 3.napon már csak egy két csepp

Az első menstruáció után hány nappal szokott megjönni? Kábé egy két nappal később, vagy ugyanazon a napon?

Legjobb válasz: Öhm..Ezt a kérdést nem értem. Ahogy én értelmeztem: A menstruáció elsõ napjától számított kb. 28 nap múlva, aza egy hónap múlva jön meg a következõ menstruáció. Elõször még nem baj, ha nem ilyen pontos, lehetnek eltérések, késõbb majd beáll, de akkor sem biztos, hogy pont 28 naposra. Menstruáció=megjön

Öhm..Ezt a kérdést nem értem. Ahogy én értelmeztem: A menstruáció elsõ napjától számított kb. 28 nap múlva, aza egy hónap múlva jön meg a következõ menstruáció. Elõször még nem baj, ha nem ilyen pontos, lehetnek eltérések, késõbb majd beáll, de akkor sem biztos, hogy pont 28 naposra. Menstruáció=megjön
A kérdező hozzászólása: köszönöm :D
26-28 nap a normális..mint mondták nem baj ha késik de ha már több hetet esetleg hónapokat késik ajánlatos nõgyógyászhoz fordulni
nekem az elsõ még pár éve auguszus 12-én jött meg, a második meg csak szeptember 26-án, úgyhogy separa :) )

Hány napig tart a menstruáció? 1 hét?

Legjobb válasz: MIdenkinel maskepp van. Van, akinek 1 hetet van, akinek 3-4 napot tart. Altalaban az elso par menstruacio szokott ilyen hosszu lenni, majd majd lassan csokken 3-4 napra.

MIdenkinel maskepp van. Van, akinek 1 hetet van, akinek 3-4 napot tart. Altalaban az elso par menstruacio szokott ilyen hosszu lenni, majd majd lassan csokken 3-4 napra.
Ez egyéntõl függ:) A fiataloknál több napig van meg ahogy öregszel úgy minél kevesebb:)
Az enyém 5 nap szokott lenni.
Persze. Ez teljesen természetes. Nekem az elsõ 11 napig tartott. Nagyon sok :S Akkor voltam 14 éves. Most 19 vagyok és 6-7 naposak.
Szia.12 éves vagyok és nekem most jött meg életemben másodjára.Az elsõ 6 napig tartott ami meg most van meg úgynéz ki h 8 napig fog.Most vagyok a 7. napon.Ez természetes? Én úgytudom h igen de azért válaszolnátok nekem is majd? Elõre is köszi a válaszokat
nekem sajna 5 nap:S
nekem mindig 1 hét
nekem 3 nap...és a 3. napon már alig van.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :D
És nekem? én 13 vagyok, 2 hónapja jött meg elõször, és akkor 1 napig tartott, és nagyon gyenge volt. most megint megjött, és erõsebb, de még mindig nem érzek fájdalmat. 2 nap múlva lesz úszás, akkor ne menjek?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!