Találatok a következő kifejezésre: Hány napos csináljak (2 db)

Orrmandulamûtét, kukac mûtét, tesó érkezése? Minden összejött, hogyan csináljam? Melyik hány napos?

Kisfiam 3.5 éves. A gyerekorvos szerint semmi gond nincs a kukacával, viszont van mert nem jön fel a bõr mûteni kell. Ezt tudom, hogy csak reggel megyünk, délután jövünk. Viszont elég sokat beteg kicsi kora óta, akkor voltunk vele fül orr gégésznél, azt mondta kinövi. Most 2 hete itthon van, taknyos, orrból beszél és horkol. A doktornéni azt mondta ki kell venni az orrmanduláját. Ezekhez hozzájön, hogy 30 hetes kismama vagyok a tesóval. Volt már valaki így? Mit csináljak? ?

Legjobb válasz: Az orrmandulájával kezdeném, fõleg így a terhesség vége felé, még mielõtt megszületik a kicsi, de tudtommal azt csak egészséges gyereken végzik, tehát mindenképp elõbb meg kell gyógyulnia. A fül-orr-gégészeten meg tudod kérdezni, hogy mennyi ideig kell bent lennie, és mikorra írják ki mûtétre. A kukacot biztos mûteni kell? Szûkületes, vagy csak le van tapadva? A fiamnak 4 évesen csinálták meg, de neki csak le volt tapadva, bementünk reggel a sebészetre, bekenték egy krémmel, fél órát vártunk és szépen hátrahúzták neki. Itthon már durvább volt a helyzet, mert csípte a pisi, így csak meleg vízben ülve mert pisilni pár napig. De ezt is sebészeten meg tudják mondani, hogy mennyire súlyos, ha nincs begyulladva neki és nem szûkületes (csak le van tapadva), akkor én azzal várnék.

Az orrmandulájával kezdeném, fõleg így a terhesség vége felé, még mielõtt megszületik a kicsi, de tudtommal azt csak egészséges gyereken végzik, tehát mindenképp elõbb meg kell gyógyulnia. A fül-orr-gégészeten meg tudod kérdezni, hogy mennyi ideig kell bent lennie, és mikorra írják ki mûtétre. A kukacot biztos mûteni kell? Szûkületes, vagy csak le van tapadva? A fiamnak 4 évesen csinálták meg, de neki csak le volt tapadva, bementünk reggel a sebészetre, bekenték egy krémmel, fél órát vártunk és szépen hátrahúzták neki. Itthon már durvább volt a helyzet, mert csípte a pisi, így csak meleg vízben ülve mert pisilni pár napig. De ezt is sebészeten meg tudják mondani, hogy mennyire súlyos, ha nincs begyulladva neki és nem szûkületes (csak le van tapadva), akkor én azzal várnék.
Mindkét mûtét az a kategória amit a legújjabb nézetek szerint nem szabad megcsinálni! Tavaly az akkor 3 éves fiamnak is kivették az orrmanduláját amit örök életemben bánni fogok:semmit nem ért, ugyanolyan beteges, ugyanúgy volt már neki azóta besavósodva a füle, úgyanúgy néha éjjel horkol! Ajánlom figyelmedbe ezt a blogot: [link] és ezt az oldalt: [link] Kukac:Külföldön azt mondja a legtöbb orvos nem szabad mûteni, rángatni stb ráér akár még 6-7 éves koráig is feljönni a bõr és legtöbbször ez meg is oldódik viszont a felrántásnak, piszkálásnak lehetnek következméyei egy életre!
A kérdező hozzászólása: Itt nem húzzák hátra, hanem bódításban megcsinálják neki. Ezzel nincs is nagy gondom, humánusabbnak érzem, mint az ébrenlét alatti húzogatást.
Orrmandula mûtéttel kezdeném én is. Az én fiam is 3, 5 éves volt, amikor átesett rajta. Ahogy írták, elõször meg kell gyógyulnia, utána lehet mûteni. Utána kellene mielõbb járni szakorvosnál, nekünk 3, 5 héttel késõbbre tudtak idõpontot adni a mûtétre. (Melyik orvos mondta, hogy ki kell venni, háziorvos vagy szakorvos?) Ettõl a mûtéttõl nem kell félni, mi egyik reggel mentünk, másikon jöttünk, 25 órát töltöttünk a kórházban. Inkább az érdekesebb, hogy 30+ hetes terhesen te ott maradhatsz -e? Vagy inkább apuka.
Lányom van, úgyhogy kukac ügyben nem tudok nyilatkozni. De: Az én lányomat 1 éve mûtötték orrmandulával. Azóta egyszer volt annyira beteg, hogy nem mehetett oviba. Elõtte minden hónapban beteg volt. Rettenetesen horkolt, folyton be volt dugulva az orra és mire elküldtek minket FOG-re, addigra süket lett az egyik fülére. Mûtét alatt felszúrták, utána még 4 hónapig kezelték, mire helyrejött. Terhesség: bnõm lányát is akkor mûtötték orrmandulával, amikor kb. 33-34 hetes volt. Apukával volt bent, de VIP szobában, mert a kórteremben nem lehetett a többi anyukával.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az orrmandula ügyben várnék míg meggyógyul és elvinném egy szakorvoshoz, aki meg tudja mondani hogy szükséges e a mûtét. Ha nem az akkor felesleges kínozni szegény gyereket. Kukac: Ez a téma egy idegbaj, senkit nem áll szándékomban megbántani, de ez a hülyeség már szinte csak Magyarországon téma. Mint egy elõttem szóló is írta 6-7-8 éves korra magától megoldódik és világ-szerte a normális orvosok ezzel tisztában is vannak, viszont itthon sajnos még mindig vannak bizonyos orvosok akik bizonyára kb. 20db továbbképzést kihagytak életük folyamán, mivel még mindig nekiesnének szegény 1-2-3 éves gyerekeknek. Beszéltem ez ügyben egy urológus professzorral akinek az elmondása szerint sajnos 80%-ban nõi orvosok követik el ezt a kicsinek tûnõ, ámbár a gyerek késõbbi életére nézve igen szarvas hibát. Emellett sajnos az is baj, hogy a magyar anyukák is túlságosan szeretik ezt a témát. Tisztelet a kivételnek. El a kezekkel a kukitól!!!!! A természet megoldja!

Hány napos késésnél csináljak tesztet?

Legjobb válasz: Az a teszttõl is függ. Ma már vannak olyan kis mennyiségû hcg hormont is kimutató tesztek, amelyek sokkal hamarabb kimutatják a terhességet, mint, hogy elmaradna a mensid.

Az a teszttõl is függ. Ma már vannak olyan kis mennyiségû hcg hormont is kimutató tesztek, amelyek sokkal hamarabb kimutatják a terhességet, mint, hogy elmaradna a mensid.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!