Találatok a következő kifejezésre: Hány napon kell (573 db)

Mi egybõl átálltunk és nem volt semmi gond.
Én fokozatosan vezettem be.Tehát 30 mili vízhez egy mérõkanálnyi.Köv. nap 60 milihez kettõ és így tovább.(Külön cumisüvegbõl adtam a régi tápszert és az újat.)Persze a régi tápszerbõl annyival kevesebbet adtam. Hát így is volt, hogy óriásiakat bukott az átállásnál, mert nehéz volt a gyomrának.
Én nem fokozatoskodtam, amint elfogyott az egyik, adtam a másikat. Az elsõ kortynál csodálkozva nézett a lányom, aztán vígan itta tovább. Semmi problémát nem okozott szerencsére.

Egy gyökérkezelés után hány napig fály az inyem? Vagy hány napig kell szopogatnom a vattát?

Bocsi ha kicsit hülye a kérdés.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kell szopogatnod semmilyen vattát gyökérkezelés után!Nem lehet, hogy csak véletlen maradt bent?

Egyáltalán nem kell szopogatnod semmilyen vattát gyökérkezelés után!Nem lehet, hogy csak véletlen maradt bent?

Közmunkáról szeretnék érdeklődni tőletek. Kérdésem: Ha 4 órába alkalmaznának naponta akkor hány napot kell dolgoznom, hogy a kötelező 30 napom meglegyen? A 4 órás munka is már egy napnak számít ugye?

Legjobb válasz: Nem, a 4 órás munka fél napnak számít, így 60 napot kell dolgoznod. Általában 3 hónapra veszik fel a közmunkásokat, így meg van a kötelezõ 30 nap.

Nem, a 4 órás munka fél napnak számít, így 60 napot kell dolgoznod. Általában 3 hónapra veszik fel a közmunkásokat, így meg van a kötelezõ 30 nap.
8 óra számít egy napnak. A 6 óra az szintén részmunkaidõ. Minimum 2 hónap foglalkoztatás kell hozzá 6 órával is.
Nekem szerencsém volt, mert januárban már voltam, tehát meg lett volna az elegendõ idõ a BPJ-hez, de a hely, ahol voltam, visszakért, úgyhogy most még decemberig ott lehetek. :) Igaz szívás, hogy egy forinttal nem kapok többet, mint a BPJ, ráadásul heti utalás van.... Szörnyû
De sok eszük van arra felé... Képben azért vagyok, mert én is közmunkán vagyok.
Nem gondolnám, hogy hozzá nem értõ személyek adták a felvilágosítást, lévén hogy a helyi munkaügyi központ vezetõje volt jelen, a közfoglalkozást szervezõ csoport vezetõje és az alkalmazó szervezet vezetõje. 900 embert alkalmaztak, nyilván tudta, mirõl beszél.
Hol látsz ellentmondást? Három hónap alatt 4 órás munkával összejön a 60 munkanap. Te mondj amit akarsz, különösebben nem érdekel. A lényeg az, hogy nekem meg lesz a 30 napnak megfelelõ munkaviszonyom a 3havi 4 órás közmunkámmal.
Itt az ellentmondás: "Nem, a 4 órás munka fél napnak számít, így 60 napot kell dolgoznod." "azért megyünk 3 hónapra, mert így a 4 órás részmunkaidõvel ez idõ alatt ledolgozzuk a törvényben meghatározott 30 napot. Általában egy hónapban ugyanis 21 munkanap van, ha csak 4 órát dolgozik valaki, az havi 10, 5 nap, így 3 hónap alatt lesz 31 nap munkaviszonya." Te csak dolgozz 3 hónapot 4 órásba, hogy meglegyen a számodra megfelelõ idõ. A kérdezõ meg jelentesse be magát valakivel 1 hónapra háztartási munkára 1000 forint regisztrációs díjért és neki is meglesz a BPJhez szükséges ideje. De azért ha véletlenül megtalálod a törvényt, vagy rendeletet, küld el!
Még mindig nem látom az ellentmondást. 8 óra fele 4 óra, tehát ha 30 nap munkaviszony kell, az 8 órával számítva 3, 4 órával számítva meg 60 munkanap. Egy hónapban nem dolgozol 30 napot, miután van heti 2 pihenõnap, tehát kb 21 napot dolgozol. Ha részmunkaidõs valaki, akkor 42 nap alatt keres/dolgozik annyit valaki, mint más 8 órában. Józan paraszti ész is elég ide, nem kell a törvény.
Persze :)
Amikor engem elõször küldtek közmunkára, tavaly januárban, a csoportos tájékoztatón hangzott el, hogy azért megyünk 3 hónapra, mert így a 4 órás részmunkaidõvel ez idõ alatt ledolgozzuk a törvényben meghatározott 30 napot. Általában egy hónapban ugyanis 21 munkanap van, ha csak 4 órát dolgozik valaki, az havi 10, 5 nap, így 3 hónap alatt lesz 31 nap munkaviszonya.
És az melyik törvényben, vagy rendeletben van leírva, hogy a részmunkaidõs munkaviszony nem számít egy napnak?
A kérdező hozzászólása: Hát igen szörnyû ez. Kihasználják az embert ahol csak tudják :( Most mennem kell majd kereslek ha vmit nem tudok. Szia
A kérdező hozzászólása: Én meg hiába jártam be az Önkormányzathoz meg a Munkaügyi KP-ba is , hogy nem küldtek még ki közmunkára a kötelezõ 30napra, azt válaszolták várjak mert õk nem tudnak ebbe segíteni :( Most meg ott vagyok, hogy gyorsan kell vmit kerenem mert mindjárt itt az év vége.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezért tudod :) Hát igen, nagyon hülyék ülnek az íróasztal mögött!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, látom te képben vagy :) Sajnos az Önkormányzatnál meg a Munkaügyi KP-ba sem tudtak erre válaszolni.
A kérdező hozzászólása: Szia! És 6 óra esetén?
Engem is behívtak most 2 hónapra. Azt nem tudjátok, hogy lehet-e fizetetlen szabadságra menni? Mert én a 2 hónapból egy felet vagy inkább 3/4 hónapot tutira nem fogok tudni bejárni, ugyanis jön a vizsgaidõszak, ami azért sokkal fontosabb számomra... Lényegében azért kellene, hogy meglegyen nekem, hogy biztosított legyek a tb által a következõ évben is... Valami ötlet?

Hány napig kell adni a Suprax nevű antibiotikumot? Akkor is tovább kell szedni, ha a tünetek elmúltak?

Legjobb válasz: 5 napig kell szedni minden antibiotikumot. Mi oldatot használtunk, el is fogyott pontosan az 5 nap alatt. Ha elmúlnak a tünetek akkor is szedni kell.

5 napig kell szedni minden antibiotikumot. Mi oldatot használtunk, el is fogyott pontosan az 5 nap alatt. Ha elmúlnak a tünetek akkor is szedni kell.
Nekünk "mindig" 5-7 napot mond a doki és igen, add neki akkor is, ha elmúlt már elõbb is a tünet!
Van amelyiket 7 , vagy akár több napig is kell szedni (általában annyi van a dobozban, amennyit be kell szedni 1 betegség alatt) . Félbehagyni tilos!
Amíg az orvos mondja. Nekünk mindig azt mondja, hogy addig, amíg el nem fogy. Az antibiotikumot NEM SZABAD csak úgy abbahagyni a tünetek elmúltával, hanem végig kell szedni (vagy amíg az orvos mondja). Csak így fejti ki a megfelelõ hatást.
Ha nem vagy benne biztos kérdezd meg a dokit, mert van olyan antibigyó, ami olyan durva, hogy csak 3 napig kell és olyan is amit 14 napig. Az se mindig igaz, hogy addig, amíg el nem fogy, mert mi most hagytuk abba 7 nap után és még kb fele fogyott csak el, de nem kell tovább szedni. És igen, akkor is végig kell szedni, ha a tünetek elmúlnak, mert ha abbahagyod többet árt, mint használ.

Hány napig kell bent lenni a kórházban szülés után kb. , ha nincs komplikáció?

Még soha nem aludtam kórházban, annyira félek ettõl!

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott természetes szülés után 3 nap, császármetszésnél 7 nap. De ez kórházanként eltérõ lehet. De ha simán szülsz, 2 napot mindenképpen rá kell számolni. És ne arra gondolj, hogy soha nem feküdtél kórházba, jaj, mi lesz, hanem gondolj arra, hogy azért vagy ott, hogy utána se történjen semmi gond, megfigyelnek, a babát is megfigyelik és ha minden rendben lesz, akkor irány haza! Én rengeteget feküdtem már kórházban az életem során, viszont a legtöbbet a terhességem végén és szülés után. Konkrétan 3 hetet töltöttem egyhuzamban kórházban. És kibírtam.

Ahol én szültem, ott természetes szülés után 3 nap, császármetszésnél 7 nap. De ez kórházanként eltérõ lehet. De ha simán szülsz, 2 napot mindenképpen rá kell számolni. És ne arra gondolj, hogy soha nem feküdtél kórházba, jaj, mi lesz, hanem gondolj arra, hogy azért vagy ott, hogy utána se történjen semmi gond, megfigyelnek, a babát is megfigyelik és ha minden rendben lesz, akkor irány haza! Én rengeteget feküdtem már kórházban az életem során, viszont a legtöbbet a terhességem végén és szülés után. Konkrétan 3 hetet töltöttem egyhuzamban kórházban. És kibírtam.
én is kórházfóbiás vagyok eléggé, de hidd el, a szülés után én szinte örültem annak, hogy bent kellett maradnunk, és páróránként ránk néztek, hogy minden rendben van-e. Magamért is aggódtam kicsit (császárom volt, és mindenféle hülye tüneteim voltak), de elsõsorban a babámmal kapcsolatban érdekelt minden olyan, amirõl addig nem hallottam (például, hogy miért bukott kajcsi után mindig, elõtte azt sem tudtam, hogy létezik ilyen jelenség). Egyébként 3, 5 napot voltam bent, teljesen kibírható volt.
Uzsokiban 4 nap.
Székesfehérváron természetes szülésnél 3 éjszakát, császárnál 5 éjszakát kell bent lenni, ha minden rendben van.
Szerintem meg egyáltalán nem más. Nagyon féltem a kórháztól ez szülés után is megmaradt. Borzalom volt az a 3 nap. Meg is fogadtam, hogy soha többet az életemben nem szülök, ha bent kell maradni.
Én is féltem ettõl, mert azelõtt sosem voltam kórházban, csak kb. 3 éves koromban. Szülésnél/után teljesen más! Végül 3 helyett 5 napig kellett bent lennem, mert a kisfiamnak antibiotikum kellett, de még egy picit "örültem" is ennek, mert nagy biztonságérzetet adott, hogy bármikor bármivel lehet menni a csecsemõsökhöz, amit otthon már nem lehet. Pl. nehezen indult meg a tejem, és csak pont az 5. nap volt az elsõ, amikor már nem kellett pótlás. Otthon biztosan frászban lettem volna, hogy sír a baba mert éhes. Szóval ezt szerintem teljesen másképpen éli meg az ember, mintha mondjuk valami betegség miatt kell bent lenni.
Másképp fogod látni! Arra gondolsz majd, h minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Hát pedig én is hazamennék szívem szerint. :)
A kórház nem börtön, saját felelõsségre bármikor haza lehet menni. Sok országban be se viszik szülni a nõt, pl Hollandia, hanem csak kiküldik hozzá az ápolót 3 napra. Sok nõt ismerek, aki még aznap hazament. Araboknál, cigányoknál ez természetes, a fehér ember kicsit puhányabb fajta...
A kérdező hozzászólása: Én még nem vagyok terhes, csak elgondolkoztam ezen a témán. :) Lehet, hogy ha az lennék, másképp látnám a dolgot.
korházfüggõ. Én császárral szültem, 3és fél napos babával már otthon voltunk. Engem befektettek pár nappal elõtte. "szörnyû" volt, nem bírom a kórház gondolatát sem, de hidd el ki lehet bírni, és ha már megvan a baba akkor úgyis vele foglalkozol.
Ez a legnagyobb bajod, hogy bent kell aludni életed legcsodálatosabb élménye után????? Néha elgondolkoztatnak egyes emberek. Mennyi mindent nem éltek még át.
Debrecenben 4ik napon engednek haza ha minden ok!(spontán szülés, problémamentes)

Most tulajdonképpen hány napig kell páfrányosnak látni az ovulációs mikroszkópom?

Figyelem a peteérésemet PG 53 mikroszkóppal, ez az els? hónap és már 4.napja páfrányos...nem igazán értek ehhez, de szeretnék minél hamarabb minél több tapasztalatot szerezni, légyszi segítsetek!!!!

Legjobb válasz: Az én mikroszkópom kukába végezte. Volt hogy akkor is páfrányos volt mikor közelébe nem voltam az ovulációnak. Ovulációs teszteltem, és kíváncsiságból kipróbáltam a mikroszkópot is, és az elsõ pozitív napon páfrányos volt, a második napon már nem. Elméletileg 1-2 nap páfrány. Jól nézed a páfrányt? Mert volt nálam is olyan, hogy páfrányos volt, de nem az egész. Így nem érvényes. Totális páfrányerdõt kell hogy láss.

Az én mikroszkópom kukába végezte. Volt hogy akkor is páfrányos volt mikor közelébe nem voltam az ovulációnak. Ovulációs teszteltem, és kíváncsiságból kipróbáltam a mikroszkópot is, és az elsõ pozitív napon páfrányos volt, a második napon már nem. Elméletileg 1-2 nap páfrány. Jól nézed a páfrányt? Mert volt nálam is olyan, hogy páfrányos volt, de nem az egész. Így nem érvényes. Totális páfrányerdõt kell hogy láss.
A kérdező hozzászólása: Nekem eddig nem volt páfrányos, most lett, elméletileg pont amikor kellene...de én nem nyállal csináltam, hanem csak cervix-váladékkal. Te mivel próbáltad? Mondjuk ez kicsit fura, hogy 4 napig az, nem??!!

Ospamox ANTIBIOTIKUM hány napig kell adni gyereknek?

Legjobb válasz: "A kezelés idõtartama: Általában a panaszok (láz, fájdalom, stb.) megszûnése után még 2-3 napig folytatni kell a kezelést. Az egyes streptococcus okozta megbetegedésekben legalább 10 napos kezelést kell végezni a következményes betegségek kivédése érdekében." Benne van a betegtájékoztatóban:) Nálunk ez általában 7 nap volt.

"A kezelés idõtartama: Általában a panaszok (láz, fájdalom, stb.) megszûnése után még 2-3 napig folytatni kell a kezelést. Az egyes streptococcus okozta megbetegedésekben legalább 10 napos kezelést kell végezni a következményes betegségek kivédése érdekében." Benne van a betegtájékoztatóban:) Nálunk ez általában 7 nap volt.
Szia! Az antibiotikumokat mindig addig kell szedni amíg el nem fogy. Ha javul is a kicsi és úgy látod már nincs szükség gyógyszerre akkor sem szabad félbehagyni! Mert akkor nem tudja kifejteni a hatását és esetleg visszaesik vagy felülfertõzõdik! Jobbulást!
Ha felír az orvos egy dobozzal, azokat a leveleket be kell szedni!Akkor is ha jobban van a beteg és már nincs tünet, különben visszaesik! :)

Kecskeméten a Megyeiben hány napig kell benntmaradi ha nincs gond?

Milyen az osztály , picinek kell be valami ?

Legjobb válasz: Ha délután 4-ig megszületik a baba, akkor a rákövetkezõ 4. napon mehettek haza, ha utána születik, akkor az 5. napon. A fiam pl. szerdán 22 óra 20 perckor született, mi hétfõn jöhettünk haza. De aki aznap 4 elõtt megvolt, azok már vasárnap. Én a gyerekágyas osztállyal nem voltam megelégedve. A babákat 3 óránként hozzák szopizni, reggel fél 6-tól este fél 9-ig. A csecsemõsök nem segítenek, csak a kezedbe nyomják a babádat azt kezdj vele amit akarsz. Hétköznap ugyan van védõnéni, õ segít valamennyit. Az osztályon a nõvérek se mind foglalkoznak nagyon az anyukákkal. Ha nem a baba-mama szobát kéred, akkor nem kell semmi a babának, csak majd ha mentek haza. A baba-mamásba nem tudom kell-e valami. Ha lenne még kérdésed, írj nyugodtan.

Ha délután 4-ig megszületik a baba, akkor a rákövetkezõ 4. napon mehettek haza, ha utána születik, akkor az 5. napon. A fiam pl. szerdán 22 óra 20 perckor született, mi hétfõn jöhettünk haza. De aki aznap 4 elõtt megvolt, azok már vasárnap. Én a gyerekágyas osztállyal nem voltam megelégedve. A babákat 3 óránként hozzák szopizni, reggel fél 6-tól este fél 9-ig. A csecsemõsök nem segítenek, csak a kezedbe nyomják a babádat azt kezdj vele amit akarsz. Hétköznap ugyan van védõnéni, õ segít valamennyit. Az osztályon a nõvérek se mind foglalkoznak nagyon az anyukákkal. Ha nem a baba-mama szobát kéred, akkor nem kell semmi a babának, csak majd ha mentek haza. A baba-mamásba nem tudom kell-e valami. Ha lenne még kérdésed, írj nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Aha, hát azért remélem segítenek valamit mert az elsõ babánk lessz és nem tudnék sztem egyedül rájönni pl a szoptatásra. Napközben nem is lehet felmenni a babákhoz csak mikor hozzák akkor láthatom?Vagy elég is ?:) ) Köszi a válaszodat, minden érdekelne.:) Pl. hogy szülés után meddig voltál a megfigyelõben, ott lehetett apa és a baba is ?Vagy rögtön elvitték? Bocsi ha sok a kérdés :)
Napközben nem lehet a babákhoz felmenni. Sõt a látogatóknak is csak 17 órakor lehet megmutatni, a 4. emeleten ablakon keresztül. Én szülés után kb. 2 órát voltam megfigyelõben. Apa is ott lehetett, bár nálunk apás szülés volt, ezért apa végig ott volt. A babát is vissza viszik hozzád. Nem gond, kérdezz nyugodtan. Nekem jó lett volna, ha ennyi minden tudok a kórházról mielõtt szülni megyek.
A kérdező hozzászólása: Mi augusztusban megyünk szülésfelkészítõre , hogy apa bennt lehessen majd. Hát kíváncsi leszek. Várom már a szülést, jobban aggódom majd mi lessz azután.:) Köszi a válaszokat.
Ha nem szopizni van a baba, fel lehet menni megnézni, család barátok, nálunk így volt, 9 hónapja szültem. Ha pedig a szopizással gond van, szólni kell a nõvérkének, aki küldi is a védõnõt, nálunk pl volt akivel egész szopi idõ alatt ott volt, mert anyukának elsõ baba volt, és nehézkesen ment a szopi. Nekem semmi bajom nem volt senkivel, kedvesek voltak az osztályon. Én sem baba mamás szobában voltam.

A ha s edzését heti hány nap kell csinálni? Elég 1 alaklom vagy 3? vagy minden nap mehet? Ti hogy szoktátok? Hány gyakorlatot? Rá?

Legjobb válasz: Heti 3 edzés elég, alkalmanként 2 gyakorlat; hasprés + függeszkedve lábemelés.

Heti 3 edzés elég, alkalmanként 2 gyakorlat; hasprés + függeszkedve lábemelés.
A kérdező hozzászólása: én is heti 3 x csinálom 3 gyakorlatra 4x 30at
Úgy is jó.

Nemvárt előtt 1 héttel 2 napig barnázgatás (piros is). Lehet ez beágyazódás? Hány napig kell hogy tartson, ha az?

Legjobb válasz: Lehet beágyazódás. Nekem két napig tartott, harmadik nap pozitívat teszteltem. Nekem megdobta a hõmet is, 36.9,36.8 voltam ezen a két napon, elõtte 36.5 volt 12 napig. A teszt napján, leesett 36.7-re és ezt tartottam onnantól kezdve. Van akinek tovább tart, akár 4-5 napig is, szurkolok neked :)

Lehet beágyazódás. Nekem két napig tartott, harmadik nap pozitívat teszteltem. Nekem megdobta a hõmet is, 36.9, 36.8 voltam ezen a két napon, elõtte 36.5 volt 12 napig. A teszt napján, leesett 36.7-re és ezt tartottam onnantól kezdve. Van akinek tovább tart, akár 4-5 napig is, szurkolok neked :)
"A beágyazódás során pecsételö vérzés léphet fel, ha az embrió eléri az anyai vérereket a méhben. Ez kb. egy héttel az ovuláció után következhet be. Természetesen e nélkül a vérzés nélkül is lehet valaki terhes. És sajnos nem minden pecsételö vérzés, amely a ciklus második felében lép fel, utal egy esetleges beágyazódásra, hanem sok esetben ez egy sárgatest elégtelenség jele. A terhesség esetén a hömérséklet 18 napnál tovább marad megemelkedett. " http://babatervezok.otthona.net/verzesek.shtml
A kérdező hozzászólása: 25 naposak a ciklusaim, elvileg szerdára nem várom. Tünetem nincs, se barnázás, ami mensi elõtt 2 napig szokott tartani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!