Találatok a következő kifejezésre: Hány napig szedni (44 db)

Gestomix 20 fogamzásgátlónál nálatok hogy zajlott az elsõ vérzés (mikor legelõször kezdtétek szedni)? Hány napig tartott? Menstruáció hanyadik napján kezdtétek el szedni? Stb.

Legjobb válasz: Elõtte 4-5 napig tartott, amint elkezdtem ugye szedni a menzeszem elsõ napján, 8 napig tartott. Azóta is szedem (2012. novembere), az utóbbi idoben (2013. nyara~ óta) alig van verzesem, annyira lecsökkent a mennyisége. Sajna a görcsöket nálam nem enyhítette:/

Elõtte 4-5 napig tartott, amint elkezdtem ugye szedni a menzeszem elsõ napján, 8 napig tartott. Azóta is szedem (2012. novembere), az utóbbi idoben (2013. nyara~ óta) alig van verzesem, annyira lecsökkent a mennyisége. Sajna a görcsöket nálam nem enyhítette:/
A kérdező hozzászólása: Hat en is nagyon görcsölös vagyok remelem nekem ez valtozik. Meg a mennyiség is mert 8napig is eltart nekem.
Az elsõ napon kell elkezdeni szedni. kb 4-5 napra csökkent a vérzésem, a görcsök is enyhültek. Én nem híztam tõle, semmi bajom nincsen vele.
A kérdező hozzászólása: En nem gyenge libidó növekedest vettem eszre. :D nekem 12napig tartott mikor elkezdtem szedni, a menstruaciom elsö napjan...

Hány napig kell adni a Suprax nevű antibiotikumot? Akkor is tovább kell szedni, ha a tünetek elmúltak?

Legjobb válasz: 5 napig kell szedni minden antibiotikumot. Mi oldatot használtunk, el is fogyott pontosan az 5 nap alatt. Ha elmúlnak a tünetek akkor is szedni kell.

5 napig kell szedni minden antibiotikumot. Mi oldatot használtunk, el is fogyott pontosan az 5 nap alatt. Ha elmúlnak a tünetek akkor is szedni kell.
Nekünk "mindig" 5-7 napot mond a doki és igen, add neki akkor is, ha elmúlt már elõbb is a tünet!
Van amelyiket 7 , vagy akár több napig is kell szedni (általában annyi van a dobozban, amennyit be kell szedni 1 betegség alatt) . Félbehagyni tilos!
Amíg az orvos mondja. Nekünk mindig azt mondja, hogy addig, amíg el nem fogy. Az antibiotikumot NEM SZABAD csak úgy abbahagyni a tünetek elmúltával, hanem végig kell szedni (vagy amíg az orvos mondja). Csak így fejti ki a megfelelõ hatást.
Ha nem vagy benne biztos kérdezd meg a dokit, mert van olyan antibigyó, ami olyan durva, hogy csak 3 napig kell és olyan is amit 14 napig. Az se mindig igaz, hogy addig, amíg el nem fogy, mert mi most hagytuk abba 7 nap után és még kb fele fogyott csak el, de nem kell tovább szedni. És igen, akkor is végig kell szedni, ha a tünetek elmúlnak, mert ha abbahagyod többet árt, mint használ.

Az urtica urens ch5 homeopátiás bogyót meddig kell szedni a szoptatás alatt? Hány napig/hétig?

Legjobb válasz: Én a szülés utáni nap kezdtem el szedni napi 3*3.Mellé sok folyedékot ittam+kecskerutafû teát. A bogyóból 3 dobozzal szedtem be.

Én a szülés utáni nap kezdtem el szedni napi 3*3.Mellé sok folyedékot ittam+kecskerutafû teát. A bogyóból 3 dobozzal szedtem be.
Csak akkor kell szedni, ha úgy érzed, hogy nincs elég tejed. Mellette sok folyadékot kell inni, enni kell rendesen és eleget pihenni, mert ezek mind befolyásolják a tejtermelést. Ha már úgy érzed, hogy megnõtt a tejed mennyisége, akkor az urtica urens-t abba KELL hagyni! Ha nem hagyod abba, visszafelé sülhet el a hatása és egy idõ után csökkeni fog a tejmennyiség. Aztán ha megint kevésnek érzed a tejet, újra lehet szedni, de megint csak addig, amíg nem érzed, hogy több a tejed. Szóval akarhány kúrát csinálhatsz így, de folyamatosan , megszakítás nélkül ne szedd! Én azt javaslom egyébként, hogy 2-3x 5 golyócskát szedj!

Hany nap utan kezd el hatni a fogamzasgatlo? Most kezdtem szedni, elotte 3 honapig szedtem, de most kimaradt 3 het.3 napja ujra kezdtem. Mennyi ido kell?

Legjobb válasz: Ha a menszi elsõ napján kezded szedni, akkor nem kell kiegészítõ fog.gatlast alkalmazni.

Ha a menszi elsõ napján kezded szedni, akkor nem kell kiegészítõ fog.gatlast alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: a menszesem 2 hete mult el kb. 1 het utan hat? tehat 3 napja szedem es nem a mensesem elso napjan kezdtem, arra varhatnek meg vagy 4 honapot!
Ha nem a menstruáció elsõ napján kezted szedni akkor 7 nap.
A kérdező hozzászólása: enis igy emlekeztem, koszonom.

Fél év szünet után újra kezdtem szedni a Miligest fogamzásgátlót. A menzeszem szeptember 1-én este jött meg. (szombat) de a gyógyszert csak hétfőn tudtam elkezdeni 3-án. Akkor egyszerre 2 szemet vettem be. Kb. hány nap után fog védeni a tabletta így?

És mikortól tudunk óvszer nélkül védekezni, hogy ne legyen még terhesség?

Legjobb válasz: minek vettél be 2 szemet egyszerre ??? a mest. 1-5ig napján lehet elkezdeni a szedését. ha az elsõ napon veszed be már aznap védett vagy ha 2-5ig akkor még 7 nap kiegészítõ védekezés szükséges.

minek vettél be 2 szemet egyszerre ??? a mest. 1-5ig napján lehet elkezdeni a szedését. ha az elsõ napon veszed be már aznap védett vagy ha 2-5ig akkor még 7 nap kiegészítõ védekezés szükséges.
de nem is értem minek vettél eb egyszerre kettõt, így lehet az egész hónapot elrontottad

Kedden kell megjönnie és szombaton kezdem el szedni az új levelet. Aug.13. -án mennék horvátországba. Hány nappal kéne eltolnom h csak 1-2-3 napig legyen meg az 1hetes nyaralás alatt?

Az jó lenne ha szombat helyett csütörtökön kezdeném el szedni?2 nap rövidítés most és a jövő hónapba is elég lenne? Válaszokat elöre is köszi!

Legjobb válasz: Számold ki

Számold ki

Aurorix abbahagyása után hány napot kell várnom, hogy szedni kezdhessem a Remotívot?

Azért a kérdés, mert a pszichiáterem nem válaszolt erre a kérdésre, azt mondja ő csak vegyszerekkel gyógyít, és hagyjuk a gyógynövényeket. Többet nem is megyek hozzá.

Legjobb válasz: Elvileg 2 hetet kell várni, de elég 3 nap is, mert az Aurorix szelektív MAO bénító. A 2 hét másik fajtára vonatkozik. ( pszichiáter vagyok)

Elvileg 2 hetet kell várni, de elég 3 nap is, mert az Aurorix szelektív MAO bénító. A 2 hét másik fajtára vonatkozik. ( pszichiáter vagyok)
Tudod, ha majd nagyon rosszul leszel, akkor visszamész hozzá. Ha tudsz.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek köszönöm szépen a választ. Második: nem õ az egyetlen doki a környéken, miért is mennék hozzá vissza? Egyébként szerintem a remotív jó lesz, így doki sem kell.

1, 5 éves kisfiamnak minimum hány napig kell szednie antibiotikumot?

Legjobb válasz: amíg el nem fogy, de minimum 5 vagy 7 nap.

amíg el nem fogy, de minimum 5 vagy 7 nap.
Amoxicillint 5 napig kellett szednie a kisfiamnak 3-szor 2, 5 ml-t egy nap. Fulgyuladasra kapta es 5 nap utan el is fogyott.
Antibiotikum függõ! Vannak rövidebb ideig alkalmazandó AB-k, és vannak több napon át szedendõk. A tájékoztatón rajta van amúgy. A lényeg, hogy ha elkezdte, akkor szedje végig, amíg kell. (feltéve, ha nem okoz vmi problémát)
14:57esnek az én lányom tüdõgyuszija volt egy hónapja 10 napig szedte az egyiket és még 10 napig egy másikat. Ennyit a max 7napról. Kérdezõ Az orvos dönti el, amúgy nálunk az alap esetben azt szokta mondani, amíg el nem fogy a teljes üveg. A tüdõgyulladása volt az elsõ eset, hogy 4 üveggel kapott összesen.
Minimum 5, maximum 7 napig.Azért kell az 5 nap, mert az antibiotikumok többsége inkább árt, mint használ, ha az 5. napnál elõbb befejezik a szedését (úgy értem, hogy könnyen vissza lehet esni, és súlyosabb lesz a dolog).A tájékoztatók többségére rá is írják.
Én mindig azt hittem, hogy nekik is 5 nap, mint a felnõtteknek. Aztán márc. 15-én (mikor máskor) nagyon beteg lett a kisfiam. 60 ml-s Amoxicillint írt fel az ügyelet, 6 ml alkalmanként. Mivel 3x kapott egy nap, így 3 nap és egy reggel elfogyott az egész üveg. Szóval testsúly alapján írják fel, de ha nem vagy biztos, inkább kérdezd a dokit.
Én úgy tudom, az antibiotikumot 5 napig kell szedni, nincs minimum vagy maximum.
attól függ, milyen antibiotikumot írt fel az orvos. Van olyan is, amiben összesen 3 szem van, azt mind be kell szedni és elnyújtott hatása van. Nagy általánosságban 5 illetve 7 napig kell szedni, hogy hatásos legyen, de ezt mindenképp az orvosával kell megbeszélned, ott fogsz megfelelõ választ kapni rá, nem itt.
Nekünk 5 napot mondtak.Bár elvileg az antibiotikumot min. 7 napig kell alkalmazni, de kisfiamnál 5-6 napot mondtak.
Ezt inkább a dokitoktól kérdezd meg! Mi sajnos már többször is szedtünk, mindig másfélét írt fel és volt olyan, amit 3 napig, egy másikat pedig 1 hétig kellett szedni.

Tisztelt Doktor Úr! Ma kezdtem el szedni a Symicia fogamzásgátlót, a menstruációs vérzésem első napján. Az lenne a kérdésem, hogy hány nap után véd biztosan a tabletta? Válaszát köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a vérzés első napjától szedi a készítményt, a ciklus második felétől már kialakul a védettség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a vérzés első napjától szedi a készítményt, a ciklus második felétől már kialakul a védettség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!