Találatok a következő kifejezésre: Hány napig normálisnak egy (23 db)

3.5 éves kislányom lázas köhög orvos szerint virus. Hány napig normális egy virusnál a lázas állapot? Mikor kell az antibiotikum?

Legjobb válasz: Antibiotikum bakteriális fertõzésnél kell. Vírusnál a szervezet saját maga gyõzi le a "betolakodót", a szervezetet lehet erõsíteni vitaminokkal. Léteznek ma már ún. antivirális szerek, de ha van lehetõség vitaminra és amúgy is erõs a szervezet, semmi szükség ezekre. A vírusos megbetegedésbõl elõfordulhat bakteriális felülfertõzés, ekkor lehet szedni antibiotikumot. Könnyû felismerni pl. arról, hogy vírusos betegségnél átlátszó váladék ürül az orrból, bakteriálisnál már sárgás-zöldes.

Antibiotikum bakteriális fertõzésnél kell. Vírusnál a szervezet saját maga gyõzi le a "betolakodót", a szervezetet lehet erõsíteni vitaminokkal. Léteznek ma már ún. antivirális szerek, de ha van lehetõség vitaminra és amúgy is erõs a szervezet, semmi szükség ezekre. A vírusos megbetegedésbõl elõfordulhat bakteriális felülfertõzés, ekkor lehet szedni antibiotikumot. Könnyû felismerni pl. arról, hogy vírusos betegségnél átlátszó váladék ürül az orrból, bakteriálisnál már sárgás-zöldes.
Antibiotikum a bakteriális felülfertõzés megakadályozására kell.Ha megtörténik akkor már késõ.
2., ne írj már hülyeséget, ha nem vagy jártas az egészségügyben! Ez a baj, hogy túl sok ember szed feleslegesen antibiotikumot, aztán csodálkoznak, hogy egyre többet betegednek meg.
Szintén eüs vagyok, elsõ válaszoló tökéletesen írta le! Egyébként 3 napig "fér bele" a láz, ha utána is fennáll, akkor beszélj az orvosotokkal.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat az elsõ és utolsó válaszolónak.átlátszó a váladék ugyhogy akkor tuti virus 2. nap a mai ugyhogy akkor ez is belefér köszönöm a megnyugtatást!
Nálunk 2 hete 5 napig tartott a lázas állapot vírusfertõzés miatt, 5-6 nap pedig már fülgyulladás is volt, arra kaptunk már antibiotikumot.

Hány naptól hány napig számít egy ciklus normálisnak?

úgy értem,hogy nekem 5 hónapja 25-26 napra jön meg. ez még normális? miel?tt szültem,28 naposak voltak mindig,szinte órára tudtam,hogy mikor fog megjönni,és most nem...

Legjobb válasz: Normális a ciklusod. 21 napnál rövidebb és 45 napnál hosszabb a nem jó!

Normális a ciklusod. 21 napnál rövidebb és 45 napnál hosszabb a nem jó!
bizony
21-35

Hány napig normális ha egy 4 hónapos babának nincs kakija?

Most a 10. napnál tartunk, 2 napja kapja a cukros kamillát, de semmi. (csak anyatejes)

Legjobb válasz: Szia! Mi is most vagyunk 4 hónaposak, csak anytejesek, és a héten kérdeztem a védõnõt, mert 2 napig nem volt kaka. Azt mondta, hogy 72 óra után muszály produkálnia, ha házilag nem megy, orvoshoz kell menni.

Szia! Mi is most vagyunk 4 hónaposak, csak anytejesek, és a héten kérdeztem a védõnõt, mert 2 napig nem volt kaka. Azt mondta, hogy 72 óra után muszály produkálnia, ha házilag nem megy, orvoshoz kell menni.
Ja bocs, csak most olvastam el rendesen.Tíz nap?! Te hogy éreznéd magad? Hívd fel az ügyeletet, hogy várhatsz-e reggelig? Lehet elzáródott vmi.
adj éhgyomorra egy kis langyos cukros (nagyon édes!) világos kamillateát. Minden szó fontos.Ez a cukor itt gyógyszer. Végbélhõmérõzés közben sokszor megjöhet az eredmény. Ne igyál körtelevet, ne egyél olyat ami fog(csokit), de Te egyélszilvát barackot, ilyesmit.A tej miatt.
Ha tíz napja nem kakilt az szerintem már nagyon sok. Jó lenne ha látná a babát az orvos. Próbálj meg neki kecskeméti szilva desszertet adni de vidd el az orvoshoz feltétlenül!!!
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. A szilvás bébiételt azért nem javasolom, mivel csak anyatejet kapott idáig a baba, szóval nem tanácsos szilvával kezdeni. Egyébként tényleg sokmindenkitõl hallottam, hogy jó! A 72 órát meg a védõnõm mondta...
Nálunk teljesen normális, hogy négy-öt naponta van. Nem kell, hogy 72 óránként legyen, ha a baba anyatejes. Ha mégis rá kell segíteni szerintem a glicerines kúp a legjobb. A kamilla nekünk nem használt. Ja a kúpot csak ritkán szabad használni "rá lehet szokni". :) Ha nem érzi rosszul magát ne aggódj, de azért konzultálj orvossal.
Nálunk a frissen reszelt almalébõl egy kiskanálnyi hozta meg az eredményt.
Az elsõ vagyok. Csak azt szeretném tudni, hogy miért kell lepontozni??? Teljesen normális választ adtam, nem tudom mi baj van vele! Csak gondoljon már bele, hogy ha neki felnõtt létére csak 3 napig nincs széklete, akkor hogy érzi magát? Akkor egy pici csecsemõ 10 nap elteltével hogy szenvedhet???
A kérdező hozzászólása: A héten voltunk tanácsadáson, ahol mondtam, hogy 1 hete nincs kaki. A doktornõ szerint ne aggódjak... de ezt már én is soknak érzem.:( Egy választ értékelni csak az tud aki a kérdést feltette? Vagy mindenki? mert én csak most olvasom a válaszokat, és még egyiket sem értékeltem.
Mindenki tudja értékelni. Nekem egyébként azt mondta a dokinõ és a védõnõ is, hogy 4-5 nap normálisnak mondható anyatejes babáknál.
Nem lehet összehasonlítani a helyzetet egy felnõtt "érzéseivel " hasonló szituációban. Bennünk sokkal több a salakanyag. Az anyatej, fõleg ha a baba emésztése hatékony, szinte teljesen emészthetõ alig marad salakanyag aminek távoznia kell. Tehát nem feltétlenül kellemetlen a babának. A 10 nap tényleg meglepõ, de pl. az egyik ismerõsöm babájának 20 napig nem volt, csak akkor kapott orvosi segítséget.


Hány napot késhet egy ebayről rendelt termék ami még normális?

kínából jönne mondjuk, de akkor is már aug végén megrendeltem, azt írta akkor, hogy szeptember vége fele várható. lassan már októbernek is vége, mit

Legjobb válasz: Elsö menetben írj neki emailt, és kérdezz rá. Ha nem reagál, akkor írsz az oldal vezetöségének és panaszt teszel

Elsö menetben írj neki emailt, és kérdezz rá. Ha nem reagál, akkor írsz az oldal vezetöségének és panaszt teszel
Aki nem ert hozza, az minek osztogat rossz tanacsot? Amikor megrendelted a cuccot, fel kellett tuntetnie az eladonak, hogy mikorra jon meg a cucc. Vagy azt irta, hogy 15-20nap, vagy irt datumokat pl. Nov 1 es Nov 8 kozott, vagy valami ilyesmi. Keresd meg mi a varhato erkezes (estimated arrival/delivery) ez a nap ha mar elmult, akkor irsz neki egy emailt, hogy hol a cucc. Ha nem reagal 72 oran belul akkor nyitsz egy ugyet az eBaynel. Senki nem futott ki semmibol, van egy par bolond itt a gyikon akik ezzel remisztgetik az embereket. Ne higyj nekik. Higyj az eBaynek! If you haven't received an item: You can open a case after the estimated delivery date, or, if no estimated delivery date was provided, 7 days after making payment. If you received an item and it doesn't match the seller's description: You can open a case after receiving the item. You must open a case within 45 days of making payment. The seller has 3 business days from the time you open the case to resolve the issue. Escalating a case If 3 business days have passed since the case was opened and the seller hasn't resolved the issue, you can escalate the case to eBay Customer Support. If you don't contact us within 30 days of opening the case, we'll assume the issue has been resolved and we'll close the case with no additional action.

Hány nap mulva kezd el varasodni egy tetoválás? És 1 napos tetkónál normális hogy rücskös a felülete? Reggelre tapasztaltam ezt mintha rászáradna a kicsapodott tinta! Ezzel mit kell kezdeni?

Legjobb válasz: Nekem 3-4 nap múlva kezdett varrasodni (a derekamon van egy tetkó). Igen, normális, hogy rücskös a felülete. Kenni kell 2-3 óránként Bepanthen kenõccsel, de csak nagyon vékonyan, hogy kapjon levegõt is a bõrfelület. A rücskös rész idõvel lefog "peregni", de ne ijedj meg a fekete darabkáktól, nekem is peregtek, fõleg fürdésnél, de ez természetes. Remélem segítettem! :)

Nekem 3-4 nap múlva kezdett varrasodni (a derekamon van egy tetkó). Igen, normális, hogy rücskös a felülete. Kenni kell 2-3 óránként Bepanthen kenõccsel, de csak nagyon vékonyan, hogy kapjon levegõt is a bõrfelület. A rücskös rész idõvel lefog "peregni", de ne ijedj meg a fekete darabkáktól, nekem is peregtek, fõleg fürdésnél, de ez természetes. Remélem segítettem! :)

28 hetesen mennyi keményedés normális egy nap és hány másodpercig tarthat?

Lehet csak magnéziumot kéne szednem?

Legjobb válasz: Köszönöm!!Akkor elkezdem rendszeresen szedni, eddig mikor eszembe jutott, bekaptam egyet:)Napi hányat lehet belõle?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!Akkor elkezdem rendszeresen szedni, eddig mikor eszembe jutott, bekaptam egyet:) Napi hányat lehet belõle?
Szia. Igen, szedj magnéziumot mindenképp. Egyébként nekem azt mondta az orvos, hogy napi tíz keményedésnél több nem jó, azt azonnal jelezzem neki. Én magnesii citricit szedtem. Boldog babavárást!
Nekem 2x3-at kellett, de én veszélyeztett terhes voltam. Amúgy általában napi 1x3-at szoktak szedni. Elsõ voltam.
Szia! Én most napi 2X2-t szedek, a maximum 3X2. Boldog baba várást!

Hány napig tekinthető normálisnak, ha egy felnőtt ffi nem székel? Ugyanakkor eszek, tehát "bevitel" van. Nem fáj a hasam, sem a gyomrom, de kezdek aggódni.

Legjobb válasz: nálam 4-5 nap,nemtudom mitõl,van h napi 2x,meg van h 4-5 napig semmi...pedig ugyanannyi kaja...

nálam 4-5 nap, nemtudom mitõl, van h napi 2x, meg van h 4-5 napig semmi...pedig ugyanannyi kaja...
a folyadék számít. ha kevesebbet iszol, de ugyanannyit eszel, akkor nehezebben mész el wc-re. valamint a bevitt rostok, mert nemmindegy h mit eszel. több rost+folyadék=sûrûbb és könnyebb székelés.
miért, hány napja nem székeltél? amúgy igen, ha kevés rostot eszel, akkor nehezebben megy a székelés is!
A kérdező hozzászólása: 4 napja nem
Igyál kávét
Heti 3-nál kevesebb székelés = székrekedés. Több rost, folyadék, esetleg enyhe hashajtó, persze utóbbi nem rendszeresen alkalmazva. végzõs orvostanhallgató
A kérdező hozzászólása: A kávé meghajt, de csak vizeletileg......
1 bögrét tegyél tele müzlivel. Igazi müzlivel, nem kamuval. Öntsd le tejjel, edd meg. El fog múlni a székrekedésed. Utána minden nap egyél egy kis müzlit, nem muszáj ilyen nagy adagot, elég 2/3ig is tenni a bögrét. Ízlés szerint jó joghurttal vagy kefirrel is. A rostos kaják letörlik a káros anyagokat a bélfalról, ezzel a rák kialakulásának kockázatát is csökkented.

Hány napig tart kb egy fejlődési ugrás-és mikor tér vissza a "normális napirend"?

3.hónapos fejlődési ugrásnál mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: 1-3 nap, de utána nem áll vissza a régi igénye, hanem az új lesz az állandó igény. pár nap kell, hogy a cici reagáljon arra, hogy több tej kell

1-3 nap, de utána nem áll vissza a régi igénye, hanem az új lesz az állandó igény. pár nap kell, hogy a cici reagáljon arra, hogy több tej kell
Nekem 2-3 nap volt nagyon cicizõs, utána viszont jóval kevesebbszer kérte, mint korábban bármikor.

Egy héten hány nap a normális ha találkozik az ember a pasijával? (15évesen)

Legjobb válasz: Én 15 évesen jöttem össze a barátommal, és majdnem minden nap találkoztunk az elejétõl fogva (összesen körülbelül 10 nap volt, amikor nem láttam, a 396-ból), most meg non-stop együtt vagyunk hétvégén, és ettõl függetlenül egyáltalán nem unjuk egymást. De annyiszor találkozol vele, ahányszor akarsz, ez valóban nincs elõírva.

Én 15 évesen jöttem össze a barátommal, és majdnem minden nap találkoztunk az elejétõl fogva (összesen körülbelül 10 nap volt, amikor nem láttam, a 396-ból), most meg non-stop együtt vagyunk hétvégén, és ettõl függetlenül egyáltalán nem unjuk egymást. De annyiszor találkozol vele, ahányszor akarsz, ez valóban nincs elõírva.
Én is 15 éves vagyok, minden nap találkozunk a barátommal. Fél éve vagyunk együtt, egyáltalán nem unjuk egymást!
3-4... több nem mert hamar megunjátok egymást;) én úgy csinálom a barátnõmmel h hétvégenkén vagy én megyek hozzá vagy õ hozzám és elég sok idõt töltünk együtt.. és így elég a heti 2-3-om tali is. De ha nektek még nem oan komoly a kapcs h egymáshoz jártom akk maradjatok csak a 3-4 taliba.
a szabályzat azt írja, hogy 5 napnál ha többet találkoztok, akkor az szigorú büntetést von maga után! tartsd be!
3-4
Szerintem is a 3-4, esetleg 5, de annál több SEMMIKÉPP! Ha sokszor találkoztok hamar megunjátok egymást, ha ritkán akkor viszont nagyobb az esélye h az egyik fél elkalandozzon más személyek felé:S

1-2 napos ujszülöttnek hány kakis pelus normális egy nap?

Legjobb válasz: 1-2 naposan azt hiszem kb 2 volt .A tejbelövelés után meg akár napi 8-10,minden szopizásnál volt.

1-2 naposan azt hiszem kb 2 volt .A tejbelövelés után meg akár napi 8-10, minden szopizásnál volt.
1-2 naposan nálunk napi egy volt...utána változó, van akinek naponta több, és van olyan baba, hogy egy héten csak egyszer kakil.mindkettõ normális
Nálunk 3-4 van.Szopizós


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!