Találatok a következő kifejezésre: Hány napig készen a (18 db)

Közmunkások vagy normális alkalmazottak?
A kérdező hozzászólása: Ez nem lenyeg most, nezopont kerdese! De segitsetek! Legyszives.
Egyenes arányossággal kell megcsinálni.

A gazdaság gabonáját a nagyobb teljesítményû gép 32 nap alatt aratja le a kisebbik 40 nap alatt. Hány nap alatt lesz kész készen a két gép egyszerre?

Ezt hogyan csináljam meg?

Legjobb válasz: Nézd meg elõször h mennyit csinálnak külön egy nap alatt, ebbõl kiszámolod a kettõt együtt. x/32+x/40=1

Nézd meg elõször h mennyit csinálnak külön egy nap alatt, ebbõl kiszámolod a kettõt együtt. x/32+x/40=1
ha az egyik 32 nap alatt végzi el akkor 1 nap alatt az 1/32-ét aratja le. x nap alatt az x/32.ét. a másik ugyan igy x(1/32+1/40)=1
Az elsõ gép 1 nap alatt a munka 1/32 részét, x nap alatt az x/32 részét végzi el; ugyanez igaz a másik gépre is, õ x nap alatt az x/40 részével végez. Ennek a kettõnek az összege 1, mivel ugyanazt a munkát végzik el: x/40+x/32=1 /most lusta leszek, és csak 40-nel szorzok (mivel 32-vel osztva véges tizedes törtet kapok; egyébként közös nevezõre kellene hozni.) x+1, 25x=40 /összevonás 2, 25x=40 /:2, 25 x=40/2, 25=160/9=~17, 78 nap alatt végzi el a két gép a munkát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Személyigazolványt bármelyik okmányirodában lehet csináltatni, vagy csak a helyiben? És hány nap alatt készül el?

Nálunk most 10 napig zárva!

Legjobb válasz: Bármelyikben megcsináltathatod. Kb 2 hét, mire kész.

Bármelyikben megcsináltathatod. Kb 2 hét, mire kész.
Viszont ha pl. ellopták a lakcímkártyádat akkor azt elõbb ki kell váltani! És azt pedig kizárólag a lakhely szerinti okmányiroda ad ki. A lakcímkártya pedig kötelezõ ahhoz, hogy adjanak neked személyit (tudom, hülyeség, de így van).


Aki a dm-ben csináltatott fényképes bögrét, hány nap alatt lett kész?

Most kaptunk észbe, péntekre már kellene. Ha holnap leadjuk a rendelést, szerintetek pénteken át tudjuk venni?

Legjobb válasz: Sajnos nem, jövõ hétre lenne kész...

Sajnos nem, jövõ hétre lenne kész...
A kérdező hozzászólása: :((( A francba! Akkor errõl lecsúsztunk! Köszi, hogy ilyen gyorsan írtál!
Nincs mit, már 2x is rendeltem tõlük...

A nagyi sálat köt. Az első nap 8cm készül el. és elhatározza, hogy a további napokon minden nap 20%-kal többet köt meg, mint előző napon. Ezt az elhatározást tartani tudta. Hány nap alatt készült el a 2m hosszúra tervezett sál?

Legjobb válasz: 8-nak a 20%-a 2.5(cm) 2 m az 200 cm. 1.nap ugye 8 cm aztán növeljük a 20%-val, azaz 2.5-tel, tehát 2.nap 10.5 cm most pedig számold ki a 10.5 cmnek a 20%-át, add hozzá, és így tovább, amíg megnem lesz a 200 cm. váltsd át dm-be. 2m=20 dm.

8-nak a 20%-a 2.5(cm) 2 m az 200 cm. 1.nap ugye 8 cm aztán növeljük a 20%-val, azaz 2.5-tel, tehát 2.nap 10.5 cm most pedig számold ki a 10.5 cmnek a 20%-át, add hozzá, és így tovább, amíg megnem lesz a 200 cm. váltsd át dm-be. 2m=20 dm.
A kérdező hozzászólása: igen, csak ez egy sorozat szerintem, szóval nem adogathatom csak úgy össze... vagy tévedek és nem sorozat?
Igen, sorozat, de az elsõ is azt csinálta. De ha így szeretnéd: ez egy mértani sorozat, q=1, 2 a1=8 Sn=200<=a1*(q^n-1)/(q-1) (azért kisebb is, mert nem biztos, hogy egészre fog kijönni a megoldás, ekkor felfelé fogunk kerekíteni) 200=8*(1, 2^n-1)/(1, 2-1) rendezve: 6=1, 2^n bevezetünk lg-t: lg6=lg1, 2^n alkalmazzuk a logaritmus azonosságait: lg6=n*lg1, 2 ebbõl: n=lg6/lg1, 2 Nincs a közelemben számológép, számold ki, és kerekíts felfelé, ha nem egész szám (ami nem valószínû számomra). Egyébként ezt mi is megoldottuk év elején:D
Mindenhonnan sikeresen lehagytam a relációs jelet, kérlek írd bele majd!
A kérdező hozzászólása: Most már értem, köszönöm! :) Ment a zöld kéz mindenkinek! :) )
nem küldenek e-mail-t, ha kész?
A kérdező hozzászólása: nem tudom...

Hány nap után van kész a labor eredmény?

Mármint amikor nem az RIbe megyünk hanem a városiba... / kisvárosba vagyok u.ugy megcsinálják.../

Legjobb válasz: 1 nap alatt megvan. Itt Dunaújvárosban legalábbis így van. Bementem 10-re, aztán másnap délután 2-3 körül mehettem érte

1 nap alatt megvan. Itt Dunaújvárosban legalábbis így van. Bementem 10-re, aztán másnap délután 2-3 körül mehettem érte
Nekem már másnap kész volt(Székesfehérvár)
attól függ, hogy milyen vizsgálatokat kért a doki, általában másnap délutántól lehet érte menni, de nekem pl az egyik hormonvizsgálatra rendszeresen 3 hetet kellett várni, mert összegyûjtötték hozzá a vérmintákat, és csak 3 hetente végezték ezt a vizsgálatot. De attól a többi értéket megkapod, ezt pedig késõbb.
attól is függ milyen lelet. általában délutánra megvan.Amit tenyészteni kell az 3-5 nap.De van olyan vizsgálat is ami 1-2 hét
Mit néztek? Rutin labor 1 nap. Hormonvizsgálatok általában 1 hónap. Mindennek megvan tényleg a maga ideje.
A kérdező hozzászólása: teljes vizelet. össz.fehérje...
Nekem másnapra volt meg, egyenesen a háziorvoshoz küldték.
1 hét, 10 nap.
Attól függ, mire és kik vizsgálják. Ha parazita vizsgálat kell, az hosszadalmas (mikroszkóp), a széklet értékbecslése meg igazán idõigényes :-)
A kérdező hozzászólása: nem tudom mit néznek benne, munkába álláshoz kell.
A kérdező hozzászólása: ez az egy hét biztos vagy csak tipp? köszi a válaszokat.
Ha munkához kell (élelmiszerrel vagy gyerekekkel dolgozol), akkor parazita fertõzésre is megnézik. Elvileg ez sem tart sokáig, de nem automatizált, tehát eltarthat egy ideig, mire sorra kerül a mintád.
A kérdező hozzászólása: gyerekekkel dolgozom, köszönöm a választ:)
Nos mivel aktuális még a régi rendszerben - kb 10 éve - az ÁNTSZ végezte nagyon hatékonyan a vizsgálatokat. Sima bakteriális bevizsgálás ideje így nézett ki: 1 nap posta - 3 nap tenyésztés és vizsgálat - 1 nap visszaposta. Mindez ingyen volt. Ma már más a helyzet, a vizsgálatot egy cég végzi ami 3000 forintos sárga csekket jelent. A posta mai is 1 nap oda, 1 vissza. De a vizsgálat sajnos hetekig is eltarthat. Ez van. Üzemorvos szerint ha 7-10 napon belül visszaérkezik az eredmény az rendkívül nagy és kivételes szerencse.

Hány nap alatt van kész egy új személyi igazolvány? Mert a régi 5 hét múlva le fog járni. Már 3 okmány irodában is voltam két nap alatt. Vagy szabin voltak, vagy zárva volt, vagy megszűnt (Lurdy). És mennék külföldre 5 hét múlva.

Legjobb válasz: Elméletileg 2 két héten belül kötelesek kiküldeni, gyakorlatilag meg az okmányiroda terhelésétõl függ. Szokásuk egy héten belül megküldeni, ha szerencséd van pár munkanap.

Elméletileg 2 két héten belül kötelesek kiküldeni, gyakorlatilag meg az okmányiroda terhelésétõl függ. Szokásuk egy héten belül megküldeni, ha szerencséd van pár munkanap.

Ha az okmányirodába megcsináltatom a személyigazolványomat, hány napon belül lesz kész?

Legjobb válasz: Szia. Az attól is függ, hogy nagyvárosban, vagy egy kisebb községben tetted ezt. De általában 1 héten belül ki szokták postázni.

Szia. Az attól is függ, hogy nagyvárosban, vagy egy kisebb községben tetted ezt. De általában 1 héten belül ki szokták postázni.
A kérdező hozzászólása: igen , alapból a visegrádi utcába mentem megcsinálni , és ott mondták. Nem igazolásra kell , hanem határátkelésre kellene , és arra csak útlevél , vagy személyigazolvány jó....
Ha vállalod, hogy a Visegrádi utcában veszed át, akkor talán egy kicsit hamarabb meglesz.
addig van ideiglenes és ha van jogsid azzal is tudod igazolni magadat, ha érvényes a lakcímkártyád is. Nekem ezt mondták.
A kérdező hozzászólása: ja , pont most voltam bent , azt mondta hogy jan 1 tõl van ez a 30 napos dolog , elõtte lehetséges hogy egy héten belül is megjött , felajánlotta hogy ha megadom a számom , akkor küldenek sms-t és át tudom venni , de nekem jövõhét szombatra kellene , és azt mondta hogy szerinte esélytelen....
Nekem postán küldik, arra mondta az ügyintézõ, hogy 2-3 hét. De egyébként úgy mondta hogy 2 hét alatt meg szokott jönni, de elõfordult, hogy 3 hét volt. Múlt hét csütörtökön voltam csináltatni, szólok ha megkaptam :)
A település mérete nincs rá hatással. 30 nap a határidõ, mint mindenre az államigazgatásban, és tényleg 2-3 hét is lehet a gyakorlatban, fõleg ha az okmányiroda elfelejt szólni, hogy megjött. Ha nagyon sürgõs, akkor próbáld megbeszélni az ügyintézõvel.
Nekem a múlt héten azt mondták az okmányirodában, hogy 2-3 héten belül mindig meg szokott jönni.
A kérdező hozzászólása: budapesten , de felhívtam a 1818 at és azt mondták , hogy a kiállítási határidõ 30 nap , de ez nyilván határidõ... annál hamarabb gondolom jöhet...:)
A kérdező hozzászólása: tegnap jött az sms hogy megjött , be is mentem érte , 9 nap volt mig elkészült , a 30 helyett , bár nem tudom hogy az ott dolgozók tehetnek-e ennek érdekében , de nagyon megsajnáltattam magam az ügyintézõ nénivel...:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!