Találatok a következő kifejezésre: Hány napig készen (29 db)

A valóságban ilyen nem létezik, csak a fordítottja.
A kérdező hozzászólása: Az egy dolog, de ezt meg kellene oldanom :) )
Leellenõriznéd mégegyszer az adatokat? Mert én kiszámoltam, de nagyon csúnya nem egész eredmény jött ki.
A kérdező hozzászólása: Leellenõriztem, mindent helyesen adtam meg. Nem baj, ha nem szép eredmény jött ki :)
ez egy számtani sorozat a1=30 d=10 számtani sorozat összegképletét tanítják, ki lehet nézni függvénytáblából vagy wikirõl. Sn=(a1+an)*n/2 VAGY Sn=[2a1+(n-1)*d*]n/2 Vagyis ez utóbbit használva: 2800<=[60+(n-1)*10]*n/2 Azért kell a <=, mert nem biztos, hogy egész számra jön ki. 5600<=[10n+50]*n 5600<=10n^2+50n /:10 560<=n^2+5n 0<=n^2+5n-560 Másodfokú egyenlet megoldóképletével: n>=21, 29 Kiszámolható a képlettel, hogy 21 nap alatt 2730 méterrel vannak kész. A 22. nap még 70 métert kell aszfaltozni.
minden nap 10-el tobb az elozo napinal, ugy mint elso nap 30 aztan 40 aztan 50 vagy pedig ugy hogy elso nap 30 masodik 40 harmadik nap 80 es igy tovabb??
A kérdező hozzászólása: hatodik: igen, pontosan úgy :) Ifjutitan, nagyon köszönöm a segítséged!!! Tudnál még nekem segíteni ilyen feladatokkal kapcsolatban?

4 munkás 12 nap alatt páros számú téglát készít el. Hány nap alatt készít el 2 munkás 2-szer kevesebb téglát?

Le tudnátok vezetni, hogy kell megcsinálni mert van b, c, d feladat is. Köszönöm el?re is.

Legjobb válasz: Feleannyi munkás ugyanannyi idõ alatt feleannyi téglát készít. 4 munkás 12 nap alatt 2k db 2 munkás 12 nap alatt k db Tehát ugyanúgy 12 nap alatt.

Feleannyi munkás ugyanannyi idõ alatt feleannyi téglát készít. 4 munkás 12 nap alatt 2k db 2 munkás 12 nap alatt k db Tehát ugyanúgy 12 nap alatt.

A gazdaság gabonáját a nagyobb teljesítményû gép 32 nap alatt aratja le a kisebbik 40 nap alatt. Hány nap alatt lesz kész készen a két gép egyszerre?

Ezt hogyan csináljam meg?

Legjobb válasz: Nézd meg elõször h mennyit csinálnak külön egy nap alatt, ebbõl kiszámolod a kettõt együtt. x/32+x/40=1

Nézd meg elõször h mennyit csinálnak külön egy nap alatt, ebbõl kiszámolod a kettõt együtt. x/32+x/40=1
ha az egyik 32 nap alatt végzi el akkor 1 nap alatt az 1/32-ét aratja le. x nap alatt az x/32.ét. a másik ugyan igy x(1/32+1/40)=1
Az elsõ gép 1 nap alatt a munka 1/32 részét, x nap alatt az x/32 részét végzi el; ugyanez igaz a másik gépre is, õ x nap alatt az x/40 részével végez. Ennek a kettõnek az összege 1, mivel ugyanazt a munkát végzik el: x/40+x/32=1 /most lusta leszek, és csak 40-nel szorzok (mivel 32-vel osztva véges tizedes törtet kapok; egyébként közös nevezõre kellene hozni.) x+1, 25x=40 /összevonás 2, 25x=40 /:2, 25 x=40/2, 25=160/9=~17, 78 nap alatt végzi el a két gép a munkát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Közmunkások vagy normális alkalmazottak?
A kérdező hozzászólása: Ez nem lenyeg most, nezopont kerdese! De segitsetek! Legyszives.
Egyenes arányossággal kell megcsinálni.

A nagyi sálat köt. Az első nap 8cm készül el. és elhatározza, hogy a további napokon minden nap 20%-kal többet köt meg, mint előző napon. Ezt az elhatározást tartani tudta. Hány nap alatt készült el a 2m hosszúra tervezett sál?

Legjobb válasz: 8-nak a 20%-a 2.5(cm) 2 m az 200 cm. 1.nap ugye 8 cm aztán növeljük a 20%-val, azaz 2.5-tel, tehát 2.nap 10.5 cm most pedig számold ki a 10.5 cmnek a 20%-át, add hozzá, és így tovább, amíg megnem lesz a 200 cm. váltsd át dm-be. 2m=20 dm.

8-nak a 20%-a 2.5(cm) 2 m az 200 cm. 1.nap ugye 8 cm aztán növeljük a 20%-val, azaz 2.5-tel, tehát 2.nap 10.5 cm most pedig számold ki a 10.5 cmnek a 20%-át, add hozzá, és így tovább, amíg megnem lesz a 200 cm. váltsd át dm-be. 2m=20 dm.
A kérdező hozzászólása: igen, csak ez egy sorozat szerintem, szóval nem adogathatom csak úgy össze... vagy tévedek és nem sorozat?
Igen, sorozat, de az elsõ is azt csinálta. De ha így szeretnéd: ez egy mértani sorozat, q=1, 2 a1=8 Sn=200<=a1*(q^n-1)/(q-1) (azért kisebb is, mert nem biztos, hogy egészre fog kijönni a megoldás, ekkor felfelé fogunk kerekíteni) 200=8*(1, 2^n-1)/(1, 2-1) rendezve: 6=1, 2^n bevezetünk lg-t: lg6=lg1, 2^n alkalmazzuk a logaritmus azonosságait: lg6=n*lg1, 2 ebbõl: n=lg6/lg1, 2 Nincs a közelemben számológép, számold ki, és kerekíts felfelé, ha nem egész szám (ami nem valószínû számomra). Egyébként ezt mi is megoldottuk év elején:D
Mindenhonnan sikeresen lehagytam a relációs jelet, kérlek írd bele majd!
A kérdező hozzászólása: Most már értem, köszönöm! :) Ment a zöld kéz mindenkinek! :) )

Egy felső szájpadlásos vagy kapcsos műfogsor általában hány nap alatt készül el?

Legjobb válasz: Szia! Nekem pont pénteken volt a mintavétel! A húzások után 3 hetet minimum várnak, de nekem 4 is volt! Levették a mintát, holnap megyek harapáspróbára és ha minden igaz pénteken kész is lesz! :)

Szia! Nekem pont pénteken volt a mintavétel! A húzások után 3 hetet minimum várnak, de nekem 4 is volt! Levették a mintát, holnap megyek harapáspróbára és ha minden igaz pénteken kész is lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Az rengeteg...azthittem gyorsabb folyamat :(
Sajos nem, de a húzások után kérhetsz ideiglenesset, de azért ugyanúgy fizetni kell!

Személyigazolványt bármelyik okmányirodában lehet csináltatni, vagy csak a helyiben? És hány nap alatt készül el?

Nálunk most 10 napig zárva!

Legjobb válasz: Bármelyikben megcsináltathatod. Kb 2 hét, mire kész.

Bármelyikben megcsináltathatod. Kb 2 hét, mire kész.
Viszont ha pl. ellopták a lakcímkártyádat akkor azt elõbb ki kell váltani! És azt pedig kizárólag a lakhely szerinti okmányiroda ad ki. A lakcímkártya pedig kötelezõ ahhoz, hogy adjanak neked személyit (tudom, hülyeség, de így van).
nem küldenek e-mail-t, ha kész?
A kérdező hozzászólása: nem tudom...

Aki a dm-ben csináltatott fényképes bögrét, hány nap alatt lett kész?

Most kaptunk észbe, péntekre már kellene. Ha holnap leadjuk a rendelést, szerintetek pénteken át tudjuk venni?

Legjobb válasz: Sajnos nem, jövõ hétre lenne kész...

Sajnos nem, jövõ hétre lenne kész...
A kérdező hozzászólása: :((( A francba! Akkor errõl lecsúsztunk! Köszi, hogy ilyen gyorsan írtál!
Nincs mit, már 2x is rendeltem tõlük...

AFp eredménye mikor lesz kész? Hány nap?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Volt még mellette egy vércsoport vizsgálat leletem is. A pisiért a laborban azt mondták hogy 2-3 munkanap múlva menjek. Az a baj hogy a nõgyógyászom 18.hétre berendelt kontrollra az Afp eredményével. Remélem addig kész lesz minden. Köszi a választ:)

A kérdező hozzászólása: Volt még mellette egy vércsoport vizsgálat leletem is. A pisiért a laborban azt mondták hogy 2-3 munkanap múlva menjek. Az a baj hogy a nõgyógyászom 18.hétre berendelt kontrollra az Afp eredményével. Remélem addig kész lesz minden. Köszi a választ:)
gondolom ez elég változó. de nekem azt mondták, hogy egy hét múlva mehetek a leletért.
szerintem a vizsgálatok függetlenek egymástól. különbözõ helyen nézik meg õket, tehát egy idõben is akár. a 18. hetire mindenképp kész kell lennie.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Szia!ezért Én szerdán reggel voltam vérvételen és már aznap délutánra meg is volt az eredmény. Nagyon meglepõdtem rajta , nem is ezért az eredményért mentem , de mondták , hogy már kész van.(Szolnok)
A kérdező hozzászólása: Nálam Budapestrõl van szó a János kórházról! Köszi a választ!:)
nálunk az AFP 2 hét volt.. nem nekem kellett menni az eredményért, hanem a védõnõ kapta meg és oda kellett menni.
Nekem is megvolt másnapra az eredmény. Egyedül a Hepatitis szûrés nem volt meg, az még most sincs (3 hete voltam vérvételen), de azt amúgy is a védõnõ kapja meg nálunk, mert azt a vérmintát Veszprémbe küldik vizsgálatra.
Nyugodtan hívd fel a védõnõt, és kérdezd meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!