Találatok a következő kifejezésre: Hány napig hogy (787 db)

Már ez megy nem tom hány napja. Hogy oldjam meg?

Egyik éjjel rosszat álmodtam, felébredtem, és elkezdem a jobb fülemben lév? fülbevalót birizgálni, másnap reggel pedig azt vettem észre hogy kijött a fülbevalóm (párnám mellett volna) és véres volt a fülemnél a lyuk. Nem tettem vissza kb. 3 napig, de féltem hogy ben?l, aztán visszaraktam majd pár nap múlva azt vettem észre hogy gennyes a fülbevalóm :(

Legjobb válasz: próbáld meg 1 hét múlva. most még be van gyulladva persze h fáj és vérzik. nekemis begyullad a fülem, akkor 1-2hétig nemtudok belerakni fülbevalót, és olyan 1hét után beletudom tenni, pedig mindig azthiszem hogy benõtt..

próbáld meg 1 hét múlva. most még be van gyulladva persze h fáj és vérzik. nekemis begyullad a fülem, akkor 1-2hétig nemtudok belerakni fülbevalót, és olyan 1hét után beletudom tenni, pedig mindig azthiszem hogy benõtt..
A fül nem forr be olyan hamar, én több mint 2 éve nem raktam bele füllbevalót, és még most is tudnék, ha akarnék, úgyhogy azon ne aggódj.Lehet hogy a füled nem bírja a fülbevaló anyagát.Vagy mikor piszkáltad, lehet hogy úgy jött ki, hogy megsértetted a bõrõd.Várj egy kicsit és utána tedd bele.
Szerintem is várj, és éjszakára ne hagyd benn a füledben!! Nekem ha éjszakára berakom mindig fáj és begyullad!

Mennyi idősen adtátok oda a mamának/anyósnak a gyermeketeket, hogy ott is aludt? Hány napra? Hogy viselte a gyerek és Te hogy viselted?

A kisfiam 20 hónapos múlt. Még egyetlen éjszakát sem töltötte el nélkülünk. Anyós állandóan azzal nyaggat, hogy hagyjam ott 1-2 éjszakára a gyerk?cöt nála. Én nem szívesen adnám még oda, kicsinek tartom még hozzá.

Legjobb válasz: Mikor eltört a stragcsõ a fürdõszobában és szétbombázták a lakást, akkor kényszerbõl három éjjelt anyámnál aludt.napközben átmentem pár órára, de nagyon jól elvoltak, engem nem is hiányolt, csak azt leste jött-e velem az apja is.:) Persze õ egyébként is sokat van a mamival(heti háromszor jön látogatóba) és imádják egymást.

Szomszédék már 5 hónapos korában ott hagyták egy-egy éjszakára a nagyszülõknél a kisfiukat, és ha tehetném, akkor én is megtenném (most 7, 5 hónapos). De anyámék 100 km-re, anyósék 200 km-re laknak tõlünk, így mindig mi is ott alszunk.
Mikor eltört a stragcsõ a fürdõszobában és szétbombázták a lakást, akkor kényszerbõl három éjjelt anyámnál aludt.napközben átmentem pár órára, de nagyon jól elvoltak, engem nem is hiányolt, csak azt leste jött-e velem az apja is.:) Persze õ egyébként is sokat van a mamival(heti háromszor jön látogatóba) és imádják egymást.
AKkor úgy kérdezem ha anyukád egészséges lenne alhatna nála?
Max. anyukáméknál hagynám ott, de csak 1 éjszakára. Anyósra még nem.
Az én gyerekeim soha sem aludtak az anyósnál.
Utolsó vagyok.Azt elfelejtettem írni, hogy akkor volt egy éves.
Nem kicsi hozzá. Anyukádnak oda adnád? :)
Az én kislányom 4 éves volt amikor elõször a nagyszülõknél aludt nélkülünk. De mindig csak 1 éjszakáról volt szó. Ma is ez a tendencia. Nem hagyom ott a gyerekemet szívesen sehol.
Szia! Nekem 14 hónapos a lányom, de úgy gondolom hogy jövõ nyárig nem aludhat máshol, azért amit te is említettél hogy még kicsi. Pedig anyukámék 1 utcával laknak feljebb, bicajjal is csak 3 perc. De majd ha már 2 és fél éves lesz majd onnantól.
Én anyuban tökéletesen megbízom, azt csinálja amit mondok, imádja az unokát és ért is a nyelvén. Ezért már 7 hós korában ott töltött egy éjszakát a gyerekem, azóta is többször volt náluk, mikor nekünk programunk volt apával. Anyósomra viszont még nem hagytam és egy darabig még nem is szeretném, mert õ nem figyel ránk, csak a saját feje után megy. Ha nem így lenne, akkor nála is otthagynám.
11 hónaposan aludt anyósomnál 1 éjszakát, mert mi elmentünk a férjemmel rockfesztiválra. reggelre már ott voltunk. "csak úgy" nem altatnám máshol a babámat, csak ha oka van. azóta még nem aludt máshol. most nyáron, 23 hónaposan fog anyukámnál aludni 2 éjszakát, szintén egy program miatt. én sem vagyok híve a máshol altatásnak, de én anyura és anyósomra is nyugodt szívvel rábíznám.
Szia! Szintén 20 hós kisfiús anyuka vagyok. Már nálunk is pedzegették anyósék hogy mi lenne ha ottaludna, meg majd nyáron... Én sem engedem!Mert igaz szeretjük õket de nincsenek õk hozzászokva egy ilyen kicsihez após állandóan alszik napközben, anyós meg egész nap csak futkározik, arról nem is beszélve hogy kisfiam pakol állandóan és rengeteg figyelmet kíván amit ha nem kap meg nagyon rosszalkodóssá válik.Az udvaron egy nagy németjuthász, aki nincs gyerekhez szokva, zárni kell, szóval nem hagyom ott mert nyugtalan lennék, így mi is ottalszunk. Mondjuk szerencsém van anyum a szomszéd házban lakik és este sosem akarna nála aludni mikor mondom megyünk aludni puszit ad neki és már jön is annyira ragaszkodik.Pedig szereti õket de mégsem maradna. Lehet a te babód is sírna hogy menni akr veled. De szerintem mondd meg simán hogy még kicsinek találod ehhez, ha nagy lesz majd és ott akar aludni akkor visszatértek rá.:-))
Kedves kérdezõ Úgy látom a kérdés amit feltettél igazából nem is kérdés. Nem az a bajod hogy a gyerkõc pici hanem az hogy anyósod olyan amilyen ;) ÉS biztos vagyok benne hogy ha jkisfiad 20 éves lesz akkor is azt fogod mondani ne aludjon ott :D
Háááát, akkor válaszoltál a saját kérdésedre. Nem hagynám nála. Ha nem tanul abból, hogy kérsz tõle dolgokat, de nem tartja be, akkor így járt. És ne is agyalj rajta. Mondd meg neki kerek-perec: TE vagy az anyja, majd TE megmondod, hogy mikor aludhat ott, és ez majd csak akkor lesz, ha úgy lesznek a dolgok a gyerek körül, ahogy TE szeretnéd.
A kérdező hozzászólása: Ha anyósom betartana bizonyos dolgokat -amit többszöri kérésre sem teszi meg- akkor szívesen hagynám rá a gyermekemet, mert imádják egymást. DE! Irányítan akar dolgokban, megmondja mit, hogyan csináljak, és ez nagyon zavar. Már most eldöntötte, hogy a következõ gyereknek hol lesz a szobája...Anyukámra sem hagynám még, mert neki is vannak dolgai, bár hozzá szívesebben vinném, talán mert az anyám!
Egy barátnõm kisfia most 20 hónapos, már sokszor aludt a nagymamánál, nagyon szeret ott lenni. Volt hogy több éjszakát is. Ettõl függetlenül én nem szeretném, ha máshol aludna a lányom. Anyósomnál meg pláne nem: kutya van a lakásban és dohányoznak apósommal együtt, mint a gyárkémény. Ha ilyenek a körülmények, amit írsz, akkor még ne aludjon ott a fiad.
Egyébként meg szerintem a szájra puszi, az édesség és a bagózásos dolog is megbeszélés kérdése. Épeszû, normális felnõtt megérti, ha megbeszéled vele, mit miért és hogyan szeretnéd a gyermekeddel kapcsolatban. Ha nem érti meg, nem kell nála ott hagyni a gyereket. Anyámra például tegnap rá kellett szólnom, hogy ne adjon két kaja között még plusz kaját a gyereknek. Meg is jegyezte, hogy "anyád [email protected]", de nem érdekel.
A kérdező hozzászólása: Már hagytam néhány órára a mamáknak a babámat. De! Anyumnak infarktusa volt, sokszor rosszul is van, így ebbõl kifolyólag nem merem éjszakára is ott hagyni. Anyóssal meg az a gond, hogy tömi édességgel, néha észreveszem hogy a szájára ad puszit (ettõl hányni tudnék, vagy orrbavágni)és bagózik orrba-szájba.
A kérdező hozzászólása: 13.15-nek. Valószínû igazad van. Tényleg fenntartásaim vannak az anyóssal és sokmindenben nem értek vele egyet és nem felhõtlen a viszonyunk, pedig az elején jól indult. De mivel úton van a pocaklakó, sajnos meg kell barátkozni a gondolattal, hogy néha a kisfiam néhány éjszakát nem velem fog tölteni.

Egy évben hány nap szabadság jár összesen? És ez, hogyan növekszik évente, ugyértem hány évente hány nappal lesz több a szbadságok száma?

Legjobb válasz: Az alapszabadság mértéke húsz munkanap. Ahogy a munkavállaló eléri a huszonötödik életévét, illetve halad tovább elõre, úgy növekszik az alapszabadság mértéke az alábbiak szerint: - huszonötödik életévétõl huszonegy; - huszonnyolcadik életévétõl huszonkettõ; - harmincegyedik életévétõl huszonhárom; - harmincharmadik életévétõl huszonnégy; - harmincötödik életévétõl huszonöt; - harminchetedik életévétõl huszonhat; - harminckilencedik életévétõl huszonhét; - negyvenegyedik életévétõl huszonnyolc; - negyvenharmadik életévétõl huszonkilenc; - negyvenötödik életévétõl harminc munkanapra emelkedik. Vissza a lap tetejére <<<. Pótszabadság A pótszabadság nem mindenkinek jár. A pótszabadságot kaphat a fiatal munkavállaló, a szülõ, a vak, a föld alatt, illetve ionsugárzás mellett dolgozó munkavállaló. Fiatal munkavállaló pótszabadsága Fiatal munkavállalónak évente 5 nap pótszabadság jár. Gyermekek után járó pótszabadság A szülõk döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelõ szülõt évenként a tizenhat évnél fiatalabb egy gyermeke után kettõ, két gyermeke után négy, kettõnél több gyermeke után összesen hét munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket elõször a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti. Vak munkavállalók pótszabadsága A vak munkavállalónak évente 5nap pótszabadság jár. Föld alatt, illetve ionsugárzás mellett dolgozó munkavállaló pótszabadsága A föld alatt állandó jelleggel dolgozó, illetve az ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen naponta legalább három órát eltöltõ munkavállalót, évenként öt munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság a munkavállalót a korábban meghatározott alapszabadságon felül megilleti úgy, hogy a többféle címen járó pótszabadságot egymás mellett érvényesíteni kell. Ennek megfelelõen az alapszabadság és a pótszabadság együttesen adja meg azt, hogy a munkavállalót összesen hány nap szabadság illeti meg az adott évben. Ha a munkavállaló munkaviszonya év közben kezdõdött akkor a munkavállaló a szabadság arányos részét veheti igénybe az aktuális munkahelyén. Az arányosítás során elõfordulhat, hogy az eredmény töredéknapot is tartalmaz. Ekkor a fél napot elérõ töredéknapot egész munkanapnak kell tekinteni.

Az alapszabadság mértéke húsz munkanap. Ahogy a munkavállaló eléri a huszonötödik életévét, illetve halad tovább elõre, úgy növekszik az alapszabadság mértéke az alábbiak szerint: - huszonötödik életévétõl huszonegy; - huszonnyolcadik életévétõl huszonkettõ; - harmincegyedik életévétõl huszonhárom; - harmincharmadik életévétõl huszonnégy; - harmincötödik életévétõl huszonöt; - harminchetedik életévétõl huszonhat; - harminckilencedik életévétõl huszonhét; - negyvenegyedik életévétõl huszonnyolc; - negyvenharmadik életévétõl huszonkilenc; - negyvenötödik életévétõl harminc munkanapra emelkedik. Vissza a lap tetejére <<<. Pótszabadság A pótszabadság nem mindenkinek jár. A pótszabadságot kaphat a fiatal munkavállaló, a szülõ, a vak, a föld alatt, illetve ionsugárzás mellett dolgozó munkavállaló. Fiatal munkavállaló pótszabadsága Fiatal munkavállalónak évente 5 nap pótszabadság jár. Gyermekek után járó pótszabadság A szülõk döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelõ szülõt évenként a tizenhat évnél fiatalabb egy gyermeke után kettõ, két gyermeke után négy, kettõnél több gyermeke után összesen hét munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket elõször a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti. Vak munkavállalók pótszabadsága A vak munkavállalónak évente 5nap pótszabadság jár. Föld alatt, illetve ionsugárzás mellett dolgozó munkavállaló pótszabadsága A föld alatt állandó jelleggel dolgozó, illetve az ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen naponta legalább három órát eltöltõ munkavállalót, évenként öt munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság a munkavállalót a korábban meghatározott alapszabadságon felül megilleti úgy, hogy a többféle címen járó pótszabadságot egymás mellett érvényesíteni kell. Ennek megfelelõen az alapszabadság és a pótszabadság együttesen adja meg azt, hogy a munkavállalót összesen hány nap szabadság illeti meg az adott évben. Ha a munkavállaló munkaviszonya év közben kezdõdött akkor a munkavállaló a szabadság arányos részét veheti igénybe az aktuális munkahelyén. Az arányosítás során elõfordulhat, hogy az eredmény töredéknapot is tartalmaz. Ekkor a fél napot elérõ töredéknapot egész munkanapnak kell tekinteni.
20 nap alapszabadság jár. Azt hiszem életkorhoz van kötve. 31 éves vagyok, nekem 23 napom van.

Március 20-án regisztráltattam magam a munkaügyi hivatalban. Tegnap érkezett 30 ezer ft utalás a számlámra. Ezt most hány napra kaptam? Egy hónapra? Vagy 20-tól hónap végéig? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Biztosan van egy határozatod, amelyben szerepel, hogy mennyi álláskeresési járadékra vagy jogosult egy napra. Azt szorozd meg 30-cal, ha a hónap teljes, ha nem teljes, akkor annyi nappal, amennyi napra abban a hónapban jogosult vagy. Az lesz a bruttó járadékod összege. Ebbõl levonnak 26 %-ot SZJA-elõleg, valamint nyugdíjjárulék címén. A különbözet a nettó járadék összege, amit kézhez kell, hogy kapj. Abból visszafele ki tudod kalkulálni, hogy hány napra valónak felel meg az összeg. Tehát milyen idõszakra kaptad eddig meg.

Biztosan van egy határozatod, amelyben szerepel, hogy mennyi álláskeresési járadékra vagy jogosult egy napra. Azt szorozd meg 30-cal, ha a hónap teljes, ha nem teljes, akkor annyi nappal, amennyi napra abban a hónapban jogosult vagy. Az lesz a bruttó járadékod összege. Ebbõl levonnak 26 %-ot SZJA-elõleg, valamint nyugdíjjárulék címén. A különbözet a nettó járadék összege, amit kézhez kell, hogy kapj. Abból visszafele ki tudod kalkulálni, hogy hány napra valónak felel meg az összeg. Tehát milyen idõszakra kaptad eddig meg.
A kérdező hozzászólása: még nem kaptam meg a határozatot, nyilván akkor nem teszem fel ezt a kérdést :) ) azért köszönöm a választ, megy a zöld kéz :)

Másfél év munkaviszony után hány nap álláskeresési járulékot állapítanak? (5hó 6órás). Fizum bruttó 89 volt. Ehhez kapcsolódna hogy a maga a járulék mértéke is mekkora lenne? (nekem a kevesebb a jobb, ha ezután újra RÁT-os leszek visszam. Közcélúba)

Legjobb válasz: Az nem számít, hogy hány órásba voltál alkalmazva. Minden 5 munkaviszonyos nap 1 járadékos napnak felel meg. Azaz másfél év kb 550 nap, 110 járadékos napra jogosít. A www.afsz.hu-n az álláskeresõknek rovatban fenn van részletesen, hogy mikor mire vagy jogosult, és mennyit fizetnek.

Az nem számít, hogy hány órásba voltál alkalmazva. Minden 5 munkaviszonyos nap 1 járadékos napnak felel meg. Azaz másfél év kb 550 nap, 110 járadékos napra jogosít. A http://www.afsz.hu-n az álláskeresõknek rovatban fenn van részletesen, hogy mikor mire vagy jogosult, és mennyit fizetnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És szerinted azt meglehet nekik mondani h visszavesznek közcélúba? csakhogy ne közvetitsenek engem jobbra balra. Valószinüleg több évre vennének fel, ráadásul a munkakör is tetszik--nem szivesen mennék máshova csak azért mert kiközvetitenek.
Nem biztos, hogy visszavesznek, sógornõm is így járt, Munkaügyiben azt mondták neki, más is munkára vár!Kérdezz rá!Én 5 évre kaptam 9 hónap munkanélkülit!Azaz 3 hónap munka nélküli, & 6 hónap álláskeresõi....Folyamatosan keresek munkát, de felénk nagyon rossz a helyzet munka szempontjából...:-(

Hogyan kell számolni a menstruációs ciklusaimat, hogy hány nap telik el a menstruációm között?

Legjobb válasz: a menszeszed elso napjatol a kovetkezo elso napjaig eltlt napok szama. nem szamit, hany napig volt meg. a kovetkezo elso napja sincs mar benne. azt mar a kovetkezohoz szamolod

a menszeszed elso napjatol a kovetkezo elso napjaig eltlt napok szama. nem szamit, hany napig volt meg. a kovetkezo elso napja sincs mar benne. azt mar a kovetkezohoz szamolod
A kérdező hozzászólása: 1-2 napos eltérések még elfogadhatóak? Mert általában 29 nap telik el nekem ha most ez alapján kiszámolom de van mikor 31nap
A kérdező hozzászólása: És meg kéne jönnie ezek szerint 2 napja. 4éve menstruálok. Ez akkor rendszertelen?
Ez még nem baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ez még teljesen jó. Egy-két nap nem számít.
Szia! 1-2 nap plusz-minuszban még bõven belefér! ezen ne aggódj!

Hany mg Duphastont szedtetek naponta a Closti melle, hogy a mehnyalkahartya vastagodjon? Hany napon keresztul?

Clostit es Duphastont szedek ebben a honapban. Szeretnem megtudni azoktol, akik hasonloan kaptak Duphastont, mert vekony a nyalkahartyajuk, hogy mennyit szedtetek egy nap. Es hany napon keresztul? A ciklus 15-dik napjatol kezdtetek ti is? Na, es persze azt, hogy segitett-e?:-)

Legjobb válasz: en is szedtem a ciklus 16. napjatol 10 napon keresztul 2x1et. aztan abbahagytam majd 3 napra ra teszteltem es pozitiv lett. akkor az orvos utasitasara ujra kezdtem szedni a 12. hetig. Duphasztont azert kell szedni mert a closty az ami elvekonyitja a nyalkahartyat es igy ha nem szeded lehet hogy megtermekenyulsz de nincs hova beagyazodni szoval closty melle mindig kell. 10 nap utan ha nem vagy terhes akkor abbahagyod es varsz amig megjon majd ujra kezdodik az egesz mese. sok sikert

en is szedtem a ciklus 16. napjatol 10 napon keresztul 2x1et. aztan abbahagytam majd 3 napra ra teszteltem es pozitiv lett. akkor az orvos utasitasara ujra kezdtem szedni a 12. hetig. Duphasztont azert kell szedni mert a closty az ami elvekonyitja a nyalkahartyat es igy ha nem szeded lehet hogy megtermekenyulsz de nincs hova beagyazodni szoval closty melle mindig kell. 10 nap utan ha nem vagy terhes akkor abbahagyod es varsz amig megjon majd ujra kezdodik az egesz mese. sok sikert
Én inszeminációta szedem a duphastont, tehát én is pé után. Nem is hallottam még, hogy valaki a closty-val együtt szedi. Ja és 3x1-et szedek.

Hány nap után indítja be a távhő a fűtést? Van erre valami szabályozás, hogy mondjuk hány napig van alacsony hőmérésklet?

Legjobb válasz: szolgálatónként változik. két dolog van. Az egyik a rendelkezésre állási ídõszak. Ez a legtöbb helyen szept. 15-tõl máj. 15-ig tart. Ez alatt az idõ alatt lehet fûteni. Ha kéritek (a ház, a tömb, attól függ, hogy miként van kiépítve a rendszer) ebben az idõszakban bekapcsolják. A másik az idõjárás figyelés. Ez pl. olyan, hogy ha a napi középhõmérséklet 3 napon keresztül nem haladja meg a 12 fokot, akkor beindul a fûtés. Van olyan hely is, ahol ezen felül is még figyelnek, mert ha a külsõ hõmérséklet 17 fok fölé megy, akkor kikapcsolják és csak 16 alatt indítják újra. (ez pl. sopron) pontosat a saját távhõ szolgáltatód tud mondani.

szolgálatónként változik. két dolog van. Az egyik a rendelkezésre állási ídõszak. Ez a legtöbb helyen szept. 15-tõl máj. 15-ig tart. Ez alatt az idõ alatt lehet fûteni. Ha kéritek (a ház, a tömb, attól függ, hogy miként van kiépítve a rendszer) ebben az idõszakban bekapcsolják. A másik az idõjárás figyelés. Ez pl. olyan, hogy ha a napi középhõmérséklet 3 napon keresztül nem haladja meg a 12 fokot, akkor beindul a fûtés. Van olyan hely is, ahol ezen felül is még figyelnek, mert ha a külsõ hõmérséklet 17 fok fölé megy, akkor kikapcsolják és csak 16 alatt indítják újra. (ez pl. sopron) pontosat a saját távhõ szolgáltatód tud mondani.

A sex után (ami 03.11-én volt) hány napra mutatható ki, hogy van valami? Kb hány napra tudom megcsinálni az első tesztet?

Nagyon szeretnék babát!!23 éves vagyok,már 7 éve vagyok együtt a barátommal.3 éve élünk együtt,mindenünk megvan.Most már csak a baba hiányzik.

Legjobb válasz: A tesztet nem a sex dátuma szerint tudjuk,hogy kb.mikor csináljuk meg.Azt kéne tudnod mikor volt az utolsó menses elsõ napja.A legvalószinübb tehetbe esés ideje a 9-13 nap között van amit a mensestõl számolunk.Ha akkor sexeltetek nagy eséjed lehet rá,de sajna vannak más problémák is.Én elötte elmentem dokihoz,hogy egyálltalán lehet-e babám mert nagyon sokat voltam beteg/sokat voltam felfázva,meg gomba/.Van egy honlap nézd meg ott kiszámolja a köv. hónapban a ciklusod és mikor valószinû a teherbe esés.www.ciklus.hu

A tesztet nem a sex dátuma szerint tudjuk, hogy kb.mikor csináljuk meg.Azt kéne tudnod mikor volt az utolsó menses elsõ napja.A legvalószinübb tehetbe esés ideje a 9-13 nap között van amit a mensestõl számolunk.Ha akkor sexeltetek nagy eséjed lehet rá, de sajna vannak más problémák is.Én elötte elmentem dokihoz, hogy egyálltalán lehet-e babám mert nagyon sokat voltam beteg/sokat voltam felfázva, meg gomba/.Van egy honlap nézd meg ott kiszámolja a köv. hónapban a ciklusod és mikor valószinû a teherbe esés.www.ciklus.hu
A kérdező hozzászólása: 03.02-én volt volt utolsó mensim elsõ napja.A legközelebbi 03.29-30 között kell, hogy jöjjön.Ami remélem nem fog jönni.És most egy kicsit megilyesztettél, mert én is nagyon hama felfázok és volt már gombám is.Hú remélem azért ez nagyon nem befolyásolja?!
Szia! Azt irtad, hogy 29-én kell legközelebb megjönnie. Ha késik a mensid, rá egy-két napra már tesztelhetsz. Nekem a nem várt mensi napján már kimutatta a teszt a terhességet. Én február elején voltam felfázva, március 02-án kellett volna megjönnie, akkor csináltam a tesztet.
Kb.a várt menzes elmaradása után 5 nappal tesztelj mert akkor már biztos h kimutatja!Én szoritok neked! üdv:15 hetes kismami
Szia! Ha most nem jön össze a baba akkor szerintem menny el egy vizsgálatra a dokidhoz.De azért drukkolok. Én is a várt menses után 3. nap csináltam tesztet és pozitív lett.Sok sikert a kis jövevényhez!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon-Nagyon szépen köszönöm, hogy drukkoltok, nagyon jól esik.Köszönöm a válaszokat.Mindenkinek a legjobbakat kívánom.És remélem nekem is össze fog jönni.

Hogy a hatékonyabb? Egyik nap csak kardió, aztán másnap erősítés, vagy egy nap ebből is abból is? Heti hány nap legyen kardió és hány nap erősítés?

Legjobb válasz: Felváltva, egyrészt azért mert kell az izmoknak pihenõ, másrészt sokkal intenzívebb edzéseket tudsz csinálni. Pl.: H-Sz-P erõsítés, K-Cs-Sz kardió. Egy-egy óra bõven elég, de legyen inkább intenzívebb, mint hosszabb. Ha a kardió intervallum, akkor elég félóra is (sõt egy intervallum pont addig tart, ha hosszabb, akkor rosszul csinálod, nem érted a lényegét).

Felváltva, egyrészt azért mert kell az izmoknak pihenõ, másrészt sokkal intenzívebb edzéseket tudsz csinálni. Pl.: H-Sz-P erõsítés, K-Cs-Sz kardió. Egy-egy óra bõven elég, de legyen inkább intenzívebb, mint hosszabb. Ha a kardió intervallum, akkor elég félóra is (sõt egy intervallum pont addig tart, ha hosszabb, akkor rosszul csinálod, nem érted a lényegét).
Elvileg az a lényeg, hogy legyen 1 héten kb. 3-szor kardio, de fontos mellette erõsíteni is, hogy ne szokjon hozzá az izomzat az egyoldalú mozgáshoz. Szerintem az mindegy, hogy egy napon csinálod-e, vagy heti bontásban. Én mindennap kardiozom is és erõsítek is, de nekem így esik jól, ha valamelyiket nem csinálom, akkor már olyan üresnek érzem a napom.
Szerintem meg pont fordítva van. Mivel a siker 2/3-át (egyesek szerint a 80%-át) az étrend adja, sokkal fontosabb, hogy az izomzat megkapja megfelelõ terhelést, amire a súlyzós edzés a legmegfelelõbb. Tehát a közhiedelemmel ellentétben az erõsítés az alap és a kardió (vagy aerob) a kiegészítés, nem pedig fordítva. Ez tapasztalatom szerint is a leghatásosabb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!