Találatok a következő kifejezésre: Hány napig el az (80 db)

Hány napig élnek az ondósejtek, ha a nyák nagyon jó minöségü?

Azt hallottam,hogy a megfelelö minöségüben több napig is megélnek....De ez a több nap hány napot akar jelenteni?

Legjobb válasz: Mármint "nyomtatott áramkör" :)

Mármint "nyomtatott áramkör" :)
Mégis miért érdekel? Van rá esély hogy a lekapart anyagot desztillált vízben feloldva pár még él, de a legtöbb levegõn elpusztul.

Az ovuláció előtti napokban lehet teherbe esni? A hímivarsejtek hány napig élnek?

Legjobb válasz: Szia! Nem én vagyok ilyen okos,de utánna néztem:Élettartama a környezeti tényezõktõl és a hõmérséklettõl függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra

Szia! Nem én vagyok ilyen okos, de utánna néztem:Élettartama a környezeti tényezõktõl és a hõmérséklettõl függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra
Maximum 48 óráig életképesek. Az ovuláció elött 1-2 nappal lehet a legjobban teherbeesni, de az ovuláció napján és még utánna is megtörténhet a megtermékenyítés.
A legjobb ha már ovu elõtt2-3 nappal és után is 1-2 napig még nagyon aktívak vagytok! De ne számolgass ennyire! Bármikor lehet rendkívüli pé-d! A spermák élettartalma 2-3 nap, esetleg 5 is, de azért akkor már nem olyan erõsek.
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszi, köszi! Jó válasz, remélem igazad van, mert ovu elõtt tudtunk csak együtt lenni 2-3 nappal.Sajnos már elutazott közben a párom. De nagyon szeretném ezt a babát és elkeseredek, ha nem jön össze. Egyébként tényleg nem kéne görcsölnöm, mert annál rosszabb, de olyan nehéz ezt lazára venni, ha valaki ennyire szeretne babucit!
Ismét az utolsó válaszoló vagyok! Tudom, milyen nehéz lazítani. Mi egy évet vártunk a babára! Kb a 9-10. sikertelen hónap után sikerült lazitani, kicsit feladtam talán... Úgy gondoltam, hogy itt a nyár, azt kiélvezem, aztán irány a doki! tényleg mentem dokihoz, de már babával a pociban! Nem számolgattam, nem mértem... csak kirándultunk, buliztunk!
A kérdező hozzászólása: Köszi, gratulálok neked, remélem nálunk is így lesz, megpróbálok lazítani, mert igy tényleg ez tölti ki minen gondolatom és annál nagyobb a csalódás.
Beszélgess vele. Abból tudod csak leszûrni igazám.
Atyaúristenem..
A valóságban ilyen nem létezik, csak a fordítottja.
A kérdező hozzászólása: Az egy dolog, de ezt meg kellene oldanom :) )
Leellenõriznéd mégegyszer az adatokat? Mert én kiszámoltam, de nagyon csúnya nem egész eredmény jött ki.
A kérdező hozzászólása: Leellenõriztem, mindent helyesen adtam meg. Nem baj, ha nem szép eredmény jött ki :)
ez egy számtani sorozat a1=30 d=10 számtani sorozat összegképletét tanítják, ki lehet nézni függvénytáblából vagy wikirõl. Sn=(a1+an)*n/2 VAGY Sn=[2a1+(n-1)*d*]n/2 Vagyis ez utóbbit használva: 2800<=[60+(n-1)*10]*n/2 Azért kell a <=, mert nem biztos, hogy egész számra jön ki. 5600<=[10n+50]*n 5600<=10n^2+50n /:10 560<=n^2+5n 0<=n^2+5n-560 Másodfokú egyenlet megoldóképletével: n>=21, 29 Kiszámolható a képlettel, hogy 21 nap alatt 2730 méterrel vannak kész. A 22. nap még 70 métert kell aszfaltozni.
minden nap 10-el tobb az elozo napinal, ugy mint elso nap 30 aztan 40 aztan 50 vagy pedig ugy hogy elso nap 30 masodik 40 harmadik nap 80 es igy tovabb??
A kérdező hozzászólása: hatodik: igen, pontosan úgy :) Ifjutitan, nagyon köszönöm a segítséged!!! Tudnál még nekem segíteni ilyen feladatokkal kapcsolatban?

Hány évesen jött meg az elsõ mentruációd? Mondj el mindent róla! A történetet, hol voltál, hogyan mondtad el anyudnak, örültél neki, vártad, tampont vagy betétet használtál, erõs volt a vérzésed, hány napig tartott. Stb.

Legjobb válasz: Nekemmost 12 évesen2013 dec. 6. Mikulas hozta :) elõjel volt barna folyas mar majdnem fekete volt es ez 5. Vartam nagyon szoltam anyumnak mikor hazaért de õ azt hitte mikor irtam neki hogy a nadrág megfogta a bigyit oszt nem is na igen tettem be betétet persze mivel pénteken jott meg elõször nagyon fajt aznap a puncim de nagy szerencsémre szombaton be kellett menni a suliba es aznap rengeteg volt fel oranként kellett cserélnem... aztan 5. Csütörtök volt ra 1 hétre fejezõdött be 8 nap volt! most kènne valamikor megjönnie de még nem jött meg :( legyen nalad mindig betét

Nekemmost 12 évesen2013 dec. 6. Mikulas hozta :) elõjel volt barna folyas mar majdnem fekete volt es ez 5. Vartam nagyon szoltam anyumnak mikor hazaért de õ azt hitte mikor irtam neki hogy a nadrág megfogta a bigyit oszt nem is na igen tettem be betétet persze mivel pénteken jott meg elõször nagyon fajt aznap a puncim de nagy szerencsémre szombaton be kellett menni a suliba es aznap rengeteg volt fel oranként kellett cserélnem... aztan 5. Csütörtök volt ra 1 hétre fejezõdött be 8 nap volt! most kènne valamikor megjönnie de még nem jött meg :( legyen nalad mindig betét
Nekemmost 12 évesen2013 dec. 6. Mikulas hozta :) elõjel volt barna folyas mar majdnem fekete volt es ez 5. Vartam nagyon szoltam anyumnak mikor hazaért de õ azt hitte mikor irtam neki hogy a nadrág megfogta a bigyit oszt nem is na igen tettem be betétet persze mivel pénteken jott meg elõször nagyon fajt aznap a puncim de nagy szerencsémre szombaton be kellett menni a suliba es aznap rengeteg volt fel oranként kellett cserélnem... aztan 5. Csütörtök volt ra 1 hétre fejezõdött be 8 nap volt! most kènne valamikor megjönnie de még nem jött meg :( legyen nalad mindig betét Ja és suliba jött meg
11 éves voltam, szeptemberben jött meg egy úszós tesiórán. Úszás után az öltözõben vettem észre, átszóltam a barátnõmnek, hogy csajszi, tudsz adni egy betétet? Nem örültem neki, anyáék tortával ünnepelték, aminek méginkább nem örültem, a szüzességem elvesztéséig 13-15 napig tartott és minden hónapban megjött, erõs vérzésem volt akkoriban... Mióta nem vagyok szûz kb 7 napig tart, kb 8 hónapja használok tampont, a vérzés közepes.
Kedves elsõ Válaszoló! Ha decemberben jött meg az elsõ menstruációd, akkor az sem baj, ha a következõ júniusig nem jön meg.
Én nekem szeptember 2-án jött meg 12 évesen. mázlim volt, hogy nem évnyitón, mert akkor ciki lett volna. Reggel, mikor öltöztem, akkor éreztem, hogy a bugyival nem stimmel valami, így lehúztam és láttam, hogy véres. Nem nagy sztori XD kimaradt a következõ hónapban, de azóta folyamatos
13 évesen, egy lovastáborban.Azt hittem, hogy belsõ vérzésem van.:D

A nagyi sálat köt. Az első nap 8cm készül el. és elhatározza, hogy a további napokon minden nap 20%-kal többet köt meg, mint előző napon. Ezt az elhatározást tartani tudta. Hány nap alatt készült el a 2m hosszúra tervezett sál?

Legjobb válasz: 8-nak a 20%-a 2.5(cm) 2 m az 200 cm. 1.nap ugye 8 cm aztán növeljük a 20%-val, azaz 2.5-tel, tehát 2.nap 10.5 cm most pedig számold ki a 10.5 cmnek a 20%-át, add hozzá, és így tovább, amíg megnem lesz a 200 cm. váltsd át dm-be. 2m=20 dm.

8-nak a 20%-a 2.5(cm) 2 m az 200 cm. 1.nap ugye 8 cm aztán növeljük a 20%-val, azaz 2.5-tel, tehát 2.nap 10.5 cm most pedig számold ki a 10.5 cmnek a 20%-át, add hozzá, és így tovább, amíg megnem lesz a 200 cm. váltsd át dm-be. 2m=20 dm.
A kérdező hozzászólása: igen, csak ez egy sorozat szerintem, szóval nem adogathatom csak úgy össze... vagy tévedek és nem sorozat?
Igen, sorozat, de az elsõ is azt csinálta. De ha így szeretnéd: ez egy mértani sorozat, q=1, 2 a1=8 Sn=200<=a1*(q^n-1)/(q-1) (azért kisebb is, mert nem biztos, hogy egészre fog kijönni a megoldás, ekkor felfelé fogunk kerekíteni) 200=8*(1, 2^n-1)/(1, 2-1) rendezve: 6=1, 2^n bevezetünk lg-t: lg6=lg1, 2^n alkalmazzuk a logaritmus azonosságait: lg6=n*lg1, 2 ebbõl: n=lg6/lg1, 2 Nincs a közelemben számológép, számold ki, és kerekíts felfelé, ha nem egész szám (ami nem valószínû számomra). Egyébként ezt mi is megoldottuk év elején:D
Mindenhonnan sikeresen lehagytam a relációs jelet, kérlek írd bele majd!
A kérdező hozzászólása: Most már értem, köszönöm! :) Ment a zöld kéz mindenkinek! :) )

Hány évente fordul elő az, hogy az év minden napja ugyanarra napra esik? Tehát pl. ma január 10. -e csütörtök van, ez mikor lesz/volt így legközelebb/legutóbb?

Legjobb válasz: 2019-ben lesz legközelebb. Ha nem szökõév, akkor 1 nappal késõbbi napra esik egy nap, mint elõzõ évben, ha az, akkor kettõ.(Ha március 1-tõl Február 28ig nézünk egy évet.)

2019-ben lesz legközelebb. Ha nem szökõév, akkor 1 nappal késõbbi napra esik egy nap, mint elõzõ évben, ha az, akkor kettõ.(Ha március 1-tõl Február 28ig nézünk egy évet.)

Missed ab. után, mennyit érdemes várni a házas élettel? És hány napra rá fog megjönni majd az elsõ menzim?

Legjobb válasz: 6 hét kádfürdõ és házasélet tilalom van. Hogy hány napra fog megjönni? Változó. Lehet, hogy 4 hétre már lesz menzeszed, de lehet, hogy egy hónap is kimarad és csak 8 hét múlva fog megjönni.

6 hét kádfürdõ és házasélet tilalom van. Hogy hány napra fog megjönni? Változó. Lehet, hogy 4 hétre már lesz menzeszed, de lehet, hogy egy hónap is kimarad és csak 8 hét múlva fog megjönni.
Az teljesen egyénfüggõ, hogy mikor fog elõször megjönni, illetve hogy mikor fog rendszeresség válni. Ülõfürdõrõl még az életben nem hallottam, a házaséletet szerintem az elsõ spontán mensi után lehet kezdeni. De hogy az újabb babaprojektet mikor szabad elkezdeni, arról ugyancsak megoszlanak a vélemények. A mi kórházunkban 3 hónapot szoktak javasolni, de hallottam én már fél évrõl is, és arról is, hogy rögtön, amint van már peteérés.
Tényleg változó, még a 6-8 hét is teljesen normális ilyenkor (mármint, hogy ennyi idõ után jön meg). Nekem a mûtét után 30 nappal jött meg elõször. Viszont arra számítani lehet, hogy az elsõ menszi sokkal erõsebb ilyenkor - nekem a 2-3. nap borzalmasan sok volt és 8 napig tartott. Az elsõ házasélettel mi az elsõ menszit vártuk meg, az orvosom ezt javasolta. És én addig nem fürödtem kádban sem (ezt nem mondta a doki, de pl. a szülés után szoktak 6 hét kádban fürdés tilalmat mondani a fertõzésveszély miatt).
Bocs, a kád/ülõfürdõ lehet, hogy csak az én agyamban nem ragadt meg, mert nekem aztán teljesen indifferens, ha eltilt tõle az orvos, kb. 10 évesen fürödtem kádban utoljára :)
Hogy vetted észre a cisztát? Azt csak uh-n lehet észrevenni. Ha fáj, az peteérés miatt is simán lehet. VAgy gyulladás miatt. Vagy bármi. A mensturáció általában 5-6 hétre jön meg. Házaséletre 6 hetet mondanak a kórházban, de ha a doki 2-3 hét múlva uh-n mindent rendben talál, és bezáródik a méhszáj, akkor simán lehet szexelni. A babára nekem is 3 hónapot mondtak, de azt is, hogy ha korábban becsúszik, valószínû, nem lesz baja. De az addig pontos menzeszem most összevissza jön meg már 4. hónapja, úgyhogy egyelõre várunk.
A kérdező hozzászólása: Köszi a vállaszokat nektek is :) Már 3 hete volt és remélem lassan nekemis megjön :) Csak azota meg cisztám alakult kis a petefészkemben. Ezt mûtét után vérzés elmulásával vettem észre. De remélem rendbe jövök teljesen és jövöre újra neki vághatunk a baba projektnek :)
Szia. Nekem mûtét után pont 28 napra jött meg, azóta is minden hónapban (3 hónapja volt a mûtét) 28 napra jön, érzem az ovut is, teljesen rendben visszaállt minden!Nyugi!Ja, a 6 hét tilalmat betartottam:-)
Nekem mind2 vetélés után 6hétre jött meg. Házaselet.. Hát.. A tiltástól függetlenül valahogy nem is kívántam mûtét után.. Eleve a vérzés majd 2 hétig tartott, ezután mire helyre rázódtam lelkileg.. Fel a fejjel!! Üdv.
A kérdező hozzászólása: köszi a vállaszokat. igen az új probálkozásal nekemis 3 hót javasolt a dokim. de azt mondta annyi a minimum de 6 hó az még jobb. vagyis igy mondta. de azt nem kérdeztem a házas életet mikor kezdjem ezért irtam inkább ide, mert itt azért sok mindent olvasok :) és köszi a segítséget, amugy ma 1 hete volt a missed ab.om és az elsõ terhességem is ez volt egyben:( szóval még nehezebb feldolgozni de most várom hogy jöjjön a menzim és mehessek a dokimhoz, hogy azt mondja minden okés :) hát köszi mindenkinek a vállaszokat.
A kérdező hozzászólása: Szia.Igen, úgyis volt.Vérzés után eléggé fájt a hasam 5 napig aztán 6- napon el mentem a dokimhoz.Meg nézett, uh-n is és közölte hogy cisztám van.Kaptam rá gyógyszeres kezelést.De azt mondta valószinû hogy az elsõ menzimmel majd eltünik.Ha nem akkor további gyogyszeres kezeléssel fogja el tüntetni.De egyenlõre még várom az elsõ menzimet, csak azt nem értem, hogy ez missed után 2 hétre hogyan jött ott ki?Vagy ez igy elõfördul missed ab. után?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!