Találatok a következő kifejezésre: Hány napig egy kutya (19 db)

Egy kutya pl egy német juhász egy nap kb hány liter vizet iszik meg?

mert enyém nem iszik olyan sokat (német juhász) kb 1 litert ha iszik kicsit többet ha mozog. egy kis tál van neki kitéve ha kiissza akkor után töltöm de sokat nem iszik.

Legjobb válasz: Nem egyforma a vízigénye a kutyáknak.

Nem egyforma a vízigénye a kutyáknak.
1 liter? Nagyon pici mennyiség. Nekem labrador és amstaff kutyám van. Az amstaff egy 2-3 litert egy álltában megiszik, fõleg ha mozog. A labrador kisebb mennyiségeket de naponta egy 10 literes vödör víz háromnegyedig töltve úgy 8 liter, megiszik. Cseréld ki az edényt egy öblös nagy tálra, hidd el, fog inni belõle, ha látja hogy van bõven.
Így van, ahogy az utolsó mondja. Akár egy vödröt is elé tehetsz. Töltsd tele vízzel, és lássa, hogy bõven van neki.
A kutyák annyit isznak amennyi jól esik nekik. Ezt nem lehet meghatározni, hogy mennyit. Egyszer többet másszor kevesebbet.

A kutyámba találtam egy kullancsot, ha baj van hány nap múlva jelentkezik?

És mi a tünetei?Még élt a kullancs mikor ki szedtem.De nem tudom mikor ment bele.Már meg szívta magát.Az is lehet,hogy reggel vagy tegnap este.

Legjobb válasz: Akár több nap vagy hét után is. A miénk Lyme kóros lett :( Elõször csak kis esetlen lett, de nem túl feltûnõen. Még kicsi volt, azt gondoltuk elõször, hogy csak játszik. Másnap súlyosabb lett, szétcsúszott a lába, aztán nem sokra rá már lábra sem tudott állni. Rohantunk vele az orvoshoz, megvizsgálta és mondta, hogy 95% hogy Lyme kór de elvégez egy vizsgálatot. Ha pozitív lesz, akkor azonnal gyógyszerezés. 2 hétig kellett adni neki egy erõs gyógyszert, és egy hónap után vizsgálták újra. Túlélte, azóta makk egészséges. Azóta oltjuk mindne évben Lyme kór ellen, ugyanis elkaphatja újra. Állatra van védõoltás emberre nincs Lyme ellen...

Akár több nap vagy hét után is. A miénk Lyme kóros lett :( Elõször csak kis esetlen lett, de nem túl feltûnõen. Még kicsi volt, azt gondoltuk elõször, hogy csak játszik. Másnap súlyosabb lett, szétcsúszott a lába, aztán nem sokra rá már lábra sem tudott állni. Rohantunk vele az orvoshoz, megvizsgálta és mondta, hogy 95% hogy Lyme kór de elvégez egy vizsgálatot. Ha pozitív lesz, akkor azonnal gyógyszerezés. 2 hétig kellett adni neki egy erõs gyógyszert, és egy hónap után vizsgálták újra. Túlélte, azóta makk egészséges. Azóta oltjuk mindne évben Lyme kór ellen, ugyanis elkaphatja újra. Állatra van védõoltás emberre nincs Lyme ellen...

Hány napig vemhes egy kutya?

Legjobb válasz: 60-63 nap kb.

60-63 nap kb.
Megint egy szaporító... biztos a yorkis, akinek a kutyáját befedezte egy havanese...
A kérdező hozzászólása: köszi =)
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok szaporító! Csak kíváncsi voltam!!!

Hány napig tüzel egy kutya?

most van rajta a dolog akkor hány napig tüzel? fajtája ujfoundlandi!

Legjobb válasz: Kb 3 hétig.Nem tudom akarsz-e kiskutyákat mert a szuka 9-13.napon szokott megállni a kanoknak.

Kb 3 hétig.Nem tudom akarsz-e kiskutyákat mert a szuka 9-13.napon szokott megállni a kanoknak.
Minden kutya ugyanannyi ideig, nem fajtafüggõ. Kutyája válogatja 14-25 napig. Fõleg a 2. hét után vigyázz rá nagyon a tüzelés végéig.

Egy kutyát hány nap elteltével a 2. oltás útán lehet kivinni sétálni?

Van egy Palota Pincsi kutyám, ezen a héten szerdán vittük a 2.oltásra. Az els? oltást 2 hete kapta a VÉDÕOLTÁST. Most vittük a 2.oltásra és nem tudjuk hogy mikor lehet már vinni sétálni. Nagyon életre való kutya. És már nagyon sokat szaladgál. :) (SEGITSETEK!)

Legjobb válasz: ezt az állatorvos el szokta mondani

ezt az állatorvos el szokta mondani
Nekünk se mondta el... Jogos a kérdés.
Akkor vidd sétálni ha az összes oltásán túl van és a féregtelenítést is megkapta!
én kivittem mindegyik kutyámat eddig, ahogy hozzám került. nem vártuk meg az oltásokat. nem a legforgalmasabb kutyafuttatóra mentem velük nyilván, de valahova le kellett vinni... mellesleg a vírusokat te is simán be tudod vinni a lakásba (cipõvel), szóval ugyanúgy elkaphatja a kiskutya a betegséget, mintha levinnéd. nem tudod teljesen sterilen tartani... én akkor már inkább bevállalnám a sétát, és az alapvetõ szocializációt.

Hány napig tüzel egy kutya?

Legjobb válasz: 2-3 hétig

2-3 hétig
11-12-13 napig aszem nem biszti
akár egy hónapig is eltarthat
És hány naptól rendellenes? Egy hónapnál hosszabb is elõfordulhat elsõ alkalommal?
És ha hamarabb elfogy a szén?:)

8honapos keverek kutyam, az oltas ota minden nap hanyik, ha nem eszik semmit akkor azert ha eszik valamit, azt is egybe kihanyja, azonkivül legzesi nehezsegei is vannak, par napja vereset kakaltlyesmi. Valami örökletes betegseg?

Havonta 1-2 x meegyek allatoprvoshoz vettek töle vert nem talaltak semmit, kapott nfuziot antibiotikumot, de nem javult,. kakija azota jobb lett, nem veres meg kemenyebb, de meg mindig különö s szaga van, mint vas vagyvalami

Legjobb válasz: nem törzskönyvezett stbstb, nemtudom honnan szarmazik, egy ismerös hozta lengyelböl, aztan mikor meglattuk rögtön beleszerettünk, azota meg megjobban ragaszkodunkhozza, elaltatni meg ilyesmi nem akarjuk, boldog jatekos kutya, nagyon okos, intelligens, megis van valami, a problemam az lenne hogy az orvosok eddig nem tudtak semmit konkretat mondani, es minden egyes alkalommal 100 eurot kertek par antibiotikumert, nem az mert beteg, termeszetes hogy fizetek a kezelesert gyogyszerekert stb de ha nem mondjak meg h mi baja es a gyogyszerek sem segitenek? ugyanugy hanyik, meg fulladozik napi rendszeresseggel

A kérdező hozzászólása: nem törzskönyvezett stbstb, nemtudom honnan szarmazik, egy ismerös hozta lengyelböl, aztan mikor meglattuk rögtön beleszerettünk, azota meg megjobban ragaszkodunkhozza, elaltatni meg ilyesmi nem akarjuk, boldog jatekos kutya, nagyon okos, intelligens, megis van valami, a problemam az lenne hogy az orvosok eddig nem tudtak semmit konkretat mondani, es minden egyes alkalommal 100 eurot kertek par antibiotikumert, nem az mert beteg, termeszetes hogy fizetek a kezelesert gyogyszerekert stb de ha nem mondjak meg h mi baja es a gyogyszerek sem segitenek? ugyanugy hanyik, meg fulladozik napi rendszeresseggel
Milyen oltást kapott utoljára? Mikor kapta pontosan? Kullancs volt benne korábban? Miért jártok havonta 1x-2x állatorvoshoz, milyen problémák vannak ilyenkor? Kicsit zavarosan fogalmazol, próbáljuk meg helyretenni a dolgokat...
Vazze ezeket a kérdéseket sohasem értettem. MIért nem kérdezed meg az orvost??? Ha hány és nem eszik meg fög dögleni elõbb utóbb. Hívd fel az orvost és beszélj vele de sürgõsen! Ne itt érdeklõdj!
Ilyenkor érdemes egy másik állatorvost felkeresni. Lehetõleg laborral, uh-val rendelkezõt. Nyilván nem egy egyszerû bélfertõzésrõl van szó, ha hónapok óta tart.
Ultrahang kéne hogy többet tudjunk meg, ha kizárt hogy valamit lenyelt és csak bélfertõzése van az megint más.

Van egy kölyök shar pei kutyám, és szinte minden nap hány. Már állatorvosnál is voltunk, de azt mondta hogy nincs vele semmi baj. Mi lehet a baja? Talán beteg?

Legjobb válasz: Ez így nagyon kevés információ. Egy csomó dolgot kellene még tudni ahoz, hogy tanácsot tudjunk adni. Mennyi idõs állatról beszélünk? Mikor hány? ( evés elõtt, után, közben) Mit hány? ( táplálékot, habot, vizet, sárga nyúlós trutyit) Hányszor eteted naponta? Mikor eszik? Mit eszik? ( pontosan! táp - milyen: márka, életkori megkülönböztetés stb -,házi koszt ) Amivel nem árthatsz: három napig etesd fõtt rizssel - ezt hagyd "taknyosra", amihez SOVÁNY és csont nélküli! húst fõzöl.Hagyd teljesen kihûlni, mert melegen hasmenése lesz tõle.( Keverhetsz hozzá adagonként egy teáskanál búzacsírát is ) Három PICI porcióban kapja meg az eledelét. Ettõl elméletben ha nem fertõzéses eredetû hányás abba fog maradni. ui: ha 16 év alatt vagya "receptet" mutasd meg ayukádnak, õ érteni fogja. :)

Ez így nagyon kevés információ. Egy csomó dolgot kellene még tudni ahoz, hogy tanácsot tudjunk adni. Mennyi idõs állatról beszélünk? Mikor hány? ( evés elõtt, után, közben) Mit hány? ( táplálékot, habot, vizet, sárga nyúlós trutyit) Hányszor eteted naponta? Mikor eszik? Mit eszik? ( pontosan! táp - milyen: márka, életkori megkülönböztetés stb -, házi koszt ) Amivel nem árthatsz: három napig etesd fõtt rizssel - ezt hagyd "taknyosra", amihez SOVÁNY és csont nélküli! húst fõzöl.Hagyd teljesen kihûlni, mert melegen hasmenése lesz tõle.( Keverhetsz hozzá adagonként egy teáskanál búzacsírát is ) Három PICI porcióban kapja meg az eledelét. Ettõl elméletben ha nem fertõzéses eredetû hányás abba fog maradni. ui: ha 16 év alatt vagya "receptet" mutasd meg ayukádnak, õ érteni fogja. :)
szia!nekem is egy 8 hónapos shar-pei-em van, és mikor túl zsírosat eszik vagy túl sokat akkor szokott hányni, de ha az orvos mondta hogy nincs gond akkor ne aggódj!
Ez tényleg nem sok információ...De ha az orvos azt mondta hogy nincs baja akkor még nehezebb megmondani, mivel õ az orvos, viszont azis lehet, HOGYHA KERTES HÁZBAN laktok, a mamám kutyájánál is így volt, hogy az udvarban a vakondokat megölte és a vakondok betegséget is hordozhatnak(ki tudja hogy milyen trutyit esznek, és szednek fel ösze-vissza)és a mamám kutyája mindig attól lett rosszul hogy szétszette az állatot megnyalogadta (lehet hogy evett is belõle)és ezúttal hányt

Nekem van egy 4hónapos puli kutyám és 2 napja nem eszik meg hány aki tudja mi baja lehet kérem írja meg?

Legjobb válasz: Az étvágytalanság és a hányás millió betegség tünete lehet. Ezt itt nem lehet megoldani...az egészségügyi-orvosi dolgokat nem tudják neten keresztül, távgyógyításban orvosolni. Amit tenned KELL, hogy elviszed az állatorvosodhoz kivizsgálásra. Kölyköknél oltások ellenére is elõfordulhat szopornyica, parvovírus, lehet bélgyulladás, gyomorrontás, idegen test a gyomorban-bélben, egyéb fertõzés, megfázás, kullancs okozta betegségek, BÁRMI!!! Ha egy kölyökkutya, akinek naponta még 3-szor kellene ennie hány és nem eszik 2 kutya, annak OKA VAN, amit ORVOS tud megoldani.

Az étvágytalanság és a hányás millió betegség tünete lehet. Ezt itt nem lehet megoldani...az egészségügyi-orvosi dolgokat nem tudják neten keresztül, távgyógyításban orvosolni. Amit tenned KELL, hogy elviszed az állatorvosodhoz kivizsgálásra. Kölyköknél oltások ellenére is elõfordulhat szopornyica, parvovírus, lehet bélgyulladás, gyomorrontás, idegen test a gyomorban-bélben, egyéb fertõzés, megfázás, kullancs okozta betegségek, BÁRMI!!! Ha egy kölyökkutya, akinek naponta még 3-szor kellene ennie hány és nem eszik 2 kutya, annak OKA VAN, amit ORVOS tud megoldani.
A legtöbb vírusos megbetegedés elõjele a hányás. Ha két napja nem eszik nyilván baj van. Nem gondoltál még arra hogy állatorvost hívj? Két napja hány és te nézed és nem csinálsz semmit. Hívj állatorvost minél hamarabb.
*Ha egy kölyökkutya, akinek naponta még 3-szor kellene ennie, hány és nem eszik 2 napja, annak OKA VAN, amit ORVOS tud megoldani.
Esetleg állatorvosra még nem gondoltál? :S
vidd el állatorvoshoz. szép gazdi vagy mondhatom.:S

Bolognese kutyusomnak napi hány órát kéne aludni? Átlag hány órát szokott aludni egy ilyen kutya?

9 hónapos

Legjobb válasz: Ilyenkor már egyre kevesebbet. Szerintem egy olyan napi 8-10 óra csak meg kell hogy legyen. A 4 éves amstaffom alszik kb ennyiket. De lehet hogy ha éjjel nem alszik, akkor napközbe míg távol vagytok egyhuzamban csak alszik.

Ilyenkor már egyre kevesebbet. Szerintem egy olyan napi 8-10 óra csak meg kell hogy legyen. A 4 éves amstaffom alszik kb ennyiket. De lehet hogy ha éjjel nem alszik, akkor napközbe míg távol vagytok egyhuzamban csak alszik.
Mint a többi más fajta kiskutya. Nincs különbség.
Pontosan annyit, amennyit akar. Komolyan, ezzel nem kell foglalkozni, lefekszik, ha fáradt, felkel, ha nem. Ha nem csesztetitek direkt egész nap, hogy legyen ébren, jó lesz.
Nekem havanesem van és az tuti, h 11 körül fekszünk párom szerint éjszaka elszöszölget, én füldugóval alszom, úh nem tudom, 6-kor viszont már fenn szokott lenni. Aztán ugye elmegyünk munkába szerintem akkor is sokat alszik. Délután is szokott 1-2 órát. Nos rohadt sokat alszik :D de minden kutya akit ismerek ezt csinálja.
nincs ilyen, hogy x órát kéne naponta aludni.. ha akar alszik ha nem, nem ennyi.. bolognese is kutya, nincs különbség.. a mieink szinte egésznap alszanak, amikor itthon vagyunk és nyüzsi van õk is itt vannak, amúgy nagyon sokat alszanak.. havanese és egy bichon frise-m van..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!