Találatok a következő kifejezésre: Hány napig egy (1115 db)

Hány nap egy nemzetközi átutalás, ha Ausztriából küldték?

Vasárnap, küldtek nekem egy átutalást elméletileg Ausztriából, nem EU-n belüli hanem nemzetközi átutalásként.

Legjobb válasz: 2 nap. nekem 2 nap alatt megjött 60.000 USD

2 nap. nekem 2 nap alatt megjött 60.000 USD
közelrõl ? Az elektronikus adatáramlásnak hótt mind1, hogy Eisenstadtból, Grenoble-ból, vagy Portoból küldték, ugyanannyi idõ alatt jutsz pénzhez a magyar bankszámládon. Ami számít az a pénzügyi rendszer szabályai, amelyet alkalmaznak, azaz SEPA, EU átutalás, ...... használtak-e IBAN számot, vagy csak a saját honi bankszámlaszámát írta a küldõ fél az átutálási meghízásra.

Minimum hány nap egy kreatin kúra?

Legjobb válasz: 6 hét alatt nincs értelme, max 10 hétig menjen.

6 hét alatt nincs értelme, max 10 hétig menjen.
kb 6-8 hét legyen, ha kúrában alkalmazod.
2 honap!
A kérdező hozzászólása: ha 40 napnál abbahagyom-felfüggesztem, akkor kib*szok magammal?
De 2 honapig csináld!

Hány nap egy fényév?

Egyik osztálytársam kérdezte ezt fizikaórán még hónapokkal ezel?tt. Azóta is számolgatom, de nem jöttem rá. Tudja valaki?

Legjobb válasz: 0,00057 javicsatokkih a nem igy van

0, 00057 javicsatokkih a nem igy van
365 vagy 366 a fényév azt mutatja hogy a fény 1 év alatt mennyi utat tesz meg Egy fényév: 9, 460529·1015 m = 9, 4605 billió kilométer = majdnem 9½ petaméter (Pm), 63 240 CsE (csillagászati egység), vagy 0, 3066 pc (parsec). ÉRTEM?
Oké, most már látom, az elõbb viszont a tudományban volt (nyilván az ostoba moderátorok átpakolták oda, majd rájöttek, hogy mi is a tartalma a kérdésnek, és visszarakták ide!) Így már minden világos :)
Az attól függ, sima fényév, vagy szökõfényév :D
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ez jó^^
Az attól függ, hány "Nap" mellett jön el amíg ideér.
A kérdés önmagában irreleváns, hiszen a fényév távolságot fejez ki, a nap pedig idõtartamot. (Kb. annyira értelmetlen, mintha azt kérdeznéd, hány kilométer egy perc)
A kérdező hozzászólása: Szökõfényév, ez jóXD. Ja, ha a tudományban volt, akkor én kérek elnézést!
A kérdező hozzászólása: Valószínûleg. Ez a HUMOR kategória. Azért felpontoztalak, köszönöm:D
A kérdező hozzászólása: Ez továbbra is humor kategória!!!!!:D


Egy évben hány nap szabadság jár összesen? És ez, hogyan növekszik évente, ugyértem hány évente hány nappal lesz több a szbadságok száma?

Legjobb válasz: Az alapszabadság mértéke húsz munkanap. Ahogy a munkavállaló eléri a huszonötödik életévét, illetve halad tovább elõre, úgy növekszik az alapszabadság mértéke az alábbiak szerint: - huszonötödik életévétõl huszonegy; - huszonnyolcadik életévétõl huszonkettõ; - harmincegyedik életévétõl huszonhárom; - harmincharmadik életévétõl huszonnégy; - harmincötödik életévétõl huszonöt; - harminchetedik életévétõl huszonhat; - harminckilencedik életévétõl huszonhét; - negyvenegyedik életévétõl huszonnyolc; - negyvenharmadik életévétõl huszonkilenc; - negyvenötödik életévétõl harminc munkanapra emelkedik. Vissza a lap tetejére <<<. Pótszabadság A pótszabadság nem mindenkinek jár. A pótszabadságot kaphat a fiatal munkavállaló, a szülõ, a vak, a föld alatt, illetve ionsugárzás mellett dolgozó munkavállaló. Fiatal munkavállaló pótszabadsága Fiatal munkavállalónak évente 5 nap pótszabadság jár. Gyermekek után járó pótszabadság A szülõk döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelõ szülõt évenként a tizenhat évnél fiatalabb egy gyermeke után kettõ, két gyermeke után négy, kettõnél több gyermeke után összesen hét munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket elõször a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti. Vak munkavállalók pótszabadsága A vak munkavállalónak évente 5nap pótszabadság jár. Föld alatt, illetve ionsugárzás mellett dolgozó munkavállaló pótszabadsága A föld alatt állandó jelleggel dolgozó, illetve az ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen naponta legalább három órát eltöltõ munkavállalót, évenként öt munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság a munkavállalót a korábban meghatározott alapszabadságon felül megilleti úgy, hogy a többféle címen járó pótszabadságot egymás mellett érvényesíteni kell. Ennek megfelelõen az alapszabadság és a pótszabadság együttesen adja meg azt, hogy a munkavállalót összesen hány nap szabadság illeti meg az adott évben. Ha a munkavállaló munkaviszonya év közben kezdõdött akkor a munkavállaló a szabadság arányos részét veheti igénybe az aktuális munkahelyén. Az arányosítás során elõfordulhat, hogy az eredmény töredéknapot is tartalmaz. Ekkor a fél napot elérõ töredéknapot egész munkanapnak kell tekinteni.

Az alapszabadság mértéke húsz munkanap. Ahogy a munkavállaló eléri a huszonötödik életévét, illetve halad tovább elõre, úgy növekszik az alapszabadság mértéke az alábbiak szerint: - huszonötödik életévétõl huszonegy; - huszonnyolcadik életévétõl huszonkettõ; - harmincegyedik életévétõl huszonhárom; - harmincharmadik életévétõl huszonnégy; - harmincötödik életévétõl huszonöt; - harminchetedik életévétõl huszonhat; - harminckilencedik életévétõl huszonhét; - negyvenegyedik életévétõl huszonnyolc; - negyvenharmadik életévétõl huszonkilenc; - negyvenötödik életévétõl harminc munkanapra emelkedik. Vissza a lap tetejére <<<. Pótszabadság A pótszabadság nem mindenkinek jár. A pótszabadságot kaphat a fiatal munkavállaló, a szülõ, a vak, a föld alatt, illetve ionsugárzás mellett dolgozó munkavállaló. Fiatal munkavállaló pótszabadsága Fiatal munkavállalónak évente 5 nap pótszabadság jár. Gyermekek után járó pótszabadság A szülõk döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelõ szülõt évenként a tizenhat évnél fiatalabb egy gyermeke után kettõ, két gyermeke után négy, kettõnél több gyermeke után összesen hét munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket elõször a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti. Vak munkavállalók pótszabadsága A vak munkavállalónak évente 5nap pótszabadság jár. Föld alatt, illetve ionsugárzás mellett dolgozó munkavállaló pótszabadsága A föld alatt állandó jelleggel dolgozó, illetve az ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen naponta legalább három órát eltöltõ munkavállalót, évenként öt munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság a munkavállalót a korábban meghatározott alapszabadságon felül megilleti úgy, hogy a többféle címen járó pótszabadságot egymás mellett érvényesíteni kell. Ennek megfelelõen az alapszabadság és a pótszabadság együttesen adja meg azt, hogy a munkavállalót összesen hány nap szabadság illeti meg az adott évben. Ha a munkavállaló munkaviszonya év közben kezdõdött akkor a munkavállaló a szabadság arányos részét veheti igénybe az aktuális munkahelyén. Az arányosítás során elõfordulhat, hogy az eredmény töredéknapot is tartalmaz. Ekkor a fél napot elérõ töredéknapot egész munkanapnak kell tekinteni.
20 nap alapszabadság jár. Azt hiszem életkorhoz van kötve. 31 éves vagyok, nekem 23 napom van.

Március 20-án regisztráltattam magam a munkaügyi hivatalban. Tegnap érkezett 30 ezer ft utalás a számlámra. Ezt most hány napra kaptam? Egy hónapra? Vagy 20-tól hónap végéig? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Biztosan van egy határozatod, amelyben szerepel, hogy mennyi álláskeresési járadékra vagy jogosult egy napra. Azt szorozd meg 30-cal, ha a hónap teljes, ha nem teljes, akkor annyi nappal, amennyi napra abban a hónapban jogosult vagy. Az lesz a bruttó járadékod összege. Ebbõl levonnak 26 %-ot SZJA-elõleg, valamint nyugdíjjárulék címén. A különbözet a nettó járadék összege, amit kézhez kell, hogy kapj. Abból visszafele ki tudod kalkulálni, hogy hány napra valónak felel meg az összeg. Tehát milyen idõszakra kaptad eddig meg.

Biztosan van egy határozatod, amelyben szerepel, hogy mennyi álláskeresési járadékra vagy jogosult egy napra. Azt szorozd meg 30-cal, ha a hónap teljes, ha nem teljes, akkor annyi nappal, amennyi napra abban a hónapban jogosult vagy. Az lesz a bruttó járadékod összege. Ebbõl levonnak 26 %-ot SZJA-elõleg, valamint nyugdíjjárulék címén. A különbözet a nettó járadék összege, amit kézhez kell, hogy kapj. Abból visszafele ki tudod kalkulálni, hogy hány napra valónak felel meg az összeg. Tehát milyen idõszakra kaptad eddig meg.
A kérdező hozzászólása: még nem kaptam meg a határozatot, nyilván akkor nem teszem fel ezt a kérdést :) ) azért köszönöm a választ, megy a zöld kéz :)

Hogy a hatékonyabb? Egyik nap csak kardió, aztán másnap erősítés, vagy egy nap ebből is abból is? Heti hány nap legyen kardió és hány nap erősítés?

Legjobb válasz: Felváltva, egyrészt azért mert kell az izmoknak pihenõ, másrészt sokkal intenzívebb edzéseket tudsz csinálni. Pl.: H-Sz-P erõsítés, K-Cs-Sz kardió. Egy-egy óra bõven elég, de legyen inkább intenzívebb, mint hosszabb. Ha a kardió intervallum, akkor elég félóra is (sõt egy intervallum pont addig tart, ha hosszabb, akkor rosszul csinálod, nem érted a lényegét).

Felváltva, egyrészt azért mert kell az izmoknak pihenõ, másrészt sokkal intenzívebb edzéseket tudsz csinálni. Pl.: H-Sz-P erõsítés, K-Cs-Sz kardió. Egy-egy óra bõven elég, de legyen inkább intenzívebb, mint hosszabb. Ha a kardió intervallum, akkor elég félóra is (sõt egy intervallum pont addig tart, ha hosszabb, akkor rosszul csinálod, nem érted a lényegét).
Elvileg az a lényeg, hogy legyen 1 héten kb. 3-szor kardio, de fontos mellette erõsíteni is, hogy ne szokjon hozzá az izomzat az egyoldalú mozgáshoz. Szerintem az mindegy, hogy egy napon csinálod-e, vagy heti bontásban. Én mindennap kardiozom is és erõsítek is, de nekem így esik jól, ha valamelyiket nem csinálom, akkor már olyan üresnek érzem a napom.
Szerintem meg pont fordítva van. Mivel a siker 2/3-át (egyesek szerint a 80%-át) az étrend adja, sokkal fontosabb, hogy az izomzat megkapja megfelelõ terhelést, amire a súlyzós edzés a legmegfelelõbb. Tehát a közhiedelemmel ellentétben az erõsítés az alap és a kardió (vagy aerob) a kiegészítés, nem pedig fordítva. Ez tapasztalatom szerint is a leghatásosabb.

Egy stewardess-nek hány nyelven kell beszélnie? És milyen iskolákat kell elvégeznie? És egy hónapba hány napot dolgozik?

Legjobb válasz: Angol mindenféleképpen kötelezõ, illetve, jó ha még beszélsz azon kívül még egyet. Egy légitársaság tanfolyamát kell elvégezned, ez kb 6 hetes, de javítson ki más ha tévednék. Hogy hány napot dolgozik egy hónapban azt nem tudom. 10-nél biztos többet!! :) Stewardessként szeretnél dolgozni?

Angol mindenféleképpen kötelezõ, illetve, jó ha még beszélsz azon kívül még egyet. Egy légitársaság tanfolyamát kell elvégezned, ez kb 6 hetes, de javítson ki más ha tévednék. Hogy hány napot dolgozik egy hónapban azt nem tudom. 10-nél biztos többet!! :) Stewardessként szeretnél dolgozni?

Ha egy tyúk egy nap alatt egy tojást tojik, akkor hány tyúk hány nap alatt hány tojást tojik?

Legjobb válasz: Sok tyúk, egy éjszaka alatt, sok tojást tojik. Csak reggelre ellopják a k.rva cigányok...

Sok tyúk, egy éjszaka alatt, sok tojást tojik. Csak reggelre ellopják a k.rva cigányok...
09:40 xDD
hányat
utolsó naaaaagy xÐ
09:40-nek a válaszából kiindulva az eredmény így is úgy is 0 lesz xD
09.40! A sok tojást a sok Q cigány lopja el! Ez jó!
6szor 10 a huszonharmadikon-darab tojást. amibõl medvedisznó emberek nõnek ki

Ha egy tyúk egy nap egy tojást tojik, akkor hány tyúk hány nap hány tojást tojik?

légyszi vegyétek komolyan, egyik tételem államvizsgán..

Legjobb válasz: tojd le a vizsgát

tojd le a vizsgát
gyök 2 tyúk 34+4i nap alatt -88 vagy 88 tojást tojik, de mivel a második nem lehet ezért csak az elsõ jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! de tegyük fel, hogy hat tizenharmadát elvitte a héja , 3-at megsütöttünk (2 rántotta, 3 tükör) és az abortusz valószinûsége 15:666666..% amiben elvesznek a tojások egy ötöde akkor is 88 at írjak majd be?
Ehhez semmi adat nincs. Tudni kell hogy hány tyúkról van szó, és ha 1 tyúk tojik napi 1 et és ha van mondjuk 10 tyúk az ólban de napi 1 tojást tojik csak egy akkor 10 nap alatt jön össze 10 tojás. Logika ez nem kell gyöközni mert értelmetlen, végig agyalod és ennyi.
1009828 mert az Amerikaiak között élnek ufók is!
65 tojást, mert a pincénkben lévõ tojásevõ döglött hal megette a többi 127-et!!Ja és a döglött hal megdugta SP-t!!Ami fontos adat ha nem akarsz megbukni és pedofil lenni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!