Találatok a következő kifejezésre: Hány napig az ovuláció (18 db)

Most 25. én volt a mensesem, 4napig tartott mint általában, mikor lesz pém? Vagyis melyik nap amikor a legvalószinűbb a teherbeesés? Már nagyon szeretnénk babyt. és hány napig eshetek teherbe? érzem amikor az ovuláció van? Mit érzek?

Legjobb válasz: A peteérés akkor függ hány naposak a ciklusaid, de általában a ciklus közepén van. Ugye 24 óra áll rendelkezésre a megtermékenyítésre, de a sperma 3 napig is életképes a szervezetben. Én speciel az ovulációt nem szoktam érezni. Sok sikert. :)

A peteérés akkor függ hány naposak a ciklusaid, de általában a ciklus közepén van. Ugye 24 óra áll rendelkezésre a megtermékenyítésre, de a sperma 3 napig is életképes a szervezetben. Én speciel az ovulációt nem szoktam érezni. Sok sikert. :)
Mármint attól függ... :)

Hány napig tart az ovuláció?

Legjobb válasz: Szia! Nem azt akartad kérdezni, hogy hány napig életképes a petesejt? Az ovuláció más szóval tüszörepedést jelent. Az egyik petefészekben a megérett tüszõ megrepedésének napján válik szabaddá a petesejt. Élettartama l2-24 óra.

Szia! Nem azt akartad kérdezni, hogy hány napig életképes a petesejt? Az ovuláció más szóval tüszörepedést jelent. Az egyik petefészekben a megérett tüszõ megrepedésének napján válik szabaddá a petesejt. Élettartama l2-24 óra.
maga az ovulacio eltarthat 2-3 napig is, nem torvenyszeru h 1 napig tartson.erezhetsz u.n. ovulacios fajdalmat, a mensihez hasonlo.az lh hormon szint emelkedeset koveto 24-36 oran belul reped meg a tuszo es kb 24 oraig eletkepes a kiszabadulo petesejt.

Ovuláció tünetei hány nappal hamarabb jelentkeznek, mint maga az ovuláció?

Gondolok itt a fájdalomra, szúrkálás, derékfájdalom és a tojásszerű nyák???Kinél hogy zajlik??

Legjobb válasz: ez egyénenként változó, nem is mindenkinél van. Nálam kb 3-4 napig tart a nyák, meg a "fájdalom" is.

ez egyénenként változó, nem is mindenkinél van. Nálam kb 3-4 napig tart a nyák, meg a "fájdalom" is.
Nálam a nyák két nappal hamarabb jön, és a repedést pár órán át szúró fájdalommal érzem.

Menstruáció után hány nap után következik be az ovuláció és hány napig tart?

Legjobb válasz: http://www.euuzlet.hu/ovul/ovulcalc.html

8 hónapig kell vezetned a ciklusodat a ciklus.hu-n, akkor lesz megbizható az eredmény :)

Az ovuláció után kb. hány napra kell, hogy megjöjjön?

És az ovuláció után, ha megtörtént a megtermékenyítés, mennyi id? mire beágyazódik? Lehet azt érezni, vagy vannak valami jelei?

Legjobb válasz: Elvileg ha 28 naponta menstruálsz, akkor a 14-15 napon van peteérésed, akkor van a fogantatás. (Bár elvileg lehet elõtte egy pár nappal meg utána is. SZóval én nekem akkor szokott görcsölni amikor megjön max egy nappal elõtt. Most viszont már vagy egy héttel elõbb görcsöltem, és olyan volt mintha icipici áramütések lettek volna a méhem, petefészkem körül. És iszonyatosan fájt a mellem, ami elõtte sose. Ha jól érzem babás szeretnél lenni? Sok sikert, szurkolok neked! :)

Elvileg ha 28 naponta menstruálsz, akkor a 14-15 napon van peteérésed, akkor van a fogantatás. (Bár elvileg lehet elõtte egy pár nappal meg utána is. SZóval én nekem akkor szokott görcsölni amikor megjön max egy nappal elõtt. Most viszont már vagy egy héttel elõbb görcsöltem, és olyan volt mintha icipici áramütések lettek volna a méhem, petefészkem körül. És iszonyatosan fájt a mellem, ami elõtte sose. Ha jól érzem babás szeretnél lenni? Sok sikert, szurkolok neked! :)
az ovu után kb 14-16 napra jön meg. a beágyazódás 4-11 nap lehet.
A kérdező hozzászólása: NAgyon szeretnék már babát igen! Teljes gõzzel rajta vagyunk, de szeretnék tájékozódni, hogy pontosan mikor mi játszódik le a szervezetemben! Nagyon köszönöm a válaszokat, és szorítsatok nekem, hogy összejöjjön már!
Szorítunk!Mi is babáért küzdünk.A peteérést meg érzem mindig.A megtermékenyítés ha megtörtént kicsit bõvebb folyás lehetséges, esetleg rózyaszínû folyás.

Belinkelnétek nekem peteérés nélküli ciklusról görbéket? Hány napos az ilyen ciklus? Én a 34. napon vagyok, de még mindig semmi, sem ovuláció, sem mensi. Kicsit aggódom, hogy mi lehet velem.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/47aec7089fa5eeb8cf30ec..

Legjobb válasz: Szerintem 34 napon volt peteeresed! Ajanlom neked a baratcserjet nekem egy ciklus alatt a 34- dik naprol 19-20 dik napra csokentette a peteerest!

Szerintem 34 napon volt peteeresed! Ajanlom neked a baratcserjet nekem egy ciklus alatt a 34- dik naprol 19-20 dik napra csokentette a peteerest!
Bocsi, de én inkább nem linkelek, de elmondhatom, hogy nekem is volt peteérés nélküli ciklusom 34-36 napos körül mozoghat. Ez normális, fõleg, ha gyorgyszert szedtél. Ellustulhatsz petefészkileg ;) nem kell aggódni. Nincs bajod. Ha sokszor elõfordul, akkor a dokid majd kitalál valamit, hogy aktivizálja a petefészked.
Linkelni nem tudok Neked. Annyit megnyugtatásképpen, hogy minden egészséges termékeny nõnek van évente egy-két ilyen ciklusa (mint a tied is). Ha most kezdtél hõmérõzni, akkor épp kifogtál egy ilyet. Ilyenkor a rá következõ ciklusban bármikor kilökõdhet a petesejt, akár már menstruáció alatt, vagy késõbb, vagy a "rendes helyén". Ha ez már a többedik ilyen ciklusod egymást követõen, akkor viszont fordulj orvoshoz, mert ki kell deríteni az okot.
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/54e2609a096c01141807d5.. nekem itt a 34-dik napon volt peteeresem!ebben a honapban meg a 20-dik napon!!!minden lehetseges
Kedves utolsó! Nekem is így össze vissza van a peteérésem. Mitõl volt olyan magas a hõd a görbéd végén? Beteg voltál. Nekem már két hete késik és olyan magas a hõm, mint a tied volt. Eddig nem csináltam tesztet, mert nálam ez gyakori, na meg reménykedem, hogy nem is fog megjönni. A magas hõ utalhat terhességre is nem?
Igen utalahat terhessegre!Nekem a mult honap volt az elso homeros honapom es peteeres utan meg 36, 9-re is felugrott!hol mered a hodet?felraknad a gorbed
12:31-es vagyok. Ha jól tudom, akkor a peteérésnél leesik a hõ, majd megemelkedik. Ha magasan marad a hõ, az lehet terhesség. Ahogy így a görbémet nézem, nem is volt peteérésem... itt a görbe... bár ma megjött :( Amúgy napközben, meg esténként elég rosszul voltam, lehet, hogy valami nyavalyát küzdött le a szervezetem, vagy a beágyazódás nem volt sikeres. Ki tudja? Na mindegy, majd jön a baba, amikor akar :D http://www.ciklus.hu/images/diagramok/ce1bc9deb3eb763e38c934.. Ja én mindig szájban mérem a hõm, digitális hõmérõvel n7-hn7 között. Eleinte hónaljban mértem, de akkor nagyon béna eredményeket hozott.

Hogy kell kiszámolni az ovuláció időpontját? A menstruáció előtt a 14. napon van, vagy a ciklus felénél, ami lehet pl. a 13. , 14. , 15. napon, attól függően, hány napos a ciklus?

Legjobb válasz: Ajánlom ezt az oldalt én nem szedek gyógyszert ezért változó mikor jön meg de itt pontosan megírják elõre és elõtte 1 nappal jelez: www.ciklus.hu

Ajánlom ezt az oldalt én nem szedek gyógyszert ezért változó mikor jön meg de itt pontosan megírják elõre és elõtte 1 nappal jelez: http://www.ciklus.hu
Valahol azt olvastam, hogy a ciklus hosszától függetlenül általában a 14.napon plusz-minusz 3 nap van ovu. Figyeld a folásod, ha bõvebb, akkor ovulálsz. De hõmérõvel tuti a dolog, minden nap ugyan abban az idõben reggel ébredéskor ha ugyan ott méred kapsz pontos eredményt: a ciklus 1. napján kell kezdeni. Ha pl:12.napon leesik a hõd, akkor van ovud. Majd felmegy, és ha nem esik vissza a hõmérsékleted a várt mensi elõtt kb.2 nappal, akkor terhes vagy. Pofon egyszerû! :)
A kérdező hozzászólása: köszi!

Hány napig szokott tartani az ovuláció? Ebből lehet baba?

27 napos ciklusom van, péntek óta pozitív az ovu teszt. Még ma is csak kicsit gyengébb mint tegnap. Csütörtök óta együtt vagyunk a tegnapi nap kivételével, meg ma is leszünk. Talán holnap lesz a negatív nap?

Legjobb válasz: Én úgy tudom csak az számít pozitívnak ami teljesen egyforma erõsségû csík.Legalább is a dobozon ez áll.Nekem sem volt csak 1 csíkom az ovu napján,de jóval halványabb lett,mint elõzõ nap és a tüneteket is aznap tapasztaltam.

Én úgy tudom csak az számít pozitívnak ami teljesen egyforma erõsségû csík.Legalább is a dobozon ez áll.Nekem sem volt csak 1 csíkom az ovu napján, de jóval halványabb lett, mint elõzõ nap és a tüneteket is aznap tapasztaltam.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet már ma volt, vagy van. Végülis ma van a 14. nap, szurkál a hasam, akkor pont tegnap kellett volna igazán együtt lennünk. Vagy még ma is jó lesz? Csak tegnap volt nagyon erõs a csík, elõtte se meg ma se volt erõs, de azért halványnak se lehetett mondani.
Ha tegnap volt nagyon erõs és ma gyengébb akkor szerintem ma lehet(ett) az ovuláció, mert ez az elsõ - nap.Az nem baj, ha tegnap nem voltatok együtt (mert elõtte voltatok) és még a mai nap is jó lehet.Az én dokim szerint 2naponta kell, mert az az ideális a katonáknak...
elõzõ vagyok. ja és nekem is 14.napon szokott lenni 27-28napos ciklusoknál.
Ez esetben szerintem is ma van/volt ovulációd. Nem baj, hogy tegnap nem voltatok együtt, a tegnapi elõtti is teljesen jó. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: majd meglátjuk, köszi a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Még ma is ugyanolyan halvány az ovu teszten a csík mint tegnap, akkor most mikor volt vagy lesz az ovulációm. Ez már a 4 nap hogy pozitív. Tegnap voltunk együtt ma is legyünk?
Ha halvány a csík, akkor az negatív! Az ovuteszt nem olyan mint a terhességi teszt, hogy a halvány csík is pozitívat jelöl. Az csak akkor pozitív, ha a 2 csík szinte egyforma. Ha már elkezdett halványodni a második csík a korábbi napokhoz képest, akkor az már negatív, és valószínüleg megvolt az ovu. És amúgy is azt délután 5-6 körül érdemes csinálni, mert akkor adja a legmegbízhatóbb eredményt.
Egy hímivarsejt a méhben átlagosan 72 óráig életképes. De nem ritka az 5 napos élettartam sem.
Na, várj! Az ovulációd a menstruációd idején volt? Írd le légyszi mégegyszer, mert ez így nem valószínû, hogy lehetséges!
AZ ovuláció a ciklus közepén van (ált. 14-15. nap). A menstruáció a 28-30.-on kezdõdik. Akkor most mikor volt? Egyébként a legbiztosabb módszer a babára az ovulációt megelõzõ nap. Mert a spermium cca. 4 napot is eléldegél még és ott várja ugrásra készen a petesejtet ami az ovulációkor kiszabadul.
A beágyazódást is az ovulációtól kell számolni, ha nem középidõben volt, akkor is. Kb. 7-10 nap.
A kérdező hozzászólása: 17:05-nek.Csütörtöki nap megjött a mensim, vasárnap volt aktus, hétfön volt peteérés szerü érzésem(szúró érzés a hasam alján).Rá 2hétre voltam dokinál, akinek már éreznie kellett volna tapintással a méh növekedést szerintem.
17:05 vagyok: Annak az esélye, hogy így terhes legyél elenyészõ, szinte nulla. Akkor még kicsit vérezned is kellett volna. Azért fájhatott a hasid, mert amikor menstruálsz lentebb van a méhszáj és megnyomhatta kicsit a párod kukaca. Ne aggódj!
17:05 vagyok: ja, az tuti, hogy nem ovulációs fájdalom volt. Ahhoz túl korai lenne a 4. napon. A nõk 70%-a nem is érzi, hogy mikor ovulál. Máskor azért óvatosan! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!