Találatok a következő kifejezésre: Hány napig a peteérés, (69 db)

Az fSH-szintnek menstruácio után mikor kell elkezdeni csökkenie és hány napig, a peteérésig? Amúgy egy álltalános vérvételen mért FSH szint ha 11, 98 az baj, vagy pont hogy ebből kell csökkenie? Légyszi irjatok mert nem értem és megijedtem hogy magas!

Legjobb válasz: Ha ciklus elején mérték a 11,98-at, az tényleg magas. Klimaxra, petefészek kimerülésre utal. De ezt csak akkor jelenti ki a doki, ha több hónapon keresztül ilyen magas. Hány éves vagy? És az LH értéke mennyi volt?

Ha ciklus elején mérték a 11, 98-at, az tényleg magas. Klimaxra, petefészek kimerülésre utal. De ezt csak akkor jelenti ki a doki, ha több hónapon keresztül ilyen magas. Hány éves vagy? És az LH értéke mennyi volt?
A kérdező hozzászólása: 25 éves vagyok átlag 30-32naposak a ciklusaim és a16.napon mérték. Ezek szerint nem baj? Már sirtam is ugy kétségbe estem hirtelen. Köszönöm a válaszod!!!
A kérdező hozzászólása: ja az lh pedig33, 48.
Az érték jó. Van peteérésed, ezt bizonyiitja. Nyugi!

Az ovulációs teszten a második csík hány nappal a peteérés előtt kezd látszani?

A cillus.hu holnapra írja nekem a peteérést de full negatív az ovulációs tesztem. Szerintem meg szerdán lesz peteérésem de akkor már nem kéne legalább egy halvány vonalkát mutatnia?

Legjobb válasz: Nekem szinte minden nap egy ici-picit halványan ott a 2. csík, de tegnap olyan erõs lett mint a kontroll csík. Kíváncsi vagyok, hogy ma is ott lesz-e ennyire erõsen a 2. csík, ugyanis szerintem hajnalban meg volt az ovulációm :)

Nekem szinte minden nap egy ici-picit halványan ott a 2. csík, de tegnap olyan erõs lett mint a kontroll csík. Kíváncsi vagyok, hogy ma is ott lesz-e ennyire erõsen a 2. csík, ugyanis szerintem hajnalban meg volt az ovulációm :)
Nekem vasárnp majdnem egyforma erõs volt a két csík, de hétfõn és kedden lett erõsebb a 2. csík a kontrollnál. Tehát elvileg akár 3 nappal hamarabb mutatja az ovulációt.
2-3 nappal tüszõrepedés elõtt már erõs a csík!
Minimális LH szint lehet akár 5 nappal korábban is. De erõsebb második csík a peteérés elõtt 36 órával jön elõ. Délután 4-5 között érdemes megcsinálni és elõtte 2 órával ne igyál és ne pisilj. K.

Kinek hány nappal a peteérés előtt szokott a nyák állapota zselészerű lenni?

Nem érzem túl biztatónak a hőgörbémet,ezért érdekelne,hogy ilyen módon,hogy figyelhetem a peteérésem.A hőgörbém:

Legjobb válasz: Szia! Nekem egyáltalán nincs és nem is volt tojásfehérje folyásom soha, ma teszteltem pozitívat.

Szia! Nekem egyáltalán nincs és nem is volt tojásfehérje folyásom soha, ma teszteltem pozitívat.
Nekem kb mar 3 nappal elotte.
nem mindenkinek van tojásfehérje nyákja. én innen okosodtam babatervezéskor: http://www.babatervezok.otthona.net
Szia, nekem elõtte való napon szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat!Nekem most átlátszós zselészerû, és a 13.napom.A hõgörbém pedig nemértem....

Ha április22. -én volt a ciklusom 1. napja, és nekem 3-4napig tart, akkor mikor volt peteérésem? és május 4. -én nem védekeztünk, lehetek terhes? és hány nap a p. érés?

Legjobb válasz: Ezt úgy tudod kiszámolni, hogy elvileg (hangsúlyozom, elvileg) a ciklusod 14. napján van peteérés. Kiszámolod, neked ez hányadika volt. De ez amúgy nem biztos, sokaknak van elõbb vagy éppen késõbb peteérésük. ovulációs teszttel nagyjából biztos lehetsz benne, mikor van péd. Amúgy a nyákra és a hõdre tudsz támaszkodni, ha írtad:)

Ezt úgy tudod kiszámolni, hogy elvileg (hangsúlyozom, elvileg) a ciklusod 14. napján van peteérés. Kiszámolod, neked ez hányadika volt. De ez amúgy nem biztos, sokaknak van elõbb vagy éppen késõbb peteérésük. ovulációs teszttel nagyjából biztos lehetsz benne, mikor van péd. Amúgy a nyákra és a hõdre tudsz támaszkodni, ha írtad:)
1 napig él a petesejt a hímivarsejt 2 napig.
A tüszõérése:(amiben a pete van)a menszi 1. napjától nõl addig amíg akkora nem lesz, hogy megreped(tüszõrepedés)és akkor kiszabadul a petesejt, ami 12-24 óráig megtermékenyíthetõ. Általában 14.napra teszik, de ez mindenkinél változik. A menszi mikor elmúlik onnantól bármikor bekövetkezhet a tüszõrepedés, ezért szokták javasolni kb 20. napig a másnaponkénti szeretkezést. Így a sperma ami 2-3 napig tudja megtermékenyíteni a petesejtet ott lesz amikor kell. De még így is csak 33% az esély a teherbeesésre, mert sokminden befolyásolja a fogantatást. babáttervezõkotthona.hu-n sokminden van errõl a témáról.
Bocs itt: babatervezok.otthona.net

A clostytól hány napra van peteérés?

A 3-dik naptól szedtem 5 napig 1 szemet. Akkor most mikor várhatom? Ovu tesztelek a 14 naptól mert most 13 napig volt menzim és még mindig negatív. Miért?

Legjobb válasz: Hallottam én már mindenfélét. Volt, akinek elõbbre hozta, volt, akinek kitolta. Erre sajnos nincs szabály. Olyan is volt, akinek egészen addig volt peteérése, amíg el nem kezdte szedni, onnantól viszont nem volt. :-(

Hallottam én már mindenfélét. Volt, akinek elõbbre hozta, volt, akinek kitolta. Erre sajnos nincs szabály. Olyan is volt, akinek egészen addig volt peteérése, amíg el nem kezdte szedni, onnantól viszont nem volt. :-(
Szia! Én a 3. naptól szedtem napi 2x1-et 5 napig, és a 14-15. napon volt mindig tõle ovum (a ciklusom 28-31 napos).
Szia.Én a ciklus 5.napjától szedtem 2x1 és így a 19.napon volt peteérésem.A ciklusom 33 napos.

11 dpo-n vagyok. Nagyon fáj a hasam, és olyan mintha megjött volna (már barnázgatom) A peteérésem a 21-ik napon volt. Még sosem volt ilyen. Ez lehet sárgatest elégtelenség? Hány nap a még normális luteális fázis hossza?

Legjobb válasz: A barnázgatás és a mindjárt megjön érzés a 11 dpo-on lehet a beágyazódás jele. http://babatervezok.otthona.net/verzesek.shtml A másik lehetõség valóban a sárgatest elégtelenség, de ha korábban ilyet nem tapasztaltál, akkor ennek kisebb a valószínûsége. A még elégséges hosszúságú luteális fázis 11 nap.

A barnázgatás és a mindjárt megjön érzés a 11 dpo-on lehet a beágyazódás jele. http://babatervezok.otthona.net/verzesek.shtml A másik lehetõség valóban a sárgatest elégtelenség, de ha korábban ilyet nem tapasztaltál, akkor ennek kisebb a valószínûsége. A még elégséges hosszúságú luteális fázis 11 nap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Most meg nincs semmi.... Istenem de jó lenne beágyazódás..... No, de ébredjek fel.....néztem már tesztet, igaz a 11dpo-n 20-as teszt nega. Szerintem ha simán vizzel tesztelnék, akkor is belelátnám a csíkokat .

Ha valaki dohányos, túlsúlyos és magas a vérnyomása, lehet babája? Valamint még annyit, hogy kezdő próbálkozók vagyunk. Mikor érdemes próbálkozni? Kb menzesz után hány nappal lehet peteérés?

Legjobb válasz: Ha babát szeretnétek, akkor elször is szokj le a cigirõl, hiszen ha terhes leszel, úgyis le kell szokni róla. És a dohányzás csökkentheti az esélyt a teherbeesésre. Szóval jobb elõbb leszokni. A túlsúly õszintén szólva nem lehet nagy akadály, de jobb lenne, ha diétáznál, hogy ne terhelje meg nagyon a szervezetedet a terhesség. A magas vérnyomásról nem tudok mit mondani, de orvosi felügyelet mellett hiszem, hogy komoly gond lehet.

Ha babát szeretnétek, akkor elször is szokj le a cigirõl, hiszen ha terhes leszel, úgyis le kell szokni róla. És a dohányzás csökkentheti az esélyt a teherbeesésre. Szóval jobb elõbb leszokni. A túlsúly õszintén szólva nem lehet nagy akadály, de jobb lenne, ha diétáznál, hogy ne terhelje meg nagyon a szervezetedet a terhesség. A magas vérnyomásról nem tudok mit mondani, de orvosi felügyelet mellett hiszem, hogy komoly gond lehet.
lehet babátok, de ha az embernek semmilyen panasza nincs, akkor is érdemes életmódot választani a pár mindkét tagjának: sok zöldség, gyümölcs fogyasztás, folsav szedésének elkezdése, esetleg elõtte 2-3 hónappal méregtelenítés, testmozgás bevezetése, káros szenvedélyek felfüggesztése. Érdemes felkeresni a nõdokidat is, hogy mit tud nektek javasolni a családtervezéshez.
elõsször is . ha én babát akarok. és azt is akarom hogy egészséges legyen akkor elõször leszokom a dohányzásrol. lehet babád de menj orvoshoz hogy a magas vérnyomáshoz ö mitszol. a tulsúllyal kapcsolatban. más is lett már igyterhes.
Mindeképpen az lenne a jó, ha leszoknál a cigirõl, nekem magamtól sikerült, 10 év után, napi 1 dobozról... De segít ebben is és a másik kettõben is a háziorvosod. Viszont az, hogy nem lesz agya vagy végtagjai???! Hát azért ez kicsit meredek! Igen, nõ a kockázat, de hány nõ szült már egészséges babát dohányzás mellett? Azt olvastam, hogy sokkal jobban árt a magzatnak az, ha vki terhesen próbál meg leszokni a dohányzásról és közben emiatt elvonási tünetei vannak, mint ha dohányzik a terhesség alatt. Persze nekem sem tetszik, amikor egy kismami szájából lóg a cigi! Sztem ha igazán gyereket akartok, igazán megéri akár gyógyszeres segítséggel is megpróbálni leszokni, nem csak a baba miatt, hanem miattad is!!! Sok szerencsét!
Hmmm... Lehet baba - de az már nem garantált, hogy keze vagy agya is lesz neki. Egy nagyon komoly (orvos által felügyelt) diéta, vérnyomás beállítása és felügyelete, és ezalatt a dohányzásról leszokás is kell a normális babához. Nem lesz könnyû.

Hány napig tart a peteérés?

Nekem 14-én volt peteérésem,és 16án voltunk együtt a barátommal.

Legjobb válasz: Honnan tudod,hogy akkor volt peteérésed? Ha csináltál ovulációs tesztet,akkor oké,ha nem,akkor nem tudhatod biztosan. A peteérés egy nap és a pete 24 óráig életképes.Leggyakrabban a félidõben van ovuláció,de ezt sem lehet napra pontosan megmondani,inkább az "akörül" a helyes megnevezés. Ezért sem biztonságos a naptármódszer. Mindehhez hozzájön a spontán peteérés és a több pete megérése egy ciklus alatt. A spermiumok pedig több napig is életképesek,így ha akkor nem is volt pete,még abban a pár napban lehet és akkor ott vannak a spermiumok,hogy megtermékenyítsék. A megszakítás pedig csak idõ kérdése és gyermekáldást hoz.Ha most megúsztad,találj ki valami rendes védekezési formát!

Honnan tudod, hogy akkor volt peteérésed? Ha csináltál ovulációs tesztet, akkor oké, ha nem, akkor nem tudhatod biztosan. A peteérés egy nap és a pete 24 óráig életképes.Leggyakrabban a félidõben van ovuláció, de ezt sem lehet napra pontosan megmondani, inkább az "akörül" a helyes megnevezés. Ezért sem biztonságos a naptármódszer. Mindehhez hozzájön a spontán peteérés és a több pete megérése egy ciklus alatt. A spermiumok pedig több napig is életképesek, így ha akkor nem is volt pete, még abban a pár napban lehet és akkor ott vannak a spermiumok, hogy megtermékenyítsék. A megszakítás pedig csak idõ kérdése és gyermekáldást hoz.Ha most megúsztad, találj ki valami rendes védekezési formát!
Akkor nem vagy terhes, szia.
2-3 nap kb., pontosan lehetetlen megmondani.
A kérdező hozzászólása: csináltam ovulációs tesztet. picit fáj a hasam, de remélem, hogy az idegesség miatt, meg attól, h túlságosan ráparázok :S egy hét múlva kell megjönnie kb.
Úgy tudom, hogy az ovuláció kb 36 óráig tart. De miért nem védekeztetek, ha nem akarsz gyereket? Ráadásul a peteérésed környékén. Azt mondják peteérés elõtt és után 3 nappal azért veszélyes a dolog.
A kérdező hozzászólása: Védekeztünk , csak egy gumi volt nálunk.. és miután már csúszkált össze vissza , levette, de egybõl lekonyult, tehát nem volt vmi nagy szex.
5 nap a peteérés, elvileg.. és nagy a valószinûsége, h peteérésed volt.. hiszed ha 14. - én kezdõdött, akkor 16. - án még tartott.. miért is nem lehetett volna védekezni?? ha csúszkál a gumi, akkor az a megoldás, leveszitek, és durr bele, minden nélkül????

Az baj hogy én csak 4vagy max5 órát tudok aludni éjszaka? és így hőmérőzök? A ciklus. Hun hány napra rá húzza be a peteérést a peteérés után?

Legjobb válasz: Nem gond, hogy ennyit tudsz aludni, ha erre van beálva a szervezeted.Azért jobb lenne ha min. 6 órát tudnál aludni. Hány naposak a ciklusaid? Mert a menstruációtól visszaszámolva a 14. napon van a peteérés. Van görbéd?

Nem gond, hogy ennyit tudsz aludni, ha erre van beálva a szervezeted.Azért jobb lenne ha min. 6 órát tudnál aludni. Hány naposak a ciklusaid? Mert a menstruációtól visszaszámolva a 14. napon van a peteérés. Van görbéd?
A kérdező hozzászólása: 28, 29naposak a ciklusaim, április 9.én jött meg 15.én kellett kezdenem a clostit szedni és az ovu teszt szerint mára lett erõs + a teszt. Van görbém csak nem tudom átküldeni csak esetleg privátba délután.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!