Találatok a következő kifejezésre: Hány nap lehet (561 db)

Menzi után hány nappal lehet a legjobban teherbe esni? És akkor is lehet, ha nem belém élvez el?

Legjobb válasz: Attól függ, hány naposak a ciklusaid. A peteérés többnyire két menzi között van pontosan (pl nekem 28 napos ciklusaim voltak, es tobbnyire a 14. napon vagy akorul volt peteérésem). Az elõváladék is tartalmaz spermát, és a hiedelmekkel ellentétben igen, attól is teherbe lehet esni (volt ismerõsöm, aki így lett babás) Illetve lehet spontán peteérésed szinte bármikor, lelkiállapottól, izgalomtól, stb-tõl függõen.

Attól függ, hány naposak a ciklusaid. A peteérés többnyire két menzi között van pontosan (pl nekem 28 napos ciklusaim voltak, es tobbnyire a 14. napon vagy akorul volt peteérésem). Az elõváladék is tartalmaz spermát, és a hiedelmekkel ellentétben igen, attól is teherbe lehet esni (volt ismerõsöm, aki így lett babás) Illetve lehet spontán peteérésed szinte bármikor, lelkiállapottól, izgalomtól, stb-tõl függõen.

Hány nappal a túlóra előtt kell szólnia a főnöknek nekünk dolgozóknak, hogy túlórázni kell? Hány nap lehet túlóramunka egyhuzamban? Hallottam egy olyen téveszmét, miszerint a túlóra munkát nem mindig akarják kifizetni, ez nem igaz.

Ha a heti két pihenőnap közül az egyiken behivnak dolgozni, (akár hétköznap, akár hétvégén van a két pihenőnap),akkor ugye úgy van, hogy az aznapit megfizetik, és akkor mondjuk van másfél nap pihenőnapom... ....de ugye olyan nincs, hogy a két pihenőnapból mind a két nap behiv dolgozni, megfizeti, és azt mondja hogy "kibirod" hogy ezen a héten nincs pihenőnapod...??? ha ilyen volna h mind a két pihenőnap behiv,(de nem hiszem) ilyen esetben másik két szabadnapot kell kiadni a megfizetés mellett... Állami, nemzeti, vallási ünnepeken ugye sehol nem kell dolgozni... nincs rendkivüli vagy túlramunka (láttam sehol nincs nyitva se egy bolt, se egy iroda) vagy ha mégis, akkor utána szabadnapot kapunk és megfizetik, mert a törvényben úgy van h heti két pihenőnap jár az embereknek... JA ÉS NEM AZ USZITÓ JOBBIKOS VÁLASZT VÁROM H "A FÕNÖK MA BÁRMIT MEGTEHET"

Legjobb válasz: A munkaadók számára kedvezõ változás a munkaidõ átcsoportosításának lehetõsége, amely szerint a cég a gazdasági igényekhez igazodva, például ha válság következményeképpen visszaesnek a megrendelések, rövidebb munkaidõben foglalkoztathatja a dolgozót, majd késõbb hosszabb munkaidõben hozhatja be a lemaradásokat. Korlátot jelent ebben, hogy a munkaidõ rövidítése úgy történhet, hogy legalább heti 36 órát dolgozzon a munkavállaló. A felemelt munkaidõ nem lehet több összességében, mint amennyivel kevesebb idõt a csökkentett idõszak jelentett, és nem lépheti túl a heti 44 órát. A cégek számára az a nyereség, hogy egy szûkös idõszakban csökkenthetik a munkaidõt, majd a felemelt idõszakban a legfeljebb heti 4 munkaóráért nem kell túlórapénzt fizetniük. Kockázatot a cég számára az jelent, hogy a csökkentett munkaidõ után a munkavállaló felmondhat, így a munkaadó nem érvényesítheti a felemelt munkaidõs idõszakot.

A munkaadók számára kedvezõ változás a munkaidõ átcsoportosításának lehetõsége, amely szerint a cég a gazdasági igényekhez igazodva, például ha válság következményeképpen visszaesnek a megrendelések, rövidebb munkaidõben foglalkoztathatja a dolgozót, majd késõbb hosszabb munkaidõben hozhatja be a lemaradásokat. Korlátot jelent ebben, hogy a munkaidõ rövidítése úgy történhet, hogy legalább heti 36 órát dolgozzon a munkavállaló. A felemelt munkaidõ nem lehet több összességében, mint amennyivel kevesebb idõt a csökkentett idõszak jelentett, és nem lépheti túl a heti 44 órát. A cégek számára az a nyereség, hogy egy szûkös idõszakban csökkenthetik a munkaidõt, majd a felemelt idõszakban a legfeljebb heti 4 munkaóráért nem kell túlórapénzt fizetniük. Kockázatot a cég számára az jelent, hogy a csökkentett munkaidõ után a munkavállaló felmondhat, így a munkaadó nem érvényesítheti a felemelt munkaidõs idõszakot.
Nem kell elõre bejelenteni, épp elég ha reggel közli, hogy ma tovább kell bent lenned, vagy hogy másnap menned kell. Ha munkaidõ keretben vagy alkalmazva még egyszerûbb. Heti 40 órát le lehet dolgozni 3 nap alatt is. A túlórát nem köteles kifizetni, helyette megválthajta pihenõnappal is.
A kérdező hozzászólása: Munkatörvénykönyvben benne van, hogy nem lehet az, hogy aznap szól a túlóra miatt, elõtte nem tudom mennyivel kell szólni...


1 évben maximum hány napot lehet egy munkavállaló (gyári alkalmazott) betegszabin?

Legjobb válasz: A Munka Törvénykönyvének vonatkozó paragrafusa értelmében naptári évenként 15 munkanap lehet a betegszabadság idõtartama. Ha egy év alatt nem használod ki a 15 napot, akkor a fel nem használt napokat nem viheted át a következõ évre. Amennyiben évközben munkát változtatsz, akkor az új munkáltatónál idõarányosan jogosult vagy a betegszabadság még igénybe nem vett napjaira. Ha a betegszabadság idõtartama alatt állami ünnep is van, akkor a törvény értelmében a betegszabadságot nem kell megszakítani a munkaszüneti nappal.

A Munka Törvénykönyvének vonatkozó paragrafusa értelmében naptári évenként 15 munkanap lehet a betegszabadság idõtartama. Ha egy év alatt nem használod ki a 15 napot, akkor a fel nem használt napokat nem viheted át a következõ évre. Amennyiben évközben munkát változtatsz, akkor az új munkáltatónál idõarányosan jogosult vagy a betegszabadság még igénybe nem vett napjaira. Ha a betegszabadság idõtartama alatt állami ünnep is van, akkor a törvény értelmében a betegszabadságot nem kell megszakítani a munkaszüneti nappal.
15 napot a munkáltató fizet, 70%-os táppénzt. Ami ezen túl van, azt az állam fizeti és 50%-os táppénz. Olyan nincs, hogy hány napot lehetsz beteg, nem döntés kérdése.
A kérdező hozzászólása: És ha 1 évben többet vagy beteg, mint 15 nap? Mi van akkor?
Annyit lehetsz beteg amit a munkáltató még "eltûr"!!! Van ahol sajnos nagyon alacsony ez az "ingerküszöb" manapság magyarországon!
kiegészítés: a betegszabadság csak arra napokra jár amin dogoznál, az ezen túli betegállomány, naptári napra.
Haverom a Richternél dolgozott. Egy hét táppénz után már be se kellett mennie.
15 napot betegszabi van de erre ugyanúgy az orvos ír ki ezután táppénz van számunkra nem sok különbség van egyik 70%-ot fizet a másik pedig 60 vagy 50-et.

8. -osok! Nektek hány napra lehet majd a sulitokban elmenni nyíltnapra?

Nálunk az igazgató most kitalált valami orbitális hülyeséget, hogy csak 1 napra lehet elmenni. És hát már nem azért, de ha én több sulit választok ki, ahová menni akarok, nagyon kevés az az egy nap, mert egy nap van átlagosan 6 óránk, és amíg bebuszozok a belvárosba, stb., azért elég sok id? eltelik. Így még legjobb esetben is csak kb 3 iskolába mehetnék el nyílt napra...

Legjobb válasz: én tavaly voltam 8-os. annyi suliba ahányba akarsz. az ofõ megkérdezte h kb hány suli. meg milyen szakok érdekelnek. és amikor volt nyílt nap,elmentem,és elmentünk. nem volt megszabva. szép is lett volna ha csak 1 suliba mehettünk volna el. mert ugyanis valaki 8 suliba is volt!!!!!! annyi suliba mész amennyibe akarsz..

én tavaly voltam 8-os. annyi suliba ahányba akarsz. az ofõ megkérdezte h kb hány suli. meg milyen szakok érdekelnek. és amikor volt nyílt nap, elmentem, és elmentünk. nem volt megszabva. szép is lett volna ha csak 1 suliba mehettünk volna el. mert ugyanis valaki 8 suliba is volt!!!!!! annyi suliba mész amennyibe akarsz..
nekünk 3
A kérdező hozzászólása: Jó nektek :| De nekünk tényleg nem lehet annyira, amennyire akarunk, az igazgató még leállt prédikálni is errõl, hogy csak 1 napra lehet elmenni, merthogy a nyílt napokon csak hülyeségeket beszélnek. Hogyne, pont ott szokták elmondani a legfontosabb dolgokat, általában, de mindegy...Komolyan mondom, ekkora idiótát se láttam még...
Én is tavaly voltam 8.-os, mi két helyre mehettünk.
mi most 3-ra de van még szülõim is szoval leigazolhatom és igy 6-ra
3-ra engednek, de ha viszel valamilyen igazolást nem érdeklik õket hol voltál.
Maximum 3, de ha szulo igazolja, akkor akarhany. :) Az mas, hogy szulo is maximum 3x igazolhat. :|

Chamomilla 15 ch-t hány napig lehet adni, és utána hány nap szünetet kell tartani?

Legjobb válasz: igen, fogzásra, most 8 hós, eddig semmi nem vált be, ebben bízom. köszönöm, megnézem az oldalakat.

A kérdező hozzászólása: igen, fogzásra, most 8 hós, eddig semmi nem vált be, ebben bízom. köszönöm, megnézem az oldalakat.
http://www.homepopatia.info.hu én anno ott néztem utána és úgy emlékszem, hogy a chamomillat lehet folyamatosan adni, de azért jobb, ha rákeresel (már, ha nem tudja itt senki biztosan).
Fogzásra? Nincs határ, és szünet se. Csak ha nincsenek tünetek, kár pocsékolni. Tünetek: éjszakai felsírás, nyugtalanság, dühroham.
A borostyánlánc sem?Viburcol?
Minden homeos gyógyszert két hétig lehet szedni, utána egy hét szünet, s újból lehet folytatni! Amúgy nekünk a viburcol használt. "A"

28 napos a ciklusom, 12.13. napon negatív az ovulációs teszt! Az hány napig lehet pozitív?

Legjobb válasz: Az LH teszt 1-2 napig lehet pozitiv. De van egy ovulációs mikroszkóp ami páfrányokat mutat és az jobbik esetben 8 napig páfrányos. Erika

Az LH teszt 1-2 napig lehet pozitiv. De van egy ovulációs mikroszkóp ami páfrányokat mutat és az jobbik esetben 8 napig páfrányos. Erika

Normal esetben hany napig lehet erezni a peteerest? En mar 6. napja erzem rosszul magam es tobb mint 1.5 hete volt meg. Faj a fejem, hanyingerem van, kicsit szedulok, faradt vagyok, nincs etvagyam, mindjart megjon erzesem van!

Legjobb válasz: A peteérés igazából csak 1 nap, elötte-utánna lehet tüneted, de enyhébbek, mint amiket írtál. Lehet, hogy nem a pé miatt érzed magad rosszul..

A peteérés igazából csak 1 nap, elötte-utánna lehet tüneted, de enyhébbek, mint amiket írtál. Lehet, hogy nem a pé miatt érzed magad rosszul..

A nem várt mensi előtt hány nappal lehet érezni a "mindjárt meg fog jönni" érzést? És hány napig tart? És olyankor milyen a folyás?

Legjobb válasz: Nekem a terhesseg hatodik heten jelentkezett a mindjart meg fog jonni erzes, azaz ket hettel a nem vart es meg nem jott menszi utan. Eltartott a 12-13 hetig kb, de neha meg most is van. 22 hetes kismami

Nekem a terhesseg hatodik heten jelentkezett a mindjart meg fog jonni erzes, azaz ket hettel a nem vart es meg nem jott menszi utan. Eltartott a 12-13 hetig kb, de neha meg most is van. 22 hetes kismami
Én a nemjelentkezõ mensi utáni napokban, és ez hetekig eltartott.A folyás meg hol fehér krémszerû, hol pedig vizes állagú volt...ami jellemzõ rá az az, hogy nagyon sok.
SZió Amikor mesiztem kb 2 max 3 nappal elõtte görcsöltem, ahogy terhes lettem már vagy 8-9 nappal elõtte éreztem hogy olyan görcseim vannak. Viszont a folyásra nem emléxem :(, de tuti hogy volt, úgyhogy én ebbõl a szempontból nem vagyok mérvadó mert mindig van:( SOk sikert! :)
En akkor ereztem amikor meg kellett volna jonnie elotte 2 nappal kb es fura volt hogy egy hetig nem jott meg es meg mindig az az erzes volt..utana tudtam meg hogy babat varok.de en sokszor meg most is erzem..12 hetes vagyok.Folyasom nem volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!